Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Közkívánatra – Bosszúállók: Végjáték kibeszélő

Már fut a mozikban a MARVEL [B]Bosszúállók: Végjáték[/B] című mozija, mely gyakorlatilag “lezárja” a 11 évvel ezelőtt a [I]Vasember[/I]rel indult történetfolyamot.Beszéljük meg itt, kinek hogy tetszett a film. Mivel volt külön figyelmeztetés, ide nyugodtan jöhet bármilyen spoiler!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nekem bejött, bár nem vagyok rajongója az elmúlt évek marvel-filmjeinek. Tetszettek a képregényes utalások, pl hail hydra, öregember Rogers + feka captain america. A poénok sem voltak olyan gázak, mint korábban. A sztori elég sz*r volt, hát időutazásból sosem lehet jól kijönni (kivéve Időzsaru :). Örülök, hogy lezárják ezt a korszakot, mindenki k öreg volt már és unalmas. Captain Marvel viszont jónak tűnik, kedvet kaptam a filmjéhez, lehet megnézem majd!A reakciókon röhögök, a “szakik” magasztalták az előző rossz filmet, ezt a jobban sikerültet meg ekézik. A laikusok meg odáig vannak. Persze mindenkinek igaza van, nem fogom megmondani, hogy most szeretni kell a filmet, vagy hogy 75 év marvel képregényeit el kell olvasni hozzá. :)Nekem jó szórakozás volt a fulm, kényelmes volt a mozi, párna is volt meg lábtámasz, be is aludtam. 🙂

 2. Néhány kérdésre néhány válaszhttps://bgr.com/2019/04/30/avengers-endgame-ending-russo-brothers-on-captain-america-iron-man/

 3. Az kicsit poén, hogy egy patkány mentette meg a (Marvel) világot?!

 4. “Összességében nekem tetszett.Ha keresni akarok benne hibát, akkor találok.Jobb megoldást vártam, az időutazásnál.Számomra az a nagy kérdés, amit a Nagymester mondott Hulknak. Ha elvisz egy követ, akkor utat enged a sötétségnek…. Thanos meg előtte megsemmisítette az egész ékszer sorozatot… mekkora lúzer banda ez a “”Sötétség””, ha nem veszik észre, hogy szabad a pálya. Nem! Inkább alszanak egyet, hogy a Bosszúállók megkavarják a szart és a “”múltból”” hozzanak új köveket. És akkor most mi van a jelenben? Hulk elmondása alapján akkor a múltban megtörtént, hogy elpusztultak a kövek, hoztunk köveket ami a Vissza a Jövőbe nemzedéknek a múltból, de valójában a jelenből, majd visszavittük a múltba, ami szintén a jelen… akkor most van kő, vagy nincs kő Vasember temetésén? A sötétség nem lepte el a világot, de ha nincs kő, akkor Dormammu is szembe köpheti Dr Strange-t, hogy felejtse el a korábbi ígéretet…. nincs semmi, ami megállíthatná…. Ha meg van kő, akkor mindig lesz egy olyan, aki a megoldást mások halálában látja. Egyetértek azokkal, akik szerint egy átgondolatlan baromság az egész. Szerintem megásták a sorozat sírját ezzel a résszel, mivel a folytatás csak átgondolatlanság lehet.Ha jól tudom, akkor Marvel Kapitányt a Thesseract ereje járja át… még sem pusztult el minden a kövekkel együtt. Így minden kő erejéből maradhatott még, és ezért nem tudja a sötétség bekebelezni világunkat. Inkább ezt a vonalat erőltettem volna, mint az időutazást.Ezek ellenére továbbra is ajánlom a filmet. Mindenki nézze meg, akit még nem fertőzött meg mások véleménye.”

  • Azért ne hasonlítsuk össze a Dr Strange-ben látottakat az Infinity War+Endgame filmekben látottakkal. A saját filmjében csak és kizárólag az idő köve miatt tudott nyerni Strange Dormamu ellen, azóta eltelt némi idő és kötve hiszem, hogy Strange simán csak a PS4-et nyomta a tanulás és erejének a növelése helyett.

  • Tényleg, elgondolkodtam azon, hogy hol a francba is van Dormammu? Lazán előbujhatott volna a téren és időn kívül létező Dormammu (aki egyébként jóval nagyobb valaki, mint Thanos) mégsem tette tiszteletét. Lehet ő is elporladt a csettintés után.

 5. “Eddig nem nagyon voltam oda ezért az univerzumért átlagban max az Avengers filmek jöttek be, ez most is megtörtént. Én a felénél már könnyeztem egy csomószor, fantasztikus dolgot tettek le 11 év alatt. Aki meg egy képregényfilmnél logikai bukfenceken siránkozik az összekeveri a műfajokat szerintem. ( repülő emberek, meg beszélő mosómedve vagy mi a fasz, értem..? ) Amúgy én is jobban élvezek egy komoly drámát, vagy sulyos tartalmú filmeket, de ez nem az a kategória. Ezért megy az ember moziba szerintem hanyatbaszod magad és élvezkedsz. Egy kis zsidó, valami Stan Lee ezer évvel ezelött ősszeírt minden “”faszságot””és nézd mi lett belőle, emberek millióinak csordul ki a könnye. Én megemelem a kalapom az alkotók elött.”

 6. Azt nem értem, hogy Marvel kapitány miért nem zúzta le Thanost a végén???

 7. Ráadásul a sok felesleges baszakodás helyett oda kellett volna visszamenni, ahol Quill elkúrja a dolgot, őt kivenni a képletből, és a szundikáló Thanosról szépen lehúzni a kesztyűt.Értelmetlen faszság az egész film úgy, ahogy van.

  • Az mókás lett volna, ahogy két bosszúállók csapat áll egymással szemben. 😀 Amivel ugye jól megkavarták az egészet, hogy úgy akarták visszahozni az elporladtakat, hogy a csettintés utáni 5 év ne legyen semmis, Tony a gyerek miatt csak így vállalta.

   • Akkor most megmaradtak azok, akik az elso csettintes utan szulettek es feltamadt a fel emberiseg? Magyarul kurva sokan lettek a bolygon es random testverek, stb. bandaznak?Lehet tul agyalom. 😀

    • Bingó, hisz Tony lánya is ott volt a temetésen. 🙂 Csak a természetesen elhunytak nem támadtak fel, az már nagyon zombis lenne 😀

     • Ezután a film után, olyan elképzelhetetlen lenne Tony Stark és Robert Downey Jr. visszatérése…van az a pénz és miután Bobby Ewing kijött a zuhany alól semmi sem lehetetlen.

     • Ellene szól, hogy baromi nagy volt a gázsija, meg azért sokat is öregedett. Max ilyen flashbackes cameot el tudok képzelni, de rendes visszahozatalt azért nem, mert az semmissé tenné az egészet. Úgyis új irányt akarnak venni. Engem már az is meglepett, hogy Thor megmaradt, vagy Hulk. Bár utóbbit annyira hanyagolták mostanában, hogy kijárna neki valami rendes szerep.

   • Jaj haver, hát elég lett volna, ha szólnak Strange-nek, hogy ne nyisson ajtót Starlordnak.

    • Nem is kellett volna szólni neki. Ugyanis Strange még az összecsapás előtt megnézte azt a ‘tizenvalahány millió variációt, amiből ugye csak egyszer nyernek. Thanos csak utána toppant be.Szóval ebből kiindulva tudnia kellett volna, hogy most Thanos közelébe engedje Űrlordot vagy se.

 8. Vajon a vörösszőnyeges premier után a színészek értették egyáltalán a filmet?

 9. Őszintén szólva nem voltam tőle elszállva. Ezt nem fogom újra meg újra megnézni mint a Végtelen háborút, ami ezerszer jobb volt… Annak a vége nagyon ütött, kicsit arra számítottam, hogy itt is az lesz, hogy nagyobb árat fognak fizetni amiért szarakodtak az idővel (ami kicsit átgondolatlannak tűnt és összecsapottnak). Vasember sorsa nem igazán hatott meg (talán az is közrejátszott, hogy sosem volt a kedvencem), Black Widowot jobban sajnáltam lol(meg az önfeláldozás is számít ezek szerint?). A csatajelenet, mikor megjelentek a többiek, na az tetszett, viszont túl gyorsan véget is ért. Mellesleg Marvel Kapitányt is többet akartam volna látni, erre csak néhány percet kaptunk belőle… A csajos harc bejött!Voltak jó poénok, de némelyik nagyon fárasztó volt és én éreztem magam kínosan. Ez a Thor ismét olyan volt mint a Ragnarok-ban, ami nagyon nem tetszett. Hát csalódtam, kicsit jobbra számítottam.

 10. Amerika-Kanada első hétvégi bevétele : 350 millió$ ! Világszinten: 1,210 millió $ ! Brutális.

 11. Szar film, így tudom ezt mondani, mert nem vagyok egy finom gyerek.A végtelen háború alatt konkrétan elélveztem a moziban, és utána elég sokáig katartikus állapotban voltam. E film után bosszankodva hagytam el a termet, de már addig is untam, ami utoljára az Ultron kora alatt fordult elő velem. Ritkán fordul elő, hogy egy kiválóan sikerült film után a befejező rész hozza ugyanazt a szintet és elvárni sem lehet. Egyszerűen olyan film lett, mint amit nem foglalkoztak eleget, csak úgy odadobták a népnek.

 12. “Dióhéjban: nekem a Végtelen Háború sokkal jobban bejött.Kifejtve:- az a film egyrészt összeszedettebb volt- sokkal kiszámíthatatlanabb- sokkal erősebb volt benne a karakterfejlődés és Thanos motivációja is értelmesebb, megfoghatóbb volt (bár a Végjátékban látottakkal is kb. egyet tudok érteni, csak azzal sajnos már le is zuhant a tipikus “”fúj, pusztuljon mindenki, én leszek az új világ ura””-féle sablonfőgonosz szintre)Ami a Végjátékban kifejezetten nem tetszett:- Tudom, ezzel lehet sokakat megbántok, de nálam nagyon elcs.szték Thor karakterét. A Végtelen Háborúban tényleg egy tipikus bosszúálló volt, egy bukott Isten, a Marvel Kratos-a, hogy így fogalmazzak. Sokkal jobban együtt lehetett vele érezni, elképzelni a fájdalmát és a csalódottságát és az ezekből eredő dühét, amit Thanos felé fordított. Ebből született meg a Végtelen Háború végén az a Thor, aki egymaga (persze a meglepetés erejével élve, de ) fel tudta venni a versenyt az összes végtelen követ birtokló Thanos-szal, sőt, meg is tudta komolyan sebezni őt. Ehhez képest mi lett belőle a Végjátékban?! Oké, lehet, hogy az ő helyében én is hasonlóképpen cselekedtem volna, de hogy ilyen könnyen elengedje azt, amit vele, a népével, a barátaival, amit gyakorlatilag az egész univerzummal tett Thanos és hogy a piába meneküljön….hol van az a Végtelen Háborúban látott Thor, aki egy csillag erejét is kibírta, csak hogy birtokolja a Vihartörő erejét és általa megbosszulja Loki és a többiek halálát? – Aztán ott van Marvel Kapitány, a másik badass overpowered karakter. Nagyon súlytalan volt, kvázi csak cameozott a filmben, pedig a képességeit tekintve neki lett volna a legnagyobb esélye akár egyedül is Thanos ellen. Simán segédkezhetett volna pl. a végtelen kövek visszaszerzésében is. – Az időutazás. Ezzel nekem az a gondom, hogy emiatt sokkal kiszámíthatóbbá vált a film. És most nem arra gondolok, hogy a végén visszacsinálják a csettintést, az várható volt. Itt a “”hogyan”” volt kérdéses, amit már a Végtelen Háború után felvázoltak a kiszivárgott forgatási képek (New York-i csata, a szereplők kezén ott volt az időutazásra szolgáló szerkezet) és az a rengeteg rajongói teória, amik közül az egyik tökéletesen leírta, hogy hogyan is fog kinézni a Végjáték cselekménye. Talán az IGN-en olvastam még anno. Még az 5 éves időtartamot, meg a Tony Stark-nak gyereke lesz féle dolgokat is teljesen eltalálták. Innen már elég egyértelmű volt, hogy hogyan fogják visszahozni a többieket, így eléggé kiszámítható volt nálam az egész film, 3 óra ide, Thanos lefejezése oda. Az időutazásból eredő logikai bukferencekről pedig nem is beszélve. Ami viszont nagyon bejött, hogy Stark és Rogers egy nagyon méltó befejezést kaptak. (Btw, a teória gyártója ezeket is leírta pontosan így, ahogyan a filmben is láthattuk + elég nyilvánvaló volt, hogy Downey jr. karaktere ki fog szállni az MCU-ból, ha már a hírek szerint is csak ő láthatta egyedül a tényleges forgatókönyvet.) Az Özvegy önfeláldozása is egy szép kilépő volt, bár ott is eléggé sejteni lehetett, hogy ki fogja a rövidebbet húzni: a családos Clint vagy az apjára sem emlékező egyedülálló “”végre megtaláltam az életcélom”” Natasha. (És akkor megint nem beszélve arról, hogy nyílt titok, hogy készül a Fekete Özvegy spin-off…)Ha ez a film vagy egybe lett volna gyúrva a Végtelen Háborúval vagy nem lett volna előtte 1 évvel a Végtelen Háború premierje, simán a legjobb Marvel filmnek mondanám, de ennek tudatában számomra egy, az átlagtól egy kicsit jobb film volt csupán. (A Végtelen Háború tartja nálam jelenleg a csúcsot ebben a műfajban, szorosan a Logan mellett.) Ettől függetlenül jót éreztem, mikor lepörgött a stáblista. 🙂 Ui.: Stan Lee-cameo volt valahol vagy csak én nem láttam?”

  • Van igen. Mikor mennek a Pym részecskéért és a Tessareactért a kapitányék.

   • Köszönöm, akkor majd legközelebb jobban figyelek! 🙂

    • Mondjuk azért thanos itt 7 évvel fiatalabb mint a végtelen háborúban, sehol sincsenek még neki a kövek csak úgy belecsoppen az egészbe. Thorral nekem annyi a bajom, h túl lett tolva, maga az egész, h össze roppant nekem adta. Mint film szerintem is simán jobb a végtelen háború, de lezárás szempontjabol nekem megadta ami kell.

     • Ja és azért eltelt 5 év, thor közvetlen utána még ugyanúgy tartja magát kb, amikor kiderul, h nincs visszaut és megoli thanost zuhan össze, mert akkor már tényleg nincs remény.

    • Pedig a rendszamtabla is arulkodott.

  • Minden szavaddal egyetértek, teljesen így éreztem én is ! 🙂

 13. Thor elhozta sajat magatol a regi kalapacsot, kapitany bunyozott onmagaval plusz infot csepegtetett. Job helyeken ezert szetbaszodik a terido szovete stb.

  • Amivel kapcsolatban 3x elmondják ugyebár, hogy semmit sem lehet megváltoztatni. Aztán mégis mindent lehet.

  • Itt nem így működik az időutazás. Azok a dolgok csak addig léteztek, amíg nem vitte végül vissza a Kapitány a köveket. Pont ez a lényeg. Engem az érdekelne jobban, hogy Thanos hadserege hogy került oda a végén. 😀

   • Jo kerdes. A sirnal nagyon hatul ki volt az a gyerek?

   • Pym részecskékkel összezsugorították a hajóját, és amikor átjött a kapun, akkor kezdte visszanyerni a méretét. Nebulától szerezték be, valszeg lemásolták a formulát.

    • Igen, de erre a filmben semmi utalás nincs. Pont ez a problémám, lehetőségeket én is tudnék sorolni, de elmagyarázva nincs. Ha összezsugorították a hajót, akkor a bosszúállók miért nem csapatonként egy járművel mentek, hogy Pym részecskéket spóroljanak? Nebula2 ellövi a visszaútra a sajátját, de nincs kifejtve pontosan, hogy miként jön Thanos és a teljes serege 2023-ba.

     • Kifejtve nincs, ott egy momentum volt, hogy FiatalabbNebula átadja Thanosnak a mintát, oszt ennyi. (belemagyarázni meg bele lehet bármit, jogos, de ennyi jutott. 🙂 )

     • Hulk magyaráza el. Minden ami veled történik akár most akár a multban azt abban a pilanatotban éled meg amiben vagy. Mindegy hol vagy az a jövőd mégha vissza is utaztál az időben. Nem a múltbéli önmagát ölte meg hanem a jelenben lévőt. Ami ő maga az a multjában van ez pedig ugye a jelen. Mikor megöli Nebula2-őt.

     • Ezt en tokeletesen ertem, de nem ez volt a kerdes. 😀

    • Lemásolták? LOL ne már.

 14. “Én ott kaptam agyfaszt, mikor Vormiron egymásnak esik Clint és Natasa, hogy melyikőjüknek van gázabb múltja, így melyikük haljon meg. Az ide-oda ugrálós szerezzük meg a köveket buli baromság volt úgy ahogy van. Marvel kapitányt is annyira nyomták az IW végén, majd mozijában… egy hangyányit(kac kac) több szerepet vártam tőle, ha már elvileg ő a legerősebb a Bosszúállók közül. Aki a legjobban irritált a filmben az a Hangya volt. Abszolút erőltetett és felesleges poénokat tolt(legalábbis annak akar látszani). Amin viszont ledöbbentem, hogy megmerték azt lépni, hogy kinyírják a végén az egyik legnagyobb fan kedvencet, Vasembert. Ő rá abszolút nem számítottam. Az meg, hogy Rogers visszament a “”kedveséhez””, várható lépés volt. Minden összevetve a vége nagyon baba volt, végre láttuk Thanost teljes erejében mindenféle köves hókusz-pókusz nélkül. Nagyon meglátszik a filmen, hogy iszonyatosan sok tartalmat akartak belepréselni abba a 3 órába, csak ez most nem jött össze nekik. Vegyesek az érzelmeim, rossz nem volt, viszont messze elmarad a Végtelen háborútól és a másik két Bosszúállók filmtől.”

  • Én annál amúgy bartot éreztem egyedül erőltetnek, az, h romanof felaldozza magát szerintem eléggé adta magát, mert pl neki tényleg talán a legfontosabb volt sólyomszem míg vissza ez nem áll. Az sokkal jobban működött volna, ha egy érzelmes búcsú után Bart simán ellengedi.

 15. Amúgy kíváncsi leszek hozza e az avatar rekordját, eselytelennek tartottam, de 4 nap alatt már Amerika kívül majdnem meg van az 1 milliárd, Amerikában meg jóval 300 felett nyitott. Kíváncsi leszek mekkora lesz a visszaeses.

 16. Kérdés. Mikor a bosszúállók időutaztak mindenki 1 fiolát kapott, ami egy útra volt elég… személyenként 1 fiola. Mikor Stark és Steve tettek egy kitérőt, el kellett menniük az apja laborjához, hogy szerezzenek még pimet, különben nem lett volna elég. Nebula már elhasználta a fiolát amit a későbbi énjétől vett el mikor visszautazott velük, akkor hogy maradt elég még a hajóhoz is?

 17. Én igazából úgy ültem be erre a filmre, hogy semmi elvárásom nem volt. Konkrétan azért néztem meg, hogy a mémekkel és poénokkal tisztában legyek majd. Nem mondom, hogy nem tetszett, mert nézhető kategória volt bőven. De azt tudni kell, hogy ez a film a 12 éves fanoknak készült. Ők nem fognak rugózni a logikai bukfenceken….így én sem vettem komolyan a filmet.Negatívumok, amelyektől tényleg agyérgörcsöt lehetett kapni:-Marvel kapitány: Szerencsére csak pár percet kapott, de az is rengeteg volt. – Thor : a vérgagyi Ragnarök szintű szar poénokat erőltették. Totálisan kinyírták vele a karaktert. Hangya: Túl sok volt belőle.Aminél az arcomat a kezembe temettem: amikor a visszatérő kis csapat kapott a képébe egy szőnyegbombázást, amibe senki nem halt bele. Az ilyen jelenetek miatt komolyan vehetetlen az egész Marvel univerzum.- Túl kevés hős esett el. Ez nagyon bátortalan döntés volt.

 18. Ebben a filmben alapból nem értem a hősök motivációját. Jön egy Thanos nevű csávó, aki megmenti az univerzumot a teljes öngyilkosságtól. Reakció: állítsuk meg ezt a csávót. Amúgy a megfeleződött lakosságú Földről mutathattak volna valamit, mert ez így kurva gyér volt.

  • Mutathatták volna például Budapesten a Nagykörutat csütörtök délután négykor, hogy kényelmesen lehet rajta autózni. 😀

 19. Az undoritoan tulnepesedett Fold ot evvel kesobb szellemvaros?

 20. Katasztrófa volt a film, kezde Thanos lefejezésével, majd Hulk karakterének teljes eltűnésével, az időutazás jó nagy faszság, az utolsó (első) összecsapás gyenge volt, ezt a filmet egy gagyi vázlatnak tekintem.

 21. És emberek képesek azt mondani, hogy a Batman v Superman: Dawn of Justice rossz film volt, ez meg jó?

 22. Az például hogy van, hogy a lélekkőhöz áldozat kell attól, aki meg akarja szerezni, azaz fel kell áldoznia valakit, aki szeret. Ha az Özvegy magától leugrik a gödörbe, akkor az miért szabályos áldozat? Mert ilyen erővel Thanos is ledobhatott volna egy szír migránst Gamorra helyett.

 23. De ha nem is lett volna ez a időhurok, akkor is fellehetne tenni a kérdést, hogy a perpillanat nagyon felkapott, konnektor-orrú négerpicsa valkűr és az asgardi túlélők, hogy is kerültek elő ?

 24. Nem ezt a lezarast vartam. Vasembert sajnaltam picit. Jott mar ki film/sorozat ertelmesen idoutazos faszsagbol?

  • Igen, a 12 majom ahogy kezeli az időutazás úgy kellene mindnek, mármint az eredeti 1995-ös mozifilm, és már készült belőle sorozat is, de arról nem tudok semmit miként állt a témához.

   • Jó de itt 22 filmet meg kis millió eseményt kellett volna összerakni 3 órában. Szerintem esélytelen volt, simán látszott, h sokszor rohan az egész mert nincs idő. Persze más befejezéssel esetleg, de az alap volt, h vissza kell hozni mindenkit.

 25. Dagi thor volt a legjobb.:)

 26. Nem sokára meglesz róla a kritika, emészteni kellett, de egyébként én sem mondanám kifejezetten jó filmnek. Van benne egy rakás jó jelenet valóban, de a legtöbbet agyoncsapják a logikátlanságok és az agyhalott poénok.

  • Nem biztos h ujranezem, max ha otthon sirnak erte. De moziba tuti nem.

   • Az utolsó fél óra miatt nagyon-nagyon-nagyon-nagyon újranézném. De végülis az első 20 perc sem annyira rossz. A kettő között, na ott történnek az igazi agyzsibbasztások.

    • “Pusztuljak el Vic, ha értem, mi a náthás faszt akarsz újranézni. Azt az ötéveseknek való szemetet, amikor “”csatáznak a katonabácsik””, mint a Ready Player One-ban?”

     • “Amikor Kapitány szakadtan, koszosan és véresen, meggyötörve, kettétört pajzzsal nagy nehezen talpra áll, és szembenéz egy egész sereggel, tudja, hogy ezt most beszopta, de ennek ellenére is emelt fővel közelít feléjük, mert sose adja fel, és “”bírja ezt egész nap””, aztán hirtelen megjelenik mögötte a rengeteg hős, szerintem az valami kibaszottmód katartikus pillanat.”

     • Nem értelek, tényleg. De ha nektek ez kell, tapsikoljatok hozzá.

     • De miért, hogyan lett volna jó? Ez egy hosszú szakasz lezárása, elengedhetetlen, hogy MINDENKI ott legyen, aki számít.

     • “De könyörgöm, ÉRTELMETLEN az egész, hát bakker tényleg ott vagyunk, mint a Lostnál, hogy EZ lesz a magyarázat, mert egyébként nem lehetne máshogy megcsinálni? Legyen ott mindenki se füle, se farka módon, mert ez a “”nagy lezárás””? Ráadásul még csak nem is lezárás. Ennél még a Thanos seggébe bemászó Hangya is jobb lett volna.A filmben 2 óra 30 percig csinálnak valamit, mert az csak úgy működhet, és minden más variáció kizárva, aztán lesz belőle egy ilyen értelmetlenség, ami során mindent megcáfolnak, ami eddig “”szabály”” volt?”

 27. “Undorító, görény, szemét, fos volt a film, egyszerűen nem értem, hogy mondhatja erre bárki ép ésszel, hogy ez jó volt. Teljes mértékben értelmetlen és többszörösen logikátlan minden elemében, főleg onnantól kezdve, hogy összevissza csettintenek meg hurcolásszák a köveket.Az az égbekiáltó baromság, hogy “”csak egy időútra van cucc””, persze mindenkinek külön, de aztán Thanos már az egész kibaszott poklot elhozza ötmillió lénnyel és kilencezer űrhajóval? Meg hogy egyszer csak mindenki ugyanott tér vissza, ugyanakkor? Meg a tökéletesen összezavart múlt – jelen – jövő? És persze a terv, hogy utána “”visszavinni”” a köveket az eredeti pontba? És akkor miért történne a következő körben másképp? És ha Thanos meg visszamegy még korábbra?Akinek ez tetszik, annak innentől bármilyen ostoba szart el lehet adni.”

 28. Kíváncsi vagyok, hogy az elkúrt idővonal hat-e a későbbi filmekre-e ? Persze a Disney-t ismerve dehogy hat, meg ugye a köveket is vissza vitték…ja, ahogy Móricka elképzeli. A legszebb az volt, mikor Nebula lelőtte a múltbeli énjét, na az már sok volt.

 29. Szerintem jó lezárás lett. Maga a film látom, h hemzseg a logikai hibáktól vhogy mégse zavart itt annyira persze közre látszik, h fan vagyok 🙂 Érdekes lesz a továbbiak, nem hiszem, h engem ennyire be tud húzni mint eddig. Egyedül talán a thor vonal, ha tényleg csatlakozik az őrzőkhoz. Mondjuk a végén amikor összegyultek csak a női hősök ott azért mondtam magamban, h ezt muszáj? Larson meg a túlzott nyilatkozataival amúgy is túl tolta nálam.

  • Ja amit nagyon sajnálok az hulk, igazából szinte semmit nem kaptunk belelole se ebben se a végtelen háborúban.

   • A végén a káoszban végül verekedett Thanos-szal, mert nem rémlik ?

    • Nem. Az idovonal meg annyira összevissza lett, h szerintem ezzel már nem fognak mit tudni kezdeni. Eleve pl kapitány az, h egyedül visszavitte a köveket abszurd. Az is vicces volt, h 5 évet ment az idő, de peter úgy ment vissza a suliba mintha egy hétvége telik el. Az egész loki száll is borult.

  • Csajok jok voltak egyutt, meg adtam volna nekik 1-2 percet.

   • Maga a jelenettel nem volt bajom, csak az egész ahogy szépen lassan mutatták, h csak nők, ha random ott a filmben ok, de nekem ez túl szájba rágós volt.

    • Legalább a feministák, a homoszexuálisok és a feketék is megkapták a maguk várva-várt nagy pillanatát. Amúgy mindhárom totál logikátlan, és felesleges baromság. Bár Falcon a képregényekben is Kapitány lett, viszont a filmben hülyén van előadva, mert Bucky amúgy sokkal jobb jelölt lenne, és az ésszerűség is ezt kívánta volna meg.

     • “Semmi ésszerűség nem lett volna benne, hogy Bucky legyen az új Kapitány. A filmes kánonban gyakorlatilag évtizedeken átívelő mocskosságokat művelt, ha tudatában volt ezeknek, ha nem. Mindennel szembemegy, amit az “”Amerika Kapitány”” titulus képvisel (és itt nézzük meg pl., amit Erskine mond Rogersnek az első Kapitányban), ráadásul megölte Stark szüleit, ami eleve egy olyan tett, ami miatt – részben – kipattant például egy Polgárháború. Arról a tényről se feledkezzünk meg, hogy A tél katonájában is ugyanezen indokból az ellen a csapat ellen harcolt, akiknek most az élére kellene állnia, ha ő lenne a Kapitány. Én is szívesebben láttam volna Bucky-t kapitányként, de itt az ég egy adta világon semmi nem indokolta volna azon felül, hogy együtt dolgozott a Kapitánnyal és gyerekkori spanok. Sam sokkal korrektebb választás, szintén Rogers segítője volt és aktívabban részt vett a Bosszúállók munkájában/tevékenységeiben, mint Bucky, emellett pedig legalább annyira tiszteli is, mint embert és mint státusszimbólumot. Bucky megkapta a Fehér Farkas perszónát, ami “”lemosta”” róla némileg a korábbi bélyegeket, de a múltja miatt sokan kifújolták volna Kapitányként. Így maximum majd azok hőbörögnek, akik egy fia képregényt nem olvastak életükben, hogy milyen polkorrekt bullshit miatt lett néger a kapitány. Velük amúgy sem lehet mit kezdeni.”

     • Azok után, amit Loki karakterével összevergődtek, szerintem Bucky Kapitánnyá válása sem lett volna annyira ördögtől való gondolat.

     • Egyik faszság ne indokolja meg a másikat. 😀

     • Az MCU-ban két szabály létezik:1. Nincs olyan világpusztító esemény, olyan gigantikus népirtás, akkora apokalipszis, nem lehet annyi halott, és nem mehet annyira szarrá a hősök körül a világ, hogy ne ökörködjenek és poénkodjanak egy 5 éves óvodás-szintjén minden második jelenetben.2. Bármekkora faszságot végbe lehet vinni bármelyik karakterrel, sőt, legtöbbször még úgy is el lehet adni az egészet, hogy a nép bólogasson rá, és megtapsolja az alkotókat 😀

 30. Nekem kifejezetten tetszett, egy három órás fanservice volt – ellenben totálisan meg tudom érteni azokat is, akiknek nem jött be. (Talán amiből kevesebbet erőltettem volna, az a Thorlebowski-féle poénok voltak.) Viszont amiben nekem kevesebb volt a Végtelen háborúnál, azok a hidegrázós jelenetek voltak: amikor ott megjelent a Kapitány a vasútállomáson, illetve Thorék megérkeznek Wakandába, na, az két brutál jelenet volt. Itt nekem nem volt ilyen, talán csak az, amikor a Kapitány a Mjölnirt elkezdi használni.

 31. Nem volt valami nagy durranás :/ Kezd eleggé csökenni a marvel féle színvonal az ilyen Captain marvel , Hangya 2 , Thor Ragnarok , Black panther filmekel… Galaxis őrzöire meg a Doctor Strange 2re tudom azt mondani hogy várós. Endgame 7/10