Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Kotaku – jön a PS4.5?

A Kotaku forrásai szerint a Sony egy új PS4-en dolgozik, melyen 4K-s felbontással fognak futni a játékok.Egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi PS4 tulajoknak teljesen új gépet kell-e beszerezniük a komolyabb teljesítményhez, de állítólag a Sony már informálja a fejlesztőket is a fejleményekről.A fejlesztők szerint a [B]’PS4.5′[/B] fejlettebb GPU-val fog rendelkezni, mely egyrészt támogatni fogja a 4K felbontást a játékoknál, másrészt nagyobb teljesítményének köszönhetően hatékonyabban fognak menni az idén érkező PlayStation VR játékai is. Egyelőre az sem tiszta, hogy a ‘PS4.5’ hivatalos név, vagy becenév, melyet a fejlesztők használtak. A Sony még nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban.Forrás: [A http://kotaku.com/sources-sony-is-working-on-a-ps4-5-1765723053]Kotaku[/A]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ha egy-két évvel rövidebb lesz ez a generáció, mert a 4k már annyira alap, akkor ám legyen.De az, hogy egy pár éves gépnél már fejlesztgetnek, ezért ki leszünk rekesztve bizonyos tartalmakból az már felháborító!Persze szvsz. nem lesz ebből semmi.

 2. “De a legjobban azt bírom amikor valaki jobban hisz egy magát “”szakértő”” -nek nevező embernek mint a saját szemének. xD”

 3. Nem 4K felbontás kell ide, hanem 60 FPS minden játékba.

 4. Konzol prolik PC szakértelmét hallhatjuk újfent.

 5. “Ez a generáció teljesen elidegenített magától. Undorító amit a Sony csinál ezzel a pénzlehúzós üzletpolitikájával, meg úgy általában az egész branddel. Ha meglépik biztos nem fogok még egy gépet venni, már csak azért sem mert egyáltalán nem érdekel ez a “”nevetséges kínunkba már nem tudunk mit kitalálni fejre szerelhető abszurd dolog”” Nem kéne pedig itt ilyenekkel foglalkozni, csak egyszerűen jó játékokat csinálni úgy mint régen ,de láthatóan erre már képtelenek. A 4K-ról pedig annyit, hogy rengetegen leírták már szakmai oldalról megközelítve, hogy nincs, vagy minimális a létjogosultsága csakúgy mint a 3D-nek.Anélkül, hogy belemennék ezt kifejteni, csak egy dolgot szeretnék mondani, mert látom, hogy sokan elvannak tévedve a 4K-t illetően.Ne gondolja senki, hogy a MM-ban 130-200k-ért kapható 40,42 colos tvk-nek bármi köze van a valós 4K-hoz. Kb annyi mint a bögreszetteknek a házimozihoz.”

 6. Sztem csak a filmekre lesz 4k.

 7. Azért tényleg lett pár komment így tegnapról mára.

 8. “Ez is csak azt mutatja meg ,hogy kb 8 évre (egy PS sem bírta nekem ki addig) terveznek egy konzolt mert így vaskos hasznot hoz. Szerintem legyen olcsóbb és jöjjön 4 évente egy új (címekkel együtt). Mondjuk lehet ez történik, csak akkor ez legyen így mindig és így számol majd mindenki. Én örülök ha meglépi a Sony és nem vár evvel fejlettebb GPU-val a konzol váltásig (csak nem mindegy mennyit kérnek majd érte). Viszont így lassan elérünk a “”Pc szintre””. Ezzel az erővel azt is vehettünk volna ha ezt úgy valósítják meg ,hogy lecserélhetem a konzolom Ha fejlettebb verziót akarok 3 év után.”

 9. Kell a 4K ecsém! Nem futnak rendesen a sztóros indi sz@rok. XD

 10. Ertelmet nem latom ilyen korán ezt támogatni. Ps5re boven ráér volna.

 11. Tegyük fel, hogy igaz a hír, és tényleg lesz ilyen. Minek sírni? Aki nem engedheti meg magának, vagy csak nem akarja megvenni, annak nem lesz rosszabb, mint most. Aki pedig igen, az meg vehet mellé (általában) egy tv-t is, és örülhet, hogy 4k-ban élvezheti a 20 fps-es játékokat 😀

 12. Max annyi lesz, hogy tesznek rá új HDMI csatlakozót amin átlehet vinni a 4K jelet, és a gép csak felskálázza a felbontást 4K-ra, mint X360 esetében.

 13. Engem ez a infò,vagy pletyka nagyon elszomorìtt.Ugyanis nem terveztem mostanàba ùj gèpet venni.Ha ezt meghùzza a Sony akkor nagyon megszopatja a jàtèkosait.Èn nem tudom elkèpzelni hogy egy 4K konfigot majd 400 dodòèrt adna.Szerintem ez böven vàrhatott volna a generàciò vàltàsig.Arra màr a 4K tèvèk is elèrhetö àron lesznek.

  • Nem kell új gépet venni….Annyi hogy pl az Uncharted 5 már 4k-s felbontású lesz, de a te gépeden 1080ban tudod ugyanúgy játszani. 4k tv meg már van 130ezerért is…

   • Ez nem hinném, hogy ilyen egyszerű lenne. A gyártónak érdekében áll, hogy a jobbat, drágábbat eladja. Szerintem simán megjátszanák azt, hogy a sima PS4 változatok bugos, gány portok lennének, csak hogy megvedd a PS4.5-öt. PS3-ról PS4-re váltásnál is kb. ez történt. Dragon Age Inquisition, Alien Isolation, The Evil Within, ezek mind nagyon gyászos kiadások voltak, amiért az ember már azt érezte, hogy átvágták.

   • az a 4k olyan is, amennyibe kerül

   • Hàt az a 4K tv amit 130000-èrt adnak,az olyan is lehet.De èn akkor is nevetsègesnek tartom ezt az àgaskodàst.Mikor az is nagy szenzàciò hogy egy jàtèk 1080/60-ban fut.Hagyjuk màr,amùgy is a sok indi szarnak felesleges a 4K.

    • Igazából a méret+nézési távolság ami meghatározza egy adott felbontás élvezhetőségét, részletességét, jelentőségét.Mivel a lejjebb említett árkategóriás tv-k zöme 40,42 col körül mozog, ebben a méretben a 4K, és a Full HD között a szemmel érzékelt tényleges különbség,(még ha lenne is valós 4k forrás) elenyésző.Ellenben az 1080p tartalmak butulnak. Az a méret ami már érdemben megmutatná a 4K-t, 55col. 1.5 milla.

     • “A Magyarországi helyzetet nem tudom naprakészen, bár mostanában pont nézegettem az árakat összehasonlítás képpen. És nem másfél milla… Ezt nem tudom honnan szedted? Vagy csak egy kicsit le vagy maradva. Itt Angliában 600 font-tól már lehet kapni 4K-s tv-t, ami 50col pluszos. 600 font ~ 240 ezer forint, ami akárhogyis nézem Negyed! Millió (1/4millió) magyar forint. De Panasonic 55colos 3D-s 4K-s tv 399font! Ami 160 ezer forint, és baszki 55col és 4k… O.oAmire te gondolsz az a 4K OLED. De az is olcsóbb mint másfél milla 55colnál… 2400 font körül van ami 950 ezer forint. Amúgy itt viszik a 4K-s tv-t mint a cukrot (nekünk is az van 55″”) És az hogy nincs rá tartalom?! Tudjátok mennyi 4K-s pornó van? (sok) 😀 Aki meg nem látja a különbséget ~40colnál a fullHD vs. 4k között annak javaslok Egy szemvizsgálatot(szemüveget!)( egy 4k-s 40colos tv-t lehet akár 2méterről is nézni, és nem látsz kanyonokat a pixelek között…) Még a nyamvadt 5(öt) colnál is látszik a különbség 720p és 1080p között. ( a 720p a HD, az 1080p pedig a FullHD. Csak a tisztánlátás kedvéért)”

     • “”” Még a nyamvadt 5(öt) colnál is látszik a különbség 720p és 1080p között. “”Aki ilyet leír azzal még vitázni sem érdemes a témáról, szóval én sem teszem. Jó 4K pornózást….:X”

     • Most komolyan nem látod a különbséget egy mobilnál, a HD és a fullHD között? Szar lehet így élni… Menj el egy szemészhez. Amúgy ez alapján én sem látom értelmét vitázni. Pedig szeretek értelmes emberekkel eszmecserét folytatni. Néha lehet belőle tanulni… De amúgy nincs semmi hozzáfüzni valód a többihez? :o(Mindenféle személyeskedésnek tűnő utalás csak a véletlen szüleménye. Nincs szó erről.)xD

     • A telefon kijelzőjének semmi, de semmi köze nincs a tv-k felbontásához, nem is értem miért hoztad fel példának.Ha tanulni szeretnél a témáról (ami tényleg nem ártana) azt javaslom ne egy vitán keresztül tedd meg, erre megvannak a megfelelő források.Részemről lezártam a dolgot.Ja, és a 1.5 milla valóban sok volt, a Magyar árak valahol 6-7 kiló körül mozognak.

     • pedig kifejthetnéd bővebben, engem is érdekelne.

     • Mire vagy pontosan kíváncsi? Lejjebb tisztán, és érthetően leírtam.

     • Taníts mester! :DxD

     • Én pl. nem látok különbséget mobilon.

 14. “Nem vagyok nagy grafika, meg felbontás “”buzi””, de kitolás lenne azokkal, akik már megvették a ps4-üket. Szerintem mindenki egyszer akar konzolra költeni… A ps4 reklámkampányába a 1080p és a 60ftp szerepelt, erre ezt sem tudják tartani, vannak 60ftp játékok, de kevés.Minek 4k, mikor a többség csak 1080p tv-vel rendelkezik? Jó magam nemrég költöttem egy nagyobb tv-re, ami smartos, vagy mi. De többet most nem akarok költeni.”

 15. Amíg a betonstabil 60fps-t nem tudják elérni addig nem is tudom minek emlegetnek 4K-t…valahogy ezt vártuk volna a PS4-től megjelenéskor…oszt most meg…

  • Részben vagy egészben, de szerintem itt félre értésről van szó. A 4K még a píszí másztör réjsz rétegnél sincs elterjedve, sőt sokszor még az 1080p/60 fps is gondot okoz a multiplatform játékoknál a pocsék optimalizás lás miatt. Amin meg fut a 4k az nem 120-140 ezres konfig.Nem stimmel itt valami.

 16. “azért milyen érdekes, hogy ha valaki csalódik egy picit is a “”kedvencében”” akkor azonnal szalad a riválisékhoz, mintha ott jobb lenne a helyzetha most kikap a Barca, akkor én azonnal Real Madridos leszek(szánalmas)”

 17. Nem ez lenne az első, hogy a sony arcon köpi több millió vásárlóját (hello PS Vita! ), simán kinézem belőlük.Kezdek egyre jobban kiábrándulni ebből a konzolosdiból. Fizetős multi, PS4.5, moduláris hardver… egyre erősen gondolkozok rajta, hogy szarok arra 3-4 exkluzívra, amit sajnálnék és PC-re váltok. Semmi értelme, hogy klasszisokkal többet fizetek, hogy szarabb minőségben játsszak és még hülyének is vagyok nézve.

  • “már ne haragudj, de azt hol olvastad, hogy tuti így lesz?!vagy csak a szokásos “”átvertek, hülyére vesznek”” rinya van?várjuk már meg, hogy mi igaz ebből, mert szerintem valami köztes megoldás lesz az igazság”

  • “A fizetős multit leszámítva olyan dolgok miatt aggódsz és ábrándulsz ki amik még meg sem történtek, lehet meg sem fognak. A “”fizess elő, hogy multizhass”” békát már szerintem mindenki lenyelte, a többi miatt nem nem tudom minek a rinya. Ha átmész PC-re ott sem fogsz egy konfiggal játszani 5-6 évig, ha tartani akarod a high-medium szintet (az ultraról ne is beszéljünk) tripla A fronton akkor 1.5-2 évente kemény pénzekért fejlesztened kell a géped, nem ugyanott vagy?”

  • ha mindenki hülyének néz, nem biztos, hogy a sony műve

 18. Mindenki nyugodjon le, benne lesz a áprilisi Ps+ ban! **nem hivatalos források szerint. 😀

 19. Ez baromság… Legalábbis én nehezen tudom elképzelni, hogy a sony a semmiből előránt egy 4k képes konzolt. Az egész biztosan nem 350 dollár, hanem sokkal inkább 700 dollár lenne, minimumma, aki pc-n 4k-ban akar játszani, annak random alaplap 20k, vga 260k, alsó hangon, cpu 60k, ram 15k, minőségi ház + táp 40k, ez 400k, és még nincs is benne minden.A sony sem tudja sokkal olcsóbban megúszni, ha azt vesszük figyelembe, hogy nagyon max 500 dollárból lehet olyan pc-t építeni, ami legalább a ps4 grafikáját hozza az mondjuk most 110k egy ps4, és 150k-ból már lehet olyan gépet összerakni, ami hozza azt a szintet. Szóval ha 400k egy 4k ready pc, akkor a sony kétlem, hogy ki tudná hozni 300k alatt, ami úgy 1100 dollár, de még ha azt feltételezem, hogy valami nagyon nagy technológiai ugrás is van, akkor sem hiszen, hogy kijönne 800 dollár alatt ami meg kb halálra ítélné a gépet.Meg a sonynak jelenleg nem fűződik anyagi érdeke ahhoz, hogy új gépet adjon ki, a ps4 szakít a boltokban, a játékaikból csilliárdnyi fogy, a játékosok imádják őket, a konkurenciát utálják.

 20. Érdekes, mindkét nagy konzolgyártó ezen gondolkozik, akkor lesz is belőle valami…

 21. Engme nem érdekkel csak a multy leygen benne ingyeness….

 22. én igaz most vettem gépet ,de nem vág földhöz a hír,nekem bőven kurvajó ez a látvány is szóval ha a játékok nem lesznek butítva no para.

 23. Jajj, ez a 4k… szepnek szep, de ezert venni egy masik gepet… no nem baj, akkor a sima 4.0-as ps4 talan olcsobb lesz

 24. ez nem a VR-hoz adott + kis doboz amit a ps4-hez kell csatlakoztatni, majd ebbe a VR-t és így + teljesítményt nyer majd a gép?Erről már voltak infók. Szerintem ez ezt fogja takarni.

 25. Samu tvknél évek óta létezik az Evolution Kit. Az is frissen tartja a tvt elavulás ellen. Lehet itt olyan lesz mint amit a VR mellé hozzá adnak kis dobozkát. Lehet egy ilyenben agyalnak. A régi PS4 tulajok valahogy rákötik a gépükre. Az új belépőknek meg már eleve be lesz építve a gépbe.

  • pont nemrég cikkeztek róla, hogy a samu evo kitje hivatalosan is megbukott, nem folytatják.Egyébként ez a ps4,5 meredek elképzelés. jelenleg szvsz nagyon drága még a 4K képes hardver. viszont az biztos, hogy a VR odavágott a specifikációknak minden platformon. Szétszabdalni pedig egy ekkora bázist felesleges. Viszont arra is kiváncsi vagyok mi lesz a VR sorsa AAA játéktámogatás nélkül pl. (Ha a power miatt netalántán nem lesz cod, BF, stb).Azért mostanában a MS oldaláról is vannak durva elképzelések: bővíthető xbox, cross platform játékok minden rendszer közt, stb.

   • Ebben igazad van. De a dolog létezik és ha lesz ilyen PS 4.5 akkor én ilyen formában képzelem el. Aztán ki tudja? Lehet csak előre hozott április 1.

 26. Hogy repül az idő, már április 1 lenne?XDA Sony jelenlegi piaci pozíciójában marhára nincs rászorulva egy ilyen ápgrédre. A legerősebb konzol, októberben kijön hozzá az egyik legkeresettebb kütyü, és még azon is keresnek. Minek kéne összezavarni a piacot? Ha ki is jön valami ilyesmi, jövő karácsony előtt semmiképp, idén a VR-ről fog szólni minden.

 27. “ps4.5 aztán “”pont 6-7-8 végül eljöttünk ps5ig XD”

 28. E3-on lehet lesz tobb info. A jelenlegi hardver is eros, de programozni tudni kell! Itt az U4(single) például.. Szerintem, ha a SONY meglépi akkor az M$ is válaszolni fog.

 29. Kotakuéknál ma elég nagy lesz a látogatottsági szám, csak nehogy a Sony is bojkottálja őket.

 30. ezt a baromságot, ecit érdekli a 4k, 1080p 60 fps kell, nyomorult sony….

 31. “Ez szerintem nem olyan vészes mint amilyennek kinéz. A régebbi PS4 szériák gyárátásával szerintem előbb-utóbb leállnak amint megjelenik a fejlettebb GPU-s modell így gyakorlatilag a “”váltás”” észrevétlen marad.”

 32. “Simán meglépi a sony….Ha szerencsénk lesz megkapjuk frissítésben, de szerintem tényleg “”új verziós”” gép lesz. Ezentúl a fejlesztők 4k felbontású játékokat készítenek, amit viszont a régi gépek csak 1080p s felbontásban tudnak futtatni. Ennyi. :)Meg a VR miatt tuti kell az erősebb gép. Logikus.”

  • Főképp a VR miatt kell sztem.

  • “A para az egésszel, hogy szó sem esett a VR bejelentésekor, hogy “”bocsesz sráccok nem elég erős a gép amire fejlesztettük a VR-t szóval kiadunk egy jobb gépet”” Sőt most, hogy már részletes infók vannak a VR-ról.. ebben sem említettek semmit.”

 33. Nahát ? Pár hete még a MS-t szidták, mikor a fejleszthető konzolokról beszélt… Remélem azért nem lesz erősen ajánlott a VR-hoz.

 34. Jó ötlet. Nem értem a fanyalgókat.

  • Nem érted? :DD Szerinted ki adnak ki szívesen pénz akinek van már gépe ?még akinek nincs az még oké is lenne, ha nem kellene pl 4k-s tv is . De ha te multimiska akinek nem számít mány akkor neked nem is kell fanyalognod .

   • Nem kell megvenni mindegyiket. Mert pl nekem attól mi bajom lesz ha valaki szebb grafikával fogja játszani az Uncharted 4-et az új gépen, mint én a régin? Semmi. Fizetett érte, had legyen neki jobb. Egyébként ez már egy létező jelenség a konzolok berkein belül (Nintendo ds/3ds)

    • Én is így gondolom, nekem nem lesz rosszabb mert más szebb grafikával játszik vele, meg hát így sem csúnyák a játékok.

  • Én se… Szólj anyádnak hogy miután nekem is megvette a legújabb ájfón 10-et, ruházzon be egy ps4.5-re is. Köszi!

 35. Phőőőőőha! Lesz ám itt szakértés!

 36. A 4k-t kicsit erősnek érzem. Ahhoz elég bivaly gépet kell összedobni, főleg ha elfogadható fps-t is akarnak mellé. Még ha 1080p és stabil 60fps-re mennének, hihetőbb lenne a dolog. Meglátjuk mennyi igaz ebből, ha egyáltalán van valami alapja.

 37. Az a naiv, aki tíz évre várja ezeket a konzolokat.

 38. Kétlem..

 39. Na ne szórakozzunk. Pont azért vettem konzolt, hogy ne kelljen 2 évente gépet újítani.

 40. A 4K-s tévének se látom értelmét, ennek végülis van lehet ujra kiadni az összes Hd remastered játékot 4k remastered editionben.Meg a sok indy játék szebben nézne ki.Na de félre a tréfát, a legtöbb embernek ez is pontosan elég szerintem.4k-s filmek se nagyon vannak még, tv adás meg ugye kb sose lesz, plusz az én szemem öreg már ehhez a pixel áradathoz.

 41. Szerintem nincs olyan GPU ami a proci segítsége nélkül futtatni tudná 30 fps-el 4K-ban a Bloodborne-t. Erősebb processzor és több RAM is kellene a konzolba. De lehet én nem tudom jól.

 42. Kosárba! 😀

 43. én benne vagyok, bar jobb lett volna már az elején tobbet fizetni a jobb gépért. illetve ha lesz a jatékokban 1080p vagy 4k beállitás, az alacsonyabb opcio mellett jobb képfrissitéssel futnak e majd a jatékok, vagy estleg szebbek lesznek.

 44. “Félévente jön ki egy újabb “”zászlóshajó”” mobil, ami hozzá teszem duplája a ps4 árának, de mégsem sír senki. Ez miért lenne szivatás? De akár ki lehetne adni Ps5 néven is ami csak ps4 kompatibilis… :D”

  • Azért ez nem ugyanaz

  • Ja de nézd meg ezt okostelefon réteget , divatbuziknak készül…. akik mindig csak az újra vágynak . konzol sosem erről szolt

  • Egyáltalán nem ugyanaz a 2 téma. Főleg, hogy a Sony a PS4 bejelentésekor 10éves életciklust ígért. Valahogy nem tartom korrektnek, hogy kiadnak egy upgrade-elt gépet és onnantól kezdve majd minden fejlesztő a nagyobb erőforrásokkal rendelkező gépre fogja fejleszteni a játékait (akkor is ha csak nem hajlandó a gyengébb hardverre való optimalizálásra) A PS4 pedig megmarad az Indie vackoknak. Így könnyen a Vita sorsára juthat. Mellesleg már több mint 2 éve létezik a PS4 és speciel így is keveslem az igazi AAA játékok mennyiségét. A korábbi PS generációkban ilyenkorra már vagy 2tucat (számomra is )AAA kategóriás játék volt a polcomon most meg szinte semmi (pedig meg van a hajlandóságom a vásárlásra csak egyszerűen nincs mit megvenni)Szóval erősen remélem, hogy ez a PS4.5 csak valami előre hozott áprilisi tréfa. És ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

   • Én örülnék az erősebb gépnek mert az megvenném és nem pcn nyomnám gameket. De viszont annak már nem örülnék hogy új tv-t is vennem kellene .

 45. Legalább rájöttek hogy hibáztak 2 éve

 46. ez tényleg meredek… szerintem max valami kiegészítő lehet… nemhiszem, megszivatnának 30mill vevőt!

 47. Ez nagyon meredek pletyka. Nonszensz. Érdekes lenne, ha mégis igaz.

 48. Fogadjuk reggelre lesz 100+ hsz itt 😀 Ha iagazm van kapok tőletek egy milka csokit.