Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Konzolos gyászjelentés Angliából

A CNET UK [A http://crave.cnet.co.uk/gamesgear/0,39029441,49304288,00.htm]jelentése szerint[/A], amely a cég saját közvéleménykutatására épül, az Angliában eladott nextgen konzolok közül – összesen – 60% Xbox 360 ment tönkre, Playstation 3-ból 16%, az előkelő harmadik helyet pedig a Wii szerezte meg, mindössze 6%-kal. A felmérés 2009 “legmegbízhatóbb konzolját” kereste.A megkérdezett angol gémerek – ők 1128-an voltak – közül 562-nek van X360, 473-nak PS3 és 591-nek Wii konzolja, néhányuknak akár több példány is.Azon X360 tulajok közül, akik 2008. januárja után vették gépüket, 34% jelzett meghibásodást – ez még mindig duplája a PS3-as adatnak. A Microsoft 2007 végén, 2008 elején új konstrukciójú gépekkel jött ki a piacra, melyeket Bill Gates “elképesztően megbízhatónak” jelentett be. A CNET vizsgálódása viszont azt mutatja, ez az állapot még mindig messze van attól, hogy Gates “legmegbízhatóbb piacon levő konzol” meghatázozása hiteles lehessen.A halott X360 konzolok közül mindössze 25% érte meg a 18 hónapos kort. A gazdik 47%-ának úgy ment tönkre a gépe, hogy nem volt még egy éves a masina. A defektes X konzolok 72%-át garanciáztatták, 15% pedig saját szakállára kezeletette a beteget.Több X360 tulaj is jelzett sorozatos meghibásodást. A romlott konzollal rendelkezők 32%-ának kétszer, 19%-ának pedig háromszor (vagy többször) döglött be a gépe. Egy ember azt mondta, neki hatszor is sikerült belelépnie a… problémába.A hír több fontos adatot nem tartalmaz, PS3 és Wii részletezés sajnos nem található benne.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Microsoft…….ennyi xD

 2. xbox 60% xDDDDDDDD

 3. “Tegnap irtam egy kommentet ide (231.), ma pedig ez jelent meg a hirblokkban. Az EEDAR elemzője, Jesse Divnich mondja: “”Sokan hiszik, hogy a konzolverseny egy 100 méteres futam, pedig inkább egy Marathon.”” Most már értem miért nem jött válasz a hozzászólásomra – pedig vártam néhány durva hangvételü üzenetet. A valósággal nem lehet vitába szállni.”

 4. Gyerekek én elhatárolódom bzoltan-tól. Mi a francért keménykedik itt? Tényleg menj hazai pályára inkább és ott legyél kemény.

 5. 5 percnél többet nem bírtam vele játszani.Teljesen hidegen hagy.Amúgy KZ2-nél tartottunk. De ha már TPS, akkor inkább Uncharted 2. Ott legalább 3-nál több szín van.

  • A KZ2 sem nevezhető színkavalkádnak. A szürke szín a domináns. Ettől függetlenül szép.

   • Most nem arról volt szó, hogy szép vagy nem szép. Technikailag mind a Halo3,mind a GeOW2 felett áll. Előbbi egy 2007-es motor, utóbbi egy feltuningolt (de már nem mai) Unreal3-motor.Erről beszéltünk, merthogy egyesek szerint csak egy KZ2-re futja a PS3-fejlesztőktől. Nem akarok itt flame-keltésbe belemenni, ezért nem minősítem a H3-at. ízlések és pofonok dolga. Nekem a KZ2 világa jobban bejön (mégha a Helgan sivatagos felszíne nem is olyan színes, és a Helgasok sem virítanak a szivárvány minden színében).

    • Jól beszélsz. A KZ2-ben nem debil vinnyogó szörnyekre kell vadászni, akik konyhaporszívóval lövöldöznek kristályokkal Bohóckodás gyerekeknek. De hát tudjuk kik játszanak 360-al…:D

 6. “Mert van, aki tudja is használni a fejét:””21. KKari 2009.11.19. 09:18:52 Ezen az oldalon én még nem láttam olyan hírt, ami érdekből került volna fel. Lehet én vagyok naív, de minek kell mindenáron mindenben összeesküvést keresni.Azt, hogy minek van hírértéke, azt meg eldönthetné mindenki saját maga. A hibaarány összehasonlítás számomra érdekes hír volt, szeretnék többszőr hasonlót látni, de nem azért, hogy kárörvendhessek, vagy hogy igazoljam magam, egyszerűen szakmai okokból, mert magam is tesztelést, minőségbiztosítást végzek.A flamekeltést nem a hír valósítja meg, hanem az idióta hozzászólások azoktól, akik rosszul értelmeznek egy hírt. “””

 7. Azt viszont leírtam, hogy ha ennyire sz*rul érzed magad itt, nem kell idefáradni. Aztán érveltem amellett, hogy miért érdemes PS3-at tartani.Azt ezt követő vitában már nem vettem részt.De azt ne várd tőlem, hogy bármi jót mondjak egy olyan cégről, amelyik ennyire tisztességtelenül jár el a fogyasztóival szemben – amiről ez a hír is szól – , valamint nem igazán érdekel ez a konzolbéke-szlogen amit nyomattok, mert ugyanúgy elvakultak vagytok a tényekkel szemben, mint a fanboyok.

 8. még egy: http://playstationcommunity.hu/blog/1971újabb szerkesztő, kryss777, akinek a kedvenc autós játékai többek között a PGR és a Forzael kéne dönteni mit akartok: kötekedni vagy tényleg a közösség tagjává válni?

 9. legközelebb a hírekhez, ahol szerepel az xbox oder CoD szó, ki kéne rakni, hogy – for humans only-. mint a 9-es körzetben. :Dhátha nem kezdenek el guberálni az alienek itt…. 😀

 10. http://playstationcommunity.hu/blog/17929sztem ez se PS3-ról szól, de lehet tévedek

 11. http://playstationcommunity.hu/blog/900http://playstationcommunity.hu/blog/17897http://playstationcommunity.hu/blog/15715http://playstationcommunity.hu/blog/12173tessék, ettől remélem helyre áll a lelki békétekés kettő közülük szerkesztőnem anyázni kéne, hanem szellemesen és szórakoztatóan írni a kedvenceitekről – ha éppen egy X360 stuff az, akkor arról

 12. Azt én nem tudhatom, hogy te miért nem érdeklődsz a világ dolgaiban, és miért nem tájékozódsz máshol is, én nem észt osztok, hanem a véleményem mondom, lehet vele nem egyet érteni. Ha szerinted csak az helyes hogy olyan oldalra írhatsz véleményt, amilyen géppel rendelkezel, akkor minden rendben, van ps-em, de ezt tudod mivel elolvastál mindent amit összehordtam. De ha valaki elmondja nekem a véleményét soha nem az az első reakcióm, a második sem, hogy ez az én házam, váram húzzál.

  • Itt nem arról van szó,hogy írhatsz-e vagy sem.Hanem arról,hogy ÉRDEMES-e ILYEN VÉLEMÉNYT elmondani,egy ILYEN fórumon.Senki sem mondta,hogy húzzál innen,akkor jössz ide amikor akarsz.De ha ilyen véleményt közölsz,akkor ne legyél meglepődve a reakciókon sem.

   • Ha a reakció jelzőmentes, akkor miért ne lenne érdemes? Az lenne szerinted a legjobb, ha agyondicsérnék ps-t. Az esetleges gondokat meg elintéznénk azzal hogy máshol rosszabb a helyzet. Ne aggódj ha látnék olyan x-es oldalt ahol a ps3-ról elvakult hülyeséget mondanának, elmondanám hogy szerintem miért van másképp.

    • igen, tudom hogy ezt tennéd, csak azt nem tudom miértnem a konzolok a világ, ahol rendet kell tenni – az igazi az

    • Ezek szerint ezt a tényként leközölt,számadatokkal alátámasztott hírt,amit nem is ezen oldal szerkesztői írtak,hanem több oldalon is megjelent,te egy elvakult hülyeségnek tartod.Egyébként tájékozódni,érdeklődni és véleményt mondani nem egyenlő a kioktatással.De itt tényleg befejeztem mert mennem kell dolgozni.Bocs!További szép napot!

 13. Egyesek nem tudom,mit pattognak itt, hogy CSAK egy KZ2-re futja a PS3 fejlesztőknek???Egyrészt még ott a Resistance, másrészt X360-ra mi van? HALO ????Ennyi. Egy jó játék, de még mindig 2007-es grafikai színvonalon. Piszkosul kíváncsi leszek a H:Reach-re. A hype és a név úgyis eladja, de gyanítom grafikailag nem lesz nagy durranás. Persze állítólag új engine készül hozzá, de majd meglátjuk,mi lesz belőle.Persze a KZ2-nél biztos szebb lesz 😀

  • A KZ2 mellett minden konzolos fps eddig elbújhat úgy összességében,minden tekintetben,nemcsak a grafikát.Ezen nincs is mit vitatni.Belekötni a sivatagos pálya textúráiba pedig legalább akkora balgaság,mint itt hirdetni az igét,egy alapjaiban Sony-t és a Ps-t favorizáló oldalon.De próbáld ezt meg elmagyarázni a sok partizánnak… 🙂

  • Egy játék nem attól lesz jó hogy szép a grafikája.

 14. “Az xbox 360 egy elkapkodott produktuma az ms-nek. Hosszú távon nem versenyképes. Eddig az elönye mindössze abban nyilvánult meg, hogy hamarabb jelent meg. Elsö HD konzol, vitték mint a cukrot és a PS3 megjelenésekor már lényegesen olcsóbb volt. Csak erre évekig nem lehet épitkezni. A PS3 ereje még csak most kezd megmutatkozni, ráadásul most, hogy piacra dobták a slimet, hasonló áron lehet beszerezni, mint az x-et. A konzolok világában is egyeduralkodóvá akart válni az ms, de elkapkodták. Néhány PS exkluzív cím megszerzése remek húzás volt, de a folytatásban ez kevés lesz. Sajnos ma már minden a hatalomról szól,és ez most az x360-nál a minöség rovására ment. Csak szegény “”ikszeseket”” sajnálom, öket szivatta meg most az ms, nem a sony-t. Az ms egy sprintert inditott a maratonin. :)”

 15. “Sokszor az az érzésem, hogy mesizö fruskák irkálnak a különbözö fórumokon. Jaj, adminbácsi, csúnyát mondtak a rajongásom tárgyáról, személyéröl. Jó lenne ha férfiként tudnának viselkedni, ha már igy születtek.Lassan már ott tartunk hogy cenzurázni kell itt is a hireket, mert valamelyik idetévedt szomjas vándor feljelenti a PSC -t, hogy “”félelemkeltö”” cikkek vannak itt, mert negativ szövegkörnyezetben látja a 360-at.”

 16. *popcorn mode*

 17. Még a 16 százalék is is sok amúgy.Nem még a 60.

 18. nekem ugyanolyan sz@r mindkét konzol az X és a PS is, egyik hibásabb mint a másik, mondjuk ez a hír kinek szólt nem értem, égő már az ilyet felrakni 😛

 19. Microsoft szokása néha, hogy kiadnak valamit ami nem működik megfelelően és utána kezdik csak a hibákat kijavítani!

 20. Azta mára azért beindult ennél a hírnél a pörgés. XD

 21. SEGÍTSÉG! 😀

 22. Jézus Mária, ezt a szellemi mélyrepülést – még csak nem is vicces, egyenesen kétségbeejtő. Kajak korrekt összehasonlító tényhír, normális forrásból, egy betű negatív felhang vagy szubjektív megjegyzés nélkül, erre idejön az összes komplexusos megmagyarázni a hóembernek, hogy de jó neki a kemence mellett.

 23. LOL! Gyorsba megnéztem, hogy biztos nem az XBOX Community-ra jelentkeztem be. Simán lehetne ennyi felháborodott X fanatikusal! :DSzerintem a CNET UK-nál kéne panaszkodni. Ők közölték le az eredményeket, ott van a link is (kék betűvel kiemelve). Mi nem tudunk segíteni. Persze én tudnék, de sajnos nem vagyok moderátor. XD

 24. “””csak szimplán ha megnézed a magyar gamer-társadalomban a legtöbb ember vagy PC-s, vagy ha konzolról van szó akkor 360. Ezért van abból a legtöbb.””Ezt te sem gondolod komolyan?35 éves vagyok, nem ma kezdtem a játékipart, (dolgoztam fejlesztő stúdiónál, gamer újságoknál, megszállott konzol bubus vagyok) tehát borzalmas sok játékos arcot ismerek az ország különböző pontjaiból, de messze nem X360 tulaj van többségben. (legalább is az ismerőseim közt) Tehát az állításod nem teljesen igaz. Inkább úgy mondanám, hogy volt classic xbox fanatikusok és PC-s tagok vettek 360-at, meg rengeteg haver a gyerekeinek. Ugyan is borzalmas sok kisgyerek nyomul X360-al. Ennyi.Annyit még megjegyeznék, hogy járkálok nyugatra áruért, Németeknél, Ausztiába, hollandiába, stb szó szerint semennyimre nem foglalkoznak Xbox-al. EU-ban szinte kizárólag Anglia viszi a 360-at.”

  • Amíg ide nem jöttem, nem volt egyetlen egy olyan haver/ismerős sem, akinek volt PS3-a. A nextgen közül mindenki az x360-at vette meg, és azt is preferálják a mai napig. Persze mindegyik a warez miatt választotta. Szóval valóban x360-ból van a legtöbb itthon, még ha nehéz is elhinni.

  • Ha úgy állnál más konzolhoz is, mint a ps-hez, akkor találnál sok boxost is. És akkor hol adják el a sok millió x-es játékot, ha japánban nem, Európában csak Anglia veszi, és az USA is kezd átállni a ps-re?

  • Ismerősi kört nem lehet országoshoz hasonlítani. Jóhogynem azt mondod hogy M.o.-n Wii van legtöbb 😀

 25. Hajrá !!! én is beszálhatok ? 😀

 26. És végül azért hogy a témáról is szóljak. Nagyon nem mindegy, hogy 1 év alatt mondjuk romoljon el kétszer az x (és az már lehet, hogy túlzás) hetek alatt vissza kapod 3 évig. Vagy ps egyszer egy évben, és vársz min. 1 hónapot és játék nélkül kapod vissza a gépet (itt írták, még nincs ilyen tapasztalatom szerencsére), vagy 1 év után romlik el és akkor drága javítás, további hosszú várakozással. De mivel szeretünk játszani, mindkét lehetőség bevállaljuk.

 27. Hogy a hírhez is hozzászóljak: durva magas mindkét HD konzolnál a meghibásodási ráta.

 28. Most akkor mindenkinél a fő szempont az konzolvásárlásnál, hogy melyiknek bivalyabb a hardvere? Az ilyeneket én pont leszarom szerencsére. Ha vizuális orgiát akarok, átülök a PC-hez és játszom a Crysis-al, ami, bár 2007-es, mégis a legszebb játék még mindig.

  • Gyakori érv a ps3 mellett, hogy az x ereje elfogyott, de a ps3 ideje még csak most jön majd el 3 év után. Erre mondom, hogy ha olyan erős, meg a játék nem használja ki a hardver erejét 100%-ban, akkor miért van ez a textura prblem.

   • textúrában nem túl erős a PS3.

   • Feltehetően nem én fogom neked elmagyarázni, de azt bizonyára tudod, hogy a multi-thread programozás az utóbbi időkig felesleges volt. Márpedig ez az amiben a PS3 erős. Az X360 felépítése sokkal tradicionálisabb, sokkal megfelelőbb az olyan stuffokhoz, amiket láttunk. Senki, legalább nagyon kevés cég van a világon (aki nem Sonys), aki tudja, mihez kezdjen a külön utasításszálakkal, úgy tudom pl. az UE3 audio tömörítésre használta az egyiket.Ezt nem mi mondjuk, ez tény, hogy a PS3 hardverében több van. De egy multiplatform játéknál ez az előny nem tud megmutatkozni, sőt igyekezni kell, hogy hasonló teljesítményt érjenek el – X360-ra jóval könnyebb ez a procedúra, a felépítése jóval közelebb áll a PC-hez, amire úgy szintén kihozzák a legtöbb anyagot. Ugyanolyan jót lehet csinálni PS3-on – csak nehéz! Nem éri meg legtöbb esetben.Ennek ellenére, ha megnézed, az exkluzívok már kezdik kihozni belőle azt a tudást, ami benne van.Ennyi és nem több.

   • ha akarod linkelek neked részletes elemzést a hardverekrőllehet hozzáértőbbek, mint a GT vagy GS publicistái

 29. A killzone 2-ben a homokviharos pályán miért változik a fém tereptárgyak felszíne ha közelebb érek hozzá, vagy miért tűnnek el nem is olyan távoli tárgyak ha a gép olyan bivaly erős? Sodji nem tudod teleírni az oldalt olyan multi címekkel amik a ps3-on szebbek, még egy noteszt is nehezen tudnál.

  • ez pl mondjuk egy elég jó komment már, más kérdés hogy a helye nem itt lennea Killzone 2 grafikájától én nem vagyok elájulva, bizonyos helyeken szép, máshol, az általad említett pályán pl. kimondottan középszerűén ennyit tudok mondani erre

   • “Csak azt nem értem hogy akkor mi tartja vissza az MS-t és belső fejlesztő csapatait hogy valami a “”kimondottan középszerű”” KZ2 grafikájához konvergáló grafikai motorral rukkoljon elő?”

    • Szinte biztos vagyok abban, hogy 360-on nem fogunk látni olyan technológiát mint amit a KZ2 produkált. Az, hogy a játék kinek tetszik kinek nem az más tészta.

    • A killzone 2 játék élménye fantasztikus, a fegyvernek súlya van, ilyet még nem láttam nagyon, háborús kavalkád, de ez nem csak hardver kérdés. Miért változik a tereptárgyak felszíne szemmel láthatóan és zavaróan a homokviharos pályán, miért tűnnek el tereptárgyak nem is olyan messze? Akkor már minden említs meg, ha felszólítod az mst milyen legyen az a játék.

     • A KZ2 volt az első (azóta is egyedüli) játék ami közel CG minőségi valós idejű 3D produkált. Az engine erősége a fény-árnyék hatás, mindezt a sokmagos felépítésre optimalizálták, ami jelen generációban kizárólag a PS3-ban található. Egyes helyszíneken borzalmas polygon mennyiséget mozgat a gép tele effektezve. Érdemes megnézni a PS store-ról letölthető a golyó mögött című technikai demot. Ott meg lehet nézni mire képes az engine. Az meg, hogy egyes helyszíneken polygon és textúra hibát láthatunk az nem a hardware bűne. Melyik játékban nincs bug? Szakmai szemmel nézve egy konzolos fps sem közelíti meg a KZ2-t technikailag. És ez az első játék volt ezzel a motorral, lesz ez még izmosabb látvány is.Miután végigtoltam a COD6-ot beraktam egy kicsit a KZ2-t, hát mit mondjak elég gyerek a COD látvány a KZ2 képest, szó szerint vicces

     • Úgy legyen, csináljanak rá egyre jobbat, de úgy látszik hogy csak Guerrilla képes rá fps-ben (én nem láttam a cod6-ot rá, de x-en azt mondják szép). És talán még 1 részt csinálnak erre a generációra a killzone-ból. És akkor csak ennyi volt?

     • Nem nyugodnál már le egy kicsikét? Nekirontasz mindenkinek teljesen fölöslegesen. Menj vissza a csigaházadba és maradj is ott.Nincs semmi szükség erre a fölösleges heccelésre amit művelsz.

     • Nem heccelem, ha már van ps-em tényleg érdekel, hogy várható-e a killzone-on kívül más vagy jobb fps.

     • Hallod, te most ezeket komolyan kérded vagy csinálod a hülyét? már bocsi, hogy ezt kérdem de nem tudom mire vélni a megnyilvánulásod. Mi az, hogy csak ennyi volt?Sehol nincs egy játék sem a KZ2-hez képest, de ide sorolhatom az Uncharted2-t de még az elsőt is, vagy a GT5P is magasabb technikai csoda mint a nemrég megjelent Forza3 (holott 2 éves a cucc) stb… Most miről beszélünk? A PS3 már bizonyított, hogy erősebb hardware, ugyan úgy ahogy a 360 megmutatta, hogy gyengébb. A COD6 szőr egyforma mindkét konzolon, sehol nincs a KZ2-hez képest. Játék szempontjából jobban tetszett a COD6 de technikailag egy sapka szar a KZ2-hez képest. Ennyi

     • Amiket írsz a kategóriájukban nagyon jók, de az én észrevételem az, mert te mondod hogy most kezdik a hardvert tudni programozni, hogy mások is képesek ilyen szinten programozni. Gondolom hogy akik a Gt5-öt csinálják azok nem fognak fps-t csinálni és a Guerrilla sem fog autós játékot csinálni. A fejlesztés alatt megszerzett tudást meg nem adják át másnak.

     • A belsős Sony stúdiók átadják egymásnak a tapasztalatokat. Nekünk meg ez a lényeg. Nem MW2 miatt szeretem a PS3-at. Ennyi a történet

     • Korábban most nem nézem vissza ki, azt írta hogy pont a japánok programozzák valamiért gyengébben a pst. Tényleg ne vedd kekeckedésnek, csak beszélgetünk.

     • Amiket kobe írt az mind a Capcom saját fejlesztésű motorral készült játékai. És mind tudjuk ezek a játékok PC-n is kijöttek, tehát direktX alá PC-n készültek, innen került át X360-ra (ami szinte semmi Pc után) majd PS3-ra (ami már zűrösebb) ezért vannak grafikai hibák.Megjegyezném, hogy a Resi5 pixelre ugyan az mint a 360-as társa kivéve, néhol egy-két dolog. Példa az egyik pályán a víz pocsék Ps3-on, ami érthetetlen, mivel, hogy a többi helyszínen tökéletes a víz effekt. Ez inkább a programozok lustasága vagy inkább a szűkös fejlesztési idő miatt lehetett.

     • a Sony belsős stúdiói jobbára nem japánokNaughty Dog, Evolution Studios, Poliphony (na ők japánok), Santa Monica, Guerillakétségtelenül ők ismerik legjobban a gépet

     • Nyugi, az tény hogy erősebb a gép ez nem is vita tárgya. de az is tény hogy egy gép erőssége nem feltétlenül lehet döbtő tényező. Ott a Wii mint példa mindkét platform rajongói számára.S mindannyian tudjuk hogy a két konzol között lesz még legalább 2 nagy meccs. Az idei karácsony és a jövő év a mozgásérzékelési versenyben.az idei karácsonyi gép eladásokba mondjuk a Microsoft csúnyán belenyúlt azzal hogy elindított egy bannhullámot amivel viszont maximálisan egyetértek. Végre kevesebb lesz a warezolókból. A bannolt gépeket is van aki eladja és sokan vesznek gépeket is ezért újra. Akik közül sokuk végre jó útra tér.

     • KZ2 grafikailag ezerszer jobb a CoD:MW2-nél, de a design szerintem pl az MW2-ben jobb.

     • kemény dió ezt a két játékot összehasonlítani 🙂 szerintem minden ami a KZ2-ből hiányzott az ott van tökéletesen megalkotva a MW2-ben.

     • Igazad van, kár összehasonlítani a kettőt. Teljesen más világ a 2 játék. Ahogy lentebb írtam, nekem sem tetszett a KZ2, (annyira) de azt be kell látni, hogy grafikai szempontból ég és föld a MW2 és a KZ2. Klasszisokkal komolyabb technikai szempontból a KZ engine. A MW2 a borzalom alacsony felbontású textúrákkal, a baromi low polygon objektumok, cső szerű kicsi pályák, mind mutatja az engine szerencsétlenségét. Az, hogy a fejlesztők trükköztek, hogy jó legyen a látvány az ügyes húzás volt, de a szépen tűzben égő fa, vagy eső égdörgéssel sem feledteti a hiányosságokat.

     • Ennek van egy másik oka is. egyszerűen még a Ps3 is kevés arra hogy a KZ2 kinézetével és fizikájával és a MW2 játékmenetével hangeffektjeivel el tudjon vinni egy olyan játékot ami mindezen tulajdonságot egy játékba összegyúrja.Erre a következő generációban lesz szerintem reális esély.Bár ezt megközelítő eredményt én még várok a Criterionos arcoktól egy Black 2 megjelenésben.

     • “””Ennek van egy másik oka is. egyszerűen még a Ps3 is kevés arra hogy a KZ2 kinézetével és fizikájával és a MW2 játékmenetével hangeffektjeivel el tudjon vinni egy olyan játékot ami mindezen tulajdonságot egy játékba összegyúrja.””Egyrészről miért is olyan különleges a MW2 játékmenete?!? Sokkal több scriptel van telepakolva,mint a KZ2,ergo folyamatosabbnak,filmszerűbbnek hat…Ráadásul a KZ2-ben értelmes AI van,amit az MW2-ben jórészt scriptel oldottak meg…Szvsz semmilyen technikai korlátját nem látom a 2 játék elegyének…Csak a Guerrilla más utat választott,ami megjegyzem nekem sokkal jobban bejön mint játékélmény,mert HAGYNAK harcolni…A hangeffekteket meg ne is említsd,mert sztem a KZ2 kb 2x jobban szól mint a Cod kukoricapattogtató fegyverhangjai…”

     • hát talán a következő generáció gépein már látni fogunk egy KZ2 szintet megütő COD részt, ebben a generációban szerintem már nem lesz grafikai (motor) fejlődés a MW világában, de legalább az élmény fejlődik és ez a lényeg szerintem.

     • A kérdésre válaszlj pls ne a gagyi szövegedet ismételd

 30. Ezt is kimagyarázzák. Úgyis mindent kimagyaráznak. Ha kész tényeket teszel eléjük, az úgyse lesz lényeges. Úgyis csak flémkeltés.Mert nem az a lényeg, hanem a JÁTÉK – mondják ezt úgy, mintha rajtuk kívül még senki más nem látott volna videojátékot.Hát minek foglalkozzam vele…?

 31. “Most a PS3 a jobb, lehet hogy az X is összekepja magát és a köv generácio lenyomja a “”PS4″” et nem tudni!De sztem nem érdemes elfogultnak lenni hogy akkor is ps3 vagy azért is xbox amelyik a jobb azt kell venni mert nyilván ezzel csak mi járunk jol…. ha az x késöbb tulmulja a ps-t akkor váltani fogok illetve fordítva is lehet majd késöbb…. szoval keresni a minőséget……”

 32. Nekem 4 hónap alatt ment tönkre elsőre.B….k meg a Microsoftnál.

 33. És egy időben mennyire akartam box-ot venni, ezeket hallva még jó, hogy nem tettem 🙂

 34. Szar xbox,nekem is 2 gépem volt,szerencsére már nincsen!!!!!!!!Egy haveromnak 5 gépe ment tropára!!!!A 6-dik gépet egy ajándék pinata játékkal kapta engesztelés képp xD

 35. NEM Megbízható masina a 360,de legalább normális a szervize,ami sonyról nem mondható el,az oldalon olvasottak alapján.

 36. egyébként most így olvasva hsz-eket is + belegondolva, ez az x olyan lehet mint a számítógép(em). állandóan szervízbe kell vinni. :Dagyvérzést is kapnék az 100. 😀

 37. oh Bill Gates-t rommá szidtam már. / nem, nem az x miatt, hanem a cég többi áldása miatt. 😀 /

 38. sztem ezen nincs mit csodálkozni….mintha ennek a nagy x360 meghibásodásnak nem lenne kellő előélete….Hamar ki akarták dobni a piacra,szemethunytak egy pár tervezési hiba felett….drága volt,de ennek árárn megvetették a lábukat a konzolpiacon….Sztem nem ez az első MS termék ami kiadáskor retek,aztán utólag javítgatják(windows esetleg?!?)…..gyökér egy banda.

 39. Ha nem használod a baszott hangos és sok hőt termelő meghajtóját még akár életben is maradhat a konzol.

 40. Tegyük hozzá, ez csak ANGLIA, és nem a VILÁG összes eladott konzolját méri.Szóval… lol.Meg engem speciel egy magyar adat vagy egy összesített világ… mittomén jobban érdekel.

  • Megnyugodhatsz, ez az arány a világ minden részére igaz. Angliában sem romlik el több gép, mint máshol.

   • Hát nem tudom. Engem azért érdekelne, hogy máshol hogy mennek a dolgok (legfőképp a Japán adatokra lennék kíváncsi). Ez a hír olyan, mintha egy zöldséges oldalra írnád kihírezve, hogy drágább lett a hagyma Mexikóban.

 41. Nem ertem mit keres egy ilyen flame kelto hir itt?

  • Azért, hogy aki megfelelő kvalitással rendelkezik hozzá, átkapcsoljon Mónika show üzemmódba. Tudod ezek az emberek, csak úgy tudják szeretni a Ps3-mat, hogy közben ellenérzésekkel viseltetnek a rivális cég terméke irányában. Ez olyan, mint az egyik korlátolt Újpest drukker ismerősöm aki megtiltotta, hogy a 3 éves kislánya zöld színű ruhákat viseljen. Hál’ Istennek, az ilyen híreknél lepleződik le gyorsan az EQ-IQ hányados. Tisztelet a kivételnek!!!

   • Igaz.

   • “Latom neked faj az igazsag.Tudod annak a “”rivalis ceg termeke”” nem keves penzt vett ki a zsebembol. Szamomra egy sapka sz..rt nem er ez a konzolnak nevezett ocskavas. Majd ha mas is szazezreket bukik a Microsoft szarjan akkor talan jobban aterzi a problemam.”

    • Én a tényeket nem vonom kétségbe. Az X tényleg egy megbízhatatlan masina, hulladék alkatrészekből összerakva. Ezek tények. Az is tény, hogy elég klassz tv-n és erősítőn ( ami saját hál’ istennek) sikerült megbizonyosodnom arról, hogy valóban szebb képpel és jobb hangminőséggel rendelkezik a Ps3. De a multi címek mégis szebbek X-en, elhanyagolhatóan, de ez is tény. Nekem eddig 3 boxom volt, amiből egyet kellett csak szervizeltetnem, de azt sem 3 led-es probléma miatt. Nagyon sajnálom a sok csalódott Xbox tulajt aki porul járt a Microsoft rossz üzletpolitikája miatt.Én eddig megúsztam, a mostani gépem 1 éves és köszöni jól van. Elhiszem, hogy dühös vagy ,de a gép minőségét leszámítva igen figyelemre méltó konkurenciát kapott a Sony, ezt mindenki valahol érzi szerintem. Martin sem véletlenül tette be ezt a hírt.

     • Igazad van, az első időkben tényleg klasszisokkal jobb volt a játékkínálat 360-on, az is igaz, hogy a múltiplatform játékok szebbek voltak. De ez az idő elmúlt! Tele írhatom a lapot olyan múlti címekkel, amik PS3 szebbek. De minek? A lényeg, hogy végre kiforrott a PS3, az only for PS3 címek mutatják a hardware felsőbbrendűségét, a múltis címek is kiválóan festenek. Aki most tervez a konzol vásárlást, annak egyértelmű, hogy a PS3 a legjobb választás. Ezt bizonyítják az eladások is. Az X360 kidurrant mint exkluzív mit hardware szempontjából egyaránt. A only 360 címek semmivel sem szebbek mint a múltis játékok, SŐT. Igazán mindig is az exkluzív játékok mutatják egy hardware képességét, meg lehet nézni a Ps3-at és a 360-at és kiderül mi is az állás. Mindenki látja, hogy elfogyott a szufla a Xbox-ból, míg a Ps3 most kezd éledezni.

     • Ps3 exkluzív címek mint, Killzone 2, GT5, UC2 tényleg zseniálisak látvány tekintetében, meg amúgy is. A multi címek tekintetében az Assassin’s Creed 2, Bayonetta páros Boxon jobban teljesít állítólag , de ez igazából nem lényeges. És ott van most exkluzívként a Forza 2, Mass Effect 2, Alan Wake. Mindegyik nagyon szép játék és jó is. A lényeg számomra, hogy kikapcsolódjak, játszhassak. És ha mondjuk az élet úgy hozza, hogy a Hibacsi vagy Kamoszonik cég kiad egy konzolt amire jó játékok jelennek meg, én valószínűleg megveszem ,mert nem a márka a lényeg számomra. Ennyi…

     • még valami, és aztán befejezem…annyira nem érdekel téged/titeket a márka, hogy minden egyes ilyen hírnél megjelenteksehol máshol, csak ezeknél…ennyire nem érdekel a márka

     • Egykommentesék mindig az ilyen híreknél vesztik el a szüzességüket. 🙂

     • Vicces, hogy itt a komment szám egyenes arányban áll az intelligencia és hitelesség megítélésével. Majd szólok a volt főiskolai tanáromnak, aki mellesleg professzor, hogy a tudományos fokozatai nem érnek semmit, amíg a PSC-n nem kommentel minimum ötszázat.

     • te nem tudom mit hittél, hogy idejössz és megváltod a világot, de rosszul hittedha beregelsz valahova, és elsütsz egy ilyen mónika-shows dumát, azzal sehol nem leszel népszerűfőként ha ilyen negatív véleményed van rólunk, minek akarsz csatlakozni hozzánk? senki nem szereti ezt sztem, ez nem a gizdaságról szól, hanem az észérvekrőla föntiek pl. sztem annak számítanak

     • “Még egyszer ez a komment és egy kis értelmezési segédlet hozzá.Tehát:””hogy aki megfelelő kvalitással rendelkezik hozzá átkapcsoljon Mónika show üzemmódba.”” azaz nem mindenki, csak az, aki elég sötét és fanatikus hozzá. A lentebbi kommentek remekül példázzák azt, hogy mennyire igazam van. Próbálj meggyőzni az ellenkezőjéről!”” Hál’ Istennek, az ilyen híreknél lepleződik le gyorsan az EQ-IQ hányados. Tisztelet a kivételnek!!!”” Ja és a végén olvasható tisztelet a kivételnek formula előre bocsájtja azt is, hogy vannak kivételek, hála az égnek. Az ezelőtti kommentjeim, amíg el nem durrantottad az agyam, végig visszafogott és intelligens megnyilvánulások voltak. A márkákra visszatérve, -már kicsit unom, de hajrá- mindenevő vagyok és teljes mellszélességgel kiállok azért is, hogy van X-em és szeretem. És ha egy Ps rajongói oldalon megjelenik egy cikk az Xboxról, légyszíves engedd már meg, hogy írjak hozzászólást, vagy add meg az email címed és előtte egyeztessünk már, hogy mit szabad nekem és mit nem,jó? Köszönöm szépen.”

     • nem érdekel 🙂 én leírtam amit akartam

     • Ez a legegyszerűbb megoldás a részedről. Gondoltam értelmes keretek közt ütköztessünk érveket a nézeteltéréseink elsimítása végett, de látom te csak az orrodig látsz és hamar feladod. Az egész párbeszéd arról szólt, hogy egy kivetített démonra lövöldöztél, aki nem én vagyok, csak egy kép a kis buksidban. Mindenesetre hiszed, vagy sem, sajnálom…

     • “Illetve egy kis információ a márkákhoz való viszonyom tisztázása végett. Felsorolnék a Ps családból gépeket amik itthon pörögtek a tévéim alatt: Ps1, PS2 “”fat””, Ps2 “”slim””, Ps3 “”fat”” és lesz Ps3 “”slim”” is valószínűleg jövő január-február környékén. Emellett van ugye X360-am, Pc-m + Még megvan a jó Amiga500-asom is amit 16 évvel ezelőtt vettem. Akkor te hány éves is voltál? 🙂 Szóval kis pajtás én egy harminc fölötti gamer vagyok, aki már akkor tolta a “”játszást””, amikor te és a sok kis okostojás még csak pajzán gondolat volt a szülei fejében. Szóval ennek fényében nekem szerinted mennyire kell szégyenkeznem, hogy most regisztráltam ide és hova, milyen hírhez írtam az első kommentjeimet?”

     • Nem érdemes játékokat sorolni, mint lentebb említettem én is tele írhatnám az oladalt olyan multiplatform játékokkal amik PS3-on a szebbek, de nem teszem. Nem az Assassin’s Creed2 miatt szeretem a Ps3-at.

  • A híreket nem mi gyártjuk. Sajnálom, hogy több más netes médiával egyetemben meg mertük osztani mi is a felmérés eredményét olvasóinkkal.

 42. Egy szó mint száz,szerintem az első szériából senki ne vegyen gépet,szerintem természetes,hogy ott több a hibás darab,ez mindenben így van.Azokat hagyjuk meg a japóknak,meg az amcsiknak! 🙂

 43. Én egyébként már megtanultam,hogy első szériából tilos vásárolni.Inkább várok egy-két évet,ahogyan a Ps2-vel is vártam és azt hiszem megérte,mert még mindig hibátlanul megy,pedig már több mint hét(!) éves a gép és szintén nem vettem első szériából Ps3-at sem.

 44. Maradjunk anyiban, hogy mindkét fronton lenne bőven mit javítani az eddigi dolgokon. 360 tény hogy xar úgy ahogy van, de legalább garanciával nem tökölsz. PS3 megbízhatóbb. De azokat az embereket nem nagyon fogják érdekelni az adatok, hogy jújj de jó itt csak tizenakárhány % az esélye hogy sárga ledes lesz a géped aki pont beleesik. És 360-al ellentétben ő fizethet mint a hülye, a hónapok meg pörögnek mert a sony support az nincs. Egy kutya mind a kettő.

 45. egyetlen pozitív van a xboxban a garancia rendszere , olyan sztm a sonynak jó sokáig nem lesz .Sajnos az a tény ,hogy ms direkt ilyen szarul,hibásan adta ki a gépet ezzel előnyre tegyen szert ez elég szánalmas és sokk veszteséget termel egyaránt . Azon csodálkozok eddig miért nem bírságolták meg az Ms-t.

 46. Egyrészt megértem sodjit mert 6x eljátszani ugyanazt az tényleg nem szívderítő mulatság főleg hogy akkor még hírről nem volt meg az a support ami napjainkban megvan a géphez. De viszont mostanság már azért sokkal jobb a helyzet és nekem meggyőződésem hogy sokaknak a régi szériás és még mostani kiadásu gépe is a felelőtlen használat miatt következik be. Példa okán sokan kiabáltak a karcos lemezek miatt, persze mint kiderült sokan a gépet nem fektetve használták hanem úgy hogy a gép vinyója volt felül és így a lemezek is függőlegesen voltak a gépben s maga a hűtése is a gépnek csökkent. sokan bepakolták a gépet a videók és dvd lejátszók helyére is mert az olyan trendinek számított aztán ment a csodálkozás hogy jöttek a piros ledek.Ezek is apróságoknak tűnnek de pár százalékot hozzádobtak a meghibásodási rátákhoz.Egyébként nekem a Box féléves és falconos és egy padlászobás részen van ahol nyáron megvolt a 36 fok is simán és a gépem köszöni szépen jól van. igaz használat után jár is még legalább 20-30 percet.Viszont ilyen szinten azt mondom hogy az Amiga volt (ugye kedves Dzson XD) az a gép ami mindent kibírt és túlélt. 1994-ben vettem meg az 1200-as gépemet ballagásra. És amikor eladtam 2003-ban akkor is simán működött pedig akkor már vinyót és cd olvasót is használtam hozzá. egyedül a floppy meghajtója volt kicsit bibis mivel néhány lemezt úgy tudtam kivenni belőle hogy egy függönycsipesszel megfogtam a lemezt amikor a lemezkiadó gombot megnyomtam. de a drive szépen olvasta a lemezeket ettől függetlenül.

  • Nem használtam csak fektetve és mégis megkarcolta a lemezeimet,a 360-ban a legtrágyább meghajtók kerülnek, ezen nincs mit szépíteni, elég sok barátom járt hasonlóan hozzám . Meglehet magyarázni, hogy a szar ehető ,de szerintem felesleges. A játékkínálat, és a Live ami menti a 360-at a szememben, csak a barátaim miatt játszom még ott , mert azért egy hibás meghajtó miatt megvenni egy új játékot újra 13.000-ért bevallom több mint bosszantó. Egyébként egy tegnapelőtti példa, egyik barátom megvette a MW2-őt hazament,és nem indult el a vadonatúj program. Visszavitte a boltba,és láss csodát mintha körzővel belekarcoltak volna egy szabályos kört a lemezbe. A csodás meghajtó tette a dolgát. Mivel rendesek voltak vele kicserélték, de ha nem az ismerősénél vásárol akkor vehette volna meg újra a lemezt. A PS3-nál ilyen viszont nincs, ott még nem találkoztam megkarcolt lemezzel.

   • Nálam szerencsére nincsenek ilyen gondok. Minden vásárolt lemezem karcmentes. Azt ne kérdezd hogy nálam milyen meghajtó van nem tudom. annyi biztos hogy gyári mert én nem bontattam meg a gépemet, sem hűtésmodd sem drivemódosítás miatt. A warezosokat nem kedvelem, miattuk is van rossz vélemény a Boxosokról. Egyébként szeretem az itteni közösséget mivel Box tulajként is elég jól megtűrtök engemet, bár lehet hogy enyhítő körülmény a két PsP-m megléte. XDNem tudom fordított helyzetben is ez lenne máshol. 😀

   • Annál bosszantóbb nincs is mint a lemezkarc, az a 4 lemez majdnem egy gép ára… A SONY BR meghajtója kiváló minőségű.:)

 47. Én 2010 tavaszán fogok box-ot venni, elsősorban az Alan Wake miatt.Remélem addigra már olyan gépek lesznek, amik nem lesznek ennyire problémásak!

  • Az Alain Wake engem is érdekelne, na meg a GTA-s kiegészitö. És kb ennyi, ami x-es. De sajnos nincs pénzem arra, hogy 2 játék miatt vegyek egy gépet. Mert minden más ami jó x-re az van PS3-ra is. Persze ajándékba szivesen kapnék egyet. 🙂 A baj egyébként az,hogy még a PS3-as játékaimra sem jut elég idö, pedig nem tudok megvenni minden játékot, ami érdekelne, ha még x-em is lenne tényleg fel kéne mondanom a munkahelyen. Vagy szereznem egy tesztelöi állást. 🙂 Bár utóbbit nem tudom. A porno sem az élvezetröl szól…

 48. hátt sajna ez több mint sokk…mondjuk speciel én !hatodszorra! már nem próbálkoznék, még ha fizetének érte, akkor sem….

 49. Playstation. Elszállt a blueray olvasó. Ha legalább agyonhasználtam volna, azt mondanám megértem.

 50. nekem is van 360 am eddig csak egyszer halt be

 51. Jajj… Eskuszom, ez csak arra jo, hogy elocsalogassa az itt lapulo trollokat, akik biztosak benne, hogy a ps3 ugyanolyan szar (sot…), mint az xbox. A statisztika es a szamok ilyenkor hatterbe szorulnak, igy teljesen felesleges a fenti szovegben elrejtett egy-ket szazalekjel. 😛

 52. Nekem mostanában lesz két éves a 360 és kutya baja. Lehet csak azért mert ps3-at használom inkább.

 53. Nálam egy éven belül három alkalommal ment tönkre a PS3 🙂 Kb. három hónap után meghibásodott a HDD, utána sárga ledes állapot, aztán jött a Blu-ray meghajtó cseréje 🙂 Az utolsó művelet már komoly fizetős mulatság volt.Az első 360-am, amit 2006 májusában vettem egészen 2009 júliusig bírta, ekkor lett piros ledes, de nem nálam, hanem egy residenteviles srácnál, akinek kölcsönadtam. Bár nem volt már rá garancia, így is készséges volt a Microsoft ügyfélszolgálat és végül kaptam egy zsír új gépet. Azóta sincs gondom.

 54. Én nem vagyok konzolpárti, játékpárti vagyok. De mivel nem olcsó manapság egy konzol, az ember leteszi a voksát valamelyik mellett. Én a PS3 mellett döntöttem egyértelmüen és szerintem bölcsen, mert jelen pillanatban egyetlen okot sem tudok mondani, amiért x-boxot kéne vennem. Sem hardverileg, sem szolgáltatásban, sem pedig játékfelhozatalban nem tud olyat nyújtani számomra, amiért én lecserélném x-re a PS3-at. Nekem még a 60-as gépem van, 2 éves, pár napja adta meg magát másodjára is a fej, de ettöl függetlenül minden öröm és boldogtág. 🙂 A Jézuska már elindult a Slimmel…

  • Mi a fenét csinálsz azzal a szerencsétlen géppel, hogy 2x behalt a fej? 😀 60-as gépekre nagyon nem jellemző a fej hiba, ellenben a sárga LED annál inkább. Nemsokára 3éves a PS3 gépem, éjjel-nappal megy de eddig semmi gondja a fejnek. (remélem így is marad). Úgy érezem hamarosan nyugdíjba küldöm a 60-as gépet és bekötöm a Slim szerkezetet. Kb, egy hónapja megvettem a Slimet, de azon kívül, hogy kivettem a dobozból megnézni, hogy is néz ki, másra még nem használtam.

   • Nem tudom miért megy tönkre a fej, többnyire játszom vele. Valakinél elromlik, valakinél nem. Pedig 4-5 óránál többet nem megy a gép, kivéve ha új játékom van, de akkor is max 7-8 órát és csak hétvégén.

 55. Nekem van egy első szériás 360-am és még mindíg tökéletes, pedig nyúztuk rendesen..

 56. Azt azért ne felejtsük el, hogy a garanciavállalás az Xboxnál elég kiemelkedő.

 57. Nekem szerencsém van az Xbox-szal, mert 2006 óta az isvan és egy sem adta meg magát, bár igaz, minden évre jutott egy.

 58. 2 év gari van a PS3 – ra ?

 59. Na jó. Ha lúd legyen kövér. Nálam a következő az arány: tehát, 6x ment tönkre X360 és 1x a PS3! (erről olvashatok egy régebbi blogomban) Szinte minden gépet megjelenés napján megveszek, ha kell, kimegyek érte külföldre, így tettem az X360 megjelenéskor is. 4db gépet sikerült vennem, a hozzájuk megjelent összes játékkal. (így is csalnom kellet, mert hivatalosan 1db gépet lehetett venni) A gépek nálam és a haveroknál működtek, 4 gép 5 hónap alatt beadta a kulcsot, volt ami 3 hétig ment, volt ami 4 hónapig. Nem érdekelt, ez volt az első HD konzol, a hatalmas grafikai élmény feledtette velem a gondokat. De 1x betelik a pohár, ami idővel el is jött. Innentől kezdődött a hatalmas Xfos gyűlölet. Abban az időben még nem volt magyar suport, tehát mást nem tehettem, mit kiutaztam Ausztriába, hogy kicseréltessem gépet. Ezt az utat 3x tettem meg!!! El lehet képzelni mennyi bosszúság és pénz ment erre a fos konzolra. De nem adtam fel, kitartóan vásároltam a játékokat, és jókat nyomultam a haverokkal. A gépek továbbra is meghaltak, de a később az itthon jól működő suport kicserélte a masinákat. Viszont mire ez az idő eljött, addigra végképp elfogyott a türelmem, tehát jött a warez! Itt jegyezném meg, hogy megszállott konzol és játékgyűjtő vagyok, kizárólag eredeti játékokat veszek és használok, aki ismer, tudja, hogy milyen összegeket és energiát fektetek a hobbimra. De olyan szinten idegbeteg voltam a Microsoft tákolmányára, hogy nem voltam hajlandó többet pénzt tenni a zsebükbe azzal, hogy software-t veszek a szarukra. Ezek után semmit sem vártam jobban, mint a PS3 megjelenést. Bíztam benne, hogy örökre letehetem a 360 joypadot. Sajnos csalódnom kellet, a PS3 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. (Azt már akkor is láttam, hogy klasszisokkal jobb minőségű hardware-t adott a Sony. Itt jött ki a másik gyengém, hobbim a minőség mánia, HighEnd szeretett. Hatalmas a multimédiás különbségek a két gép közt, sehol nincs a X360 képe és hangja a Sony konzolhoz képest, (főleg HighEnd rendszeren vérzik igazán a X360) de játék szempontjából nagyon elmaradt a PS3 az X360-hoz képest, mivel mindkét gép elsődleges célja a játék, így kénytelen voltam tovább 360-at használni. A használat meghozta a gyümölcsét, még több tönkre ment 360, idővel sikerült elérnem a 6db behalt Xbox360-at. Azóta változott a világ, szerencsémre kb másfél éve semmit nem játszom X360-on, maximum megnézek egy-két játékot, és ennyi. A saját 360 gépemet kb 1 éve eladtam.Jelen pillanatban 2db rossz Xbox360 pihen a padláson, egyik drive hibás, másik piros Ledes. Adok, veszek, cserélek konzolokat, mindkét gép beszámítással került hozzám, mikor benyeltem akkor még működtek, egyiket kölcsön adtam egy kedves barátomnak, majd kb 1 hét után visszahozta azzal, hogy nem olvassa a lemezt, a másik gépet éppen adtam volna el, de a vevő megkért, hogy szedjek le neki pár demot mert nincs Internet elérhetősége, demo letöltés közben lett piros Ledes. Jó mi? Érdekesség, hogy egy jasper alaplapos Elite gépről van szó, ami elméletileg megbízható. Igaz, a Ps3 gépem is megadta magát 1x, (sárga LED) egy első generációs 60-as gépről van szó. Start napján vettem éjfélkor a Mamut 576 boltban, személyesen Martin adta a kezembe a masinát 😀 viszont egy csöppet sem vagyok mérges, ugyan is borzalmasan sokat megy a gép több 1000 üzemóra van a gépemben, ennyit összesen a 6db X360 nem ment. Napi szinten 10-12órát megy a szekér.Számomra teljesen csőd a X360, megbízhatatlan, ócskavas, pocsék multimédiás képességekkel. Majd ha a Microsoft megtanul minőséget gyártani, nem csak a pénzhajhászat amire ennyi energiát fektetnek, akkor talán újra használni fogok MS konzolt. És ezeket nem csak a konzolra értem.

  • Ez szép volt!

  • jó volt végigolvasni, végre egy tapasztalat!

  • Nem unod?

  • Ez tartalmas volt, és tanulságos. Így már teljesen érthető miért is utálod annyira a 360-at. Nekem eddig egy 360 ment vissza amit kicseréltek, a 60-as PS3-am közel 1éve megy kifogástalanul. hardverileg és minőségileg ég és föld a kettő,és még hozzátenném, hogy amíg a BR lemez nem karcolódik addig a DL-en bármennyire is vigyázok rá apró hajszálkarcokkalvan tele. Nekem eddig 4 lemezt karistolt össze az első 360-am a kétnapos Forza 2-őm úgy nézett ki mintha körzővel megkarcolták volna. Hol van a sokat kritizált (de megbízható) Xbox-hoz a 360-nak a minősége? Sehol…..

 60. Félreértés elkerülése végett,ps-ről beszéltem:D

 61. Az én 60 gigásomnak 8 hónap után elszállt a feje,viszont mióta megcsinálták,tökéletesen üzemel,pedig már majdnem másfél éve romlott el!

 62. Akkor az össz eladott x360 példányból lehet levonni a 60%-ot. Ami reális eladott darabszámot eredményez, és arányaiban már elég jól megegyezik a multis címek X360/PS3 eladási arányaival. Persze, x-en ott a warez is, és az a majdnem milla ember is vehet új boxot, akit kitiltott a microsoft a modding miatt – ez megint jól mutat majd a statisztikáikban, hogy hú, 10%-os eladási megugrás, mert kell a népnek a doboz.

  • És mi van ha PS3-at vesznek?

  • Te is tudod, hogy ez ennél összetettebb dolog. Csak nézőpont kérdése, hogy melyik a jobb, szebb, több. Az előző generációban a PS2 alázott, minden játék megjelent rá, így gyakorlatilag a tulajdonosoknak nem volt okuk panaszkodni. Warez mindegyiken volt, ebbe sem lehetett belekötni. Jelenleg az eddigi piacvezető hátul tanyázik nem csak hardver eladásokban, de szoftver téren is. Na és akkor mi van? Egyre kevesebb a jelentősebb külsős exkluzív cím, így mindenki megkaphatja a magáét. A cégek pedig piszkosul nem érdekelnek. Főjön a Sony feje amiatt, hogy drága konzolt dobtak piacra, az Ms-é meg azért, hogy a borzalmas magas meghibásodási aránynak köszönhetően rengeteg pénzt bukik.

   • “””Hátul tanyázik””Nem lehetsz valami tájékozott…”

    • Lehet, hogy tájékozatlan vagyok, de akkor támaszd alá számokkal az állításodat. Mellesleg pont azt próbáltam ecsetelni, hogy a darabszámok ezen a szinten már teljesen érdektelenek a mi szempontunkból.

     • Nem szokásom számokkal dobálózni.Elég az,hogy mindenki a Ps3-ról beszél és aki él és mozog Ps3-at vesz.

     • Pffff, mellé beszélsz, de ezzel le is zárhatjuk a témát, mert nem a hírhez tartozik.

     • “Te hoztad fel a témát,hogy melyik cég hol kullog,úgyhogy most már meg kéne enned amit kifőztél!De szerintem is jobb ha hagyjuk,mert csak agressziót szül az egész.te úgyis ahhoz a meggyőzhetetlen “”másik””oldalhoz tartozol,akiknek semmi keresnivalója nem lenne itt,ha nem szúrnának ki egy-egy ilyen hírt.”

   • A warez említése végül is csak azért volt, mert a hivatalos játék eladási listákból jobban lejön, mennyi a gépek aránya, mint mondjuk a microsoft jeletéseiből. És ebbe kell belekalkulálni még a valamennyi % másolt játékot az xnél.

 63. Én is elvileg a héten viszem szervízbe a saját 360-am :DA PS3 most decemberben lesz két és fél éves (60 gigás), a box egy kicsivel több ideje megvan már. Ez a második eset, hogy szervizeltetni kell.

 64. “engem érdekelnek a statisztikák. de ez tetszik: “”hogy az egykonzolosok kárörvendhessenek””. -szerintem minden PS3 tulajt érdekel a meghibásodási arány. sokan úgy vettek ps3-at, hogy dönteni kellett: x360 vagy ps3. legalább tudjuk, hogy jól döntöttünk. (még ha a 16% sem olyan jó arány.)”

  • “””…sokan úgy vettek ps3-at, hogy dönteni kellett: x360 vagy ps3. legalább tudjuk, hogy jól döntöttünk. (még ha a 16% sem olyan jó arány.)””Ez a lényeg. Mondom, a 360-asok szeretnek úgy okoskodni, hogy ők ismernek minden gépet, és megmondják mi a tuti frankó, de elfelejtik, hogy másfél évvel hamarabb jelent meg a gépük, valszeg elég sokan látták, mielőtt döntöttek volna a PS3 mellett.Volt a kezükben az irányító, barangoltak Live-on, láttak pár játékot.Ezek után mi a mindent ütő aduász, amiért minden egyes esetben fel kell hozni valamit, miért nem lehet beletörődni abba, hogy ők ÚGY döntöttek, mi meg ÍGY, és ennyiben hagyni a dolgot.”

 65. az én x360 2ês fêl êv utân ment tőnkre nem birta a meleget 39 fokban a fêl alaplap elolvat igaz hogy azon a hêten napi 18 órát ment a gêp az új masfêl êves nevolt vele ijen problémâm ps3 mam meg fêl éves az is jó de havernak 2 év utân szartbe miutân lejárt a gariròla

  • Egyrészt 2,5 éves volt az öreg 60-as. Másrészt a te elsö boxod 1éves volt mikor beszart. Tudom mert akkor vetted, mikor az 1. Transformers film ment a moziban és te erre azt vetted elsönek hozzá. Aztán rá 1 évvel az olimpia alatt vetted a másikat. Tudom mert ott voltam! Akkor meg az olimpiás játékot vetted mert az olimpia ment

 66. Amellett, hogy egy PS3 oldalon az ilyen hírek egyértelműen azért kerülnek ki, hogy az egykonzolosok kárörvendhessenek azon, amivel a többségük sosem találkozott, csak szidja, mert az menő, – leírom a saját tapasztalataimat. Az első gen x360-am köszöni szépen jól érzi magát, de vettem egy másikat bagóért, mert az ördög nem alszik (ez persze szomorú annak tükrében, hogy a Snes-em és a Dreamcastom is vígan éldegélnek a mai napig). A közvetlen környezetemben volt X360 meghibásodás, de minden esetben ingyen javították őket. PS3 szintén közeli ismerősök között 4-ből 3 ment tönkre, persze mind egy eresztésből való, ugyanis karácsonyra kapták a főnöküktől.Igazából az sem vigasztal, hogy minden 6.-7. PS3 mondja be az unalmast, mert ebben is benne lehetek elég könnyen.Hírnek pl. le lehetne hozni a Famitsu előzetes eladási becsléseit a japán piacon a Mario Wii és a FF XIII viszonyában. Esetleg európai eladási adatokat a nagyobb piacok megoszlása szerint. Kevesebb bulvár, több PS tulajok érdeklődésére számot tartó hír csak emelheti az oldal nívóját.

 67. 😀

 68. Ilyen egy flamelős hírt… Jó oké, tényleg vannak problémák a 360-nal, de nem hiszem hogy azt egy PS oldalon kéne részletezni…

 69. 16% se a legjobb… Hát ez van… A lényeg, hogy én sose veszek Xfos360-at!!! Mondjon bárki bármit az egy trágya, egyedül a WareZ tartja életbe az egészet…

 70. Még nem hallottam olyanról, akinek ne ment volna tönkre legalább egy Xbox 360-a. Emellett rengeteg első szériás, 60GB-os PS3 is meghalt. Elég tré ilyen szempontból ez a generáció, szar gép mindkettő.Itthon kettő darab 360 és szintén kettő darab PS3 ment tönkre. Első PS3 egy hét után, a második két év után adta be a kulcsot. Az első 360 egy hónapig húzta, a második egy évig (igaz, ez utóbbi a bátyámé volt).Az viszont tény, hogy a Microsoftnál jóval komolyabb a garanciális javítás, mint a Sony esetében. Míg az Xboxot a futár viszi – futár hozza, megvan nagyjából 1-2 hét alatt, addig a PS3 legjobb esetben egy hónap (plusz még ugye ha nem helyben vettük, vihetjük vissza a boltba, ami plusz költségeket is jelenthet).

  • “igazad van. Szarok. Lásd, a Wii hardver szempontjából egy “”régi”” konstrukció, mivel ha jól tudom, a GameCube módifikációjáról van szó,. És lásd: jó is, kevés a meghibásodás. Az én Ps2-m is bírja és 2002ben vettem. Nyüstöltem és még most is sokat játszom vele. A Ps1-em is bírta anno, bár annak az olvasófejét egyszer cserélni kellett, de nagyon sokáíg bírta. ezek is régebbi konstrukciók. A régebbi időkben, ezen konzolgeneráció előtt nem nagyon voltak ilyen hírek, alig hallottam azt, hogy egy konzol meghibásodik rövid idő alatt. Egyébként van egy fasza mondás: “”valami minél bonyolultabb annál hamarabb b@szódik el””…a konzolokkal is az a helyzet, mint a mosógépekkel 😀 a régi 500kilós mosógép bírta, ritkán volt baja, a maiaknál meg örülhetsz, ha évente egyszer hívsz szerelőt.”

 71. Azer a PS3nal a 16%os selejt arany is nagyon durva a xboxrol meg nem is beszelve. Az 1-2% lenne az elfogadhato vagy meg kisebb ertek.

 72. “Én négyszer “”voltam”” szerviznél 2007 óta… :D”

 73. Az egyik legjobb érv az X360 ellen. Jogos is. Én csak reménykedek az én PS3-m testi-lelki épségéért.

 74. Legalább 10 év múlva el tudom majd adni ebay-en a boxomat 10000 dollár felett (mint egyetlen működőképes gép a világon) :-)))))

 75. Továbbra sem értek valamit. Ha az Xbox360 tulajoknak nem probléma a meghibásodási ráta és összesen 87%-uk tett a gép javítása érdekében valamit (a további 13% is biztosan vett szerintem más konzolt vagy új gépet a Boxból) az miért zavar más konzolgépek tulajdonosait?Az ilyen híreket szerintem teljesen fölösleges kirakni vagy csak önmagatok szórakoztatására teszitek ki hogy hátha valami vérben forgó szemű Xbot fan bevéted és aztán kioktassátok?Komolyan nem értem a dolgot. Nekem mondjuk hála az égnek mindkét platform felé van érintettségem így ebben a vitában nem vagyok benne. a fentieket is mint csak kérdésnek s felvetésnek szántam.

 76. hat nem tudom, hogy az a 16% menyire jo vagy rosz a ps3nak az meg hogy szepen elvertuk az kekszboxosokat engem nem tud boldogga tenni. de hogy a wii itt is vezet az poen bill gécnek meg vegre meg is kene dolgoznia valamiert, evek ota csak azert kapja a fizeteset mert o bill géc, es ez nem tetszik

 77. Tudtommal a warezolt gépek hamarabb tönkremennek, talán ennek is köszönhető a magas mutató az xbox-nál. Szerintem.

 78. Erre nem mondok semmit. Úgy érzem, jobb ha csöndbe maradok mert hatalmas viták lennének belőle. Tudom, hogy az oldalt rendszeresen látogatják az MS hangyák, így elkerülhetetlen lenne a harc.

 79. nem rossz az a 16%- de annak nagy része biztos 60GB-os

 80. Egy hulladék a 360 bárki bármit mond. Borzasztó magas a meghibásodás aránya.

 81. PS3 16%-a sem rossz, de persze eltörpül az X360 teljesítmény mellett. Hát, nem gyenge…