Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Konzolok versenye az IBM támogatásával

Következzen egy érdekes történet a legendás Cell processzor fejlesztési időszakából.Az esetet nagyvonalakban a The Wall Street Journal [A http://online.wsj.com/article/SB123069467545545011.html]mutatta be[/A] – az IBM mérnökeinek tollából megszületett “The Race for a New Game Machine” c. könyv igencsak meglepő részleteket tár fel jelen generáció erőgépeit hajtó processzorainak a kialakulásáról.Történt ugyanis, hogy a sikeres Playstation és az annál is sikeresebb PS2 után a Sony egy még magasabb szintre szerette volna helyezni a következő Playstationt. Egy teljesen új architektúrában gondolkoztak, aminek megalkotásához az IBM-et és Toshibát hívták segítségül. 2001-ben kezdődtek meg a munkálatok.A 400 millió dollárt felemésztő fejlesztés gyümölcsét (ami mellesleg csak a kialakításhoz volt szükséges, a processzor gyártásához tervezett létesítmények ebbe az összegbe nem tartoztak bele) 2005 karácsonyán szerették volna leszüretelni, eredetileg ekkorra volt a PLAYSTATION 3 megjelenése betervezve.Fordulat: 2002-ben érkezett az IBM-hez a Mircosoft, akik szintén az újgenerációs konzoljukhoz szerettek volna egy processzor terveztetni. Az IBM elvállalta a melót, az éppen fejlesztés alatt álló Cell részeredményeit prezentálták. Természetesen a Microsoftnak tetszett a dolog, 2003-ban meg is kötötték a szerződést. A Sony kutatásért és fejlesztésért felelős részlege olyan komponensekbe ölte a pénzt, amit aztán a Microsoft Xbox 360 processzorának megalkotásához használtak fel. Természetesen a Sony mit sem tudott az esetről, az IBM szépen “cégen belül” intézgette a dolgait.A third-party gyártósoroknak köszönhetően az Xboxba szánt mikroprocesszor időben elkészült, a Sony hat héttel később kapta meg a PS3-ba tervezett Cell-t. A történet végét mindenki ismeri: 2005 novemberében elstartolt az Xbox 360, egy éves késéssel pedig a Playstation 3 is napvilágot látott. Az IBM szerint minkét project sikeres volt, a megbízó felek is megkapták azt, amit akartak.[i]Engem kifejezettem érdekel a történet minden egyes részlete. A 256 oldalas, angol olvasmányt február 5-étől lehet majd megvásárolni.[/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez már nagyon összeesküvés elmélet szagú! 🙂 Az xbox360 processzorának/architekturájának kb annyi köze van a cellhez mint bözsi néninek a gta4 fejlesztéséhez… Ergo semmi.

 2. Hát a Mircosoft sosem arról volt híres hogy mennyíre yoo fej!!

 3. Szerintem aki egy ferrarit meg tud venni az fen is tudja tartani

  • Hidd el nem biztos! A magyar jó munkás ember a ferrarit is 1.2-es motorral venné ha tehetné, csak, hogy elmondhassa, hogy neki az van! 😀

 4. Ha az xbox360 csak egy félkész termék, nekem akkor is elég lenne! Nem kell ettől ebbe a generációba több. Minek kell a ferrari ha fenntartani se tudod?! :))

 5. Az természetes, hogy a nagy cégek tönkreteszik a kisebbeket. Ez van! Lehet harcolni ellene, de nyerni sajnos nem lehet! Ez lett a dreamcast sorsa is anno a playstationnal 2-vel szembe!

 6. Szerintem ez azt is jelentheti hogy Bill bácsi kapott 1 félkész terméket mert ugye a cell akkor még nem volt kész.Most próbálja meg a microsoft beadni hogy 360 ugyananyit tud mint a ps3 hisz ők csak 1 fél cellt kaptak

  • “Már beadta mikor kijött a háromhatvan.Sőt mais azt hiszik a vak megszálott igszesek hogy az pedig többet tud a PS3-nál.Sztem meg a Microsoft igenis mindenhova csak romlást hoz és csak lopni tud.Aki mást mondd jöjjön egy példával ahol “”építő”” jelleggel jelent meg a számítástechnikai iparban és nem tett tönkre más cégeket valamint nem lopott.”

 7. Immersionnál beszopatás (rezgő kontroller), HD DVD csapat pénzelése Blu-ray ellen, most meg ez a cell ügy… Microsofték szokás szerint pénzzel intézik a dolgokat. Kár, hogy a Sony nem valamelyik nagy yakuza klán érdekeltsége. 🙁 Billy fiú mehetne vissza a sufniba oprendszert lopni. :)))

 8. én az IBM-nél dolgozom majd utánakérdezek:P

 9. Szia Joda! Jó szórakozást! 😀

 10. De kész van ez a fórum. 😀 Cell – Version (welcome! :)) – 576wilson, mi mindent kihoztatok egy hírből :D… Martin meg oszt :D… Végigröhögtem, köszi srácok.Már nem is tudok mit mondani. Talán csak annyit, hogy Kutaragiért kár, mégha valószínűleg a megalomániája kergette a ps3-at abba a helyzetbe amibe került. Arra a kérdésre, hogy fél évvel később nagyobb kínálattal kellett volna indítani a gépet, nem tudom, nem hiszem, hogy megérte volna. Így is az x sajtó teleköködte a médiát, hogy kurvajók vagyunk már kint vagyunk a géppel, a fejlesztők tolták a cuccost stb. PS3 nál az is gond volt, hogy megjelenés előtt fél évvel kapott sok fejlesztő gépet, meg vasat. Emiatt voltak a rohadt nagy csúszások, a Sony képtelen volt hardverrel ellátni a fejlesztőket, és akiket elláttak, azok is vért izzadtak, mert szoftver oldalon se volt elég támogatás akkoriban. Egyik fejlesztő srác írta akkoribanaz egyik fórumra, hogy ezzel van a legnagyobb gondjuk… Drukkoltam a PS3 nak (mint most is), de nem volt bíztató jel, meg is lett az eredménye.

 11. Most akkor mi van? Szóval a Sony fizetett egy rakat pénzt hogy az IBM fejlesszen nekik procit és a Microsoft erre tette rá a kezét? Most akkor vagy én vagyok totál hülye, vagy a Sony nem tette egyértelművé az IBM számára hogy saját magának akarja a procit és nem a konkurenciának csináltatja a saját pénzén, vagy az IBM volt egy rohadt szemét…Én most akkor belebonyolódtam? Igen… :DDe aki érti, az elmondhatja. Szerintem az IBM volt szemét. De akkor nem lehet perelni, vagy ilyesmi???

  • Nekem is ez jött le, bár az IBM és az MS helyében ugyanezt tettem volna. Ha tényleg lopás történt, akkor szerintem a sony a hibás. Jobban kellett volna vigyáznia és kész.Végeredményben pedig, ha ettől jobb lett a box, mint amilyen enélkül lett volna, annak mi csak a hasznát élvezzük.

   • “Igen, amég van verseny a cégek között, addig mi is jól fogunk járni. Meg persze ez kőkemény üzlet és az üzleti életben szükség van találékonyságra, meg trükkökre, meg pénzre, de utálom mikor ilyen fekete megállapodásokról olvasok, hogy “”cégen belül”” megoldották aztán közben átverik egymást. Nehogymár annak a cégnek a konzolja legyen sikeresebb amelyik nagyobb görény…Amúgy erről nekem a Sony PS3 rezgő kontrolleres sztorija jutott eszembe. Ott is mi volt, bemagyarázták hogy azért nem lesz Dual Shock 3 mert már nem fér el a mozgásérzékelés mellett. Ez akkora poén. Belenézek a Sixaxis kontrollerembe és olyan üres mint Kiszel Tünde feje. :DDDAztán persze kiderült hogy a pereskedés miatt nem került bele, mert ott is szemét volt valaki, de mihelyt megállapodtak, jött a rezgés. Ehhh….”

   • Mondom, itt szó sincs lopásról.Amúgy a Wii Broadway csipje is ugyan az valszeg. ugyan úgy 32kb első szintű adat és utasítás cache van benne, mint a cell általános magjának, ez is 90 nm-es technológiával készült csak éppen ez az egy magja van és az is csak 700 MHz-en üzemel a cell 3.2 GHz-éhez képest. Ugyan ugy PPC architektúrára épül ez is.Szal ez az egész olyan mintha a Dell meggyanúsítaná az Acer-t mert ellopta a mikroprocesszorát.Föl van fújva a dolog, a cell ráadásul egy általános mikroprocesszornak készült, amit Tv-ktől kezdve szuperszámítógépekig mindenbe beleraknak, ez nem csak a PS3 , meg a Sony processzora. Mindhárom játékgép CPU-jának alapját képező PPC processzorokra meg pláne igaz ez!!!Ha fordítva lenne, ha az M$, meg a Tendó kért volna egy teljesen speckó procit és csodák csodájára az kerül bele a cell-be, a PS3-be, akkor érthető lenne, de épp fordított a helyzet ugye.

  • Én is így fogtam fel. Hol az üzleti titoktartás vagy mi? Ez nem ipari kémkedés meg lopás? 😀 Mindegy én a sony helyébe úgy perelném a micrót meg az IBM-et mint a ménkű. Hadd menjen csak a gatyájuk is rá. Elvégre ma ez egy igen jólmenő iparág, többen bebizonyították az utóbbi fél-egy évben hogy bizony ebből jobban meglehet élni mint a munkából. Beperelném én a mikulást is, nem piros dodge-ot hozott hanem fehéret. 8D

 12. Atyavilág! Itt olyan vita megy hogy szerintem kár is hozzászollni, mert a műszakiak, akik adatokkal tudják bizonyítani az állításukat, nem tudják meggyőzni azokat akik a saját szubjektív véleményüket akarják ráerőszakolni a másikra. A rakás válaszírás helyett most csak leírom az én véleményem.Kezdem egy hazugsággal: A grafika nem számít!Kiegészítés: annak aki CRT tv-n nyomja. Ha valaki van abban a szerencsés helyzetben hogy vett magának egy LCD TV-t, és azon belül is egy FULLHD-t, na, neki számítani fog! Mert két jó játék közül azt választja, amelyik szebben mutat a TV-n.De a témához visszatérve. Én arra lennék kíváncsi, hogy a Sony milyen szerződést kötött az IBM-el. Mert nekem az jön ki ebből az irományból, hogy az IBM egy olyan technológiát adott el a MS-nek, amit a Sony pénzelt. Valamint arra is kíváncsi lennék, hogy az IBM menni pénzt fordított a Sony projektjére abból a pénzből, amit az MS-től kapott.

 13. Fúúú… 8D

 14. ez kemény 🙂

 15. Jó sztori és kur*ára nem érdekel:)

 16. a ps3 a bluray miatt késett, ha lehet ilyet mondani , mert szerintem is tul korán jött ki , de nem is ez a baj, hanem az hogy a gép el lett cseszve, mert az hogy minden szir-szart belepakolunk nem életképes, és ezt most a sony keményen szivja isugye egy konzolnál össze kell hangolni a csucs hardvert , az olcso árat, és azt a tulajdonságot hogy minden felhasználó elégedett legyen a casualtol a hardcore gémerigna most ezt egy egybe konzollal lehetetlen összehangolni, ezért került a ps3 600$-ba pedig akkor már jol le lett butitva az elsö konfighoz képest ha azt csinálták volna hogy a konzol maga csak proci+ram+gpu hármasbol állna , és fejlesztettek volna hozzá egy gyors egységes IO portot , és minden user azt köt rá amit akar, hdd-t, blurayt,másik gépet, usb portokat bármitezzel a modszerrel minimalizálni lehetne a gyártási költséget ugy 300$-raés bármilyen áru konfigot össze lehet állitani a casualtol a hardcoreiga következö generáciot az nyeri aki ezt meglépi

  • “Pedig hidd el, hogy későn jött. Gondolj bele ha egyszerre jön a 360-al, két PS generáció után úgy, hogy a 360-nak nincs egy év előnye ahhoz, hogy egy “”Gears-el várja a ps3 megjelenését””, akkor teljesen másképp alakultak volna az eladások, még egy ilyen elbaszott árcédulával is. (ja és a wii még akkor sehol nem volt.)”

  • de pont azért konzol, mert nem kell ilyenekkel szarakodnif*szom se akar ráaggatni semmit ha nem muszájtúl sokat agonizálsz ezen, hogy mi van a ps3-on elcseszvenézz rá, azt mondd meg, mi van rajta elcseszve

  • Szerintem ez nem így műxik!A PS2-nél is egy összetett gép kiadásával próbálkoztak, ami elősször a HC gémerek szívét nyerte el. Aztán egyszerűsítik a technológiát és a végére eljutunk egy mai slim PS2-höz, ami a mai napig jól szerepel, mint gyerek/kezsuöl konzol.A PS3-nál ugyan ezt a stratégiát követik.Ez az olcsó CPU-RAM-GPU koncepció gyak ugyan az, mintha kiadnak egy új architektúrájú számítógépet. Ami szerintem is jó lenne, mert én is ilyenre vágyok, de az nem konzol lenne. És a Wii sikere meg azt bizonyítja, hogy egy zárt architektúrájú, korlátozott képességű játékkonzol még is csak nagy siker. Mondjuk egy ilyennel meg nem igazán lehet új technológiákat bevezetni, mint pl egy cell processzor, vagy egy BD meghajtó. Az embereket bizonyos mértékig kényszeríteni kell a technológiai váltásra, mert különben a mai napig hagyományos felbontású CRT tvt-t használnánk. Kérdés persze, hogy mennyire életképes a Sony stratégiája hosszútávon. A BD formátumháborút megnyerte a PS-nek köszönhetően, ezt azért ne felejtsük el.

   • épp ez a baj hogy a ps2 mintájára hoztak létre egy ujabb konzolt ugy hogy közben változott a környezetnem lehet high tech hardvert csinálni olcson , ahhoz hogy jobb legyen mint a konkurencia ütösebb változtatásokra van szükségmegkockáztatom ha ugy hozzák ki a ps3-at ahogy leirtam hogy 300$ az alapgép amivel csak online lehet jáccani ami le is fedi a wii szintü casual gamerek igényeit ma a ps3 gyártása nyereséges lenne és vagy 2-3 szor többet adtak volna el belöle

    • Így igaz, már én is sokszor leírtam, hogy nem HighEnd konzol kell a népnek. A Sony benézte a felhasználó bázist, nem titkoltan idősebb korosztályt, a minőségre jobban adó közönséget akarta megnyerni. Ez sikerült is, csakhogy a játékosok 95% kisgyerek, nekik meg nagyon mindegy, hogy van BD, SACD player, 7.1 HigRes audio, milyen a kép és hangminőség, stb,..Jó példa a Wii, meg lehet nézni az eladásokat. A 360 pocsék minősége sem rettenti el a vásárokat, ugyanis csak játszani szeretnének, arra pedig tökéletesen megfelel a Wii és a 360 egyaránt.

     • Bocs de nekem (ahogy te írtad) HighEnd konzol kell. Eltudnád képzelni a mgs4-et, Heavy Raint, KZ2, R2 vagy egy Unchartedet egy alig jobb ps2-es/GC-os hardweren, sima ,,kocka” tv-n? Mer én nem. 8DA wii számomra még mindig rejtély miért adtak el belőle annyit amennyit. Szszerint leharapnám a fél karomat ha teniszeznem kéne vagy máriózni, narutózni. (zeldából/metroidból elég volt GC-on) Valamit kihagytam? Marhára nem érdekel a tizenéves korosztály sem.És nekem jöhet itt akárki ezzel a hülye álszent dumával, hogy a grafika nem számít csak a hangulat, meg az élmény. Legalább olyan fontos, ha nem jobban. Ha ránézel egy játékra mit látsz rajta először? Na ugye. Aki mást mond az hazudik. Ezen meg oly felesleges nyalakodni, hogy mi lett volna ha… akkor öreganyámnak töke lett volna. lolHa a sony kiadja a 360-nál hamarabb a ps3-at, mondjuk 4-5 hónappal. De a BR kispórolja sima dvd9-es adathordozóval. Akkor mi lenne? Lehet hogy több gépet adtak volna el mint most a micro, de itt verné az asztalt mindenki hogy ez+az a játék miért néz ki ilyen szarul? a mgs4-nél, ff13-nál miért kell már az ötödik lemezt cserélnem? Hol a highend grafika? Szemét mocsok sony nem ezt ígérte.

     • nem akarlak elkeseriteni de pont azért nem kapsz highend konzolt mert minden vackot bele akarnak rakni a gépbeezért lett pl a ps3-ban ilyen gyökér gpu , ezért lett az adatátvitel tizedelve a cellbenmert sporolni kell

     • Tényleg? Nem mondod? Játszottál már ps3-as játékokkal, mert nekem nagyon highendnek tünnek. Minden vackot,ehh ezen jót röhögtem.

     • Azért ne hasonlítsuk a PS3-at a X360-hoz mert, nagyon messze van a két gép minőségben egymástól. Lehet, hogy te programozol, (ezért is nem szállok vitába veled, bizonyára jobban értesz hozzá) viszont én HighEnd műszaki berendezések (hifi, TV) eladásából és teszteléséből élek 10éve. Nem 1x mértük össze a két gép multimédiás szolgáltatásait műszerrel, mértünk mindent amit lehet, minőségi különbségeit vizsgáltuk. A 360 még viccnek is rossz a PS3-hoz képest… Tehát nyugodtan kijelenthető, hogy a Sony NextGen konzolja HighEnd a 360-hoz képest.

     • az xboxrol egy szot se szoltam, az egy fostömegén csak azt irtam hogy a jelenlegi ps3 meg se közeliti azt ami lehetett volna ha nem kell sporolni, ugyanebböl a pénzböl ki lehetett volna hozni 2 celles hardvert plusz egy feltuningolt ps2-es gpu-tami köröket vert volna a mostani hardverrepersze mit számit ez ma már mondhatnátok, csakhogy a következö generácioban nagyon is számitani fog, mert olyan konzolt kell csinálni ami az egész piacot lefedi nemcsak a hardcore réteget

     • Akkor 5-6 év múlva sonynak is elő kell rukkolnia egy wii-vel? 8D Isten óvjon mindenkit. hehe

     • 2 cell sokat fogyaszt.

     • hát 65nm-es csikszélességen nem, ezért is jött ki a ps3 korán , mert ráeröltették 90-es csikra , és ott olyan mint a rezso

     • Te nagyon nem értesz ehhez a témához.Nem gondolod?

     • Nekem is, azért a szívem csucske a PS3. Hányok a MS konzoljától,…:D

     • Hajrá Denon, Yamaha! Jah, az nem gyárt konzolt…

 17. “Mielött átmennénk személyeskedős topikba teszek még egy halovány erőfeszítést arra, hogy mentesem amit.Szal szerintem itt nem az a kérdés, hogy az IBM geci volt-e mert dolgozott más megrendelőnek is. Miért lenne geci? Ez nem keresztes háború! “”A Sony kutatásért és fejlesztésért felelős részlege olyan komponensekbe ölte a pénzt, amit aztán a Microsoft Xbox 360 processzorának megalkotásához használtak fel.”” Ez a mondat tehát nagyjából egészében, egy hülyeség, mégha az eredeti cikkben/könyvben is ez áll, már csak konkrét technológiai okokból is, mert az X CPU-ja nem a cell leszármatottja, hanem a két procinak van közös őse, a Power architektúra. Max annyi még az azonosság, hogy ezeket az azonos elemeket az IBM copy-paste módszerrel készítette, de hiszen miért is kezdett volna egy teljesen új fejlesztést erre, hiszen a CPU mag legújabb változata épen ez volt?Szerintem sokkal érdekesebb kérdés, hogy hogy miért tudott végül a Box 1 évvel korábban megjelenni, amikor a csipek kb ugyanakkor lettek kész? Nagyon sok minden múlt ezen az egy éven ugye.”

  • Azt tudjuk, hogy a könyv két írója még mindig IBM alkalmazott-e? Ha nem, lehet bosszúhadjárat. Ha igen, lehet lejáratóhadjárat. Lehet még esetleg favágás önmaguk alatt, de az nagy ostobaság volna. 😀

  • Sokak szerint késett a PS3 egy évet. Szerintem meg hamarabb jött ki egy évvel,mint kellett volna. Ráért volna 2007. év végén piacra kerülnie,fasza nyitòkinálattal,kiforrottabb technikával,normálisabb indulò példányszámmal.

  • Akkoriban leginkább a Blu-ray diódákat hozták fel, mint okot, gondolom igaz is volt.

   • Ez a Blu-ray dolog tényleg eszméletlen elcseszett módon jött ki. Valszeg tényleg ez volt az a komponens, ami miatt késleltették a megjelenést, másrészt az RSX is asszem csak a nem sokkal a megjelenés elött kiadott fejlesztő kitekben volt benne.A BD vs. HD-DVD formátumharc megint nem tett jót a PS-nek valszeg, és az elhúzódás mögött a M$ állt. Minden esetre, ha a BD bukott volna, akkor a PS3 is mehet a kukába, miközben a külső HD-DVD-vel ellátott X alig érezte meg a formátumharcot.

    • “Szerintem az adott pillanatban a HD formatumhaboru megnyerese meg a “”konzolhaborunal”” is fontosabb volt a Sony szempontjabol. Utobbi eseteben ugyanis el kellett fogadnia, hogy tobbszereplos marad a piac, mig az elobbinel csak egyetlen maradhat (a la Hegylako)”

    • “””A BD vs. HD-DVD formátumharc megint nem tett jót a PS-nek valszeg, és az elhúzódás mögött a M$ állt.””Ezt most nem értem.Azt ugyebár tudjuk, hogy a PS3 akkor sem késett volna, ha az MS által preferált HD-DVD úgymond megnyerte volna a formátumharcot. A Blu-ray is ugyanúgy csak elterjedőben volt. A Sony meg egyértelműen a Blu-ray formátumra alapozta a PS3-at – már csak azért is, mert ugye a cd-vel is elsők voltak (igaz, a Saturn hamarabb jött), aztán a dvd és a PS egymásnak tettek nagy “”szívességet””, egymást erősítve terjedtek el igazán (legalábbis az európábai helyzetről lehetett azért olvasgatni). Így pedig elérkeztünk a lényeghez: mivel a Sony kénytelen volt (!) bevárni a Blu-ray formátumot és a megfelelő mennyiségű diódát, ha valaki tehet róla, azok ők a ragaszkodásukkal és a beszállítóik a hiány miatt.”

 18. Úhha.. úgylátom ez egy másik story, azt nem vágom mi a baj Lezlie-velmindenesetre amit belőlem moderáltatok az is igaz, én nem személyeskedésből, hanem tárgyilagosan mondtam véleményt.mind1, mint említettem már mindez már csak történelem

  • Attól, hogy itt a PSL-en elmondod, mi bajod az 576-tal, nem leszünk előrébb – inkább csak hátrébb, ha én moderálás nélkül hagyom. Kérlek modd el nekik a saját fórumukon. Másik megoldás, hogy hagyod a fenébe.

   • jogos, nem is velük akartam foglalkozni, Lara vs Leslie-re reagáltam… de leginkább a 128-as hozzászólásom a hírhez 🙂

 19. Ott már ezt kifejtettük, legyen az ő bajuk, ha nem tanulnak belőletöbb régi konzolost vesztenek, s 0 ovis antiolvasót nyernek a hűtőmágnesekkel :-)a lapdesigne-hez meg kicsit konyítok, de annak idején a Konzol-ba beküldött címlapok is külömbek voltak, mind1 nem akarok bántani senkit, a többit privátban, de az már úgyis történelem.. a jelen:ez itt kb 60 hozzászólás egy hírhez edig… én tartalomban, fóruméletben is látom a különbséget 🙂

 20. ezen kár vitatkozni az offline sajto halálra van itélve, szerintem martin ezt nagyon jol tudja az eladási adatok birtokábanaz 576 forum meg martin nélkül van halálra itélve :D3 hozzászolás/hir általában=haláltusameg amugyis ki az az állat aki az 576-ban vásárol mikor picsa drága

  • “A konzolos offline sajtó azért van Magyarországon halálra ítélve, mert nincs olyan, hogy “”és”” – csak “”vagy”” van. Gondolom érted.”

 21. “upszla…ez nem semmi…a kérdés már csak az: a következő generációnál sem lesz semi biztosíték arra, hogy ilyen “”lefölözések ne legyenek, ha mindkét cég az ibm-et bízza meg….?”

 22. Édes Istenem valaki kinyitotta már megint az állatkert kapuját vagyy a kerítés lett nagyon alacsony már megint.A Psx (sicc nem ez volt a valós neve hanem Ps1) és a N64 is egy kurtajó gép volt a maga idejében. A Tekken 3 a Soul Edge, A Grand Turismok, A Metal Gear Solid a Resik és Dino és még sok-sok játék kihagyhatatlan volt.De ugyanez elmondható a Wave Race (olyan ködeffekttől való kitisztulást és vízen való tükröződést ami a játék produkált a maga idejében még a híres 3dfx kártyával felszerelt Pc-k sem tudtak nemhogy a Psx meg a Saturn, ott volt a SW Shadow of The Empire, A Killer Instinct a tényleg műszaki csodaként megcsinált és általatok említett Resident Evil 2 bepaszírozása egy 512 megás kariba látszólagos minőségromlás nélkül miközben ugyenez a Ps1-en 2 cd-n jött ki.De beszélhetünk az oldgenről is ahol hiába volt az Xbox az erősebb gép, mégsem nyert/nyerhetett mert a Ps2 (bocsika) mindent összevetve feltörölte a padlót vele.Igazából azon nem gondolkozott senki sem hogy a Toshiba is két oldalon evezett? Mert most azon felkaptátok a vizet páran hogy az IBM mindkét cégnek dolgozott, de kérdem én akkor a Toshiba mit csinált?Nem ők voltak akik meg a Hd-DvD mellett a Microsoft oldalán kardoskodtak miközben itt is olvasható a cikk elején hogy a Cellben is érdekeltek voltak az IBM mellett.Ez nem furcsa akkor senkinek sem?

  • És most ezzel mit szerettél volna mondani? Szűk a bugyi?

  • Nagyobb video memoria, gyorsabb memoria savszelesseg. Ennyi a dorges, ezert volt par utos progi N64-en. Szamitasokban nagyon-nagyon alul marad az N64 a PS1-hez kepest. De ezen ne kezdjunk vitazni, mas a tema…

 23. Mondjuk ezt el tudom kepzelni, es meg elitelni sem nagyon lehet. Egy tervezo hogyan tudhatna figyelmen kivul hagyni azokat a tapasztalatokat, amiket masik projectben szerzett. Egyebkent is, mar maga a kozos gyarto sejteti, hogy hasonlo megoldasokra lehet szamitani. Nem hiszem, hogy ezen mulna a konzolok sikere, vagy kudarca…

 24. Ez az IBM is gerinctelen, kegyetlenül.

 25. Szerintem a következő nextgen konzolt a Nintendo és a Sony kéz a kézben fogja fejleszteni és akkor vége lesz a Mikronak mint a botnak… 🙂

  • Ámen……..

  • Inkább vége lesz a Micro-nak mint a BOX-nak!!! :)ÁMEN… 😀

  • frászt kapok tőled, amit odaát művelsz, írsz és itt meg jópofizol.undorom lesz ettől.

   • Mi történt?

   • Nem mondod, hogy ez az a Lezlie aki a kocsog jatekos oldalon nyomja a baromsagot meg a PS3 fikat? Mert ha igen, akkor tenyleg nagyon gusztustalan…

    • de az.

     • Ez gaz,…

     • “Igen én mindent fikázok ezért vagyok multiplatformos…Ha van valami konkrét problémád írd meg privátban de ne itt csináld a “”műsort””! Köszi!”

     • műsor?a műsor a te hozzáállásod. a megnyilvánulásaid a másik oldalon. monduk azokra a hsz-ekre, amik martinnal kapcsolatosak vagy a régi Konzol hiányolják. ez engem mind nem érdekelne ha nem jönnél ide jópofizni.nem gondoltál bele milyen undorító dolog ez?ott írod amit írsz, itt meg jössz dicsérni és úgy tenni mintha ez a legtermészetesebb dolog lenne. ott köpöd itt meg simogatod?ettől nem csak én vagyok rosszul.

     • Akik az 576-ra is benéznek néha, írják, hogy a Wilson moderált valami hozzászólást tőled, amiben – állítólag – engem is felemlegettél. Mielőtt valami erősebbet találnék mondani, megkérdezném az illetékest, mi igaz ebből?

     • Valaki beírt egy fikaszöveget Wilson személyével kapcsolatban én pedig rákérdeztem nem lehetséges-e hogy te voltál ez a valaki!Se trágárkodás, se rosszindulat, se köpködés…Ja és szerintem jó a lap nélküled is személyeskedés nélkül!Ha valakinek valami k*rva nagy baja van velem jöhetnek az anyázós privátok!Na mentem egyet sétálni…

     • az 576 egy xboxreklám lett 15 éveseknek 1992-es designe-al :-)amúgy én (IS) beszóltam ezt wilsonnak, aki egy gyökér, mert a kritikára mindenkit letilt.. :-)mind1, a piac kegyetlen, meglátjuk ki hogy él meg, nekem az lenne jó ha több jó konzolos hely, lap lenne…

     • 1992!Mi a bajod a retroval???Wilson meg nem gyökér csak fiatal még és biztos van most mit csinálnia…A lap meg ha nem bejövős akkor nem veszed azt jóvan!

     • tudod nem csak a csúya beszéd, meg a köpködés tud gázos lenni.ha nem tűnt volna fel abban a topicban a legtöbb hsz-ed moderálva lett. talán err ekéne gondolni.a probléma pedig az amit írtam neked.jó sétálást.sokat sétálhattál már életben, ha minden balhé után lelépsz.

     • Lehet ezeket a kommenteket is séta közben nyomja egy laptop-ról.

     • Veled én úgy vagyok, mint zsebben a sz*rral, meg búcsúban a pofonnal – nem hiányzik egyik sem. Az viszont még tőled is meglepő, hogy ezt, a kamuregelést, és Wilson, vagy az 576 hátulrol jövő fikázását nézed ki belőlem. Ezzel alulmúltad magad. Bár azután, hogy a történtek fényében idetoltad az arcod, már ez sem lep meg.

    • Nem védem, mert szerintem is egy féreg, de a te szádból is furán hangzik ez a legusztustalanozás…

     • Mert?Én nem vagyok kétszínű gerinctelen alak, akárkinek akármikor ugyanazt mondom. Sőt, nemcsak a forumokon mit egyesek… Ügye??? Tehát, miről beszél?Ne kötekedj!Köszi

 26. ez viszont cumi, IBM szopogálja akkor BILL bácsit ha ilyen mocskok voltak. És egy kokszos se merje mondani hogy az X jobb. Bár ezt eddig is tudta minden Ps tulaj…………

  • el vagytok tévedve? nézzük csak meg mi volt a régi N64 és ps1-es korszakban?! A ps1 gyengébb vassal rendelkezett mint a n64 és még is melyik nyert? a ps1 a gyengébb vassal. Ezt csak azért írom mert úgy látom sokan tévedésben vannak azzal kapcsolatban ,hogy az erő adja el a gépet! Hát nagyon nem…

   • Viszont vegyük azt figyelembe, hogy a CD technológia az elavult kazetták fölött volt és ez a fejlesztők számára remek lehetőséget jelentett, csakúgy, mint most a BD a DVD-vel szemben.

   • nem hiszem hogy eltévedtem volna, akkor nem ps em lenne. eX box ingyen sem…. és most nem bántani akartam őket mindenkinek volt esélye megválasztani hogy mit vesz. ha japan màrka lenne a box azt venném. és ezzel elárultam hogy kinemálhatom az amerikaiakat. dulifuli idézve.

    • “japánok se jobbak…sőt. Rohadt kétszínű dögök. 6 éve van “”szerencsém”” velük dolgozni. Eddig kb 150 japóval dolgoztam, de kb 1 normális volt köztük. de őt is kiútálták a többiek mert velünk barátkozott.vagyis velünk is. Szó szerint le vagyunk nézve még akkor is ha sokat tanúlnak tőlünk! De mondjuk ez nem atémához tartozik.”

   • Elvagy tevedve baratom. A PS1 nem volt gyengebb az N64-nel.

    • na barátom…Miért vagyok eltévedve? A ps1 tudta a pixel simítást? Szebb grafikája volt mit az n64-nek? Akkor miről beszélünk?

     • Ne kezdjunk egy ujabb vitat. Akkor diplomaztam mikor a ket gep javaba ment, nem keveset foglalkoztam a temaval. Ket dologban volt erosebb az N64, memoria pasztazas (memory bandwic) es textura filterezes, minden masban a PS volt erosebb. Sokkal nagyobb volt a szamitasi teljesitmenye, polygon, textura, stb,…(N64 150.000polygon/sec PS1 400.000polygon/sec) Ez nem vita tema hanem TENY. Jarj utana ha nem hiszed, mondjuk aki ert hozza az tudja, hogy hatalmas kulonbseg volt a ket gep teljesitmenye kozt. Nem viccbol volt szinte minden N64 jatek elkepesztoen szegeny a 3D-s tereptargyaktol. (Zelda es a Banjo is kizarolag a bandwich-nek koszonhette a nagy terepeket, real time-ba tomoritett)

     • Mind a két gépet szerettem. Az N64 játékok valamivel szebbek voltak. A Perfect Dark-tól mély ájulásba estem.

 27. A könyv az pénzkeresés céljából jött létre, ez kb. olyan, mintha valaki kiadna egy könyvet Obama szexuális élete címmel, most tuti siker lenne.Másrészt ms-nek azért kellett gyorsabban összedobni a hardvert a külsős cégekkel, mert elsők akartak lenni (igen, megcsináltuk), ennek eredménye lett a gyengébb, ócskább, minőségtelen doboz…RROD, hangos, túlmelegedő tápok stb. stb.Valahogy jobban érzem magam, hogy a tv mellett egy csöndes és megbízható konzol található, ami a játékon túl még számtalan funkciót kínál.

  • ez teljesen játék függő, hogy ki mit vesz, ha valaki fable 2vel akar játszani, az hogy oldja meg a ps3-on?felejtsük már el az a hardver fanboyságot, az egész a játékokról szól

   • A hsz-ben kizárólag a hardverek technikai oldaláról volt szó.

    • “az ilyen””Valahogy jobban érzem magam, hogy a tv mellett egy csöndes és megbízható konzol található, ami a játékon túl még számtalan funkciót kínál””nyálas, leszopom a sony szövegektől falra mászok”

     • hát én nem tudom ki mondott ilyet, de ezektől én is falra mennék mivel pont ők azok akik nagyon nagy ívben szarnak ránk! Nézzük meg a microsoft-ot mit csinál!: Magyar játékok, megjelenési bulik, szervezettebb gépjavítási struktúra(mondjuk beletanúlhattak:)). Szóval nem szidnám egyik gépet sem, hogyha nem lennék elvakult rajongó!

     • A kacsák nem másznak falra :-)Egyébként szeretem, ha a pénzemért valóban olyan valamit kapok, ami sokáig fog szolgálni, és nem kell azért aggódnom, hogy na vajon mikor jön az RROD.

     • itt meg aggódhatsz a sárga lámpáért. szóval mindegy minek nevezzük (RROD vagy narancssárga lámpa) itt is és ott is van rizikó.

 28. Én meg egy ilyen cégnek(IBM) dolgozom?!.

 29. Valaki jó pénzt fog keresni ezzel a kiadványal. Engem személy szerint nem érdekel, mert amikor lerakom a kontrollert egy jó kis GT5P online meccs után , vagy MGS után, tudom hogy megint a legjobb vasat vettem meg.

 30. Jó cikk,érdekes commentek 🙂

 31. itt egy béta kép, mondjuk még nagyon bétahttp://kepfeltoltes.hu/081107/vv2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  • Itt mit kell nézni?

  • és most ezzel mit akartál mutatni? hát nem tudom de ha te ilyen hiper okos vagy hogy programozol ps3-ra , lehet nem kellene minden 2. hozzászólásodban ezt kiírni. vagy a szerénységet nem adják a diplomával? Na csak ,hogy tudd én is programoztam régen assembly-ben(védett mód pc) és még a C64-es időkben(basic és ass.).jó nem ugyan az mint ps3-at programozni ezt elismerem de ahhoz is kellett ész. meg ha nem lett volna az anyagi hátterünk olyan amilyen akkor folytattam is volna…

 32. szerintem meg xarok bele, hogy melyik a jobb ki lopott kitol mit lopott mitol, inkabb bulizok 😀

 33. ez a sztori egy nagy kamu. a cell a rischez mérten akkora előrelépés, mint a risc a cisc (680xx , x86 , x64 ) processzorokhoz képest.az hogy mennyire használt technológiát kapott az ms talán jó kapocs lehet a túlzott fogyasztás/hőtermelés. az apple próblémái(gyárilag vízhűtéssel szerelt többmagos munkaállomások, illetve h nem tudtak már mit rakni a macbookokba) vs. red ring of death. mindezt azért mert a régi cuccba nem akart már pénzt ölni az ibm, inkább a cellre fordították a forrásokat.

 34. Jó kis téma lett ez… 😀 Látom van rajtam kívül is olyan emberke aki mérnök-infó fősulira ment.. énis oda megyek,de remélem nem bánom meg xD A könyvről meg annyit hogy vinni fogják sztem mint a cukrot… 🙂

 35. Az egésznak van egy olyan utánérzése, mint a bill gates életrajzi filmnek. Hozzátenném, hogy az, hogy az IBM készíti mindkét félnek a cuccot az nem számíthatott titoknak, ergó tokyoban is tudhattak róla. Az hogy a kapitalizmus erkölcstelen sem nem újdonság, sem nem meglepő. Ez a könyv sem született volna meg ha nem rúgnak ki két-három embert akik utána azt mondanak amit akarnak.

 36. ez már igazi pasis beszélgetés, amiből csak keveset fogok fel. 😀 🙂

 37. Amugy amit sokan nem tudnak!——————————————–A PSX prototípusát anno a Nintendo pénzéből fejlesztették ki!a Snes-hez szerettek volna CD-meghajtót kreálni, mert a hardver még piacképes volt. Ez a Sony-nak nagyon megtetszett (ha jól tudom, pont a Sony fejlesztette a dolgot) és megcsinálta saját gépét a PSX-et! PSX project…Szóval a PS1et meg valahol a Nintendonak köszönhetjük…a Nintendo talán begazolt azért nem tágított a kazis megoldástól a későbbiek folyamán sem. pechére.

  • Igy igaz, tenyleg a Sony csinalta volna a Nintendo optikai meghajtot, de messze nem ugy volt, hogy a Nintendo penzebol ment a dolog. Azert egy konzol nem egy CD drive-bol all.

  • Jaja, az nem a Nintendo pénzéből ment, hanem szimplán nem kellet nekik végül a CD és akkor jött az öltet, hogy csinálnak egy saját konzolt a Sonynál.

   • akkor bocsi, ez egy nagyon régi dolog az emlékeim között, én így emlékeztem, de akkor nem hülyeség ami eszembe jutott.

 38. terveztek valami egyszer, eladták kétszer. Nem csak jól terveznek, jól kereskednek is! persze azért ez árnyaltabb dolog!

 39. A PS3-nak a CPU-ja, míg a 360-nak a GPU-ja a fejletteb, a jövőbe mutató.De én a PS3 szavazok, majd nézzük meg 2 év múlva, hogy mi lesz:D

 40. huh ez jobb lesz mint a Tesco titok

 41. Szeretném én azt hinni hogy az egyik konzol sokkal erősebb mint a másik, de szerintem ez azért közel sincs így, inkább az van hogy két konzol erősebb nagyságrendekkel mint egy konzol.Csak az a siralmas hogy ez a picike globális szinten pofánvágta mindkét gépet méghozzá kiadósan.

  • Bogyi, te miért mondod el minden alkalommal ugyanazt a gondolatot 7 különböző módon átfogalmazva?

  • “””Szeretném én azt hinni hogy az egyik konzol sokkal erősebb mint a másik””Pedig, DE! De ez nem a 360”

   • Nehéz elhinni hogy nem a Ps3-at tartom ettől függetlenül erősebbnek? Attól hogy talán a Microsoft vasa lesz majd nekem (ha összejön rá a pénz) még tarthatom a Ps3-at jobb gépnek nem? A két dolog nem zárja ki egymást.martin most már 8 különböző módon írtam le. 😀

    • Neki aztán magyarázhatod. 🙂

    • “Persze, lehet velemenyed arrol, hogy NEKED melyik ez “”erosebb”” gep, de ez nem valtoztatt azon a TENYEN, hogy mi is az igazsag. “

     • a ps3 joval erösebb, de a boxban is vannak lehetöségekigazábol a fejlesztökön mulik minden , ebben a generácioban a játék kinézete már nem elsösorban a hardvertöl függ hanem a grafikusok tehetségén

     • Igazad van, igy van ahogy mondod.

     • Gyors elolvastam a profilodat. XD És nem kötekedésből mondom, de lehet hogy csodabogár vagyok/leszek, de ha meg is lesz a rivális cég rivális gépe, én akkor sem fogom azt hangoztatni hogy ez a jobb és ultrabaró meg egyebek. Értek valamelyest a technikai adatokhoz, olvasni is tudok, személyes tapasztalatom is van a konzolokról. Erősebb gép a Ps3 ez nem vita tárgya. Csak hát lé a boxra lesz és én elég sok olyan címet szeretek ami multiplatform volt eddig vagy az lesz a közeljövőben és így 2x is meg kell gondolnom hogy mit is veszek. De ez nem jelenti azt hogy Verbatim címkés lemezeket akarok gyűjteni majd. Én inkább a kiadók neveit akarom majd látni a dobozokon. Ergo a warez halott ügy lesz nálam.

     • Hogy jon ide a warez? Uj autot vehetnek az itthon levo jatekaim ertekebol. A masik, hogy itt kimondottan arrol van szo, hogy melyik az erosebb HW! En kizarolag errol irtam

     • Ja, majd ha neked is annyi bosszusagot okoz egy konzol mint nekem akkor megnezem, hogy allsz a dologhoz.

     • Tényleg annyiszor szállt el a boxod?

     • Tenyleg. Aki ismer (innen a forumrol is joparan) az tudja, hogy nem vagyok szerencses a 360-al.Az elso gepem 3het hasznalat utan adta meg magat. A baj, hogy EU startnal vettem kulfoldon, (akkor meg hire se volt MS supotrnak) tehat autoztam 300km oda, majd vissza, aztan ujra mikor tonkre ment. Es igy tovabb,…

     • Meglátjuk, mondjuk én azért írtam a személyes tapasztalatot is, a haveri körben van ebből is abból is gép. Van olyan cimbi akinek még az első körből van x360 és semmi gondja sincs (meg a többieknek sem) van egy fajta módszer ahogy használja és gyűri is a gépet, de a gépe még él.de a lényeg az hogy egyetértünk abban hogy a Ps3 az erősebb.És megértem hogy te már nem bízol a Boxban.Bárcsak mindenki így tudná ezt a dolgot megbeszélni, akkor nem volna témájuk a konzolháborúsoknak. 😀

     • Nekem is menden gepem van, Igaz elsosorban a PS3-at es a Wii-t hasznalom. 360 inkabb csak porfogo, idonkent bekapcsolom (feteve ha mukodik 😀 ) hogy chateljek azokkal a haverokkal akiknek csak 360 van es nem szeretnenek telefonra penz kolteni 😀

 42. “Áhh ez szerintem egy nagy kamu…Csak ebből a kiadványból akarnak egy valag pénzt megint szerezni, ez meg a mézesmadzag “”bitránysztori”” elhúzása volt az orrunk elöttAmúgy a 2 processzor architektúrája teljesen más, egyáltalán nem hasónlít egymásra…..”

  • tranzisztor szinten megegyezik a mag , le se lehetne tagadni a ‘lopást’

   • a tarnzisztor az tranzisztor:Pha érdekel olvasd el, it minden le van írva korrektülhttp://x-media.xel.hu/news.php?extend.312igaz ez a gput hasonlítja de az elkső meg a második rész a cputlesd meg:DMérnők infós vagyok valamennyit konyítok hozzá:PTranzisztor színten lehet h megegyeznek, de architektúrában, gojndolkodásmodban egyáltalán nem:)A PS3-ban hosszú távon több lehetőség van, ha ez még nem is nagyon látszik meg, a fejlesztőkön fog múlni minden.Az lenne az igazi szuper konzol, ha a Sony és Microsoft össze dobná a tudását ée megalkotnák az X Play-t vagy mit tudom én, hogy micsodát:PA két gép előnyeit összegyúrni, és akkor nem lenne fikázás egyik oldalról sem:D

 43. a föcore egy butitott g4, ennyi erövel az apple is rinyálhatott volna mit keres a cellbentény hogy az ibm megosztotta a fejlesztési költséget a 2 nagyágyu között, és nagy valoszinüséggel a sony is tudott a dologrol, mivel a mérnökeik együtt dolgoztak a cellen

  • Akár tudhatott is, és talán jól is jött a végeredmény – a PS3 lelke – kifejesztéséhez a Microsoft pénze is. Lehet jövő héten jön az új könyv, hogy a Sony-nak nem volt elég pénze a Cellre, ezért a Microsoftot is bevonták, persze nekik egy gyengébb procit adva a végén. 😀

 44. Nem lehet a Sony-t ennyiszer, ilyen csunyan kisz.patni… Vagy igen? 🙂

  • Nem egyértelmű ez az egész. Ha a Microsoft odament, és kért egy saját processzort, akkor ő is fizetett érte, az IBM nem szeretetszolgálat. Ráadásul nem a PS3 szívét kapta meg, hanem egy teljesen más rendszert. Egyáltalán nem biztos, hogy a Sony itt be lett szopatva. Olyat tudok elképzelni esetleg, hogy mondjuk a szakács az általam szponzorált, a saját szalonnámnak rakott tábortűzön sütötte meg a te pecsenyédet is, de a húst te hoztad. De még ez sem biztos.

   • Hogyne fizetett volna érte a Microsoft. Az MS-nek kellett valami az Xbox-ba és az addigi Cell-es tapasztalatokat használták fel. Ennyi. Az IBM minek kezdett volna egy teljesen új fejlesztésbe… amit már egyszer megcsináltak, azzal nem fognak még egyszer szenvedni. Mondjuk az tényleg érdekes, hogy a Sony-t hülyének nézték és egy ekkora vállalat (aki ennyi pénzt ölt már bele az egész projectbe) nem gondolt arra, hogy az IBM az addigi eredményeket felhasználhatja esetleg más területeken is.

 45. nem kell betojni, a m$ a cell föcoréját kapta meg ami ugy cuzammen lofaszra se valo a cellbe is csak azért rakták bele hogy a linuxot ne kelljen ujra irni, meg a hülyéknek is legyen esélye

  • Te véletlenül nem CW vagy a HW-ről?:D

  • Azért én ezt egy Gow 1-2 valamint Halo 3 kiadása után én nem mondanám. Nem, sok Ps3 játék tudta ezen gamákat lenyomni küllemre sem. És ezt nem a flamekeltés miatt mondom csak megjegyzésként az állításodra.

   • ebben igazad van, csak az eddigi ps3 játékokban a cell szinte nem is megy, majd a kz2 villant egy kicsit a cellböl, na az se sokat

   • Gondolom viccelsz azzal a Halo3-al? Nincs 600p a nativ felbontas! A Gears 1-2 meg igen szepen tudja a szemet atverni. A sinen valo játekmenet nem igenyel hatalmas szamitasokat. Kotott palyan kell haladni, nem mehetsz barhova ez a titka a szep megalositasnak. PS2 GodOfWar2 system… Persze ez nem von le semmit abbol, hogy tenyleg rendkivul latvanyos, de nem hardware demonstracio.

 46. Ma nagy divat a konzolháború, sikeres könyv lesz. Soha nem derül ki az igazság…perfekt!

 47. A sztori több sebből is vérzik jelen állapotában. Ráadásul ennyiből még azt sem lehet megmondani, történt-e szerződésszegés valaki részéről.

  • Ez sztem is elég homályos még, mert ha nem tévedek(ha tévednék javíts ki), a Cell legnagyobb részben IBM fejlesztés, így eddigi tapasztalataikat felhasználhatják más projecteknél is, különösebb probléma nélkül. Mivel a végtermék teljesen különböző.(a 360 processzora egy 3 magos power pc, míg a Cell egy fő maggal és 7 segéd maggal dolgozik. Persze ez már nem az én asztalom.)

   • Gőzöm nincs, nem láttam, milyen szerződéseket kötöttek. Nehéz elhinni, hogy itt az ügyvédek nem gondoltak mindenre. Tulajdonképpen most így útólag mindegy is, hisz mind a két gép szépen zakatol.

  • martin! láttad azt a filmet hogy a Szilikonvölgy kalózai? Szerintem a nagyok így játszanak!!!

 48. ÉS ez miatt rúgták ki elvileg Ken-t is a Sonytól, mert hogy 1 év késéssel jelent meg a PS3. Itt olvastam a minap 😛

  • Megmodnom őszintén, hogy szerintem az egyik legnagyobb hiba volt a Sonynál kirúgni az öreget. (Crazzy Kutaragi ide vagy oda, az öreg tudott valamit.)

 49. inkább addig nem írók semmit amíg a sony nem reagál a történtekre .de ha ez igaz hatalmas botrány lesz az már biztos

 50. én ezen a pici képen az ujjakat, mellnek néztem.úgynéz ki, még rosszabul látok és normális sem vagyok. 😀

 51. szörnyű hogy azt hiszi mindenki ps live for love PC az szó ,most elöre kezdk félni lealáztak. PS3 van nekem is

 52. hát korrekt dolog volt az IBM részéről h a sony háta mögött bizniszelt,ez van kellő pénzzel bármi megoldható…

 53. ha lehet szólnom a cell proceszor sokáig TOP lesz.ex box bill die

 54. Nos ez alapján a véleményem az IBM-ről hogy szimplán köcsögök. Ha én elvállalok valakinek melót,akkor a konkurensének nem fogok ugyanúgy elvállalni,főleg nem hamarabb megcsinálni…

  • Nem csinálta meg hamarabb. Third-party gyártók bevonásával nyert pár hét előnyt.

   • Nos,amennyiben igazad van kryss akkor érthető miért lett kész hamarabb az M$ cucca. Viszont ez akkoris köcsög dolog szvsz hogy a Sony háta mögött csinálták. Bár már mindegy,hiszen kiderült hogy az X360-nak már rég megtalálták a végét,nem tudnak kihozni belőle többet,ennyi volt. Ezt hivatalosan a psxextreme-en lehet olvasni. Majd kiderül,a Cell+rsx párosításnaknek hol lesz a max teljesítménye.

 55. Jó kis botránykönyv, gondolom a sztorinak a fele sem lesz igaz.

  • Miért ne lehetne igaz? Az IBM szvsz jól csinálta… minek dolgozott volna kétszer?!Még egy kis személyes kiegészítés (mielőtt még valaki elkezdené az IBM-et és MS-t k*cs*gozni): nem csak ez volt a késés oka. Volt ott ugyebár egy Blu-Ray meghajtó is.