Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Konami – új év, új rekordbevétel

Frissen közzétett üzleti jelentése szerint immár sorban a második sikeres, rekordszinten profitáló üzleti évet zárja a japán Konami. Ez az információ már csak azért is érdekes adalék lehet a videojáték világ háttere iránt érdeklődőknek, mert a azóta, hogy a Hideo Kojimától megváló és a gaming-piactól némileg eltávolodó Konami “új üzleti modellt” állított fel (és például Metal Gear játékok helyett patchinko automatákat gyárt), sokan – bosszúból – rájuk olvasták, hogy bajban vannak és lefelé mennek a lejtőn.Nos, nincsenek.A Konaminak öt pozitív mérlegű üzleti éve jött sorban a 2014-es “mélypont” óta. Ebből az utolsó kettő rekordösszegű bevételt hozott. Érdekes egyébként, hogy a cég “digital entertainment” részlege (azaz a videojátékok) vitte a prímet, mely még a patchinko-bizniszre is rávert. A legnagyobb sikert a Pro Evolution Soccer franchise, a PES League World Tour esport rendezvénysorozat, a mobilis játékok, azon belül is a Yu-Gi-Oh széria generálta.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Sokkal sikeresebb lenne, ha kiadnák az eddig megjelent siker játékaikat PS4-re!

 2. Ez legalább annyira lehet rossz, mint amennyire jó hír is. Ezek szerint dúskálnak a pénzben, úgyhogy az ő fejükkel gondolkodva kell a halálnak egy MGS, vagy egy Silent Hill remake…

 3. Mióta mondom ezt… 😀

 4. Várható volt, Kojima végre nem kurvázza el a pénzt. Most a sonyt próbálja csődbe vinni. Mester.

 5. ??? Na azt meg ,hogy csinálták. Ennyire jó lett a Pro Evo , hogy Metal gear és Castlevania nélkül ennyi lét hozott? Vagy a VR-os ZOE Remake ilyen jól fogyott???Rekord bevételhez elég a mobilos részleg?

  • Mivel nem kerül sokba a fejlesztés, minimális munkával jöhet új rész. Ebből könnyebb hasznot generálni.

  • “A Konami honlapján fent van a teljes pénzügyi jelentés, érdemes megnézni, nagyon érdekes.Ebből is látszik, hogy “”burokban”” élünk, mert kb a nagygépes címek sehol sincsenek, minden a mobilos játékokból, free-to-play-ből és pro evóból jön, majdhogynem csoda, hogy még adnak ki játékokat PS4-re. :)”

  • Mobil mindenki lenezi, azt a mobilos fortnite egy gyengébb hónapban is hozz 100 milliókat. De lehetne sorolni kis millió játékot, már rohadtul nem a hagyományos játékokban van nagy pénz, persze ebben is lehet, de jóval nagyobb is a kockázat, sokkal inkább megeri pár millióból csinálni egy mobil vagy akár free t play játékot azt tele nyomni mikrotranzakcioval.