Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Kojima – kéne egy FFVII remake””

Hírforrások szerint a mai napon együtt ebédelt a Metal Gear széria kiagyalója, Hideo Kojima, a Metal Gear látványtervezője Yoji Shinkawa, a Square Enix rendezője Tetsuya Nomura, és a Square Enix nagyfőnöke Yoichi Wada. Kojima saját bevallása szerint “szóba hozta” egy Final Fanatasy VII remake ötletét.Kojimát egy twitteres követője kérte meg rá korábban, hogy ha találkozik Nomurával, ugyan hozza már szóba ezt a sok-sok éve óhajtott rajongói igényt. “Továbbítottam neki” – írta Kojima a Twitteren…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. kéne egy FF 8 és 10 remake 🙂

 2. Szerintem ebben a részben volt a legjobb a szereplőgárda. Nagyon jól kitaláltak voltak, mindegyik más, de mégis lehetett kedvelni őket. Persze nekem is voltak olyanok akik sokkal közelebb álltak hozzám, de a többit is nagyon szerettem. Ez ugyanúgy igaz az ellenfelekre és a mellékszereplőkre is.

 3. A X volt az eddigi legjobb szerintem mind történetileg stílusban mind történetben a XIII kicsit nehézkes kicsit összecsapott szerintem az online szívás mert fizetős a versus XIII meg már nagyon akció játék várom de félek is tőle kicsit meg kell újulni néha értem én csak hát sztem nem ez a legjobb irány.

 4. részemről nem baj ha nem lesz remake, 13 versus jöhetne már

 5. Elnézve a mai kor elvárásait, meg az ff7-t, sztem nem a legjobb ötlet. Amint beszéd lenne benne, kiderülne, hogy rövid (rpg szemszögből), mert a sztori azé hosszú, mert a boxokat kellett olvasgatni. Ez a harcrendszer, ami benne van rendkívül monoton, 2011-ben ez kb öngyilkosság. És igazából ff7 a 90-es években volt isten, azóta kijött még pár ff és rpg, amik sokkal több lehetőséget kínáltak. Én így látom.

  • Igazad is van ebben, de tuti lenne is rá vétel, a harcrendszert meg átdolgozhatnák benne, nincs lehetetlen egy fejlesztőnél, attól függ hogy mennyit aprítanak bele.

  • Plusz egy remake-eléssel pont a játék a lényegét veszítheti el. Átdolgozzák a harcrendszet? Átvariálják a menüt? Kevesebb párbeszéd? Kivesznek belőle / vagy hozzáraknak? A rajongók szívgörcsöt kapnának.

 6. végre, erre vártam már a ps3 óta 🙂

 7. “Nomura san meg igazán “”továbbíthatná”” Kojima sannak hogy készítse Metal Gear 1-2 Remake-et, az MGS1-2-3 HD kiadását valamint a PSP részek kerüljenek át a nagy dögre, mellesleg ez egy kurvajó ötlet lenne, az FFVII kimaradt számomra, lehet hogy még ígyis bepótlom, de nagyobb kedvem lenne hozzá Remakeben.”

 8. “Sosem értettem ezt a “”remake-et akarunk”” dolgot. Inkább valami új minőségit.”

  • Pont ezért kell a 7 remake, mert szemmel láthatóan az új minőségi izé nem nagyon megy a square-nek.A versus meg már lassan versenyezhet megjelenés terén a Duke Foreverrel.

   • Miért ne menne? A 12 és a 13 is platinum lett.

    • A minőségnek és az eladási aránynak az esetek nagy részében semmi köze egymáshoz.

     • Minőségileg egyik FF-fel sincs baj. Objektíven nézve egyik se tökéletes (a 7 sem), mindegyiknek van olyan hibája, ami másik részben meg szuperül sikerült. Valahol ezért is jó az FF, mert mind más. (Mellesleg a 12 és 13 is elkelt 5-5 millió példányban. Ha tényleg annyira rossz lenne, mint ahogy a fórumon sokan állítják, akkor ennyien nem vették volna meg.) Abban egyetértek veled, hogy olyan remake-et nem lehetne csinálni, ami mindenkinek tetszene (sőt…), de abban nem, h nem romlana a sorozat minősége.

     • “Szó nincs róla, hogy rossz játékok lennének. De minőségileg változóak.Személy szerint az FFXIII-at nem csípem – monoton, túl lineáris, túl “”steril””, megközelíthetetlen, stílusjegyeiben átesett a ló túloldalára, és nem utolsó sorban kong az ürességtől – ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne, csak nekem pl. ez kevés. Nyilván érthető okok miatt lett több ponton olyan amilyen ( nem véletlen lett súlyosan lineáris – ilyen grafikával nem is csoda ), de bármire lehet magyarázatot / kifogást találni. Az FFXII, meg ( úgy lehetne a legjobban megfogalmazni, hogy ) távol áll tőlem. Talán nem elég megkapó. Ettől független megvan a gyűjteményben becsületből, elismerem pozitívumait, de nem igazán jött át.”

     • Az megint más, hogy a X is alapvetően lineáris ( és sokan nagyon nem bírják ), de az úgy össze van rakva, és olyan igényes találásban, hogy az kapásból ott van a Top15-ben.

     • “XII…pfuj, borzalom :)””HI, I’M CAPTAIN BASCH FON RONSENBERG OF DALMASCA!””http://www.youtube.com/watch?v=vSyfGm6wXgs”

     • Na annál a résznél én majdnem nyomtam egy hátast. Vagy 3x 4x rugaszkodtam neki a XII-nek, de egyszer sem jutottam a végére. Néha a maga módján tetszett, néha nagyon nem. Ez a videó meg odabsz. 😀

   • Egy ilyen régi kultikussá vált játékot remake-elni úgy, hogy az mind a mai elvárásoknak, mind a régi fanoknak megfeleljen… Hát… szerintem elég lehetetlen.

  • Egy régi bevált sztori, kedvelt karakterekkel, és ezerszer szebb grafikával mindig jobb üzlet mint valami teljesen új, más harcrendszerrel, logikával stb. Nézd csak az FF13-at. A fanokat kell megérinteni, márpedig ők egy ff7 remake-re nagyon harapnak :)Én is várom nagyon, egy ff8 update is kurvajó lenne. (L)

 9. Mr. Nomura valószínűleg gőzerővel dolgozik a Versus13on, szóval az ő keze alatt addig biztos nem lesz belőle semmi, de utána….hát reméljük a legjobbakat!

 10. Félek is kicsit az új Hitmantől, fogalmam sincs mi köze eidos-os cuccnak a square enix-hez…De lehet csak tudatlan vagyok.

 11. …vajon mit ettek?

 12. 1995-2005 a Square egy isten, az Ubisoft egy szemétgyáros.2006-2011 az Ubisoft egy isten, a Square egy szemétgyáros.

 13. Kojima: ja amúgy tényleg kéne egy FFVII remakeNomura: jah….,hol is tartottam

 14. itt lenne az ideje kedves SQUARE ENIX!!!!!!!!

 15. Bejönne ! Nagyon .

 16. Nagyon jó lenne 🙂

 17. áldásom reá!!!

 18. “””kéne egy FFVII remake””- még szép hogy kéne”

 19. Minek?

 20. Ja kéne.

 21. Nem ártana.

 22. Nagy arc ez a Kojima! De ezt eddig is tudtuk!

 23. Hátha Kojima mesterre hallgatnak. 🙂

 24. Jól hangzik 🙂

 25. Tömör Felhő 😀

 26. és minden új konzolnál újabb remake kell a népnek.Így az újabb FF eket nézve kételkedem,és kicsit tartok hogy ha már remake akkor tegyük bele ezt és ezt és ezt.De azoknak akik szeretnék ezt a remake et Kojima kijelentette hogy nem lesz több mgs és mégis hány új cimet jelentettek be 🙂 Szerintem az FF7 ről rengeteg bőrt próbáltak lehúzni, (dirge of cerberus,crisis core,advent children,a mobilos játékok nevét nem tom :/ ) de sajnos sokszor mellé nyúltak…. szerintem itt lenne az ideje egy másikat elővenni…FF8?

 27. “Hát azért rejt magában veszélyeket egy esetleges FF7 remake – attól függetlenül én is nagyon szeretném 🙂 -, mert már nem egyszer bebizonyosodott, hogy nem mindig érdemes bolygatni a múltat… Rengeteg elvárásnak kéne megfelelni, és nem biztos, hogy a mostani technikai színvonalon is visszatudnák adni az alapmű hangulatát. Szerintem az az aranyos kis “”lego”” emberkékkel volt az igazi :DEgyébként már most is rengeteg kiegészítő van az eredeti játék tuningolására (emelt poligonú, újrarajzolt karakterek, magasabb felbontás, mp3 formátumú zenék… stb) amiket több-kevesebb sikerrel ki is próbáltam, de akkor is jobb az úgy ahogy van…Szóval azért kíváncsi lennék egy remake-re, de kicsit tartok is tőle… Mondjuk ha olyan jól sikerülne mint a Mortal Kombat, akkor jöhet nyugodtan :D”

 28. Jajj de szép is lenne 🙂

 29. Huh, ebbe most belegondoltam, ha ők összeülnének FFVII-et fejleszteni… (Tudom semmi lehetősége, de olyan jól hangzik!)Nomura hozná a szokásos színvonalát, Kojima besegítene az átvezetőkbe, mert ahhoz nagyon ért 😀 (bár egy végigjátszás így felugrana 200 órára a videók hossza miatt), Shinkawát ráállítanák modern köntösbe öltöztetni Midgart, a járműveket és a robotokat…Yoichi Wadát pedig meg kell valahogy győzni erről…Álom, édes álom…:D

 30. Kojima-san PLEASE !!!

 31. Ámen!!!

 32. Mért nem adják meg, ami a népnek kell !! Hisz nem az az érdemük, hogy olyan játékokat csináljanak, amellyekkel megvehetik az embereket ?A FF7 pont az a játék, ami ismét a csúcson lehetne.Tuti, hogy többen vennék meg, mint az FF13-mat, az hótziher !Azt se bánnám, ha Kojima maga készítené el !Sőtt, AKAROM !!!Ughhh…

 33. Húzogatják a mézes madzagot, nem lesz ebből soha semmi sajnos:(((((

 34. Életemet és véremet egy FF7 remake-ért!

 35. Hát a fél életemet oda adnám érte…FF7 legjobb rpg a világon megfejelve a mai kor igényinek szánt grafikával milliós eladások az biztos…

 36. Ez egy nagyon jó ötlet lenne. XD

 37. JEEEEEEEEEEEEEEEE

 38. Nagyon helyes!