Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Kizárta köreiből a Williams-t a csapatok szövetsége!

Mint azt sokan tudjátok, a Rabszolgasors című brazil [S]merénylet a világ tévénézői ellen[/S] szappanopera fordulataival és annak minden izgalmával vetekedő FIA (háromra egyszerre: Nemzetközi Automobil Szövetség) kontra FOTA (F1-es csapatok szövetsége) csatának lassan a végéhez érünk, ezért természetes hogy a finálé előtt egy nem várt fordulatot nyomnak a képünkbe, az igen tisztelt forgatókönyv írók. A jobb sorsra érdemes Isaura-t játszó Williams-Toyota csapatát ugyanis a többiek, a napokban történt londoni találkozásuk és megbeszélésük alkalmával – Shaq Bekur után szabadon – egyelőre ideiglenesen, de kizárták a “bizalom köréből”. Az ok nagyon prózai: az angol gárda leadta nevezését a jövő évi bajnokságra, ezzel szembefordulva a csapatok szövetségének jelenlegi álláspontjával és akaratával. A Williams azzal védekezik, hogy nekik igenis kötelezettségeik vannak a munkatársaik és szponzorációs partnereik felé, ugyanakkor szerződés köti őket (ahogyan a többi rebellis csapatot is) az FIA-hoz és a FOM (Formula One Management)-hoz is, 2012-ig. Ergo nem akartak, és nem tehettek mást.Az ügy egyébként még egy izgalmi faktorral gazdagabb lehet, ha a FOTA gyári csapatai tartják magukat a nem is oly régi figyelmeztetésükhöz – miszerint amelyik magán istálló most kiszáll, annak nem szállítanak motort, tehát: “Gondoljátok meg proletárok!” – és ezt be is tartják, mert akkor a Williams búcsút inthet a Toyota motoroknak (talán vele együtt Nakajima-nak is), és jövőre már az olcsó [S]Dacia[/S] Cosworth erőforrásokkal állhatnak rajthoz. Ezen utolsó pár sorok persze csak találgatások, az ügy remélhetőleg hamarosan lezárul, és végre odakerülhet a pont a mondat végére.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Igen , mert nézd meg mint mondtak most a nevezésnél. Mindenki nevez , de csak akkor ha az összeset elfogadja a FIA . Miért ? Azért mert így nem válogathat minden mostani csapatot be kell neveznie . A Williams a Árulásával azt érte el hogy a Fia könnyebben tudna nemet mondani a mostani csapatoknak , mert 5+1 csapata már van . Ha még 2-3 csapat is benevezett volna akkor veszélyesen sok csapat lett volna a Fia kezében , ahhoz hogy akár a Ferrari vagy Mclaren , vagy a Red Bull nevezését ne fogadja el ( példát statuálva) .

 2. vicc az egész

 3. az olcsó Dacia-ban is Renault motor van, a Renault pedig a motorszállítók királya ha GP-ről van szó:)

 4. A Cosworth motorokkal nem biztos, hogy rosszabbul járnak, mint a Toyotával. Főleg, ha több csapat is ezt a motort fogja használni. A Cosworth jó motorokat gyárt, ezt már bizonyíthatták korábban is a Forma1-ben és bizonyítják más autósportban is.Az meg, hogy a FOTA kizárja ezért őket…piti viselkedés. Nem is értem mire jó. Ez olyan, mint amikor a vasutas sztrájkon maguk a vasutasok megverik azokat a vasutasokat, akik NEM sztrájkolnak! (ez egy valódi példa sajnos)

  • Ez a mi kis kulonbejaratu latin szappanoperank, hat nezzuk mi tortenik. Hatra van meg egy zarofejezet, azt semmiert nem hagynam ki.:)

  • Ez így van….

  • “Hát én máshogy látom a dolgot . A csapatok a FOTA üllésen megegyeztek hogy egységesen nem neveznek a 2010 évre ami nem születik megállapodás. Na ezt az megállapodást rúgta fel a Williams azzal hogy nevezett . Ezért zárták ki . Teljesen jogos hogyha küzdesz valamiért és a szövetségesed hátba szúr akkor teszel ellene valamit. Viszont Max örülhet megtörte az egységet a csapatok között . Cosworthal meg csak annyi baj van hogy 4-5 éve nem épitett F1 es motort , ha jól rémlik a 3,0 literes volt az utólsó amit készítettek. Igy nem biztos hogy elsőre olyan lesz mint a mostani gépeké . Bár érzek egy kis FIA hátszelet . Majd átpasszolják a technikai infokat és akkor “”csalva”” építhetnek egy jót.”

   • Meg lehet érteni a Williamset is. A támogatók nem azért fizetnek, hogy sztrájkolj, hanem azért, hogy versenyezzenek.A motort meg nem most fogják kezdeni fejleszteni, hanem már rég elkezdték. Már hónapokkal ezelőtt hír volt, hogy Bernie megbízást adott nekik. És azért van több, mint egy évük.

    • Williams azért lett áruló mert Berni adott nekik már erre az évre is pénzt . Ha vissza emlékeztek voltak hírek hogy ők lesznek a Honda után a másodikak , és csak azért nem léptek ki mert Berni megtámogatta öket azért cserébe hogy 2012ig biztos maradnak . Lehet hogy van idő , de versenyhelyzet nem nagyon , ebben az éveben nem hiszem hogy F1 autoba kerül verseny körülmények között, hanem valami hiba lesz azt nehezen lehet 3 honap alatt javítani . De mondom szerintem nagyon nagy Technikai támogatást kapnak majd a FIAtól füalatt .