Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Killer Instinct – nextgen verzió?

Amióta a Rare lefarolt a Nintendótól, mondhatni kizárólag csak szemetet termel. Tudom, tudom, ezzel a kijelentéssel lehet vitatkozni – és egy ilyen fórum, mint a PSL pont erre való -, de ha annak idején játszottad a zseniális Conkert, meg a többi, mára már legendás Rare címet, gondolom te is látod, hogy az akkori Rare köszönőviszonyban sincs a maival.Talán ez az oka, hogy időről-időre (évente legalább kétszer) valaki valahonnan, egy mágikus kalapból mindig előrántja a “készül a nextgen Killer Instinct” témát – néha kérdő, néha meg felkiáltó jellel a végén. Ez történt most is.Ezúttal Mark Betteridge, a Rare jelenlegi feje adott interjút az [A http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=320709]Eurogamernek[/A], melyben elegánsan csak annyit mondott:[I]”Elképzelhető, hogy készítünk új Killer Instinct játékot, hisz ez egy legendás címünk, viszont nagyon óvatosan kell megközelíteni a témát. Ha megcsináljuk, mindenképpen forradalmat akarunk hozni vele, hisz a klasszikus előd is erről volt híres.”[/I]Ez pedig így igaz. A KI érkezésekor már ott volt a Street Fighter 2 a maga tökéletes harcrendszerével, ott volt a Mortal Kombat a kivégzéseivel, és e két király közé valahogy még simán befért a Killer Instinct is, azóta is példa nélkül álló kombórendszerével, és eléggé sajátságos, mi több egyedi szereplőgárdájával.A verekedős játékok hőskorának meghatározó hangja volt a füstös játéktermek amúgy is magas alapzaját túlharsogó “ULTRAAAAA COMBOOOO” narrátorszöveg – akkor most nosztalgiázzunk egy kicsit, és emlékezzünk azokra az időkre, amikor a videojáték még nem trófeák és acsik gyűjtögetéséről szólt, hanem 10-20 kipirult arcú, az arcade gépet szorosan körülálló, és egy-egy szebb kombó után vadul éljenző srácról. [YOUTUBE]tRDb5OKsPZk[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Na igen, ebben a játékban is annyi titok, extra van ,pedig nem mai az első rész…Humilliation, shadow moves, ultimate, és az ultra természetesen.

 2. Nekem csak a Gold volt meg, de durva jó is volt.

 3. Fuldokolni a szemcsípő füstben, tolakodni, ordítani. És játszani. Közösen.Ezt soha nem adja vissza egyetlen kooperatív okosság sem.Hát legyen újra pofatörő motívum!

  • Ehhez bérarcade kell, ahová a magamfélék eltolnak vagy 30 szálat 60 perc alatt az izgalom miatt:), s persze a csikkeket jól belepaszírozzák a boardba…:)A ser már csak ráadás:)

 4. Tényleg fantasztikus ahogy berobbant ez a játék, vette a kombózós játékmenetet, ami akkoriban bontogatta szárnyait (pl. az SF2-ben is), másrészről pedig vette a 3D-s figurákat, ami szintén egy akkoriban bontakozott ki, és aminek előszele a Donkey Kongban már látható volt, és a kettő dolog vegyítésével egy olyan verekedős csodát alkotott, ami tényleg lesöpört mindent, ami nem Mortal és nem Street (de fighter). Mindezt az SF és a Mortal láz csúcsán, ez pedig hihetetlenül nagy szó.Azonban félek, hogy ebből mi nem kapnánk, tekintve hogy a Rare továbbra is nem független, ráadásul kérdés hogy sikerülne-e mégegyszer akkorát robbantaniuk, egyáltalán csak jót. Én már ezt is kétlem, de ne legyen igazam.egyszerűen hiányzik ez a játék a mai kínálatból

 5. nekem ez anno kimaradt….

 6. De jó volt ezt megnézni,el tudnám képzelni HD-be,10 dollárért PSN-n,tutti mevenném!

 7. Régen ezt haverral sokat toltuk Nintendon :DEz az Ultra Combo kiáltás xD

 8. Hát igen ez mondjuk többet ér mint a mostani mortál.Megvan a pcmen nekemis 🙂

 9. igaz! ezen anyáztam én is a másik oldalon! A Rare nem csinált semmi! Vannak jópofa dolgaik(VP,Kameo) de nem túl sok!KI3 viszont kötelező lenne!

 10. KI 1-es volt a kedvenc játékom SNES-re. Orchid – 42 Ultra Combo rules

 11. jaj de szép idők voltak ezek

 12. Anno SNES-en csak Jagoval nem sikerült végigvinnem a játékot.Viszont a fiammal a mai napig szoktunk vele játszani.

 13. Még jóhogy rendelkezek a romokkal:)KÖ-KÖ-KÖ-KÁMBÓÓÓÓÓBRÉJKEEEEERRRR!!!!!!! 😀

 14. “””Amióta a Rare lefarolt a Nintendótól, mondhatni kizárólag csak szemetet termel.””Ez így van, mert a nagy N nélkül csak árnyéka mindenki önmagának, még a Rare is, hiszen majdnem minden címük fejlesztésében nem egy japán N guru részt vett. Factor 5 szintén intő példa, bár ők kevésbé. “

 15. A Rare-nél az nem stimmel, hogy – szerintem – nem kapnak olyan szabad kezet, mint anno a Nintendo szárnyai alatt. Kézzel fogható az azóta elkészült játékaikon (remake, könnyed csapkodós anyag, gép kilövésére hamar összedobott alkotások, stílusváltó karakter).Kár.És valóban a Killer Instinct 3 az utolsó cím, ami még reményt adhat.

  • “Ne szivass, a Nintendo, mint engedékenyebb cég, mint az MS, pláne a 90-es évek Nintendo-ja ? :DAz utolsó Nintendo-s címük is csak azért lett StarFox Adventures, a Lylat univerzumba ágyazva, mert kötelezték rá őket…. pedig az már a “”tanultunk a múltból”” gamecube korszak kezdetén volt.”

   • “Miért, szerinted az új Banjo-t ők eredetileg is ilyen LBP-szerű “”készíts saját tartalmat, oszd meg meg és baromkodj”” dolognak tervezték? Nem hiszem. Ez az új idők szele. Csak ami az LBP-ben működik, az a Banjo-ban nem.Egyre több kis célozgatás lát napvilágot az új Banjo-ból, ami szerint ők is platformert szerettek volna. Az az igazán vicces, hogy a játék magját megnézve lehetett volna egy k*rvajó mászkálós anyag, csak kisebb pályák és kisebb módosítások kellenének, hogy a járművek helyett a klasszikus mozdulatokkal legyen használható és élvezetes a játékmenet.Na mindegy. Ennyit róluk.”

    • “ezt a büdös életben nem bizonyítod be. A Banjo “”hááóumm”” olyan szar, amilyen, s alapjaiban vacak, a szerkeszthető cuccaival együtt. Nem azért, de én egy interjouban sem olvastam azt, hogy kényszerfos az, ami lett. Ők ebben láttál a poént (lásd edge szept, vagy okt száma). “

  • Olyan a Rare, mintha csak valami fantomcég lenne.

   • “Olyan, mintha nem is lenne közük a régi csapathoz. Az eredeti team egy jelentős része ugyebár kiszállt tőlük még ’99-ben (ők lettek a Free Radical), akik ugyan “”csak”” az FPS-ekből vették ki a részüket, mégis, a Rare azóta valahogy nem találja magát. :(“

    • Na meg a főalkotógárda visszabandukolt a nagy Nhez más égisz alatt, a Free Radicalba ment emberkék csak egy édeskevés részét képezték az egésznek.

   • Na meg egy nagy rakás szar manapság…., számomra nem sajnos, mert én vártam, hogy ez lesz a vége, csupán nem csalódtam.

 16. “Háát igen ez annak idején tényleg legendás játék volt, ami az idő múlásával csak még inkább fokozódott, ha ezt a folytatással csak megközelítik már bőven elég lesz, de én nem igazán reménykedek ebben, mert amit a Rare “”mostanában”” ( kb. az elmúlt 5 év ) csinál az kmhh…érdekes…de hogy valami a profizmusból megkopott, elmúlt az biztos…”

 17. Az első rész hatalmas volt, bődületes hangulat áradt belöle. A zenéje fenomenális, a karakterek tényleg egyediek és mindegyiknek megvolt a maga motivációja, hogy miért küzd. Orchid-al és Sabrewulf-al egész jól toltam, de az összes karival élvezet volt játszani. Ritka az ilyen verekedős játék. A felejtős második részből kiindulva nem vagyok túl optimista a nextgen K.I-el kapcs. Itt egy türelmetlen K.I rajongó véleménye erről a KI3 hercehurcáról: vigyázat, a dude szókimondó:) http://www.youtube.com/watch?v=wZ-8y8USbag

 18. Hálaisten nem kell videókkal nosztalgiázni. Itt van a pc-n az emu meg a romok is. Szinte hetente mindig elinditom,hihetetlen hangulata van még most is!!

  • Az SNES verzióhoz adott eredeti Killer Cuts CD máig az egyik legfaszább játékzenei anyag:)Akkoriban nemigen járt máshoz, s manapság sem, alapból.

 19. Öhöm Martin, már bocs hogy felhozom de a Concer újragondolása a Nintendo nélkül az Xboxon a régi lapodban mintha egész jó pontozást kapott volna.

 20. Én anno még a játéktermekben láttam kis pisisként. Nagyon tetszett, mikor a fejszés manus eldobta azokat! És a csontváz is! WOW de jó lenne egy PS3 verzió is belőle!:D

 21. Huhh, ez kellemes emlékeket ébresztett bennem. SNES-en nagyon jókat játszottunk vele. Nálam Spinal volt a a favorit.

 22. “Én még anno SNES-en játszottam vele. Nem volt rossz, télleg “”elfért”” a másik két ász mellett, de nálam őket nem előzte meg. Szóval az akkori ranglistám:1. Street Fighter2. Mortal Kombat3. Killer Instict”

  • “Számomra csak SF, s Killer, mind a Mortal, s társai igencsak “”megvetendőek”” számomra, s voltak mindig is… najó talán picit a Tekken 2 még ami jóféle.”

 23. Kiráz a kellemes hideg, amikor hallom ezt az Ultra üvöltést. 🙂

  • Máig sírok egy eredeti KI egy Arcade Board után… :/Mennyit rohadtam a dohos, cigifüstös termekben nyüstölve a cuccot, akár a Wizard, vagy a Nyugati PU melletti West Laser Game club volt az.

 24. Nekem ez a korszak kimaradt.Anno szomszéd srácnak volt C64, azon toltunk pár cuccot, de csak ritkán jutottam át hozzájuk.Nekem a Játék korszak 2001-2002ben kezdődött… kicsit későn, szóval erről azt sem tudom, mi fán terem. 😀

  • Egy percig se hidd, hogy az az idő jobb volt.

   • De rosszabb sem:) Mondjuk számomra a vadító 3d, az új stílusok, amiket az lehetővé tett szebbé teszik, mint a mostanit, de ezt már egyéne válogatja.

 25. Most izé… nem akarom itt kelteni a feszültséget, de HA készül, akkor az nagy valószínűséggel csak 360-ra lesz.

 26. de legalább kiderült mennyit ér ez a banda nintendo nélkül,hááááááát…. ennyit