Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Kevesebbet kell majd várni a következő Gran Turismo-ra

Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital stúdió feje – és minden idők legnagyobb műgonddal készített autóversenyes videojáték sorozatának, a Gran Turismo-nak kiagyalója – a Joystiq.com weblapnak adott interjút, mely során elmondta: a széria következő darabja jóval hamarabb elkészül majd, mint a jelenleg is fejlesztés alatt álló Gran Turismo 5 – amelyet immár 3+ éve jelentettek be (E3 2006 május), de valójában kb. 48 hónapja dolgoznak rajta (ezt Kaz 2008 áprilisában nyilatkozta). A rendező a hosszadalmas munka legfőbb okának azt jelölte meg, hogy a GT5 programkódját teljesen a nulláról kellett felépíteni – ez viszont azt jelenti, hogy később nyilvánvalóan ezzel a kész motorral akarnak majd tovább ügyködni. (Kristálygömb: akkor ezek szerint a GT6 még PS3-ra jön ki.) A GT5 Japánban debütál majd először, 2010. március 31-én. (A szoftver egyes hírek szerint jelenleg 65%-os készültségi állapotban van.)Yamauchi többször is elmondta már azt, hogy a GT5 kiadása után sem áll le náluk a munka. (Sőt, korábban azt nyilatkozta, hogy tulajdonképpen bármikor jelentetik is meg a GT5-őt, mindig lesz még rajta mit továbbfejleszteni.) A megvalósítatlan ötletek sorsa egyelőre képlékeny: vagy a GT6-ban állnak majd össze, vagy a GT PSP következő felvonásában. A csapat 15 éve megállás nélkül, kőkeményen melózik a széria egyre újabb darabjain, és ezt a jövőben is folytatni kívánják.Az interjú során persze szóba került a GT szériában első alkalommal megjelenő sérülésmodell kérdése is. Ezt a múltkori Gamescom 09 kiállításon villantották be először, és bizony voltak olyan felhangok, hogy még dolgozni kéne rajta (a “fúj de sz*r, az YX-ban sokkal jobb lesz” típusú elmés kommenteket ne soroljuk ide). Yamauchi szerint kb. 2 hónapba került a GC-s demóban látható sérülés kidolgozása. Két fő indok vezette a teamet arra a döntésre, hogy az ötödik epizódra beépítsék a programba: egyrészről a fejlesztői kíváncsiság hajtotta őket, másrészről a remény, hogy a sérülés léte “tisztább versenyeket” eredményez majd ([I]if it will make for clean races, it’s a good thing[/I]).A sérülésmodell realisztikusságával kapcsolatban Kaz a következőket magyarázta: bármikor megcsinálhatnák azt, hogy egy nagyobb csattanás véget vessen a versenyzésnek – de ezt nem akarják. Nem fognak játékukból olyan roncsderbit kreálni, ahol az “elemeikre szétszakadó autók darabjai repkednek a levegőben, vagy palacsintává lapulnak”. A fejlesztők szerint a sérülés csak egy eleme a versenyeknek, és nem szabad túlzottan erre fókuszálni. A sérülések várhatóan befolyásolják majd a kocsik menettulajdonságait, de valószínűleg hosszabb ideig kell majd “gyilkolni” a gépeket ahhoz, hogy ez feltűnőbben látható legyen.(Az IGN stábja a TGS 09 ideje alatt eljutott az oroszlán barlangjába: keresztül-kasul bejárhatták a Polyphony Digital stúdióját. A fotókat [A http://media.ps3.ign.com/articles/102/1028747/imgs_1.html]náluk csekkolhatod[/A].)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez a széria sosem állhat le! 😀

 2. en akkor sem tortem a kocsit,amikor a serulesmodellnek hire hamva sem volt.Sosem hianyzott,most sem erdekel.Ez a jatekelem azoknak okoz oromet,akik nem tudnak versenyezni.Igy legalabb meg elvezik is,hogy kajak hulyek a versenyzeshez.Ha nem raktak volna ebbe a reszbe sem egy ilyen folosleges opciot,akkor tobb palyara is jutott volna idejuk,vagy tobb kocsi licenszere a jatekhoz,stb.

 3. Frankó lenne úgy rágcsálni a 6-ról szóló morzsákat, hogy mellettem a plazmán az 5 replayel rám. 🙂

 4. Eddig se törtem a kocsit ezután sem fogom. A vandálokat meg valahogy szűrni kellene, mondjuk lehetne színarany jogsikhoz kötni az indulást vagy valami hasonló. Esetleg ranglista.

 5. Ha így folytatódik jövö ilyenker sem játszunk vele:(

 6. Készítsék csak, nem érdekel hogy mikor jön csak legalább üssön akkorát mint a GT3, ha így lesz akkor már elégedett leszek.

 7. Szerintem biztos lesz olyan idióta, aki a sérülés ellenére is a forgalommal szembe megy és keresi a frontális ütközés lehetőségét.

 8. Jelenleg még nincs PS3-mam, de lehet, hogy egy GT5 bundlere majd benevezek. Ha meg nem kell ennyit várni a GT6-ra, akkor majd igyekezni kell, hogy addig kipörgessem az 5. részt. Amennyi tartalmat ígérnek bele elég sokáig ki fog tartani. (Nincs időm napi több órát játszani, így egy Rogue Galaxy is vagy 4 hónapig futott a gépemben)

 9. fog esni a GT-ban, avagy sem?!

 10. Ez a Kaz mindig csak ígérget. Nem kell készpénznek venni azt, amit mond.

 11. kevesebbet kéne nyilatkozni és többet dolgozni…ha 4 évig készül 1 game, nem biztos hogy a GT6 belefér a ps3 életciklusába 2014-be piacradobva….

 12. mindent elmondott, a tőrésmániások nyomják a Burnout-ott, elég ha kőzepesen tőrik…

 13. én várom igyis ugyis a legkeménnyebb autos játék, csak méé kell rá ennyit várni…… de ha egyszer kijön kárpotol minden várakozásért ez biztos hai

 14. Elhiszem én, hogy tökéleteset akarnak alkotni, és idő kell hozzá, az is biztos, hogy azt fogom mondani: megérte várni.De akkor is dühítő, hogy ennyi évig húzzák, és a megjelenés helyett a hatodik résszel kábít. Kinyílik a bicska az ember zsebében!

 15. márciusig összespòrolok egy fullHD Tv-t remélem. Ez a hír hogy jön a GT6 nevetséges, 5 év? Ennyi idő ha nem lesz vagy 150 pálya………… 800 autó meg minek?

 16. Szerintem Európában Április elsején debütál :))))))

 17. Sztem ugyanazon a napon. Miert debutalna itt kesobb? Rendesek azert hogy marciust adtak meg, persze egybol gondolhattam volna hogy 31-e. Az mar inkabb aprilis.

 18. EU-ban mikor debütál a játék?

 19. Én ezt kb. úgy tudom elképzelni, mint PS2-őn a GT3-at, majd az azt követő GT4-et, amitől mindenki kereste az állát. Már várom a 6. részt! :DDA törésről alkotott véleményüket pedig maximálisan megértem és elfogadom!!!

 20. Komoly helynek tűnik 🙂

 21. Persze, hogy sokkal hamarabb lesz GT6 mint gondolnánk, merthogy valójában a GT5 csúszni fog jövő karácsonyra és egyből GT6 néven jön ki!De ez nem biztos, lehet, hogy GT7 lesz belőle. Majd valamikor …:DEzeknek a faxoknak a perfekcionizmusa, megakadályozza, hogy pénzt keressenek, nekünk meg hogy jól szórakozzunk!:(

 22. Ez a tiszta versenyes dolog jó kezdeményezés, remélhetőleg nem lesznek így nagy kilökdösős szemétládák.

 23. A törés engem nem érdekel. A Gran Turismo sorozat ugyebár nem a kocsi törésről híres, hanem a vezetési élményről. Jó oké realisztikusabb lenne a jó törésmodellel , de majd vigyázunk! 🙂

 24. Na már csak az időjárás változásról essen szó! 🙂

 25. Gran Turismo 6 ? Az már a Marson játszódik…

 26. Nice. :)Várni,várni,várni….

 27. Sok a duma!!!A GT5-öt dobják már piacra végre….

 28. még az 5 sem jött ki ,kit érdekel a 6rész

 29. Nem adnak ki szart, profik, ennyi. Nem Prologue 1.5-öt csinálnak, hanem a következő lépest az autós játékok világában.

  • A de a profizmus ne jelentse már azt, hogy addig húzhatják a megjelenést amíg jólesik…A határidőhöz tartás, az profizmus. De az x-edik megjelenési dátum már nem az. Biztos, hogy nagy dolgot akarnak kiadni a kezeik közül, de ha mindig jobbá akarják tenni, akkor sosem fog megjelenni…

   • Most volt az első megjelenési dátum, Ázsia: március.Nem tudom, milyen x-edik megjelenési dátum-ról beszélsz, eddig csak pletykák voltak.

   • Milyen x-edik megjelenési dátum? Jövő március az első ami hivatalos, a többi mind találgatás volt.

   • “„A rendező a hosszadalmas munka legfőbb okának azt jelölte meg, hogy a GT5 programkódját teljesen a nulláról kellett felépíteni – ez viszont azt jelenti, hogy később nyilvánvalóan ezzel a kész motorral akarnak majd tovább ügyködni.””Nem könnyü PS3-ra programozni!”

 30. “””A sérülésmodell realisztikusságával kapcsolatban Kaz a következőket magyarázta: bármikor megcsinálhatnák azt, hogy egy nagyobb csattanás véget vessen a versenyzésnek – de ezt nem akarják.””inkább úgy kéne ahogy a régi játékokban. A sérülésen lehetne állítani, enyhe, közepes, vagy reális (meg persze OFF). Így mindenki megtalálná a kedvére valót. Nekem sajnos nem tetszik az hogy 180-al a falnak megyek, megkopik kicsit az autó de összességében lepattan róla. (tehát NEKEM nem tetszik…) Ettől függetlenül is musthave, ez egyértelmű.”

 31. Szeretettel várjuk akármelyik részt.

 32. Bár a hír kellemes csengésű, a GT6 egyelőre nem izgat. A GT5 izgat. 🙂

 33. En meg tegnap mar a kezemben fogtam a PSP valtozatot…. Csak a penztarnal a gep nem huzta le, nem engedte eladni 1-je ejfelig. 5 percig kiraly voltam pedig….:)

  • Nem értem hogy miért ezt az avatart kell neked használnod. Miért nem Murray Walker inkább, ő az igazi legenda az F1 közvetítésekben.

   • Itthon is vannak példaképek. Miért ne magyart választana valaki, ha van! Palik neve és a F1 összenőtt az évek hosszú során. A kézifékes megfordulástól, te nem tudhatod Gyulám-ig.

    • “Sajnos, mert semmi keresnivalőja ott ih ih ihhi ihi hi ih ih…. egy szarmoslék. az összes mondata full tippelés. ihi ihi ihi és ez a “”röhögés”””