Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Kaz Hirai – lesz meghajtó a PS4-ben””

Bár a nehezebb felfogású karakterek másképp gondolják, de az SCE a PSP go modell-revíziót egyfajta “első madárként” eresztette a piacra, tesztelvén a kérdéskört, jelenleg mennyire nyitott a nagyközönség egy kizárólag letöltésre alapozott, fizikai meghajtó nélküli konzolra. A feltűnően élénknek egyáltalán nem mondható érdeklődés egyértelműen bizonyította, hogy a videojátékosok egyelőre nagyon ragaszkodnak a dobozos, kézzel fogható szoftverekhez.Kaz Hirai, az SCE főembere az MCV magazinnak adott interjújában érintette a témát, és arról beszélt, hogy a Playstation 3-at követő negyedik PS konzolba minden bizonnyal építenek majd meghajtót, azaz egyelőre nagyon távoli vízió még a szoftverkiadók részéről a mostanában sokszor felemlegetett, kizárólag letölthető anyagokkal működő hardverek egyeduralkodása.[I]- A világ olyan régióiban is üzletelünk, ahol a internetes infrastruktúra még nem annyira kiépült, amennyire mi szeretnénk. Úgy tűnik, továbbra is szükség van a fizikai médiumok jelenlétére. Azt feltételezni, hogy két, három vagy akár tíz éven belül minden csak letöltéssel működik majd, túl extrém gondolat.[/I]Oké, 2016-ig talán biztonságban vagyunk, kedves [I]doboztapizós, gépkönyvszagolgatós[/I] kollégák!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Egyelőre nagyon távoli a csak digitális terjesztés… jobb is így.

 2. Zsír!Nincs is jobb, a gyári fóliánál, amit elképesztö brutalitással, és 3dl szájmenti habzással tépek miszlikbe.

 3. Nem baj ez.Nekem ez így jobban tetszik.

 4. doboztapizós, gépkönyvszagolgatós kollégák! :DDDD

 5. “Ez nem csak a “”doboztapizós, gépkönyvszagolgatós kollégáknak”” jó, hanem a boltoknak, üzleteknek is…”

 6. helyes! no meg legalább azt is megtudtuk, hogy lesz következő gép is!

 7. Már csak 6 év? 😀

 8. “A “”KLÁUD és Társa”” fejeseknek üzenem, hogy ennyi erővel könyveket is égethetnének. Bőrkötéses Gyűrűk Ura? Mi a francnak, mikor le is lehetne tölteni akár legálisan, akár más úton? Tovább megyek. Könyvtárak?! Ki az az állat, aki a kezébe akarja venni azt az akármilyen könyvet, netalántán még van annyira aberrált és még meg is szagolgatná. Pfujjj! Lehet, hogy lesz egy éljenző réteg és forradalomként élik meg ezt a lehúzósdit, de ha másban nem is, ebben az egy dologban materialistának vallom magam és szívesebben gyüjtögetem a nekem tetsző gyönyölűszégeket a saját és talán a lemenőim szórakoztatására.”

  • Kíváncsi vagyok mikor jön az a ps4. PS után naná,hogy jönnie kellett a váltásnak, megjelent a DVD. PS2 után a PS3. Khm… komoly hardver egy óriási kapacitású adathordozóval(amiről melesleg tudjuk,hogy csillió novabájt-ig húzható, már most),megseggelve egy cserélhető merevlemezzel,veszteségmentes A/V tartalmak lejátszása film és játék esetében egyaránt,internet támogatás+szoftverfrissítés+PS store,3D támogatás,vezeték nélküli kurvárasokáiglenemmerülőéskönnyű vezérlés. Mi az anyám kutyakenyerit tudna az a fránya PS4???

 9. Egy gyorsabb blu-ray meghajtó tökéletesen megteszi majd.

 10. “Kell a doboz és kész! Ez egy rituálé! Elcsattogni a gammáért, ha jó fej az eladó kicsit elpofázni a szerzeményről,hazamenni, lehúzni a fóliát,és belélegezni az “”új illatot”” XP Füzetet minimum 5-10percig forgatni, mint majom a zsebórát. Ne legyen már szempont,hogy kényelmes,már minden olyan geci kényelmes. Mindebben van egy jóleső folyamat,egészséges izgalom,akkor akarok kényelmet ha már ülök és játszom! Játékkal,filmmel egyaránt így vagyok, nekem kell a doboz, porosodjon nyugodtan,letörlöm. Sztem mindig elérhető lesz a bolti változat,de az tuti,h drágább is lesz :/”

  • Mindig is a bolti változat lesz az olcsóbb szerintem. A raktár helységek nem véglegesek. Új termékkor kiszórják azokat olcsóbban, melyek nem fogytak jól. Nézd meg a jelenlegi digitális terjesztést. A jelenlegi boltihoz képest nem nagyon vannak leárazások és nem egyszer drágább digitálisan, mint boltból. PSN-en is van a special offers, minden második hónapban frissítik is (minimális leárazással), Xbox Live-on games on demanden én egyszer nem láttam leárazást (bár egy ideje már nincs boxom szal ez lehet változott), a pc-s vonal egyedül, ami ilyen téren biztatóbb, mert ott a steamen rendszeresen vannak leárazások hétvégenként, de ez szerintem csak a pc játékok évek óta tartó gyatrább eladásainak köszönhető.

   • Valóban?! Szerinted miért támogatnák a gyártók? Költségcsökkentés miatt. Doboz+doboz dizájn,füzet,lemez,szállítás. Valószínűleg kevesebb leszen majd dobozos, és akkor biza meg is kérik majd az árát.

    • Szerinted hány ember dolgozik olyan cégeknél akik a lemezek gyártásával, csomagolásával, szállításával és értékesítésével foglalkozik? Nem hinném hogy ez a pár ezer ember értékelné ha elveszíteni az állását csak mert a gémerek már túlságosan kényelmesek. Ráadásul ebben a gazdasági helyzetben… Nincs ez még rendesen átgondolva!

    • “Szóval szerinted a digitális verzió azért lesz olcsóbb, mert nem kell dobozolni meg bla bla bla… ? Ha ez “”a nevetséges okfejtés”” (azért idéző jelben, mert nem megbántani akarlak ezzel, csak az a relatív minimális költség, ami a lemezzel, dobozzal… jár nem befolyásolja jelentősen a termék árát ebben az esetben) így lenne, akkor már napjainkban is működne. De nem így működik. Amúgy leginkább a készítők támogatják a digitális terjesztést, nem a kiadók (persze ők sincsenek teljesen ellene, egyértelműen ha ez lesz az irány akkor bevezetik, de sürgetni nem ők fogják az biztos).”

     • Hát persze,hogy azért! Mire gondoltál?!

     • Arra gondoltam, hogy egy akkora beruházásnál, mint egy videojáték (főleg mondjuk egy AAA cím) nem befolyásolja jelentősen a lemezre nyomás és a dobozolás a végső árat (elég csak a reklámköltségekre és marketingre gondolni, na azok jelentősek). Én azt a tendenciát figyeltem meg, hogy ha valamelyik játék megjelenik digitálisan is, akkor az drágább vagy tök ugyanannyi, mint a bolti (lásd. pl. games on demand). Azt a kényelmet, hogy egy kattintásra van a cucc és nem kell elcammogni érte azt megfizettetik velünk. Én szerintem a jövőben csak akkor lesz olcsóbb digitálisan (úgy értem általánosan olcsóbb és nem csak egy-egy extra esetben), ha a boltiról való átváltás – a régihez való ragaszkodás a vásárlók részéről, s amiatt – esetlegesen nehézségekbe ütközik, akkor ha a kiadók céljává is válik a digitális terjesztés akkor kedvezményekkel csábítják majd a vásárlókat a felé. Persze én is csak találgatok, nem tudhatom mi lesz később, csak az eddig látottakra alapozok.Mindenesetre egyenlőre a digitális terjesztéssel kapcsolatban én nekem csak annyi félelmem van egyenlőre, hogy nincsen egy átfogó hálózat, amin elérhetőek a programok, hanem sok kis egymással unkompatibilis hálózatok vannak, ami nem jó a felhasználónak. Valamint egy digitális tartalom kifizetése után nem érzem, hogy az bármikor a rendelkezésemre állhat, nincs meg a biztonság érzése. Ha bármi történik, hiszen PSN-en is csak 5x lehet letölteni az adott dolgot, utána újra meg kell venni. Ha nem eladogatom/megosztom a cuccaim, hanem extrém esetben több saját gépen használom ugyanazzal a profillal, akkor már ellövöm ezt az 5 alkalmat, nem beszélve egy esetleges sárga led hibánál lehet újra le kell majd tölteni a javított vagy új gépre és akkor is kevés az az 5 alkalom. Én inkább ezektől tartok, mintsem hogy nem lesz mi fogja a port a polcon.

     • nem 5x töltheted le hanem 5 gépre. egy gépre akárhányszor letöltheted, ha eladogatni is szeretnéd minden játékot külön accra veszel és még 4 embernek eladhatod, sőt még hasznod is lehet rajta…

     • Szóval akkor ugyanarra a gépre akármennyiszer letölthetem? Ezek szerint ezt rosszul tudtam, akkor ez azért megnyugtató.

     • Megnyugtató lenne, ha sárga ledes javítás után is felismeri a géped a rendszer.

     • Én abban is látok rációt amit te írsz. Nem tudom,a fene se tudja. Nekem ezerszer szimpatikusabb a bolti alternatíva,minden szempontból. Ha az online terjesztés lesz az uralkodó,sztem exlkuzívabb bolti változatok lesznek,mert mindig többet fog érni egy kézzel fogható darab. Ha a netes letöltés uralja a piacot akkor majd ott lesznek gyors leárazások,ezzel is az online vásárlásra buzdítva mindenkit. Én így gondolom,de ez sem biztos 🙂

     • Azt kellene megérteni hogy nem mindenkinek van ugyanolyan jó anyagi háttere, sokaknak (így nekem is) nagyon lassú a net és koránt sem mondanám úgy hogy egy kattra lejön a gém! Pláne ha ugyanannyi helyet foglalnak mint most lemezen. Lásd például a GOW3 majdnem 40 (!) giga, ki fogja ezt letölteni??? De ha valami csoda folytán tegyük azt felére csökkentik a méretet akkor is NAPOKIG kell mennie folyamatosan a gépnek hogy letöltse( hangsúlyozom mégegyszer hogy a hozzám hasonló alacsony sebességű nettel rendelkezőkről beszélek) mégis ki vállalja ezt be? Azt az utópikus világnézetet meg szerintem senki se veszi túl komolyan hogy mire kijön a PS4 már annyira digitálisak leszünk hogy mindenhol magas sebességű net lesz, még a legutolsó tanyasi parasztházban is….

  • Igazad van!Aki azzal jön hogy ez kényelmesebb akkor az nem tudja megbecsülni a megvásárolt lemezét. vagy ezért vagy azért tök mindegy most!annyi erővel írhatnának petíciót a Sony-hoz hogy fejlesszenek olyan masinát amivel a gondolataid segítségével tudod irányítani a játékot, mert a joy már ósdi, csak az öreg generáció ragaszkodik hozzá és nagyon de nagyon kimerítő a gombokat nyomogatni… Aztán persze ez után következi a hiper sci-fibe illő fejlesztés ami felváltja a gondolat alapú játékirányítást mert gondolkodni is túl fárasztó!

  • Tök jòl irod, nekem is rituàlé.Mindig nyomok egy gyrost hazafelé a boltból.

   • Éljen a doboz és a gyros!!! És a gyerek igenis menjen le a kurva játékáé,köll kis mozgás. Máskülönben úgy néz ki majd mint egy hókifli, görbe lesz és fehér XD

 11. Még az sem biztos egyenlőre, hogy lesz-e Playstation 4, de meghajtó az lesz benne :). Bírom mikor egy nagyobb fejestől kérdeznek interjúban ilyeneket. Nem hiszem, hogy bárki egy ilyen gyorsan változó, fejlődő piacon ennyire hosszútávra meg tudná mondani mik lesznek a piaci igények.Ha valaki például 2000 környékén azt mondta volna, hogy ez a piac mára ennyire kinövi underground jellegét (holott a folyamat már akkor elkezdődött és tisztán látható volt), akkor biztos mindenki körbe röhögte volna.

 12. Már nem tudom hova tenni a játékokat, kell a francnak a lemez…

 13. “Érdekes ez, mert én pl sokkal kényelmesebb megoldásnak tartom a netes címeket. Olyan ez mint az mp3, vagy az általam preferált FLAC (sajna hivatalosan még nem adnak ki így albumokat)ami bitre ugyanaz mint az eredeti, de nem kell lemezeket cserélgetni, nem porosodik a szobában, kényelmes.Végülis mindegy kibirom még pár évig a lemezcserélgetést, aztán idővel úgyis rájönnek a népek, hogy egy többmillió példányban kiadott doboz vagy egy “”limitált””(végülis minden limitált…) kiadású sorozatgyártású doboz pont ennyit jelent. Ebben a kategóriában a szoftver a lényeg és nem a hardver!”

  • Szerintem a kézzel fogható értéknek mindig van haszna és létjogosultsága! Itt van például a papír vagy fém pénz. Tárgyilagosan nézve alig néhány ft-ot ér de mégis fontos mert egy értéket képvisel. Kézzel fogható érték még 100 év múlva is lesz mert ebben van az üzlet a mutyi stb. A játékszoftver is hasonló dolog. Ha van lemezed azzal a rá költött pénzt is jelképezed. Nem beszélve a 35.hsz-ban leírt problémákról!Egyébként szerintem a játékokon és azok minőségén dolgozzanak és ne azon hogy hogyan terjesszék!

 14. Usánkában meg a többi tehetősebb országban biztosan működne a dolog. De én itt kicsiny hazánkban hogyan töltsek le x gigányi adatot a gagyi 2 megás netemmel? Gondolom arra már most dologztak ki stratégiákat hogy mivan ha elvesznek az adatok, mondjuk egy csere vagy meghibásodás során, esetleg valamilyen okból kifolyólag hibásan töltötte le a gép a játékot vagy letöltés közben valami adódik és mégis ki kellett csengetni az árát. Ha egy lemez rossz visszaviszed a boltba itt mit csinálsz? egy olyan országban ahol még a szevíz hálózatot sem tudták Sony-ék kiépíteni csak külsős cégekkel… Pedig ez már alap dolog lenne.Én jó dolognak gondolom ezt, de nagyon sok dologot meg kell teremteni ahhoz hogy létjogosultsága legyen a csak letöltés alapú szoftverterjesztésnek. Nem szólva arról mi lesz a játéküzletekkel és annak a cégnek az összes alkalmazottjával, a lemezeket író és csomagoló üzemekkel stb stb…. Nem úgy megy az!

  • a lemezeket NEM ÍRJÁK A GYÁRTÓSORON HANEM NYOMJÁK!ezt fontosnak tartottam kiemelni:)THX

  • PSN-en ha valamilyen játékot megveszel akkor az onnantól kezdve neked elérhető lesz bármikor ott. Ha rosszul sikerül a letöltés vagy letörlöd a játékot akkor bármikor újra leszedheted, és NEM kell megint megvenned.

 15. Én legszívesebben a PSN játékokat is dobozosan venném. Az se baj ha kicsit drágább. Ki tudja lesz-e PSN vagy akármi 10-15 múlva amikor kedvem lenne egyet Savage Moon-ozni. És persze egy jó játék az érték, de digitálisan semmit nem ér. Dobozos MW2-t bármikor el lehet inni, Fat Princess-ért a vinyón még egy sört se kapok. Remélem még jó sokáig maradnak a dobozos játékok.

 16. Azé…ja, jeeee!!!

 17. Hip hip hurrá

 18. a gyüjtőkkel meg mi lesz? 😀 megkattannak mert csak digitális exklúzív tartalmaik lesznek? 😀 meg teszem azt van egy játékom és havernak is van, na most kölcsönbe odaadjuk egymásnak, de hogy ha digitális? 😀

  • nekik nem érdekük hogy kölcsönadd haverodnak. Vegye meg ő is, az a lényeg.A másik dolog a digitális terjesztés kudarca. Csak maguknak köszönhetik, ha ésszerű árakon adnák hozzá a játékokat, szvsz sokkal nagyobb sikere is lehetett volna a GO-nak (pl én is vettem volna, ha nem azt látom hogy UMD-n fele annyiért megveszem a játékot, mint a PSN-en)

 19. A ps 6 már tuti ilyen lesz:)

 20. így a jó

 21. Én egyszerűen utálom a digitális tartalmat… Ha valamiért pénzt ki adok, akkor az legyen is ott előttem 🙂

 22. Maradnék a kézzel fogható gamek és tartalmak mellett! Annak van Fíílingje!

 23. ott a pont…dobozt a népnek (egyenlőre)

 24. “nagyon helyespont a psp go-ra gondoltam én is,hogy ott a példa mennyit ér a “”überfa..a most már nem kell kézbe venni, hanem elég egy kattintás, meg ott a gépen stb.”” módiMégha pendrive-on cipelhetném is akkor is jobban érdekel egy játék ,ha tokban van. A film az más tészta,mert azt nem gyűjti az ember és nem kerül annyiba. Meg nem is tölt el mellett annyi időt se.”

 25. Jó hír!Végre ránk is gondoltak a nagy emberek.

 26. Ennek a hìrnek örülök,az èn fèl mbites netemmel jò sokàig tartana leszedni pl egy GoW3at…

 27. Ha eljön a digitális terjesztés ideje,akkortól nem veszek új játékot,hanem visszafelé kezdek gyűjtögetni még nagyobb hévvel mint most:)Nekem kell a tapi!

 28. Megnyugtató ez a hír azért azt kell, hogy mondjam. Mi, akik kiadunk játékokért kb 12-13e ft-ot, vagy gyűjtői esetben ennek 2-3 szorosát még jó, hogy dísztárggyá válik otthonunkban és szeretnénk fogdosni, nézni, gyönyörködni benne nap mint nap.

 29. Legyen is.

 30. De szerintem 5 évig úgy sem lesz generáció váltás mert a a microsoft is még 5 évre tervezi a az x360-at a kincet miatt hát akkor még a ps3-nak ott van a move .

 31. Ennek örülök, mert én is amolyan kézzel fogdosós típus vagyok.

 32. Annyi játékom van PS3-ra, hogy a következő 5 évet akkor is kihúzom, ha egy darabot nem veszek hozzá. De veszek, még vagy 10-et idén is. 🙂

 33. Hála az égnek! Mondjuk én a PS4 megjelenése után is bőszen csak a PS3-t fogom nyúzni, az az érzésem. Egy részt, mert a 4. részt csak úgy pikk-pakk nem tudnám beszerezni, más részt, még akkor is a 3 évvel ezelőtti címekkel is kellene törődnöm. 😛

 34. Ha belegondolok, hogy mióta számtekkel foglalkozom valamilyen szinten hányan próbálták már átnyomni a hálózat alapú architektúrát az erős workstation helyet!?Pl a Sun a Java-t is ilyen gépekhez találta ki.Aztán vagy az infrastruktúra nem elég erős, vagy egyszerűen csak óriási visszalépés lenne egy valamilyen szempontból lebutított gép az aktuális lehetőségekhez képest.

 35. jó hogy így lesz az internetnek sztem még úgyis sokat kell fejlődnie hogy le lehessen tölteni pl a gow 3at 😀 főleg magyarországon

 36. de most spórolás miatt akarják abbahagyni a fizikai terjesztését a gémeknek?? mert sztem azzal is lehet spórolni ha csak a tokját áruljak benne egy kóddal amivel a gémet le lehet tölteni

 37. Megnyugtató!

 38. Nagyon helyes, imádom a játékok dobozát, főleg a Steelbook-ét, meg a kiskönyv szagát 😀

 39. Helyes, helyes.