Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Jet Set Radio HD (PS3, PSN)

Egy dolog biztos: habár az utolsó SEGA konzol, a Dreamcast sorsa tragikusan végződött, játékainak emléke örökké élni fog a rajongókban. A sok (egyébként igényes) arcade átirat mellett jó pár igazi klasszikus is született a kis fehér konzolra. Legtöbb sikerjátékát már kiadták az óta más rendszerekre (pl.: Resdient Evil: Code Veronica, Shenmue), azonban akadnak méltatlanul elfeledett címek is. De örülnék egy Sonic Adventure 2 HD-nek… *szipp* Amíg tovább várok a kék sündisznóra, addig elütöm az időt egy másik régi kedvenc nagyfelbontásba húzott újrakiadásával, a [B]Jet Set Radio HD[/B]-vel!

[YOUTUBE]ih2BoI0BH_Q[/YOUTUBE]Világéletemben rühelltem a görkorizást, a graffitizés a lehető legtávolabb áll tőlem, és nem vagyok túl nagy kedvelője sem a hip-hopnak, sem a rockzenének. Akkor mégis mi a fene tetszhet egy olyan játékban, ahol ezek a legfontosabb összetevők? A válasz rejtélyes, talán az ügyes összevegyítése ezeknek a dolgoknak.Játékunk helyszíne Tokyo-To, amelynek kerületeit különböző, mágnesességgel felturbózott görkorival rendelkező bandák uralják. A saját területeiket graffitikkal jelölik meg, így tudatva a riválisokkal, hogy nem szívesen látják őket arra. Főszereplőnk Beat, aki úgy gondolja, hogy beszáll ő is a buliba, így megalapítja a saját brigádját, a GG-t. Egy dolog közös ezekben a vandálokban: mindannyian a város legnépszerűbb kalózrádióját, a Professor K által vezetett Jet Set Radio-t hallgatják. Idővel azonban kiderül, hogy a bandák mögött egy sokkal nagyobb hatalom áll a háttérben.Első célunk, hogy újdonsült bandánkba tagokat toborozzunk. Először Gum és Tab csatlakoznak hozzánk, amennyiben teljesítjük az általuk bemutatott feladatokat, amik tulajdonképpen egyfajta tutorialként funkcionálnak. A játék irányítása nem túl ördöngös szerencsére. A bal karral tudunk mozogni, R2-vel pedig rövid ideig sprintelni. A környezet kihasználása fontos lesz, szóval hozzá kell szoknunk hamar a grindoláshoz, wall slide-hoz. Előbbihez nem kell külön gomb, mint pl. Tony Hawkban, elég, ha csak ráugrunk a korlátra, és már suhanunk is! A legfontosabb dolog azonban a graffitizás, amit az L2-vel tudunk aktiválni, ha az összefirkálandó fal közelében vagyunk. Háromféle méretben festhetünk. A kisméretűnek elég egy fújás, a közepesnek három kell, a nagynak hét. Az utóbbi két, nagyobb méretű szignót mi magunk fogjuk felfesteni a bal analóg segítségével. Különböző figurákat kell leírnunk majd a karral, amit ha elrontunk, akkor az egy flakon festékbe kerül. Elszórt flakonokat sok helyen találhatunk, a sárga egyet ér, a kék ötöt.A művészlelkű játékosok létre is tudnak hozni új graffitikat, mind a három méretben! Így a saját agyszüleményeinket is terjeszthetjük a városban. Igen, bármit lehet készíteni… még azt is, te beteg!Természetesen sokan nem nézik jó szemmel a tevékenykedésünket. Onishima rendőrfőnök életcélja, hogy az összes vandál megkapja azt, ami jár neki. Direkt nem írtam azt, hogy börtönbe jussanak, hiszen szemmel láthatólag nem ez a célja a parancsnoknak. Először csak néhány rohamkatonát küld a GG-k ellen, később azonban nem rest könnygázt, vagy kutyákat bevetni. Sőt, ha már lúd, legyen kövér, jöjjenek a tankok és helikopterek is! Tényleg mindent megtesz a közbiztonság érdekében.Ha egy kerületet végleg át akarunk venni, akkor előbb el kell intéznünk az itt tanyázó bandát. Ezek a bossharcok tulajdonképpen egyfajta fogócskának felelnek meg: a három tagot utol kell érnünk, majd saját tagünket kell a hátukra pingálni.[41184]A játék eredetije nem mai darab, még 2000-ben jelent meg. Ettől függetlenül abszolút
Demo: oka szégyenkezni! Sokan az első cel-shaded megjelenítést használó játéknak nevezték a maga idejében. Nagyszerűen fest HD minőségben a cucc, a színek gyönyörűek és élénkek, a „rajz” pedig rendkívül stílusos. A megjelenítés és a zene egy olyan fantasztikus egyveleget képez, amit egyszerűen látni kell! A karakterek soha sem állnak meg, mindig zizegnek-mozognak, vagy táncolnak éppen. A remekül összeállított és fülbemászó soundtracknek köszönhetően olyan, mintha egy hangulatos videoklipet néznénk. Bizarr, de még is zseniális mixet alkotnak együtt a J-pop, funk, hip-hop, metál, electronic dance, rock, acid jazz stílusok ötvözései.Ha már szóba került a játék kora, akkor beszéljünk a nehézségéről is. Itt lehet észrevenni különösen, hogy hogyan repül az idő! Minden pályán meg kell csinálnunk 10+ graffitit. Igen ám, de
Demo: térkép, ami ezeknek a helyét kijelölné! Menet közben sincsenek nyilak, hogy merre keresd őket. Sokszor olyan helyen vannak, ahova bizony elég precíz ugrásokkal és trükkökkel lehet feljutni. Leestél? Kezdd elölről! Ráadásul az időlimit sokszor pont úgy van kiszámolva, hogy éppen meg tudd csinálni a pályát. Bizony fel kell kötnünk (a térdig lógó, gettós) nadrágot!A fő küldetéseken kívül akadnak még egyéb tennivalók is. A kerület elfoglalás után részt vehetünk egyfajta time trialon is, ahol több tucat graffitit kell felpingálnunk.
Demo:enek se zsaruk, se ellenségek, csak az őrült rohanás! Kihívhatjuk társainkat egy „A” pontból „B”-be való eljutásos versenyre is. A pályákon vannak elszórva kis sárga ikonok, úgynevezett graffiti soulok. Ezek mind megnyitható, profi ábrák, amiket mi is használatba vehetünk. Rengeteg van belőlük és a legtöbb tényleg nagyon el van rejtve. Azt említettem, hogy a pályák végén rangsorolást is kapunk a teljesítményünkről? A maximalisták bőven találnak majd elfoglaltságot.Nagyszerű szórakozást garantál a játék, amennyiben fogékony vagy erre a témára (sőt, az én esetemben még úgy is, hogy egyébként nem). Egy igazi hangulatbomba, ami teljesen magával tud ragadni. Remélem, hogy még jó pár dreamcastos cím HD-portja fog PSN-re érkezni a jövőben, pláne ilyen csekély áron. Professor DK azt mondja, hogy nyomás megvenni a cuccot!
[B]
Fejlesztő: Blit Software

Kiadó: Sega
Megjelenés: 2012. szeptember 18
Ár: 2425Ft / 6.49£
Játékosok száma: 1
Kép: 720pHang: Stereo3D támogatás:
Demo:Move támogatás:
Demo:
Demo: VanMéret: 1103 MB
PSN feltöltőkártya: [URL]http://platinumshop.hu/]Platinumshop[/A][/b]

32 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Felkeltette az érdeklődésemet. 🙂

 2. Dreamcast-en anno többször is kivittem… kár, hogy nem preferálom a letöltős dolgokat.

 3. “Megvettem én is. Mostanában jobban bejönnek ezek a “”retro”” címek és a psn-es játékok. Na jó az L.A. Noir-ba még nem volt időm belekezdeni, de talán nem is baj, addig van életem. :)”

 4. Zseniális játék, még mindig nagy kedvenc, kötelező a vétele:)

 5. Régen kipróbáltam és valami hihetetlenül hangulatos volt.Ezután a feledés homályába veszett,de most megjött a kedvem ettől az írástól:)Amúgy ismeritek PS2-re az Airblade című játékot?Szerintem eléggé hasonló a két játék felépítése.

 6. ez volt az első játékom xbox-ra 🙂 ronggyá játszottam. akkoriban Jet Set Radio Future néven futott. nekem nagyon bejött anno, kellemes órákat töltöttem el vele 🙂

 7. Elgondolkodtató, hogy beszerezzem-e 😀

 8. Húúú, hogy én ezt mennyire szerettem Dreamcaston. A Shenmue és ez volt a két (három) fő oka, hogy vettem DC-t. Érdekes, nekem nem rémlik, hogy különösen nehéz lett volna. Volt egy-két szint, ahol szorított az idő, de egy kis gyakorlással meg lehetett találni az ideális megoldást minden pályára.

 9. a zenék még mindig ütnek és a táncok, de sajnos az irányítás eddig egyik platformon sem ment igazán.

 10. SA2 HD jövőhéten jön.

 11. Ez most ingyenes a pluszosoknak, ugye?Vagy csak olcsóbban lehet a PS+ keretében megvenni?

 12. Jó teszt egy jó játékról, tuti befogom szerezni.

 13. Valakinek sikerült az összes trófeát megszerezni?

 14. Engem annyira nem nyűgözött le, lehet, hogy csak kevés volt amit a demo engedett. A zenéje viszont oltári jó:)Shenmue HD-t akaroook!!!

 15. Miért nem pontoztok minden játék tesztben?

 16. “””Minden pályán meg kell csinálnunk 10+ graffitit. Igen ám, de nincs térkép, ami ezeknek a helyét kijelölné!””Ilyen GTA-s minimap valóba nincs, de a pályák térképe a graffitik lelőhelyével elérhető a pause menüből.A JSR még mindig tökéletes, ha ezt így, ugyanebben a formában adnák ki, ugyanakkorát ütne. Grafikailag, zeneileg és designilag a mai napig kiemelkedő. Az egyik legjobb videojáték, amit valaha készítettek. Egyszerűen kötelező!Ja, és Hideki Naganuma for president! :D”

 17. “””meg kell csinálnunk 10+ graffitit. Igen ám, de nincs térkép, ami ezeknek a helyét kijelölné!””de van.egyébként igaz, hogy ezen a címen is látszik, régebben azér’ nagyobb kihívások akadtak, igazán hardcore arcnak kell lenni, hogy egy-egy komolyabb kombó összejöjjön pl.ja, és bár a DC-s irányításra nem emlékszem, de itt borzalmas”