Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Japán – katasztrófa utáni intézkedések

Pénteken [S]8.9-es[/S] 9-es erősségű földrengés rázta meg Japán észak-keleti részét. A rengés epicentruma Tokiótól kb. 400km-re volt, és a földcsuszamlások miatt egy 8-12 méteres cunami söpört végig a szigetország érintett partvidékén. A helyzet tovább súlyosbodott – sőt éppen ebben a pillanatban is nehezedik – azzal, hogy több japán ipari létesítményben és atomerőműben üzemzavar állt be: az objektumok megrongálódtak, tűz ütött ki, és súlyos reaktorszivárgást is észleltek.A katasztrófa óriási. A japán kormány energiatakarékosságra szólította fel a országot. A híresen erős japán videojáték-ipar is megtette a megfelelő lépéseket.- A Square Enix és a Konami megerősítette, hogy ideiglenesen leállítják a Final Fantasy XI, XIV és a Metal Gear Online szervereit.- Több videojátékos rendezvényt is elnapoltak: elmarad a Yakuza Of the End, a Dragon Ball Zenkai Battle Royal, a Blazblue Continuum Shift II, a Gundam The 3D Battle, és a Dead or Alive Dimensions nyitópartija, valamint a Monster Hunter Festa 2011 című esemény.- A Sony elcsúsztatta a Playstation 3 exkluzív MotorStorm: Apocalypse japán debütjét.- A PlayStation Network továbbra is működik Japánban, de a szerver elérésével problémák lehetnek a kapacitás csökkentése miatt.- A Zettai-Zetsumei Toshi 4 (Disaster Report 4) című Playstation 3 exkluzív katasztrófajáték fejlesztését leállították.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Miért nem törlik a tom19821003 hozászolását? 32-estmég a végén megintik a PSC-t. hogy ilyen emberek vannak hogy ilyen roszat kivának a japánoknak.

 2. Földanya elkezdte…..

  • Beléptünk a Vízöntő korszakába. Nem csak Gaja tisztul, de az egész emberiség. Mammon felkötheti a gatyáját…és a bankos csürhe is. Japáni testvéreinknek pedig kitartást kívánok!

 3. Csak a Battlefield 3 legyen rendben, a többi nem érdekel. De ha az a reaktor elpukkan, 3d battlefield lesz mindenhol, multiban!

 4. JA a sony gyáral együtt.

 5. szerintetek nekünk segitenének a japánok, ha valami katasztrófa történne. LÓFASZT azt mondanák oldjátok meg magatok. mi meg küldjük a segélycsomagot mint állat az adófizetők pénzéböl. EZ igen nehogymár sajnáljátok öket. szerintem oldják meg maguk.inkább a rákos gyerekeknek segitenének hogy könyebb legyen elviselni a hátralévő idöt , vagy gyogyulást ha lehetséges.ÉN részemröl elsülyedhet az egész kibaszott sziget.

 6. Én szinte egész nap a CNN-t, a BBC-t meg a Sky News-t nézem. Április 12-én utaznánk Japánba. Még nem tudom, hogy elutazunk-e a végül. 🙁

 7. Nézem a kínai tévét, folyamatosan a japánokat mutogatják. Borzalom mi van ott.

 8. Borzasztó ilyet látni,ilyenkor az ember nem is a játékipar kisebb-nagyobb gondjain gondolkodik,hanem az emberek életén és az ország jelenlegi és jövőbeni helyzetén. De Japán,amilyen fegyelmezett és jól szervezett ország ,talán gyorsan talpra tud majd állni,némi segítséggel.Bele sem merek gondolni,mi lenne,ha minket érne hasonló katasztrófa!( Ilyenkor kicsit örülhetünk,hogy nincs körülöttünk tenger! ) Reméljük minél előbb normalizálódik és javul a helyzet! A legjobbakat kívánom nekik!

 9. sajnálom őket. és nem a videojáték miatt, az a legkevesebb. elég kemény dolgokat lehetett látni a katasztrófa videókon. ez az egész kezd olyan lenni mint a 10 csapás. szerintem a világon nem volt még ilyen, hogy egy népet pár nap alatt ennyi katasztrófa ért volna.borzalmas. gazdaságukat most egy ideig biztos taccsra vágja ez az egész.aminek persze mások meg örülnek…

 10. Nem tudom. Talán elég nagy parasztságnak tűnik a játékipar miatt aggódni. Egy 8.9-es erősségű (nem 9) rengés a 10-es skálán elég nagy! Ez kb olyan, mint a haldokló szüleidnél azt kérdezni, hogy mekkora lesz a részed az örökségből! Nekem most költözött haza egy barátom Tokyoból, de sokkot kapott, főleg úgy, hogy elviekben még éppen kint kellene lennie.

 11. Remélem gyorsan helyre tudnak majd hozni mindent.Ez nagyon szar lehet.Szegény japánok.

 12. Egy kalappal!

 13. Wow… na most egy darabig csönd lesz a játékvilágban Japánban.

 14. nem semmi, nagyon sajnálatos dolog 🙁

 15. Dragon Ball Zenkai Battle RoyalNa ez jöhetne ps3-ra is, mert videó alapján nagggggggyyyon komolyonak néz ki. Lehet zúzni több ellenfél ellen egyszerre…:DDDTudom nem ide illet az írásom.U.i.:Remélem azért hamar összekapják magukat a japók!

  • Hamar biztos nem.Ez legalább akkora katasztrófa mint az atombomba ledobása volt.Emberéleteket tekintve lehet, hogy kisebb de a teljes egészét nézve nagyon nagy a pusztítás.

 16. jobbulást nekik

 17. Nem 8.9-es földrengés volt, hanem 9-es erősségű. Útólagg megváltoztatták a mérési eredmények alapján.Üzemzavar? Felrobbant a Hidrogén nem egy reaktorban és fennáll a reaktor olvadásának a veszélye…http://index.hu/bulvar/2011/03/11/8_8-es_foldrenges_cunami_japanban/

 18. Remélem nem fog meg ismétlődni a chernobili eset 🙁

 19. Remek, a Disaster Report 4 volt az egyik leginkább várt third party PS3-as cím a részemről… miértnem csinálják ugyanazt, mint a Sony, hogy elhúzzák a megjelenést? (mert egyébként a fejlesztés nagyrészben már kész volt, a február-végi megjelenést is alig csúsztatták) Remélem később azért visszatérnek a játékhoz, mert az Iremnek az R-Type mellett amúgysincs más franchise-a.

 20. Rájuk jár a rúd. Úgy hallottam most még egy vulkánjuk is kitört…Kíváncsi lennék, hogy ez a játékipar jövőjét (gondolok itt természetesen a japánban fejlesztett játékokra) mennyire fogja ez befolyásolni. Reméljük nem nagyon fogjuk észrevenni, és hamar talpraállnak.

 21. Unokanővérem Szendaiban él a családjával.Nekik nem esett bajuk , sőt a házuk is megúszta a földrengést.

 22. Disaster Report 4ért azért nagy kár.

 23. Legalabb lenne valami uj datum hova csusztatjak oket…Na most varhatok a Yakuza Of the endre heteket vagy honapokat….Megertem oket meg minden,de az elet megy tovabb akinek nem lett baja vagy nem ott lakott annak ugyan ugy dolgoznia kell….Szoval ennyi erovel sztem feleslegesek ezek a csusztatasok de hat ok tudjak.

 24. Egyelnőre őrülnek,hogy élnek a többi nem számit van nagyobb bajuk is 🙁 Bárcsak tudnánk segiteni…

  • Biztos,hogy fognak szervezni valamilyen gyűjtést.Ha lesz,én biztos fogok segíteni.Ha pár hónappal ezelőtt japán diákok szerveztek gyűjtést a magyar vörös iszap károsultaknak….ezt viszonozni kell.

   • ezt nem is tudtam! ez szép dolog.

   • Egy hasonló gyűjtésnek a Vöröskereszten kívül örülnék itt vagy vmi, de biztos lesznek az országban! :)Japánnal pont az a baj, h lételemük az energia és ez került veszélybe ami minden intézkedést csak még nehezebbé tesz! :SRemélem mihamarább kész lesz egy terv és elindul a helyreállítás!A Motorstormnak meg sztem ott nem lesz nagy rajongótábora, ennél rosszabbkor nem jöhetett volna! :S

  • http://www.naruto-kun.hu/news.phpA Vöröskeresztnek lehet küldeni adományt.

 25. Érthető sőt nyilvánvaló hogy most nem a videojáték az amivel foglalkozni kell. Erőt és kitartást ott mindenkinek.

 26. hát az Apocalypse nem is jöhetett volna rosszabbkor.

 27. Sajnos nagyon sokan haltak meg japánban, a játék az utolsó amivel foglalkoznak most az ottani emberek de ez érthető is.

 28. A Motorstormra amúgy valszeg ma nem sokan lennéne vevők.