Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Japán – a Sony a 12. legmegbízhatóbb vállalat

A prominens japán Toyo Keizai kiadó elkészítette éves jelentését (Toyo Keizai CSR Companies Ranking) a 700 legmegbízhatóbbnak mondott japán vállalatról. Ezen a Sony az előkelő 12. helyet szerezte meg.A jelentés több szempontból értékeli a cégeket: pl. szociális érzékenység, felelősségtudat, törvényesség, etnikai nívó, nemzetközi normák, dolgozók és vásárlók iránti bánásmód. A vállalatokat egy bizottság pontozza igen komoly szakmai irányelvek figyelembe vételével (maximálisan: 100 – emberi erőforrások, 100 – környezettudatosság, 100 – társadalmi befolyás, 300 – üzleti erő).- A Sony a videojátékos cégek között az első, tehát 12., de így is 8 helyet esett vissza a tavalyi évhez képest. A maximális 600 pontból 545.7 az eredményük.- A második játékos cég a SEGA, ők a 221. helyen állnak. Tavaly 177. voltak. Eredményük 457.7 pont.- Kicsivel a SEGA után jön a Nintendo 279. helyen (tavaly 279.). Eredmény: 438.7 pont.- Végül következik a Bandai Namco: 310. hely (tavaly 304.). Eredmény: 429.9 pont.A PlayStation gyártója tehát igen erős helyen végzett, a vizsgált kategóriák mindegyikében majdnem maximális pontot hozva. A leggyengébb láncszem náluk az üzleti erő volt 252.5-tel, a többi 98.7, 97.1, 97.4 – gratulálunk!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nem második a Sony? Most nézem a listát és ott második a helyen van.

 2. Grat nekik! Ha jól tudom Kaz Hirai most mondott le a fizetésének az 50%-áról és az összes juttatásáról. Ilyet is csak japánok csinálnak. Becsület!

 3. A SEGA jobb eredményt kapott mint a Bandai Namco meg a Nintendo? Hagyjuk már…Mire fel?

  • “Ezt én is osztom.Bár nem tartom sokra a Namco-t, (mivel kifejezetten vannak vásárló ellenes megmozdulásuk), azonban a SEGA még annyit sem ér…A Nintendo pedig le van pontozva.Én is roppantmód kíváncsi volnék, vajon mi alapján pontozták így fel a Segát…Mert ha tényleg a “”legmegbízhatóbb vállalat”” szerint pontoznának, a SGEA kétlem, hogy beférne közéük, nem hogy még előzi őket… -_-“””

 4. Szép, asszem

 5. Szép!

 6. Ez így elég szép eredménynek tekinthető.

 7. “Ez igen, szívből gratulálok én is!Más cégek is példát vehetnének erről és észrevehetnék, hogy már nem a keményvonalas neoliberális “”csak a saját profitunkkal törődünk, mert így lesz a legjobb mindenkinek”” közgazdaságtan a menő, hanem a CSR. Hosszútávon mindenki jobban jár ha adnak erre a cégek és büszke vagyok arra, hogy a konzoljaim gyártója élen jár ebben (noha most visszacsúszott egy kicsit).Pláne videojátékos összehasonlításban tiszteletre méltó pozíció, a második Sega csak a 221.helyen áll!És a kötelező beszúrás: kíváncsi lennék, hogy egy Microsoft hol állna egy ilyen listán. Vagy hogy a japán cégekhez képest az amerikaiak általában hol állnak.”

  • Tök más az értékrend a két országban, egy értékelő szerv alapján értelmetlen lenne rangsorolni őket. A Sony majdnem max. pontot kapott a HR részre, pedig ott is biztos van nagyon keményen fizetetlen túlóra, vagy néha bent alvás a cég épületében, ilyesmi. Az ilyesmit egy amerikai vagy európai sem díjazná, ott normális.De azért szép, hogy egész Japánban ilyen jól teljesít Sanyi (tavaly 4. volt?!).

 8. Remélem a nintendo észbe kap!