Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Jack Tretton – em nyomjuk le a mozgásérzékelést a játékosok torkán””

Jack Tretton SCEA nagyfőnök egy G4 interjúban azt mondta, a Sony, bár kiemelt hangsúlyt fektet az új mozgásérzékelős irányítási rendszerre, nem fogja a Move fantázianevű szisztémát “lenyomni” a Playstation 3 játékosok torkán. A lényeg itt most a választási lehetőségen van.Tretton szerint a Nintendónak kredit jár azért, ahogy a Wii-vel elterjesztették a mozgásérzékelős kontrollt, ugyanakkor úgy gondolja, az első lépést ebbe az irányba annak idején a Sony tette meg, mégpedig az EyeToy-jal. A tapasztalat tehát adott a Move sikeréhez, innentől a vásárlókon múlik minden.A Playstation 3 játékok legjava a jövőben továbbra is a DualShock 3-as irányításra épül majd, a Move csupán egy “lehetőség”, egy kiegészítő opció marad, nincs szó semmiféle “lecserélésről”.A Move-os játékokon jelenleg 36 fejlesztő dolgozik: részben vadiúj, részben Wii-ről portolt, részben már kiadott, de “múvosított” szoftverek várhatók az őszi premierre. A Move “kezdőcsomag” kontrollerrel, kamerával és demószoftverrel 100 dollár alatti áron kerül forgalomba, de a komponensek külön is kaphatók lesznek.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Háhá megmondtam. Sony Mario Brothers lesz ebből 🙂

 2. Helyes, tetszik a hozzáállás.

 3. Maradok a jó öreg dual shock-nál. Legjobb!Egyébként szerintem a Sony célja ezzel a Move-val annyi, hogy betörjön a casual gamerek piacára. Ott ugyanis a Nintendo robbantott a Wii-vel.

 4. nekem jo igy fotelba süppedve tolni a gamét ,nemakarok mozogni xD

 5. Ez így kicsit humánusabb….ha valakinek tetszik ez, vagy van rá keret, vegye meg, használja, de ne legyen kötelező…Ha lesz igazán jó játék ami ezt majd támogatja, és tényleg jóval nagyobb élményt nyújt a Move-val azt játszani, előbb utóbb úgyis megvesszük…..

 6. “Nekem ezzel csak egy “”problémám”” van. A 100 dolcsis ár abszolút korrekt még úgy is, hogy nálunk ugye ez 100 euro lesz. Maga a technológia úgyis csak akkor fog érdekelni, ha valami nekem tetsző szoftver fogja alkalmazni. DE!! a baj az, hogy ebben a csomagban ugye a Move van, egy szoftver és a kamera. Viszont a sub kontroller(amin ugye az analog van) az nincs benne, azt külön kell megvenni. (igen, először én sem akartam elhinni, de tény, tessék csak utánanézni, aki nem hiszi.) Innentől kezdve ha azért még elkérnek egy 40-50 eurot, akkor viszont már tényleg drága móka lesz ez.Itt egy kép és leírás a sub kontrollerről, aki hirtelen nem tudná, miről beszélek.( ez lesz a másik kezedben ugye, ez az aminek nincs a tetején színes gömb.)http://us.playstation.com/ps3/accessories/scph-98061.html”

 7. Helyes

 8. ezt a hírt vártam,imádom a kis dualshock-jaimat.

 9. Én be fogok szerzni egy ilyet. Miért is ne? Ha alig is fogom használni, mindenképpen jól mutat majd a polcon.

 10. Nagy tisztelet, amiért nem erőltetik. Anno a Wii-nél sok játékban az nem jött be, hogy benne volt minden áron. Volt ami nem zavart, de volt ami igen. Nagyon örülök, hogy választható lesz az irányítás metódus.

 11. ez a kütyü se érdekel engem:)Abban meg van vmi, hogy a wii tulajdonképpen inkább játék mint konzol. Sandra meglátja milyen jó kis fitt gép ez. Lehet vele tornászni és sandra hazavisz egy ilyet. Aztán meglátja ezt barátnője bullock is és ő is vesz egy ilyet haza. Megnézném a wii tulajok hány százaléka használja csak az otthoni mozgásra ezt a gépet.(azt engem nem érdekel különösebben, hogy most vezeti a listát, a ps3 meg uccsó helyen van. ügyesen el tudták adni és adtak egy pofont a másik kettőnek)

 12. “””a Move csupán egy lehetőség”” mivel fogják használni? karlendítéssel!! 6millió eladott példány… FÉLEK!”

 13. Lehet hogy nem nyomják le de a Wii esetében az eladásokat nem is a hagyományos irányítási módszerek adták. Tudja azt is de nem az miatt fogyott el belőle annyi hogy mostanra a Nintendo már egy szigetet gyárthatna magának mesterségesen benne minden földi jóval.

 14. A mozgásérzékelős irányítással nincs különösebb gondom, (azon kívül, hogy újabb köteg pénzt szeretnének kihúzni a zsebemből). Az online játékokkal kapcsolatban viszont vannak fenntartásaim. Teszem azt a kedvenc COD-om is támogatni fogja majd a Move-ot, aztán hamarosan kiderül, hogy a kontrollerrel játszók hatalmas hátrányba kerülnek emiatt, és kénytelenek beruházni, és megszokni, vagy elbúcsúzhatnak az eredményes szerepléstől. Magyarul nem kényszer, de nélküle nem tudsz majd létezni…..

  • Ezt szerintem egy olyan opcióval megoldják majd, mint ami az Unreal Tournament III-ban is van. Hiszen ott akármilyen usb-s egér billel tök úgy lehet játszani, mint pc-n és amikor servert választasz akkor ki lehet választani, hogy csak joy-al játszókkal akarsz megmérkőzni.

 15. Meglátjuk ezt még …..

 16. Így pont jó is lesz. Mármint, h a Sony annyira nem fogja eröltetni a Move-t.

 17. “Lecserélés szerintem sem lesz, a kontroller tökéletes. Egyszerűen “”csak”” egy üdítő színfoltról van szó, amire most van igény. Egy kis változatosság nem árt.”

 18. Ez így nagyon jónak tűnik, nem erőltetik………….