Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Ismét csökkent a Playstation 3 előállítási költsége

Nobuyuki Oneda Sony nagyfőnök egy befektetői konferencián azt közölte, ismét sikerült lefaragni a Playstation 3 előállítási költségeiből. Oneda szerint “durván számolva” 70%-kal olcsóbban raknak össze most egy konzolt, mint a kezdeti időkben. A költségcsökkentés a japán szakember szerint “az előre eltervezett” ütemben halad.Bár konkrét számok nem hangzottak el, a korábbi adatokból számolva a következőképen nézhet ki jelenleg a dolog (nem fillérre pontos számokkal dolgozva): az első szériás PS3-ak 800 dollárba kerültek. Ezt 2008 januárjában 50%-kal csökkentették, $400-ra. A jelenlegi 70%-os faragás által most kb. $240 lehet egy masina előállítási költsége.A Playstation 3 árcsökketéséről eddig kb. 50x röppentek fel hírek – legutóbb arról volt szó, hogy 100 dollárral lesz kevesebb a fogyár. Pár napja a PS3Center.com ismét arról beszélt, hogy egy Samsung marketingfőnök “tuti információja” szerint a Sony 2009 végén, a karácsonyi időszakban nem csak a PS3, de több más termék (Bravia LCD-k, Blu-ray lejátszók) árát is drasztikusan lefaragja majd, hogy lépést tarthasson a konkurenciával.Talán a GamesCom vagy a Tokyo Game Show hoz új bejelentéseket a témában…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. nem bánnám, hogyha még karácsony előtt lemenne a ps ára

  • meg a psp-jé is :)mondjuk a 70% az nagyon rendben van…nyilván előbb-utóbb látunk belőle valamit…meg mostmár legalább nem veszteségesen árulják a gépet, hosszú távon ez sem hátrány

 2. Na a Bravia LCD-k árcsökkenését szívesen venném,jólenne már végre egyre beruházhatnék emberi áron…

 3. Végre, itt az ideje ennek is.

 4. Premierkor mintha azt mondták volna, hogy fele áron adják a vasat. Most ennyi erővel ingyen is adhatnák. Buknának egy gépen 240 dodeszt…kész nyereség.

  • de érted mi a lényeg? az emberek azért nem veszik mert drága, Japánba már mindenkinek van:) de az amcsik inkább megveszik a boxot mert olcsóbb és szerintük ugyan az így kénytelenek valami árat csökkenteni, hogy jobban vigyék ezt mint a boxot…

 5. Lassan az árat is csönkenthetnék, hogy az eladásokon javítsanak.

 6. Faragjanak csak nyugodtan.

 7. a sony most felhozza magát a minuszbol, és ha helyrerázodott, akkor csökkent majd szerintem

 8. Szerintem logikus lépés lenne a Madden megjelenése körül egy csökkentés – van pár cucc, amire az amcsik rábuknának ps-en (Killzone 2, MGS4), csak úgy látszik drágállják a gépet. Mivel ott van csak igazán nagy gáz, nekik kell… udvarolni.

 9. Akkor már lehet árat csökkenteni 🙂

 10. tehát ha jól értem az elsö modellhez szükséges anyagok 15%-át használják! COOL!

  • Nem jól érted. Csak olcsóbbak lettek az előállítási költségek, + a 60-ashoz képest kihagynak belőlük egy rakat cuccot.

   • akkor az elsö modellnek a az elöállítási költségeinek a 15%-át használják fel, szal most durván 6 gép jön ki egy régi árából!!!ez mégjobb!

 11. valószínüleg most állnak át a gyártósorok kisebb csíkszélességre, ami nem csak az ár miatt jó: alacsonyabb fogyasztás és kisebb hőtermelés lesz jellemző az új gépeknél, ami ráadásul újabb miniatürizálást tesz lehetővé. (ps3slim?)ezek után ki fog használni piros ledes gőzgépet?

 12. Pachter szerint augusztusban csökken a PS3 áraezt is bebukta?

 13. Remélem tényleg csökken a TV-k ára

 14. a psp ára is csökkenhetne igazán

  • Csökkent is, csak azt komoly árcsökkentés nélkül is viszik. Illetve maga a PSP GO is árcsökkentéssel járhatna, ugyanis olcsóbb az előállítása mint a mostani PSP-nek. Ezzel szemben még emelik is az árát egy picit. De ettől függetlenül be fog jönni. Ahogy a DSi a Nintendonak.

 15. 70%.nah jolvan…lassan ez is olyan ertekcsokkenesu tendenciat fog mutatni mint a PC alkatreszek.halistennek ezt nem kell 3 havonta cserelni.

 16. akkor valszeg még nyáron lemegy a Ps3 ára? az király lenne mert akkor ideje lenne venni egyet:)

 17. és a blu-ray filmek árát nem akarják csökkenteni? :D:D

 18. Na jól van, már egy hónap sincs, és bejelentik az árcsökkentést, vagy ne legyen a nevem Menyus! 🙂

 19. És???Hát ez momentán engem marhára nem izgat. Mondjuk már volt 1-2 cég, akik kifejezetten kiverték a hisztit az árcsökkentésért. Ez a hír önmagában inkább csak olaj a tűzre.Az év vége, az még egy szűk fél év!!! Szal addig Vér Istvánka vesz 4 Ikszboxt amiből 3 RRRROD-os lesz (de nem baj mer occsó és a szervíz is tűrhető) és szétjácca az utolsó 5 év játékkínálatát, így a hazai pályát tekintve. Külföldön meg dettó.

 20. ez mind szé és jó 😀

 21. Jó hír !

 22. “na ez jó hír,)most vetődik fel a kérdés mikor lesz ár csökkentés ,ha már ,,mindenki”” ezt várja a Sanyitól .”

 23. A Bravia-s résznek örülnék NAGYON! 😀

 24. Nekem is vennem kéne már egy új LCD régi már szarakszik.

 25. Ámen!

 26. Tényleg érik már az árcsökkentés és tuti, hogy még idén lesz.Még a TV-k drasztikus árcsökkentésére vagyok kiváncsi, mert lassan kelleni fog egy LCD tv:)