Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

IGN – hatszor erősebb konzolgeneráció jön

(A következő hír nem PlayStation vonatkozású, mégis köze van a következő asztali PlayStation konzolhoz, a “PS4”-hez is.)Érdekes és izgalmas pletykát szellőztet az IGN online videojáték magazin angol felülete. Ők egy – szokásos – tutifx belsős fülesre alapozva állítják, a Microsoft 2013 október-november magasságában dobja piacra a következő Xbox családtagot. A gép processzorerejét tekintve 6x lesz erősebb a mostani X360-nál!Úgy tűnik, a Fudzilla és SemiAccurate techblogok korábbi infói helyesek voltak: az új konzol GPU-t 2012 végén kezdik gyártani, de a cucc mégsem az AMD 7000-es sorozatából kerül majd ki, hanem a 6000-esből. Tudása kábé a Radeon HD 6670-nel egyenértékű, ami DirectX11-et, több képernyő kezelést, 3D-t és 1080p HD-t outputot tud. A chip piaci ára jelenleg $79.99.HA ez igaz, az új Xbox tehát grafikailag kb. hatszor izmosabb, mint az Xbox 360, és 20%-kal jobban teljesít, mint a Nintendo következő gépe, a Wii U.Tegyük fel, hogy a pletyka igaz. Vajon mi lesz erre a Sony válasza? Milyen tudású lesz a PS4? És legfőképpen: mikor érkezik a válasz?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Az új generációs ps biztosan az xbox után fog kijönni , és tudásában megint le fogja alázni a 360-at .

 2. Ráérünk még az új ps-sel:D A boxok úgy is gyakrabban jönnek, bár nem tudom pontosan a megjelenéseket, össze hasonlítva.

 3. Jó, a RDR-re akkor ez nem igaz, de a többire igen. Több külföldi és hazai cikkben is hírezték, hogy melyik studiók használják lead platformként a ps3-at. (Dice/EA, Platinum Games, IO Interactive, Square Enix, Ubisoft Montreal/Ubisoft, …) Egyébként ha ps3 a lead, ps3-on szebb, ha xbox, akkor xbox-on. De egyik esetben sincs nagy különbség.

 4. eddig generációnként 10x erősebb ugrások voltak, remélem tartja ezt a ps:)

 5. A multiplatform címek többségét, a nagyobb kiadók/studiok legalább 1-2 éve PS3-ra fejlesztik. (ez a lead platform) Ezért az újabb játékok, egy hangyaf@sznyival, de szebbek ps3-on. (pl. FIFA11-12, BF3, Vanquis, Dead Space 2, FF13, L.A. Noire, Red Dead Redemption, stb. De ilyen lesz szerintem a Binary Domain, Syndicate, Max Payne 3, Hitman, Tomb Raider, …) Valahol tényleg minimális, szinte 0 a különbséh, pl. FF13, valahol viszont egyértelmüen észrevehető pl. BF3. Természetesen kivételek mindig vannak, pl. Activision/COD, vagy a Crysis 2. 🙂

  • Nem tudom ezeket honnan szeded 🙂 A Red Dead Redemption pont hogy ps-en rosszabb, a felbontás is csak sub-HD nézz utána. A gép maga erősebb mint a box, ezt bizonyítják az exlúzív címek (God of War, Uncharted) de a multiplatform játékoknál meg van kötve a fejlesztők keze, valahogy el kell férni a dual dvd-n, hiába van a ps-ben bluray 🙁

 6. A PS4 hatszor izmosabb lesz mint az Xbox720.

 7. És legyen benne elég ram.

 8. Mindegy, csak jöjjön már, jelentsék be, mutassák be, essen le az állunk…

 9. A Sony ahogy emléxem mindegyik generációjával kb 20X teljesítménynövekedést produkált. Mindezt viszonylag megfizethető áron, már az indulásnál.Én azért bízok ebben a köv generációnál is.

 10. Szerintem ha a MS tartani akarja a versenyt, akkor minimum SSD vinyót kellene belepakolnia a következő konzoljába.

 11. Egyértelmű, h vmi erőset kell a Microsoftnak kidobnia, ha nem akar úgy járni a konzolja a PS ellen, mint ezen generációban. De szerintem a Sony odaver és erősebbet tervezet már alapból 😀 Majd kiderül…

  • Miért, hogyan járt a konzolja a PS ellen ebben a generációban? :O

   • “Pont ezt akartam én is kérdezni, de megelőztél! :DEz akkor az én kérdésem is lenne egyben “”Mark””-hoz.Én speciel egyáltalán nem látok nagy különbségeket a PS3 és az XBOX között, legfeljebb minimális eltérések lehetnek a multiplatformos játékoknál…de már lentebb is írtam, hogy a multiplatformos játékok 90%át XBOXra optimalizálják és onnan portolják át PS3, így a különbség még inkább kevésbé szembetűnő.”

    • Nekem mindkettő van. PS3 jobb, erősebb, több saját játékkal.Rosszul fogalmaztam, ne a box járjon így, mint most, hanem mi ne járjunk úgy. Ff13 fél game kivágása, meg a 13-2nek h 1 dvd boxon nézd meg a grafját a ps3 demoban(szar, nagyon az előzőhöz képest)…mindezt azért mert le van maradva a box. Sztem az sem véletlen, h nincs akkora különbség multiplatform között, elvileg lenne botrány, ha az lenne Microsoftnál…Mindenki tudja, h a Ps többet bír. Bár amit a GOW3-nál hoztak az azért elismerendő.Szal ne csak a chip legyen durva, hanem a lemezmeghajtó is…

 12. Kíváncsi leszek… : )

 13. “Ezzel (talán) az érdeklődést akarják .. “”szinten”” tartani, sajnos egyre kevesebb a pénz, mindenki ott spórol ahol tud…Régebben 3-4 éve még érdekelt hogy bikagépem legyen..most már örülök, ha havonta 1 PS 3 játékot tudok venni…”

 14. Nem érdekel a szarakodás , ha fos cuccokat fejlesztenek rá, mimukit se ér a gyorsaság meg a dx 53635637373.

 15. Háború!

 16. meg konzolnal nem kell akkora bika gep mint egy pc eseteben.

 17. A processzor és a GPU az egy dolog, még számtalan más befolyásolja a gép teljesítményét.

 18. pletyka… majd ha tényleges hír lesz a témában, akkor komolyan veszem

 19. unalmas már ez a téma.

 20. Hát ha azt nézzük, hogy msot a PS3 majdhogynem dupla olyan izmos, mint az xbox 360..akkor itt csúnya dolgok lesznek:D

 21. Inkább a 6900-as szériából kéne választaniuk.

 22. Nekem 8. Csak legyenek jók a játékok, a többi nem érdekel.

 23. A 3D meg egy nagy NULLA!!!!!!Ebben a verzióban amit otthon lehet használni!Ha majd IMAX szintre hozzák a tv-ket,szemüveg nélkül,akkor talán lesz értelme!Addig szerintem gyenge próbálkozás!A szobában lássam térben a dolgokat,nem a tv-be süllyeszte..pffTudom maximalista vagyok,de nekem ez kevés 3D részről!

 24. Ez kacsa!Tuti!Ilyen borzasztó karival mit kezdene a BOX?:D Főleg,hogy ATI!:DDe szerintem ne is várjatok akkora grafikai fejlődést,mint PS2-PS3 között volt!Minimálisan lesznek szebbek a játékok.Hisz nem fejleszthetnek minden játékot 5-6 évig!Fosniuk kell az epizódokat évente!Max a mostani High end pck grafját tudom elképzelni a közeljövőben konzolon!Főleg ha végre elfelejtik azt a borzasztó Unreal 3 motort!:DEgy GT5 autó részletességet sem nagyon lehet felülmúlni,csak a pályák részletességét kell a szintjükre hozni és kész a 6.rész!:)Ja és nem 20 pályával ,hanem 60-al legalább!

  • “””Fosniuk kell az epizódokat évente!”” 😀 COD és még jó pár Activision cím és EA cím már így is ki jön éve. Meg is látszik rajtuk, de az embereket ez nem érdekli. Viszont azért pár nagy címnél mint az Uncharted, God Of War, Killzone az a 2 év legalább legyen meg a következő részig, hogy érdekeljen még minket, na és persze, hogy rendesen megcsinálják.”

 25. 80 dolcsis videókari azért az elég kaki 🙁

 26. Remélem most a sony nem spórolja ki a Ram-ot.Amúgy ez az arány nemolyan lenyűgöző mivel az xbox (a ps is) már eléggé elavultak, a Wii U-tól legalább 2x olyan erősnek kéne lennie.

 27. érdekes, nekem ezek alapján úgy tűnik, hogy az induló olcsó árat tartja szem előtt a Ms. Én egy 6770-est hajtok 4 magos intellel, a BF3 közepes beállításokkal játszható rajta 1080p-ben, de pl a 3D-hez már messze nem lenne elég ilyen felbontásban, talán 720p-ben lenne játszható. És ez a címben nevezett kártyánál erősebb… A következő generációtól én kicsit többet várnék.viszont remélem a Sony megfontoltabban tervez, főleg fejlesztői szempontból.

 28. 6670??????Tehát megint egy izmos processzor mellé lófax teljesítményű gpu kerül….Zseniális.Mi a francért nem tudna bezsúfolni egy kb 6850-essel szinten lévő gpu-t…

 29. Ha a Sony-nak van esze erősebb gépet dob össze mint a MS. Minimum a mostani csúcsgépek teljesítményét várom tőle.

 30. Üzenem a Sonynak, hogy ne kínlódjon az emulációval ! Csináljon egy erős, könnyen programozható, megbízható gépet.

 31. Reméljük a Sony jobbad dob össze mint a MS. De kiváncsi leszek a következő generáció árára, hogy mennyi az annyi…

 32. Remélem a Sony is megtanulta azt amit az MS az az első xboxnál. Ha Sonynak lesz esze ő is ATI GPU-t rak a ps4 és az nvdia-t messziről elkerüli.6670-es GPU 1-2 év múlva nem valami jó választás viszont azt se szabad elfelejteni, hogy konzolon nem kell foglalkozni a különböző API-kkal.Ami viszont a legfontosabb minimum 2 évet várni fogok a következő generációnál mire eljutnak oda, hogy addigra csökken a romolhatósági arányuk. Mert nem szeretnék úgy járni mint sok 60GB-s modell tulaj megvette 150-160 ezerért és 2 év után vehetett újra egyet. Ilyen téren az MS és a Sony is szégyelheti magát. Nem azt mondom, hogy bírja örökké, de minimum 5 évet elvárnék. Ilyen téren a pc alkatrészek megbízhatóbbak legalábbis tapasztalataim alapján.

 33. Szerintem a PS ismét késni fog az képest, és ezáltal megint jobb konzolt fog kiadni.

 34. Bármi is jöjjön első szériás gépet nem veszek az tuti. Még a másodikat is meggondolom.

 35. “Ha megnézek egy God of War-t, egy Heavy Rain-t, vagy egy GT5-t, akárhogy is nem az jut eszembe, hogy fújj de randák, de kell már ide egy 10× erősebb gép!Egy játék nem ettől lesz jó, hangulatos. Még nem láttam a generációban egy normális RPG-t: egy Suikodent, egy Dragon Quest-et, FF-t (oké, a White Knight nem rossz).Úgy látszik még mindig nem tanultunk a jó öreg Nintendo példájából, amit a “”szakma”” gyakorlatilag eltemetett.Az egyik CoD részt összehasonlították az Avatar (film) gyártási költségeivel, és csaknem fej-fej mellett álltak… És mennyi ideig készül manapság egy jó játék?Valahol borulni fog a bili. Volt egy pletyi korábban egy (memória-ügyileg) felturbózott “”PS3″”-ról – nem tartom ördögtől való elképzelésnek!!”

  • 3D miatt már most is kellene egy erősebb konzol. Nézd meg a Nem 3D előző részeket és a 3D jáékokat mindnél vissza vettek egy kicsit . U2 -U3 . Rachet , Resistance , Killzone . Ps3 csak 720p ben tudja megfelelő erővel nyomni a játékot . Ezért kellene egy erősebb HW , úgy 2-3 éven belül.

   • Három év múlva lazán lesz új PS. A 3D-nek is akkortájt lesz értelme, mert most még drága a cumó. Csak azt nem értem, hogy akkor miért jönnek egymás után az ilyen hírek? Most 3 évig ez lesz a téma? :)Szerintem a fejlesztési költségeket már nem lehet drasztikusan emelni márpedig: szebb grafika=több meló=több Zs.

 36. 6670? Az egy vicc 2013-ban.

 37. Remélem az új Limbó 2 is lesz majd a 6x erősebb gépeken,fekete-fehér graffal 😛

 38. Szerintem a Sony álljon össze a SEGA-val és együtt fejlesszék ki az új konzolt, amiben remélem egy jócskán módosított Cell (4 PPE és 32 SPE) és egy komoly PowerVr GPU (eléggé feljövőben vannak, a Vita GPU-ját is ők adták, valamint a Dreamcast-ban is PowerVr volt) fog dühöngeni az Nvidia helyett. Meg persze egy kiló RAM. (minimum 4 GB de inkább több)Najó, álmodni csak szabad :)))

 39. 6x gyorsabb de jóóó , 6x több RROD lesz a vége:)

 40. A másik dolog, meg hogy amire manapság használják a DX11-et az egyenlő a nullával. És ez a kártya még azt sem tudja megfelelően futtatni.Tudom, hogy a konzol nem PC, de viszonyításként a mai játékok ezzel a kártyával jóindulatúan is csak maximum közepes beállításokkal futnak rendesen, és ezt a jelenlegi generáció is hozza.

 41. Hát az a 6670-es kártya elég gyengusz. Lassan a telefonokba jobb lesz.

 42. Szerintem a sony valami nagyon ütőssel fog előrukkolni a ps4-el,mint annakidején a ps3=blue-ray.

  • “Szerintem pedig pedig pont, hogy nem valami nagyon “”ütőssel””fog kijönni a Sony, értem ez alatt, hogy természetesen egy mai és elvárásoknak megfelelő géppel fog kijönni, de nem fognak úgy elszállni a technikai újítások terén, mint anno a PS3-al, hiszen a hihetetlen magas árcédula miatt nagyon nehézkesen indult a gép.Véleményem szerint egy barátságosabb árcédulájú, erős, de nem forradalmi újításokkal megspékelt gépet fogunk kapni. Valszeg marad a blu-ray meghajtó, sőt remélhetőleg a PS3 kompatibilitás is.”

 43. hát a következő xbox remélem nem lesz oian kulander mint a 360 volt megjelenéskor (karcolta a dvd-t , nagyon gyakori 3led hiba…) ráadásul 150-160000 volt asszem 🙂

  • “szerencsére van mind2 konzolom… de ugy vettem észre h anyám PS párti … amikor vettem a boxot anyám kérdezte h “”minek veszel már megint mákdarálót”” 😀 nyilván a baromi halk hűtésrendszerére utalt xD”

 44. Nekem egy a lényeg, legyen, jöjjön a Next-Gen csak tényleg csinálják meg akkor úgy hogy az azért odaverjen rendesen a mai masináknak! Sajna én ezekhez a számokhoz ami itt vannak felsorolva nem igazán konyítok, de a szememnek mindent elhiszek és amire tuti be fogok ruházni az mindenképpen a ps4 lesz. 🙂

 45. “Szerintem az IGN újabban kicsit túl sokat foglalkozik a következő generációval. Gyakorlatilag minden másnap van valami pletyka valamelyik konzolutódról. Pár hete azt olvastam ott, hogy szakértők szerint NEM IS LESZ A SONYNAK ÚJ KONZOLJA! Mondom …wut? Igaz, szállingóznak a pletykák, hogy a Sony mindig sz*rba van, de nem hinném, hogy a SEGA sorsára jutna kedvenc konzolgyártónk. Az eladások nem erre utalnak.””20%-kal jobban teljesít, mint a Nintendo következő gépe, a Wii U.””Tehát a Nintendo is relatíve kisebb hátrtánnyal szállhat be a multiplatform játékok versenyébe. Persze a PS4 csak 20%al legyen jobb a 720nál és máris 40%os hátrányban van, ami viszont már elég jelentős, és Nintendo megint támaszkodhat az exkluzívjaira.”

  • +40%-ot a multinplatformoknál észre sem veszed, max ha pixelhuszár vagy.Annál is inkább mert egy ilyen +40%-ból jobb esetben +20% a realizálható. Ha meg a gyengébb a lead platform, akkor örülsz, ha az erősebb gépedre legalább ugyan úgy megírják.

 46. Kifejezetten érdekes, a PS3 megjelenésekor az Nvidia legerősebb videokártyája a 6800 Ultra volt. A PS-be került GPU neve RSX, becslések szerint két 6800 Ultra teljesítményét hozza, Box-ba került Radeon GPU pedig kérdés nélkül a csúcs volt annak idején, így ez a hír elég kacsa gyanús. Ha a hír még is csak igaz, akkor én kimaradok a következő generációból, natív 1080p-t és a beton stabil 60 FPS-t el lehet felejteni egy ennyire gyenge GPU-tól, lehet optimizálni, de ez akkor is nagyon karcsú….

  • Hát igen, de ha tegyük fel, hogy idén jelenik meg, akkor az előző generáció alapján xbox-ba egy 7970 kerülne, aminek Magyarországon az ára 220.000Ft, de tényleg messze a legerősebb, míg a PS-be az olcsóbb, GTX 580 (esetleg 590 vagy 6xx?) kerülne, ami nincs sokkal lemaradva, de azért mégis csak olcsóbb egy százassal. Ezért nem hiszem, hogy a legújabb vidkarit raknák bele. De egy 6670? Ezt komolyan gondolták a pletyka kitalálói? Akkor már a kicsit drágább de sokkal nagyobb teljesítményt nyújtó 6870-et kellene belerakni. Szóval szerintem 100% kacsa a pletyka.

   • A sarki kiskerben kapható videokártya ára elég távol van a rajta levő chip milliós tételben rendelt árától. No meg a chip ára a két cég közötti alku tárgyát képezi, amit nagyon sok minden befolyásol. Maradjunk annyiban, a Sony és az MS nem a hivatalos árlistát böngészi. :)A másik dolog: nem arról van szó, hogy egy az egybe bekerül a konzolba egy ilyen chip, hanem az a chip adja a konzol GPU-jának alapját. Mire a chip a konzolban életre kel, addigra komoly változásokon megy keresztül, hogy kevesebb hőt termeljen, esetleg jobb számítási teljesítményt nyújtson, olyan optimalizációt kapjon, ami elegendő a kívánt grafikai teljesítményhez. Ráadásul egy konzol esetében pontosan ismert a RAM mérete, a GPU és CPU típusa, tudása, így a játék ezen hardverre optimalizálva nyújthatja a PC-vel egyenértékű grafikai élményt, annak ellenére, hogy ez egy viszonylag gyengébb hardver. Persze vannak különbségek, amiket már nem lehet optimalizációval áthidalni.

 47. A Wii U állítólag másfélszer vagy kétszer erősebb, mint az Xbox360/PS3, és ennél 20%-kal nagyobb az még mindig nem hatszoros. Fene tud rajtuk kiigazodni. :DMindenesetre bármi is lesz, biztos vagyok benne, hogy a PS4 izmosabb lesz, mint a következő Xbox.

 48. Csak ne legyen nagyon drága , ennyi 😀

 49. Engem egy dolog tudna csak lenyűgözni, a real time raytracing. A poligonos megoldásokat feldughatják. A GPU-k évek óta csak a játszható fps / fizikai felbontás értéket növelik, de ha 2 méterre közel megy az ember bármihez, ott a pofájában a nagy homály textúra (4x msaa élekkel, hogy még jobban kontrasztos legyen a homályosság).

 50. Meglátjuk milyen lesz mind a kettő.Ahogy említették itt páran a konzolnak MINDIG előre kell mutatni erőben. Nagyot kell álmodni, mert utána évekig nem lehet fejleszteni rajta. A MS viszont mint ha az X360al és ezzel az új vassal se merne nagyot álmodni… de majd meglátjuk.Lehet nem is lesz PS4 és egy olyan vasat kapunk mint az Online.Nincs hardver, csak virtuális gép.

  • A 360 Xenos procija DX10 bizonyos ismerete stb, előremutatóbb és modernebb volt mint az RSX, ráadásul akkor nem volt a piacon olyan kártya pc-n ami teljesítményre felvette volna a versenyt vele, viszont az IBM proci és a Cell között ugyanez a párhuzam, de itt a Cell ami modernebb . Kétlem, hogy egy következő generáció csak ekkorát lépjen előre, amikor a kezdő játékoknak kéne minimum úgy kinézni mint a BF3 nak most egy High End pc-n.

 51. Állatul fog rajta kinézni az új NFS, új FIFA, új NHL, új NBA, új COD, új BF, új Dirt, új Ridgeracer, új ACE Kombat, új Tekken.

 52. Nekem a MS-nél mindig az az érzésem, hogy a meglévő alkatrészekből zsúfolnak be egy burkolat alá egy erős PC-t, amit konzol ként adnak el.A Sonynál viszont azt érzem, hogy az alapoktól megy a tervezés és fejlesztenek egy külön semmihez nem hasonlítható hardvert.Nem tudom miért, de ettől valahogy jobban szeretem.

 53. A 6670 nem valami izmos kártya. 🙁 Amikor kijött a box, akkor abban olyan GPU volt, ami az asztali piacon is tisztességes lett volna, de ez egy belépőszintű.

 54. Azért remélem ennél vmi combosabb lesz a végleges. De ez még annyira pletyka, hogy vszeg az is lesz 😀

 55. fúúúú. elképzelem amint a fúllhádé kijelzőn reccenés nélkül futó fps olyan élethű, mintha filmet néznék… WHOW!!!!! és ez akár már jövőre????!!! aszongya, tavaly jött ki a COD9, akkor idén a COD10, azaz a COD11 már ilyen lesz! XD

 56. Nyugi, a Halálcsillag tervei is elkészültek a Sonynál. 🙂

 57. Hány évig fog készülni erre a gépre egy epik grafikájú, legalább 100 órás JRPG?

 58. Elég korai generációváltás volna, nem látom benne a logikát.

  • Mért is?PS1 1994PS2 2000PS3 2006Lassan a PS3 is 6 éves lesz!

   • +110 éves ciklust szántak a ps3-nak, de ettől függetlenül még jöhet a következő termékük. A korábbi megjelenési dátumokat nézve, lassan itt az ideje.

   • Igazad van. A jelenlegi hardver, ami a PS3/X360 alatt megy már most elavult, és mire a nextgenek kijönnek még sokkalta elavultabbak lesznek. Abszolúte aktuális már a következő generáció leendő teljesítményeiről beszélni és infókat csepegtetni a cégek oldaláról, mert mire kijönnek ezek a gépek az is vagy még 2-3 év.Amúgy meg alig-alig számít, hogy melyik gép lesz erősebb. A mostani generációnál sem láttam marha nagy grafikai eltéréseket a PS3-XBOX között….sőt! A multiplatformos játékok 90%át XBOXra optimalizálják,onnan portolják át PS3ra (lásd: Bayonetta,COD,Skyrim etc).

  • Ennek a hardvernek én sem látom értelmét.A konzolok megjelenésükkor mindíg odabaxtak a PC-nek, ami persze pár év alatt ledolgozta a hátrányt. Na de ez?A gond az, ha gyenge a konzol hardver, akkor nincs ami húzza a PC-s fejlesztéseket. Ha a Nintendó mellett a M$ és netalán a Sony is valami gyik gépet hoz ki, az az egész játékiparra igen csak negatív hatással lehet. Aztán amikor a PC kerülne előnybe, akkor meg a PC húzná, húzta eddig a konzolt. A PC fejlesztők már megint kezdenek ellustulni, ez a konzol meg nem nem kihívás.Persze sokan mondják, hogy nem kell a csúcs grafika.Nem a faxt!A népszerű műfajoknál, pl FPS igen is kell. Akinek meg nem, annak irány a Faszbuk, meg az Applestore.

   • BF3 multijat nyomom ahol van fust csillogas por vakitas stb stb, de ettol egyszer sem ajulok el.Ha meg szamitana a graf akkor nem lenne a cod ott ahol van. Mint ahogy a killzone3 sem ami szegyen lett multiban( graf ide v oda)arra jo a graf hogy az elso 1oraban azzal foglalkozzutana lesz@rod

 59. Csak viszonyításképp: Hááát kb egy ezzel egyenértékű vidkari van most a gépemben, már kb egy éve. DX11-ben gyengébb, mert eggyel korábbi generáció, de eggyel magasabb kategória.Jó meg szép, de azért a legújabb progikat nem tudja full beállításokkal futtatni. Ez egy jó közepes kari. Én 30 ezresért vettem, de a cikkben szereplő GPU szerintem egy kicsit túl van árazva. De hát így jár akinek nincs saját gyártó kapacitása. :DSzal, ha a Sony komolyan gondolja ennél simán tud akár az új boxnál 4X erősebb GPU-t is berakni a PS4-be.

 60. Nekem ezek az alkatrészek nem mondanak sokat, én ehhez hülye vagyok :)Gondolom a Sony sem akar egy Boxnál gyengébb konzolt kidobni. Viszont, ha be is várja az amcsikat, akkor ez azt jelenti, hogy leghamarabb 2013 elején-közepén jöhet az új doboz. Erős legyen és a hűtése megfelelő, ne valami ultraslim radiátort készítsenek, ennyi a vágyam. Tuti nem lesz olcsó, de erre örömmel áldozom majd.

 61. Annyi pletyi jön-megy, valami már csak igaz belőle 😀

 62. Nem vagyok egy PC zseni, de a 360 már megjelenésekor se az erősségéről volt híres. Ha 6x erősebb lesz az új akkor mondhatjuk hogy kb 2-3x erősebb lesz a PS3-nál. Ami szintén nem sok… … de majd minden kiderül. 🙂

  • És tényleg nem vagy.:D

  • Az X360, meg a PS3 eléggé egálban vannak. Az X360 grafikailag kicsit erősebb, a PS3 CPU-ja viszont jobb, feltéve, ha a kóder hajlandó olyan szintig lemenni a programozásba, amilyen szintig a viszont az X360-nál nem lehet, de nem is kell. Igazából nincs jelentős különbség REALIZÁLHATÓ számtek teljesítmény terén.Amúgy meg 2X-es teljesítmény valójában elég kicsi a számtekben. Egy rossz kód simán elviszi az előnyt, vagy egy optimalizált behozza.