Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

I am Setsuna – a klasszikus JRPG-k nosztalgiája

[67655]Aki ott volt a SNES-PSone-PS2 érában és aktívan játszott, az akkor is tudja, hogy mit tett le a Square Enix (akkoriban SquareSoft) az asztalra klasszikus JRPG-ivel, ha történetesen nem szerette ezt a stílust. Ekkor volt porondon a minden idők talán legjobb (nagyon szoros, tényleg) JRPG-jeként számon tartott Final Fantasy VI, az egyszerűen megismételhetetlen Secret Of Evermore, vagy a már-már elgyengítően gyönyörű Secret Of Mana. És persze ott volt az a Chrono Trigger, amiről még a legelvetemültebb videojátékos geekek is csak fátyolos hangon tudnak emlékezni, lesütött szemmel.2016. július 19-én új game jön ki PlayStation 4-re is, mely ezt a fantasztikus örökséget dicsőíti. Az [B]I am Setsuna[/B] című, régi stílusú JRPG-t a Tokyo RPG Factory, készítette, ők a Square Enix egy kisebb stúdiója. A csapat munkáját az előbb általam fellegekbe emelt Chrono Trigger inspirálta, főhőse pedig egy Setsuna nevű, elképesztő belső erőkkel bíró hölgy, kinek viszontagságos kalandjait átélve legalább annyira intenzíven utazunk majd az érzelmi hullámvasúton, mint ahányszor csatába keveredünk.Alább a friss trailer, mely immár gameplay jeleneteket is tartalmaz a korábbi, “festett” videóhoz képest. A zene pedig… hát arról nehéz rosszat mondani.Ha ma csak egy trailert nézel meg, ez legyen az![YOUTUBE]4txT2EicrHE[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez valami csoda lesz!

 2. Kötelező, ofkorsz!

 3. Kár, hogy az FF sorozat letért erről az útról…

 4. …és a vita verzió? ne szopassanak már.

 5. A játék várós, megvessszük…

 6. Máris beleszerettem. <3

 7. huhúú 🙂

 8. Kiábrándító. :(A hírben említett játékok tényleg fantasztikusak, de azóta legalább 20 év eltelt. A nagyszabású kor igényeinek megfelelő Jrpg-ék meg sehol sincsenek. A fenti videóban látott gameplay jelenetekben semmi egyéniség nincs. Karakterek, ellenfelek, helyszínek totál úgy néznek ki, mint valami harmadrangú mobil játékban. Aláírom, a legtöbb Jrpg-ét gyártó cégek már sehol sincsenek, vagy annyira nincs pénz, hogy csak ilyenre telik, de könyörgöm, akkor toljanak egy Baiten Kaitost, vagy valami hasonló előre renderelt hátterű játékot, így a karaktereket alacsony büdzséből is kilehetne dolgozni. Nem látom ennek mi az akadálya, miért ezt a chiby karaktereket és mobil szintet erőltetni. Számomra ez a játék egyenlőre nem dicsőít semmit, inkább szomorúsággal tölt el. Zene tényleg kurv@ jó, de ezt majd bármikor spotifyon, youtubeon meglehet majd hallgatni.

  • lehet nem ugyanazt a trailert néztükk akkor, mert ez valami zseniális, és messze de nagyon messze van a mobilos rpg-ktől, legalábbis sztem. én tutira első nap veszem meg, ha lesz rá pénz ha nem!

  • Ember ne legyél már ilyen búvalbaszott, megkeseredett lélek! :/ 10ből 9 hozzászólásodból árad a rosszindulat, meg az elégedetlenkedés. Komolyan, mi a baj?

  • Nevezz már meg kérlek egy jó JRPG-t, ami az elmúlt 8 évből tényleg tetszett neked… Ha újszerű, akkor az a bajod, ha a régi klasszikusokat idézi, az a bajod. Néha azt érzem a hszeid láttán, hogy a neked még cukornak is sz@r íze van.

  • EGYELŐRE amíg egyenlőrét írsz, nem biztos, hogy a véleményed mérvadó…Bocs…

  • Mai nagyszabású kell? Persona 5, Dragon quest 11, ff15, kingdom Hearts 3, tales of berseria, ni no kuni 2?!De ilyenek is kellenek, szerintem is szép hangulatos játéknak tűnik .

 9. Jaj de fain 🙂

 10. Királyság! Digital only, vagy lesz lemezes verzió is?

 11. 1:06-tól juj…

 12. Ok, engem kilóra megvettek ezzel.

 13. Hangulatos trailer. A zene meg egyenesen valami fantasztikus.