Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

HyperBrawl Tournament (PS4, PSN)

Futurisztikus, bunyózós kézilabda.

Amikor megnéztem az első gameplay videót a HyperBrawl Tournament kapcsán, hirtelen nem is tudtam, hogy mire gondoljak. Meglepett, amit láttam, mert első ránézésre kézilabdázásnak tűnt az egész, de közben azért elcsattant néhány pofon, vagy rosszabb esetben gyomros. A gyors passzok között a játékosokkal simán ki lehet osztani néhány sallert, amitől az ellenfél annyira megborul, hogy az üres kapura tudjuk rádobni a labdát. Érdekes a koncepció, amit a fejlesztők megálmodtak, én pedig szeretem a kreatív újításokat, főleg, ha egy sportjátékról van szó. Így hát nem is haboztam sokat, le is csaptam a tesztelési lehetőségre.

A játék első néhány snittje a tanulásról szól. Jól átgondolt tutorial magyarázza el, hogy miként tudunk olyan erővel dobni, hogy az ellenfelünket is kisüsse a labda. Érdemes figyelemmel végigtolni ezt a kis oktató módot, mert tényleg csak a leghasznosabb dolgokra tér ki, amik nélkül csak bóklászni fogunk a pályán. A komolyabb cselek és trükkök elsajátítására már magunktól kell rájönnünk. Az alapvetően 4 játékosra (2v2) tervezett meccsek kifejezetten adrenalinban dús élményt nyújtanak. Mindig történik valami, folyamatosan résen kell lennünk, ha jó eredményt akarunk elérni. Amikor pedig nincs nálunk a labda, akkor péppé tudjuk verni a támadókat, vagy jó helyezkedéssel blokkolhatjuk a passzolgatást. Amennyiben semmi sem válna be, akkor lehetőségünk van használni a különleges fegyverünket is. Ezeket időszakosan tudjuk bevetni viszont elég hasznosak tudnak lenni. A lehetőségeink tárháza minden szituációban bőséges, a meccseket leginkább a helyes használat és az időzítés pontossága dönti el.

A kontrolleres irányításra egyébként nagyon ráfeküdtek a készítők. Minden platformon ezt ajánlják a fejlesztők és azt kell, hogy mondjam: jogosan. Az analóg finom mozgatásával olyan elképesztő csavarásokat tudunk kivitelezni, hogy öröm nézni. A látványos játékmenet egyébként sokat lendít az élményen, de ettől függetlenül nagyon nehéz online meccseket találni. Az árazás teljesen átlagos, túl sok buggal nem találkoztam, mégis kevés a játékos és így a lényeg is elveszik. Hibának felrónám, hogy kevés a multiplayer lehetőség, nincsenek speciális tornák és egyéb érdekességek, viszont amíg hiányzik a stabil játékosbázis addig kár is ezen morfondírozni.

Grafikai szempontól szerencsére nem néz ki rosszul a játék. A pályák és maga a hangulat eléggé futurisztikus lett, de így legalább megindokolható, hogy ez egy jövőbeli sport. Az egyeseknek fülsértő dubstep zene szerintem egészen jól illeszkedik ehhez stílushoz. Jól eltalált dallamok csendülnek fel meccsek közben is. A karaktereket is teljesen jól személyre tudjuk szabni, tehát azt nem lehet elmondani, hogy alibi játék lenne. Igenis lehet érezni, hogy a kiadó nem kevés pénzt és energiát fektetett bele a projektbe, viszont ez a multiplayer orientált megoldás valahogy nem sikerült. Az offline lehetőségeink a tanuló módon kívül néhány meccsben és egy rövid bajnokságban kimerülnek, amik egészen élvezetesek az elején, ellenben pár játék után könnyen kiismerhető a gép.

A tesztelés végére rájöttem, mi hiányzott a HyperBrawl Tournament intenzív meccseiből. Az egyik legfontosabb alkotóelem, amit csak úgy nem lehet beleprogramozni egy játékba: ez pedig az élet. Összességében nagyon szórakoztató lenne ez a furcsa bunyós kézilabda hibrid, viszont a playereket valahogy nem sikerült elérni és beszippantani. Akit érdekelnek az ilyen átlagostól merőben eltérő próbálkozások, az mindenképpen kövesse figyelemmel a szoftver életútját, mert egy PS Plus előfizetésbe kerülés, vagy egy giga akció megtöltheti az ürességtől visszhangzó online lobbykat.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

★★★
KÖZÉPSZERŰ
Kiadó: Milky Tea Studios
Fejlesztő: Milky Tea Studios
Megjelenés: 2020. október 20.
Ár: 7090 Ft
Feltöltőkártya: PlatinumShop

Hozzászólás