Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Horizon Zero Dawn – 3,4 millió eladott példánynál a kaland

A PS4 exkluzív [b]Horizon Zero Dawn[/b] március eleje óta, április 30-ával bezárólag 3,4 millió eladott példánynál tart – árulta el a Polygonnak Shawn Layden, a Sony Interactive Entertainment America elnöke. Ebből 915000 a PS Store-ból származik, amiről Layden az alábbi következtetést vonta le:[i]”Azt gondoltuk, hogy az emberek azért vársárolnak a digitális üzletből, mert nem akarnak felkelni a kanapéról, beszállni az autóba, elmenni és megvenni a játékot. Alábecsültük ezt.Az emberek azért veszik meg a digitális változatot, mert nem akarnak felkelni a kanapéról és betenni a lemezt a gépbe.”[/i]Aloy kalandja két héttel a megjelenés után már 2,6 milliónál tartott. Viszonyításképp, az [i]Uncharted 4: A Thief’s End[/i]-ből 2,7 millió darab kelt el megjelenésének első hetén, azonban egy bevált, nagyobb múltú IP-ről volt szó. A [i]The Witcher 3: Wild Hunt[/i] egy hét alatt érte el a 4 millió eladott példányt, Geralt története azonban a PS4 mellett Xbox One-on és PC-n is elérhető. A Glixelnek elmondta Layden, hogy nagyon büszkék a Guerilla Games teljesítményére. „Egy olyan stúdió számára, amely lövöldözős játékokat csinált, mint a [i]Killzone[/i], merész lépés, hogy egy nyílt világú alkotást hozott létre.”A digitális eladásokkal kapcsolatban elárulta, hogy mekkora jelentőséggel is bír ez.[i]”Ez a fajta eltolódás mindent megváltoztat. Megváltoztatja a kiadási modellt, lehetővé teszi a kisebb résztvevők számára a játékok kiadását, kihat a DLC-kre és összességében nagy nyomot hagy.”[/i] Éves szinten a PSN eladások egyébként 47%-kal nőttek.A PlayStation 4 exkluzív [i]Horizon Zero Dawn[/i] már kapható, tesztünket pedig [a http://playstationcommunity.hu/note/16218]ITT[/a] olvashatod el róla, míg egy részletesebb elemzést [a http://playstationcommunity.hu/note/16242]ITT[/a].[i]Források: [a https://www.polygon.com/2017/6/5/15728406/ps4-sales-stats]Polygon[/a], [a http://www.glixel.com/news/playstation-is-winning-but-what-next-w485683]Glixel[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én még csak most szereztem be, de nekem jobban tetszik mint a Witcher 3. Imádom

 2. Nem csodálom, ritka jó játék 🙂

 3. Ha arra is lusta lennék, hogy kivegyek egy nyomorult lemezt a tokjából, esküszöm fejbe lőném magam…

  • Engem fejbe lőhetsz , mert pont egyik nap azért nem játszottam egy másik játékkal mert witcher volt a gépbe és lusta voltam kb másfél métert sétálni 🙂

   • “A witcher 3 nekem másfél éve benne van a gépben :D. Igaz nem sok időm van játszani de most értem végére a két DLC-nek is. Számomra etalon ez a játék. Ha a Horizon akárcsak megüti a Hearth & Stone hangulatát és story-ját akkor azt is imádni fogom ugyanis ez lesz a következő játék ami “”pihen”” egy darabig majd a gépben :)”

  • Erről van szó, ennyire nem lehet már lusta valaki.

 4. A Killzone-nál pl ugyanúgy jó lett volna (vagy jó lenne) ha kinyitják jobban a világot. Abban is van még potenciál. Én pl szívesen játszanék egy olyan résszel ami mondjuk az Exoskeleton-ra és a Jetpack-re van kihegyezve.

 5. Maximálisan megérdemlik a sikert, de nem vagyok benne biztos, hogy lehetne ezt jól folytatni, vagy egyáltalán érdemes-e. Ellenben, ha jön egy zsír ötlet, és jó koncepció, akkor semminek nem leszek az elrontója.

  • Szerintem van ebben még potenciál. Nem feltétlen egy folytatást hanem mondjuk pl egy előzmény Rost-al vagy valami hasonló.

  • “Szerintem végtelen módon lehetne kiaknázni ezt a világot. Most akár konkrétumok – repülő lények “”betörése -, akár csak koncepciók szintjén, de egy annyira érdekes és izgalmas világ született, hogy bűn lenne hátrahagyni. Más karakterek, más korszakok, van ott bőven ötlet.”

 6. Szuper, menjen csak feljebb ez a szám. Olyan játékot tettek le az asztalra amit 10 év múlva is szívesen előveszek. A játékok meg csak jöjjenek lemezen, jobban szeretem ha egy játék kézzel fogható. Az meg gáz hogyha valaki azért vesz digitális játékot mert lusta felkelni a kanapéról hogy berakja a lemezt.