Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Hogwarts Legacy – ezt tudja majd PS5-ön

4K HDR, gyors töltés, részletes hangok és sok más!

A Warner Bros. Games és az Avalanche Software bemutatta a Hogwarts Legacy új előzetesét, ami a PlayStation 5-ös élményre fókuszál: a DualSense-kontroller adttságaira, a 3D-s hangra, a gyors töltési időkre és a 4K HDR-re – többek között.

A sajtóközlemény alapján egy nyílt világú akció-RPG-ről van szó, amely a Harry Potter-könyvekből ismert világban játszódik. A varázslók ismerős és új helyszíneket járhatnak be, legendás lényeket fedezhetnek fel, személyre szabhatják karakterüket, bájitalokat főzhetnek, elsajátíthatnak varázslatokat, fejleszthetik képességeiket – és olyan mágusok lehetnek, amilyenek szeretnének. A főhős egy a varázsvilág lerombolásával fenyegető ősi titok kulcsát birtokló diák, aki később kap levelet a Roxfortba – hamar rádöbben azonban, hogy nem átlag diák, és képes érzékelni és használni az Ősi Mágiát. A játékosok dönthetik el, hogy őrzik e a titkot, vagy átadják magukat egy gonosz varázslat csábításának. A sztori alatt szövetségeseket köthetnek a kalandorok, harcolhatnak sötét varázslókkal és eldönthetik a világ sorsát.

A bejelentő videó sikere ellenére botrány övezi a játékot, mióta J.K. Rowling, a Harry Potter-könyvek szerzőjét a transznemű közösségre tett megjegyzései miatt kritizálták. Ennek hatására a Warner Bros. Games közleményt adott ki arról, hogy Rowling közvetlenül nem vesz részt a játék készítésében, és állítólag transznemű karaktereket is lehet majd készíteni benne – bár utóbbit a csapat nem erősítette meg. A fejlesztő Avalanche Software-től elküldték Troy Leavittet is, aki privát YouTube-csatornáján a nők ellen indított gyűlöletkampányként funkcionáló Gamergate mozgalmat, valamint a szexuális zaklatással megvádolt, a Pixar egyik társalapítóját, John Lassetert támogatta.

Az alkotás az év végére várható PlayStation 5-re és PlayStation 4-re.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Egy combosabb gameplay videót várok már.