Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

HIVATALOS nevezési lista 2010-re

Elérkezett a nap, amikor végre vége a találgatásoknak és végre megtudhatjuk melyik 13 csapat jelentkezését fogadta el az FIA.A lista hivatalos, az FIA oldaláról származik.[B]1. SCUDERIA FERRARI MARLBORO / FERRARI2. SCUDERIA TORO ROSSO / STR TBA (nincs még motorszállítója)3. RED BULL RACING / RBR RENAULT4. AT&T WILLIAMS / WILLIAMS TOYOTA5. FORCE INDIA F1 TEAM / FORCE INDIA MERCEDES[/B]A 3 új csapat:[B]6. CAMPOS GRAND PRIX / CAMPOS COSWORTH7. MANOR GRAND PRIX / MANOR COSWORTH8. TEAM US F1 / TEAM US F1 COSWORTH[/B]Feltételesen neveztek: (ők június 16-ig még tárgyalnak az FIA-val)[B]9. VODAFONE McLAREN MERCEDES* / McLAREN MERCEDES10. BMW SAUBER F1 TEAM* / BMW SAUBER11. RENAULT F1 TEAM* / RENAULT12. PANASONIC TOYOTA RACING* / TOYOTA13. BRAWN GP FORMULA ONE TEAM* / BRAWN TBA (nincs még motorszállítója)[/B]Ha a tárgyalás nem jár sikerrel, a várólistára került cspatok kerülhetnek be a helyükre.[B]*FRISSÍTVE*[/B]Mindhárom újonnan érkező csapat elfogadta az FIA jövő évre tervezett költségvetési maximumát és mindhárom csapat leszerződött a Cosworth-al aki a motorokat fogja szállítani.A [B]Team US F1[/B]-et Peter Windsor és Ken Anderson fogják vezetni, akik egy 100%-ban amerikai csapatot akarnak létrehozni. Amerikai pilótákkal, amerikai technológiával és amerikai szellemiségben. A központjuk Charlotte-ban, North Carolina-ban van.A [B]Campos Grand Prix[/B] csapatot Adrian Campos fogja irányítani, akinek a csapata megnyerte a 2008-as GP2 évadot. A főhadiszállásuk Madridban lesz valamint Valencia-ban, ahol most is székel a GP2-es csapat.A harmadik – meglepetés – név az FIA listáján a [B]Manor Grand Prix[/B]. A brit Manor Motorsport 1990-ben alakult. Együléses versenyautókat gyártottak, megfordult náluk Kimi Raikkonen és Lewis Hamilton is a Formula Renault és a Forma3 sorozatban. A csapat jelenleg a Formula 3 Euro-ban versenyzik.Akik nem kerültek be:[B]David Richards, ProDrive[/B]: “Csalódottak vagyunk az FIA döntése miatt, mert minden feltétel adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk a Formula1-ben. Ha megváltozik a helyzet, akkor készen állunk a tervek megvalósítására.”[B]Alexander Wurz, Superfund[/B]: “Az FIA arra kérte a Superfund csapatot, hogy foglalja el a tartalékos helyet. További tárgyalásokat folytatnak, és ezt követően hoznak döntést.”[B]Lotus csapat[/B]: “A Team Lotus csalódott, hogy nem szerepelünk az előzetes nevezési listán, de készen állunk arra, hogy ha valamelyik nevezett csapat visszalép, betöltsük a helyét és ennek érdekében továbbra is kapcsolatban maradunk az FIA-val.”[B]Lola csoport[/B]: “A Lola F1 Team nem szerepel a listán, de tarjuk a kapcsolatot az FIA-val, hogy üresedés esetén megkapjuk a szabad helyet.”

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. 26 pilóta mindjárt jobb

 2. Elfognak férni 26-an is de Monacoban a boxban gond lesz. Ezen a pályán nincs csak annyi box, amennyire szükség van. (És azok is kicsik.) Ellenben egy új tervezésűvel, pl. Török pályán, ahol van még 4-5 üres box is. Ezeket a pályákat eleve így tervezték. De nem féltem én őket, megoldják.De ha már 3 új csapat. Akkor a csapatok kevesebb lóvét kapnak Bernitől a tv-s jogdíjak után, mert több felé kell osztani?

 3. 26? o_O

 4. Elvileg,ha tényleg 13csapat indul,akkor az 26 autót jelent.Azért érdekes lesz Monacóban ennyi verdával futamot rendezni.

  • Igen. Annál is inkább, mert van ahol alig van ennyi box. Sokan csak nagyon kis helyen ell majd, hogy elférjenek.És a másik nagy kérdés az időmérő. A mostani rendszert át kell alakítani. Többen esnek majd ki az első és vagy a második körben. Vagy nem a legjobb 10, hanem pl. 12 jut a Q3-ba. Vagy egyáltalán nem is így lesz a szabály…

  • A ’90-es évek közepén voltak utoljára 26-an. Akkor is elfértek Monacoban, pedig akkor szélesebbek voltak az autók.

   • Anno volt egy 107/-os szabály,ha jól emlékszem.Aki ki nem futotta meg a limitet,csak néző lehetett a futamon.Valami ilyesmi rémlik.

 5. Patrick for F1

 6. érdekes lessz mindenképp

 7. De akkor az új csapatok miatt szerintem könnyebb lesz bekerülni.. (Danica Patrick :P)

 8. az amerikai csapatnak baromira örülök, ez egy nagyon jó ötlet a sportág népszerűsítésére!!ja, Aston Martinnal mi a helyzet? nem úgy volt, hogy ők is akarnak nevezni?

 9. Van Ferrari, más nem izgat 😀

 10. Az utolsó 5 csapat könyörgöm legyen benn jövőre is!

 11. Nézzemegazember! Jópár hírrel ezelőtt írtam, hogy a Cosworth is megmutathatná magát újra. És lám! Egyből három csapatnak is szállít motort. Ha fel tudtak fejlődni, akkor baromi kíváncsi leszek.

 12. “””A 2010-es évben Prodrive néven fog indulni a csapat, majd 2012-től Aston Martin néven folytatnák.Autóikat a a Prodrive Banbury-i bázisán fogják gyártani Aston Martin motorokkal.””Ezt egy régebbi cikkből emeltem ki na de én még se látom őket a 2010 ben induló csapatok között sajnos:SRemélem valahogy csak elindulnak jövőre”

 13. Dawe Richards mikor indul F1ben?

 14. Akkor még mindig nem végleges június 16-ig…De szerintem ez már így marad.

 15. …nem tudtam hová beszúrni, bocsi:)

 16. SRÁCOK!! Hivatalos!Talmácsi a királykategóriában!!!http://motogphirek.hu/index.php?news=1056