Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Hitman – a televíziós sorozatban lesz haja a 47-esnek

Az adaptációt a John Wick egyik alkotója írja.

Még 2017-ben jelentette be a Fox 21 és a Hulu, hogy Derek Kolstad, a John Wick alkotója írja a népszerű Hitman játékokhoz készülő televíziós sorozatadaptációjának első epizódját.

Az író most beszámolt arról, hogy a rejtélyes 47-es ügynöknek lesz haja az epizód elején, a végére azonban felfedezi ikonikus vonalkódját. Részletezte, hogy a karakter alapvetően olyan, mint akiket a játékokból ismerünk, de megvan a haja, független, van kapcsolattartója, élete, és az a tipikus bérgyilkos, aki a ’70-es és ’80-as évek regényeiben olvasható. Egy bizonyos ponton azonban egy olyan melót kap, amely leleplezi, hogy eddig egy döntése sem volt sajátja. Az epizód végén pedig áll a tükör előtt, és kiszúrja a vonalkódot. Átalakul egyfajta rejtélyes történetté: “Ki vagyok én valójában?” Megemlítette, hogy például Jason Bourne karakterrel ezt remekül megvalósították, és ő itt különböző témákat szeretne körbejárni: például kik valósak a karakter környezetében? Mik a valódi és mik a gyártott gondolatok? Alapvetően azt, hogy mi múlik a természeten, és mi a környezeten, amiben élünk.

Felhívta a figyelmet arra, hogy míg a játékokban nincs túlzott karakterfejlődés, itt szeretne egyfajta morális iránytűt adni neki, hogy legyen valamilyen jelleme – elvégre miért szurkolnának a nézők neki? Ez persze nehéz lesz, ahogy John Wickkel és a világa alapján készülő The Continental sorozattal is nehéz. “A főszereplőd egy bérgyilkos. Miért érdekelne mi a szar történik vele?” Kolstad vezető producere a Hitman televíziós sorozatnak, de még maga se tudja, hogy mikor kezdik forgatni: az egyik fő oka, hogy nincs úgynevezett “showrunner“-je, aki a teljes évadot átfogó, összefogó és felügyelő személy. Kolstad maga ellenált a kísértésnek, mert elég sok projektje van, és igazi szenvedélye az írás: “Tudom, hogy a showrunner az álom az író számára, mert pénze és hatalma van, ha akarja, de az az igazság, hogy én csak írni akarok. […] Menő a forgatáson lenni, de öt perc után már olyan izé az egész. Én akkor vagyok jól, ha ülök a kis barlangomban és gépelek. A helyzet a showrunnerkedéssel az, hogy ha elvállalod, akkor legalább hét évig ezt csinálod. Van egy barátom, Terry Matalas. Ő volt a felelős a 12 Majomért, most a Picardot csinálja, és az egy teljesen más műfaj. Hiába szeretem én a vígjátékokat, nem fogok vígjátékot írni. Akció-vígjátékot fogok, valamit humorral. De tiszta vígjátékot? Nem! Mély tiszteletem azoknak, akik jól csinálják. Ugyanígy vagyok a showrunnerkedéssel. A showrunnernek a DNS-ében van ez. Szeretik, ha éjjel 2-kor hívják fel őket, hogy még három jelenetet kell leforgatni, kigyulladt a stúdió és a színészből farkasember lett. ‘Király, egy pillanat és ott vagyok’ – felelik erre ők. Én pedig azt sem tudnám, melyik sorozatról van szó.” Kolstad egyébként a Netflixnek anime adaptációt készít a Splinter Cellről is, amiről ITT olvashatsz többet.

A Hitman videojátékok egyébként 2000 óta léteznek, első fejezete pedig a Hitman: Codename 47. A széria több részt is megélt, 2016-ban pedig egy új trilógia indult, a World of Assassination. A lopakodásra, szabad problémamegoldásra és a célpontok kreatív kiiktatására építő franchise-ból kétszer készült eddig film: 2007-ben Hitman címmel Timothy Olyphant főszereplésével, 2015-ben pedig Hitman: Agent 47 néven, ahol az ügynököt Rupert Friend alakította – mindkét adaptáció elég negatív fogadtatásban részesült.

A Hitman televíziós sorozat tehát még odébb van, a videojáték széria legújabb része, a Hitman III azonban már kapható PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, előbbin pedig PlayStation VR-támogatást is kapott: tesztünket ITT olvashatod róla.

Forrás: The Collider

5 hozzászólás

Hozzászólás

  1. “Egy bizonyos ponton azonban egy olyan melót kap, amely leleplezi, hogy eddig egy döntése sem volt sajátja. Az epizód végén pedig áll a tükör előtt, és kiszúrja a vonalkódot. Átalakul egyfajta rejtélyes történetté: “Ki vagyok én valójában?””

    Mondjuk, ezt talán jobb lett volna, ha a sorozat közben derül ki, és nem lövik le előre.