Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Marvel’s Spider-Man – eredetileg Xbox-ekluzív lehetett volna

Csak a Microsoftnak nem kellett.

A PlayStation egyik legsikeresebb saját gyártású játéka lett a Marvel’s Spider-Man, amiből már több mint 20 millió darab fogyott, és a program gyorsan bekerült az olyan instant sikerek közé, mint a The Last of Us vagy a God of War. A helyzet viszont nagyon máshogy alakulhatott volna, ha a Microsoft nem utasítja el ezt a lehetőséget.

A The Ultimate History of Video Games Volume 2 címűkönyv beszámol arról, hogy milyen alkuk kötött a Sonyval a Marvel, illeve, hogy miért állt el a lehetőségtől a Microsoft. Amikor Jay Ongot 2014-ben felvették, hogy a Marvel videojátékokért felelős részlegének alelnöke legyen, első kihívása az volt, hogy kiderítse: a filmuniverzum masszív sikere miért nem képeződött le a videojátékok terén. Voltak persze sikerek, de egyik se volt annyira kiemelkedő.

Ong úgy döntött, hogy a Nintendót nem keresi meg ezzel kapcsolatban, mivel a cég saját szellemi tulajdonaira fókuszál – így a PlayStationnel és az Xbox-szal kezdett tárgyalni. A terv az volt, hogy legalább egy olyan Marvel-játék szülessen, ami felérhet a Batman: Arkham játékok minőségéhez és sikeréhez, a Microsoft azonban elutasította azt a lehetőséget, hogy a Marvel-játékok kizárólag Xboxra jelenjenek meg, mert úgy gondolta, hogy saját szellemi tulajdonára akar fókuszálni.

A Sony már igent mondott, és átadta az Insomniacnek a projektet, akik belevágtak Pókember kalandjába. Bár maga az Insomniac is inkább saját világait szereti építeni, a Sunset Overdrive és a csapat korábbi alkotásai meggyőzték a feletteseket, hogy jó helyen lesz a szuperhős náluk. Előtte azonban vissza kellett szerezni a licencet az Activisiontől, akik birtokolták azokat. Ez meglepően könnyen sikerült, az Activision – ami feltételezhetően a Call of Dutyra összpontosította már akkor is erőforrásai jelentős részét – sok sikert kívánt Ongnak abban, hogy jobb otthont találjon New York hősének.

Mostp edig már ott tartunk, hogy a harmadik pókemberes projekten szorgoskodik az Insomniac amellett, hogy Rozsomákról is készít egy kalandot – úgy tűnik, hogy Ong és a Marvel jól döntöttek.

Hozzászólás