Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Hideo Kojima – Három ötletem is van az MGS5-höz””

[9143]Számos hírünk volt már arról, éppen mikor min töri a fejét a japán videojáték-guru, Hideo Kojima. Egy biztos: a pali rendszeresen bemondja, hogy nem akar már több Metal Geart készíteni, aztán valahogy mégis mindig belekeveredik a fejlesztésbe.Kojima legutóbb az 1UP-nak adott interjút, melyben elismerte, hogy a Metal Gear Online Konami ID-Game ID kreálási procedúrája valóban túl körülményes, de ez nem az ő sara, a kiadó ragaszkodott hozzá, hogy így működjön a rendszer. Az MGS4 lehetséges, utólagos trófeatámogatásáról a guru “nem beszélhetett”. Szóba került viszont az MGS5.[I]”Már most van három különböző tervem az MGS5-höz, de számomra az lenne az ideális, ha ezek közül egy sem valósulna meg. Miért? Ha a csapatom valamelyikre ráharap, megint nyakig benne leszek a fejlesztésben, és ezt nem szeretném.Persze a team is rendelkezik pár jó ötlettel, az pedig nagyon király lenne, ha ezek közül jönne be valami. Így rájuk bízhatnék mindent, én pedig csak a háttérből, producerként figyelném őket – ideális szituáció lenne.”[/I]De ha Kojima nem Metal Geart hegesztene, akkor mit?[I]”Valami teljesen új dolgot szeretnék készíteni, amiről azért nehéz beszélnem, mert ilyet korábban még senki sem csinált. Nem vagyok biztos benne, hogy túl jó eladásokat produkálna. Egy jó ideje itt van már ez az ötlet a fejemben, és bele is vágnék már, de folyamatosan változnak a gondolataim, és fogalmam nincs, a végén mi sül majd ki belőle.”[/I]A teljes interjút [A http://www.1up.com/do/feature?pager.offset=0&cId=3170146]ITT[/A] olvashatod el.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Az Mgs mindig Snake-ről szólt. Az jó lenne ha lehetne Raiden-t (bocsánat Lighting-ot, vagy Jack-et, ahogy tetszik) solo kampányban megizzasztani, de az mgs megélt sok évet, úgyhogy nem kell tovább húzni. pl a Star Wars filmeposz is bezárult 2005-ben, mégis, most undorító animációs filmek és sorozatok mennek, amik elveszik az ember életkedvét.Ha mindenképpen mgs-t akarunk, akkor a rohadt jenkiknek szóljunk hogy csináljanak filmet belőle!

 2. jo volna valami konkrétum nem csak a ködösítés

 3. Unalmas és érdektelen….

 4. Kojimanak a MGS a keresztje… 😀

 5. Lehet valami teljesen újat hoz a játékok terén:) Az MGS-nek szerintem is tökéletes volt a lezárása. Azt nem kéne piszkálni…

 6. Én amúgy úgy vok vele, hogyha TÉNYLEG egy jó MGS születne ismét, akkor hajrá! Az FF is XII részes (Ugye eddig), és kérdezem én. Nagyon elk*rták? Nekem úgy rémlik sokan várják a folytatását.A fejlesztöt pedig megértem. Egy új franchise elindítása nagyon kockázatos.Ha jót akarnak kiadni az sok pénz kell, de mi van ha egy csomó pénzt bele ölnek, és a közönség mégis lehurrogja?Pl 6 days in Fallujah. Annyira bukta volt, hogy esélye sem volt megjelenni. CSAK a téma miatt.

 7. Egy MGS fan szimulátor.SOLIDS- Lopakodd át magad, más MGS fanokon, a legújabb rész megjelenése napján, hogy tiéd lehessen a kincs.- CQC-zd le a gonosz eladót (Boss fight), aki az utolsó percben emelte meg a CE árát.- Juss haza a kincsel. Cselezd ki a BKV ellenöröket.- Lépj be a minden szempontból interaktív otthonodba ahol:+ Gyorsan megeheted a TV elött hagyott csokit, nehogy ne halld a dialógusokat a gyomor korgástól.+ Használd a WC-t nehogy besz*rj az intro-tól.+ Csendben hallgattasd el a szomszédod aki, már megint bulit tart.Majd vidd végig a játékot, mielött a zsaruk megtalálják a dobozba rejtett szomszéd hulláját.Értékelés: 10/10

 8. Azért a többség azon a véleményen van, hogy ne legyen több rész.:)Ez jó.

  • hát is-is.leginkább nem kell ezt a tésztát tovább nyújtani, tökéletesen le lett zárva a Saga fő vonala a GoTP-vel, faszán megsírattuk a Snake-kel eltöltött kalandokat a Here’s To You tinglitangli nótára, hogy VÉGE, nem lesz több új bevetés.másrészről, meg a Konami nem hiszem, hogy hagyná, hogy az aranytojást tojó tyúkot csak úgy kispadra ültessék, mert Kojima-nak valami újdonságot kell alkotnia. és ha lesz, akkor ám legyen, úgy sem lesz csalódás, fix, sőt. meg látok én még ebben potenciált (pl Rising is), csak ezekkel a handheld cuccokkal hagyjanak – legalább is engem – nem a békávéra valók ezek, hanem a bazi TV-re, ötpontegyben, fotelben tespedve, kettesben a Drágával.a ZOE-kat meg szintén nem a Mester alkotta, csak felügyelte, fémjelezte, bár attól még el tudnék én is viselni egy PS3-as Jehuty-s szárnyalgatást! faszán!

 9. “””én pedig csak a háttérből, producerként figyelném őket – ideális szituáció lenne”” jah, krvára, egy lassan a nyomásba belefásuló Zseninek, meg egy pár ezer kocagémernek valóban. de a rajongóknak nagyon nem, nem kell több Metal Gear kezdetű cucc a kolleksönbe senkinek, csak a frencsájz miatt, így is bőven sok az a pár… minöség, nem mennyiség.ha lenne ötös, akkor csakis Kojima direktori jelzéssel! amúgy meg mindegy mi jön, csak az ő kézjegyét viselje, ez már elég garancia!”

 10. z.o.e-t csinálj mester 😀 Legyen végre egy normális robotos gamma ezen az elbaszott next-gen piacon.

 11. de valami olyan 5let legyen amit meg is tudnak valósítani.

 12. MGS5… de nem kéne. Mér akarják ezek mindenképp elb.szni ezt is…

 13. remélem megcsinálja azt a valamit amin agyal.

 14. Ülj le Kojima mert le versz valamit.

 15. Ugyis belefog folyni az 5-be is.

 16. Ez a fickó az idegeimmel játszik! 😀

 17. Hmmmm pedig olyan jó lenne még egy Z.O.E. PS3-ra =(

 18. Igen, ezt már mondta közvetlenül a MGS4 befejezése után. De én meg azt mondom, ne legyen MGS5 mert a 4 így kerek és egész. Már ennek a Risingnak is iszonyatos izzadtság szaga van… Én elhiszem hogy a konaminak nehéz elengednie egy ekkora pénzforrást, de éppen ezért kellene a cégnek teljes mellbedobással támogatnia Kojimát egy új, friss játék létrehozásában. Nem lenne jó ha a MG széria is úgy elsz@rosodna, mint ahogy azt tette a capcom a Resident Evillel és Square a Final Fantasyval.

 19. Sajnos még nem játszottam a MGS-el. Az első résszel kellene kezdeni, hogy ismerjem a Story-t.

 20. három bövenn elég lesz.

 21. Nem kell több MGS!!!!!!!

 22. Azt észre vette valaki, hogy a kis képen mi van mögötte? Eladta a lelkét? :))))

  • “Hát, ez a kép kb. 3 éves.:) Az egyik E3-on nyilatkozott régebben az MS stand előtt. Egyébként meg nem igazán értem ezt az “”eladta a lelkét”” dumát. Már volt MGS xboxra, sőt nintendora és pc-re is. Persze a sonyval van a legszorosabb kapcsolata a szériának, de ez most is így van. Az MGS3/MGS4 exkluzív maradt, a Rising jön ps3-ra is és ott a Peace Walker, ami szintúgy sony konzolra jön. Ettől eltekintve jelent meg MGS más platformokra is, ez nem egy unicum, ami most a Risingel történt.(persze a sors fintora, hogy xboxra megint egy Raidenes rész jön.:D)”

 23. Jó lenne egy MGS5 🙂

 24. Hátha újra belekeveredik egy MGS fejlesztésbe.Bízom benne:)

 25. Ajj, inkább dolgozzanak a jelenlegieken. Ötödik részt pedig nagyon gyorsan felejtsék el. Sőt ha befejezték a futó projecteket, akkor egy időre az egész Metal Gear nevet. Nem ártana már egy kis pihi.

 26. Én mindenképp szeretnék látni egy teljesen új játékot a mestertől, de ha valaha lesz MGS5(márpedig biztosan lesz), akkor nem szeretném ha csak Producerként lenne jelen.

 27. “Vajh neki mennyi beleszólása lehet még a dolgokba? Már rég csak feltételes módban beszél arról mit szeretne… MGS-t már rég “”leadta”” volna, de nem. Addig amíg az Ő produceri neve garantálja az eladások, addig nincs ugra-bugra az tuti :)”

 28. remélem valami űrhajó szimulátor EVE online szerű, csak sokkal jobbra gondol az ipse :D:D

 29. Bele fog vágni:D

 30. Szövegét lefordítva: Nem szeretnék belenyúlni az MGS5be mertmert producerként is annyit keresek.2.Kojima: van tervem csak nem tudom mennyit hoz a konyhára…(pénz:D)

 31. Azt nem egyszer mondta hogy a MGS5-on nem fog dolgozni hanem a Peace Walkeren!Most azon se akar dolgozni?

  • “Ilyet nem mondott. A Peace Wlakert ő készíti továbbra is, csak a Risinget nem. A Peace Walkernél ki is van írva a szokásos: “”A Hideo Kojima game””, míg a Risingnél ez áll: “”Kojima Productions present’s””.”

 32. Már megy a hype az MGS5-ről, holott a csapatnak három projektje is van (ebből 2 MG), amit előbb be kellene fejezni. De ha tényleg lesz MGS5, akkor az oda fog csapni (az MGS4 után főleg), mert eddig a páratlan sorszámú MGS-ek majdhogynem tökéletesek voltak.

 33. Ha Kojima valami szántóföldi munkák szimulátort csinálna, akkor is megvenném 🙂

 34. Kiváncsi leszek erre az új dologra

 35. De kéreti magát a Mester, de kéreti… 😀