Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Hideo Kojima – a Saul fia az év filmje

Hideo Kojima, a Metal Gear széria atyja AIAS Hall of Fame tag lett február 18-án, és az alkalomból fakadóan egy beszélgetésben vett részt Guillermo del Toro filmrendezővel. A beszélgetést Geoff Keighley, a The Game Awards létrehozója vezette, felváltva kérdezgetve a két művészt. Meséltek hobbijaikról, szenvedélyeikről, érdeklődésükről és barátságukról, felidézve a múltat és elmélkedve a jövőn. A beszélgetés vége előtt Geoff Keighley megkérte őket, hogy említsenek meg egy olyan alkotást – lehetett film, zene, könyv, játék, akármi -, amely komoly hatást gyakorolt rájuk.Hideo Kojima a Saul fiát említette meg, mely nemrég nyerte el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. Kojima szerint a tartalom és mondanivaló mellett lenyűgöző a film technikai megvalósítása is, ugyanis a kamera végig a főszereplő közelében van, sokszor fókuszon kívül helyezve a környezetet. A nézőknek a minimális látható dolgokból és a hangokból kell összeraknia a főhős körül történő szörnyűségeket. Kitért arra is, hogy ez a videojátékokban is hatékony megoldás lenne. Nem lepődnék meg, ha valamelyik játékában visszakacsintana ez a technika. Guillermo del Toro a Cannes-ban bemutatott filmeket emelte ki, illetve A visszatérőt. A japán játéktervező egyébként korábban is említette Twitterén, hogy bár még csak az év elején járunk, ő már látta az év filmjét. Köztudott, hogy Kojima óriási filmrajongó, játékai pedig temérdek mennyiségű filmutalást rejtenek. Kifejezetten jó hallani, hogy egy magyar film nyerte el tetszését.Az egész beszélgetés nagyon érdekes, de az említett rész a 43. perc vége felé kezdődik:[YOUTUBE]LHFLxB7tliU[/YOUTUBE][65423]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Szanalmas, hogy az oldal lenyeget ado tenyezorol egyetlen hozzaszolas sem szuletett, miszerint hogy jatekokban is lehetne alkalmazni a technikat. Pedig ez is fontos resze volt a hirnek, de megint fontosabb volt a gyulolkodes, pofozkodas. En azert kivancsi lennek egy ilyen heavy rain szeru cuccra, ami alkalmazza a szerintem zsenialis operatori munkat, ami egyedulallo volta miatt nyugozte le az egesz vilagot. Senkit nem erdekelt a tema, a technikai megvalositas forradalmi jellege az, ami miatt sokan imadjak a filmet, koztuk en is. (Pld a hangeffektek a foszereplore fokuszalt kamera mogott elkepesztoen jok voltak. Pontosan tudtak, hogz rakenyszeritik a nezot a hangok figzelesere, es aprolekosan ki is dolgoztak oket.)

 2. Kiváncsi lennék ha a film nem ezt az unalomig túlhajszolt témát dolgozta volna fel, vajon akkor is ilyen sikereket ért volna el? Ettől függetlenül örülök, h végre egy magyar film is oszkárt nyert, de valahogy én úgy érzem, h ezt főleg a témának köszönheti.

 3. Engem már csak az érdekel, hogy az 50. Super Bowlra a helyesen tippelők között kik kapják az 500 escudót……

 4. Oscar után Kojima figyelmét is megnyerni, van ennél tovább ? nincs 🙂

 5. Kíváncsi vagyok mit szólna a Mester ha elolvasná a hozzászólásokat.

 6. Nem volt itt semmi gond, amíg nem jött Penge és nem dobta be a szarkasztalasztit. 😀

 7. Aki a holokausztot mesének nevezi,és napok óta rosszul van azért mert oscart kapott egy MAGYAR alkotás az szánalmas.

 8. ami érdekes a saul fiás sztoriban, hogy hálivúd meg úgy a nyugat általában le…sa a magyar filmgyártást, inkább a témaválasztás miatt sikeres

  • A magyar filmipar 30 éve szinte kivétel nélkül csak szart termel így nem csoda ha leszarják.Ezért is nagy dolog ez a díj.A holokauszt téma önmagában szerintem nem garancia a sikerre, ha jól emlékszem utoljára ilyen témában a Schindler kapott oscart de az tényleg egy kiváló film.Spielberg azóta sem csinált semmit ami akár csak meg is közelítené.

  • Inkább a témaválasztás miatt erős.Végól is elég nehéz lenne ugyanezt elsütni a 60-as évek Vasedény, Keravil stb közegében.

 9. Martin ez kezd egyre jobban hasonlitani az Origo, Index hirportàlok cikkeihez kérlekszépen hogy ilyen jellegü híreket mint ez a film amiröl szól.Ne posztolj a community békességének a megtartàsànak érdekében.

 10. És a nagy találkozáskor kiderül, hogy Penge néger, TCr pedig zsidócigány.

  • Zsici.Cigány vér (elvileg) nem csörgedezik az ereimben, de zsidó felmenőim vannak.(Nem, sajnos nem a Rotschildék) 😀

 11. “Lassan nyitni lehetne egy “”Szocik, cigányok, buzik, barátok”” topicot.”

 12. “Egy barátom ott volt végig a forgatáson, ő mesét egy nagyon érdekes adalékot.Ugyebár a film egyik különlegessége az egyedi operatőri munka. Hogy ne spoilerezzek, a vásznon kvázi “”kevés látszik a külvilágból””. Nos, mondja a barátom, hogy ettől függetlenül minden jelenet rendes “”háborús filmes nagyjelenet””, azaz ott voltak a tankok, a kocsik, a díszletek és 50-100-200 sminkelt statiszta, csak ebből nem sok látszik, inkább csak hallatszik.Milyen érdekes lenne Blu-ray-en egy olyan rendezői változat, ahol látszik a környezet is.”

 13. Megnézem a filmet, utána véleménnyel fogok rendelkezi. Természetesen megtartom magamnak. Kojimának pedig megy a pacsi, annyi mindenre figyel a világ történései között, jólesik a gondolat, hogy erről pozitív véleménye van…

 14. Persze lehet firtatni a dolgokat, hogy nem magyar a film, mert nem Magyarországon élnek a készítők egy része meg minden, de nem érdemes. A lényeg, hogy Magyarország (is) kapta a díjat és az elismeréseket.

 15. ‘Kivanok! A Hava Nagila c. izraeli nepdalt kuldenem nagy szeretettel bnorbert08 aranybaratomnak a PSC-rol!https://www.youtube.com/watch?v=PdJH7Y56c7YKoszonom!

  • “:””D Annyira szeretem a beszólásaid. :DFantasztikus ez a hír, soha az életben nem láttam még ennyi mínuszt.:)Az egészhez csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy én komolyan nem értem az embereket. De egyik tábort sem. Az egyik saját sikerének tekint egy olyan eredményt, amit valaki kemény melóval (vagy sok pénzzel/ jövedelmező kapcsolattal, ki tudja) elért csak mert az illető magyar, a másik felháborodik a film témáján, mert holokauszt meg gonosz zsicik… Az van, hogy nincs új a nap alatt. Annyi sztorit lelőttek már, hogy nem igazán lehet teljesen újat és mást írni. A rendezőt ez a téma ihlette meg, úgy érezte, hogy ebben szeretne/tud valamit alkotni, valamit nyújtani a közönségnek, de ez még mindig csak egy film. A díjazása is szubjektív, ugyanúgy, ahogy az összes többi művészeti ágban bemutatott alkotás közül kiválasztani 1-1 győztest, és nem számít, hogy mekkora kutya, meg milyen tapasztalt róka véleményezi. Miért kell ezt ennyire elvinni?”

   • Mert az ember hülye és szeret okoskodni.

    • Azt én is szeretek, de ez nem okoskodás, csak fröcsögés. Felnőtt ember nem ver le ekkora hisztériát ilyen dolgok miatt. ¯_(ツ)_/¯

     • “Mert nem vagy kényes a témák iránt. Én sem. Szerencsés tulajdonság.Másoknak ez olyan, mint azon vitatkozni, hogy Jimmy Hendrix fehér volt vagy nem? Valahol érdektelen, valahol mégis érdekes. Hisz az egész “”népzenéd’ születését díjazzák ezzel.”

     • ez nem teljesen igaz. Érzékeny vagyok bizonyos témák iránt, létezik olyan helyzet, amikor valaki olyan minőségben nyilatkozik meg ezekről, amitől kinyílik a bicska a zsebemben. Viszont addig, amíg kulturált kereteken belül van más poszton az illető, addig igyekszem elintézni egy vállrándítással. Nem vagyunk egyformák…

     • Én most kimondottan erre gondoltam, mint témák.

 16. alluminátid konfilmed

 17. Érdekes, hogy Kojima aki egy teljesen más kulturkörből érkezett ki tudja emelni a film értékeit, azt ami számára fontos belőle. Nem hány habot, nem zsidózik, nem veri magát, hanem meglátott valami pozitívumot, történetesen egy magyar filmben. Remélem ez másoknak is összejön…

 18. Ez számomra többet mond, mint az Oscar díj.Kojima egy jó ízlésű ember. Sok filmet látott, szeret, ismer, ha ő mondja valamire, hogy az év filmje, az tuti jó.

 19. “A fél világ leszopkodta a filmet, végre felkerültünk a filmes térképre, még a Mester is odáig van érte, itt meg csak megy a “”tuggyukikezés”” meg az arra való reflektálás. Hááát, komolyan mondom beszarok. :D”

  • Csak az összetartás jegyében.

  • első hozzászólásnak terveztem egy ivós játék felhívást. ha valaki nekiáll tudjukkizni meg hazaárulózni még itt is, egy feles :)Kojima nem a levegőbe beszél. Akinek meg mindenről trianon jut eszébe, foghat egy kamerát és nekiállhat forgatni. vagy csak tollat papírt ragadhat, és összerakhat egy vállalható forgatókönyvet, hátha jövőre már arról beszél

 20. ja, és ez HÍR itten, ahol napokig nem frissítitek az új történéseket, és ahol az adományozz egy százalékot a mazsihisznek főoldalon van.

 21. Ezt a Saul-vackot mindennek mondanám, csak jónak nem…Előbb ülnék neki a Dirty Dancing-nek vagy egy régi Julia Roberts-filmnek, mint ennek.A nagy felhajtás a téma miatt van. Annó a Schindler Listája durrant ekkorát – de az legalább egy kiváló film volt! Azon sírtam. Meg az Egyik kopó, másik eb-en is.

 22. hol mondja, h ez az év filmje? nem találom.

 23. lehet ezt figurázni, de ez nem magyar film. ennyi!

 24. valszeg a zsidók lefizették Kojimát, hogy ez a film legyen a kedvence, hiszen itthon nálunk most jelenleg az első számú közellenség, és már mindenki unja!csalódtam Kojimában, mert már csak benne reménykedtem, hogy ő készít egy videojátékot Trianonról, Kossuthról, Mátyásról stb :/szemét bibsi Hideo Kojima!

 25. Na most már meg kell néznem azt a filmet!

 26. Hát ez megtisztelő. 🙂

 27. A Mester a filmekhez is ért. Ideje lenne már megnéztem a filmet.

 28. Á, muszáj lesz megnézni, pedig próbálom magam távol tartani a drámáktól

 29. “A zsenik mindig zsenikből “”táplálkoznak””.”

 30. Micsoda megtiszteltetés! Kb. nagyobb elismerés ez nekem mint az Oscar. Mert az Oscarra már kifejezetten számítottam (ettől függetlenül persze hatalmas eredmény, csak nem lepődtem meg), míg ez a hír kifejezetten váratlan, kellemes meglepetés volt.