Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

HD asztali konzol vetélytársak az új handheldek?

A videojátékozásra, vagy arra “is” használható, hordozható szórakoztató elektronikai készülékek egyre sikeresebbek és keresettebbek a piacon. Az Apple iPhone-jával például már-már többet játszanak az emberek, mint amennyit telefonálnak, de az E3 2010-en debütált Nintendo 3DS-t is komoly hisztéria övezi. A játékfejlesztők feltűnően bizakodóak a piaci szegmenssel kapcsolatban, kijelentéseik pedig időnként egészen meghökkentők…Az IGN.com korábban a 3DS kapcsán cikkezett arról, hogy a Nintendo új gépét milyen szinten éltetik a játékkészítők. Mivel a gép a térhatású látvány megjelenítéséhez egyszerre két játékmezőt renderel és vetít, bizonyos fejlesztők szerint a konzol ereje “messze meghaladja” például a Nintendo Wii képességeit, sőt, egyenesen a HD konzolokkal – PS3, X360 – vetekszik. Olyan véleményeket is lehetett hallani, hogy a 3DS simán veri a PSP és a nemrégiben piacra került Apple iPad tudását is. A PSP kapcsán beszélik, hogy a Sony-nak igen nagyot kell majd lépnie a PSP2-vel, ha tartani kívánja a ritmust.A másik, valamivel frissebb téma – szerintem – még ennél is merészebb kijelentéseket hoz. Michael Schade, a mobiljátékokat fejlesztő Fishlabs főnöke szájából jött a megállapítás, miszerint a új mobilkészülékek – pl. az Apple iPad – egy éven belül “megszorongatják” majd a Microsoft X360 konzolját az általa prezentált játékok minőségét tekintve. Tekintve a tényt, hogy az iPad jelenlegi ismereteink szerint körülbelül iPhone, és annál némileg jobb játékok futtatására képes, ez a vélemény “enyhe túlzásként” aposztrofálható.Arról, hogy a hordozható játékok egyre nagyobb teret hódítanak, felesleges lenne vitát nyitni – ez tény. Az viszont, hogy a kis masinák az asztali HD konzolok konkurenciái lesznek a játékok minőségét tekintve… nos, ez egyelőre megmosolyogtató.A következő videó a Nintendo 3DS-re készülő, vadiúj Kid Icarus szoftvert mutatja: aranyos, térhatású, és biztos nagyon szórakoztató, azontúl jól is játszható – de nem hogy a PS3-tól, vagy X360-tól, de talán még a PSP-től is igen messze van…[GT]101485[/GT]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. van ám arc a nintendonál!

 2. Martin, nézd meg a Resident Evil Revelations trailert, ez nem Kid Icarus szint grafikailag. :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=Hr3bvrvJYyo

  • “Nem érted sem Martint sem Motokót.Ez egy prerender videó amit nem az engine generál, hanem fel van játszva és videofájlként kezeli a játék. Ennyi erővel akár FFF XIII-at is mutogathatnának 3DS-en, mert annak az átvezető videói is áll-lepottyantósak de maga a játék már nem pont olyan szinten muzsikál.Amíg nem tudjuk a 3DS értékeit, tulajdonságait a farokméregetés téma teljesen fölösleges. A pixeleket sem kell számolgatni a screenshootokon. A PSP-s képek is mindig pixelesebbek, aztán amikor fut a játék észre sem veszed a folyamatosság miatt, hogy olyan “”kockás”” a játék. Én pl. a RE és MGS játékból nem kockáztatnám meg, hogy megállapítsam, hogy gagyi vagy csúcs szuper lesz a gép. Egyszer már bedőltem az N-GAGE esetében, ahol aztán a haláltusában kezdtek el kihozni igazán ütős és ötletes címeket a 100x agyon nyüstölt portok helyett. PSP-t sem a megjelenéskor vettem meg. A Killzone Liberation volt az, ami akkor megfogott és bebizonyította, hogy erre bizony jönni fognak a jó kis játékok. Én ezzel a két portal még marhára szkeptikus vagyok. Szépek, de nem nélkülözhetetlenek az életemből. Majd ha jön még hozzá 50 cím amiben lesz 10 olyan amit érdemes kipróbálni el kezdek rajta én is gondolkozni….de akkor már 360 mert a Mass Effect és a Gears of War nagyon böki a csőrömet.”

   • a FF XIII in-game pont úgy néz ki, mint a videói 🙂

   • “””sztem túl sokat okoskodsz”” xDcsatlakozom az előttem szólóhoz…”

   • Egy kommentet sem olvastam el, csak a martinéra dobtam egy vidit, hátha nem látta. FFXIII-ban meg nemtudom melyikről beszélsz, mert ottvannak a pre-render dolgok amik szebbek mint az Advent Children, meg a Crystal Tools által mozgatott cutscenek.

  • Mit nézzek ezen a renderelt anyagon, drága Kyókám? Mi a tökömet? Azt, hogy a Capcom tud videót gyártani? A iPhone-os Resident ugyanilyen minőségű vidit nyom, de in-game már mást mutat. Itt van a telefonomon, mielőtt azt hinnéd, a levegőbe beszélek.

   • Beszéld meg a CAPCOM illetékeseivel, szerintük ezt tudja az MT Framework 3DS-es változata.

   • Tisztelt bíróság!:<---(olvasók)Ügyfelemre a Capcom-ra egyáltalán nem jellemzőek az ilyesfajta renderelt csalások.Saját bevallásuk szerint ingame anyagot láttunk, miért égetnék magukat egy ekkora hazugsággal?Ha a vádnak vannak tanúi esetleg bizonyítékai, kérjük mutassa fel, vagy ne vádaskodjon...A védelem visszavonul!A vádé a tanú...

 3. Nagy butaság amit Michael Schade állít, szerintem egy handheld soha nem lesz még csak a közelében sem az éppen aktuális asztali konzoloknak. Egyébként sem veheti fel a versenyt semelyik hordozható masina az általában sokkal komplexebb és mélyebb játékmenettel, na meg egy méretesebb HD megjelenítővel és házimozi rendszerrel – de nem is ez a célja ezeknek a kisgépeknek.

  • A céljuk egy és közös mindnek! Legyen az asztali, hordozható vagy akár a testrészekbe dugható: VEDD MEG!A MÓDSZERük más!Asztali: leülsz, sör, chips, TV, 40 eurós játék.Hordozható: fogod, viszed, bekapcsolod, két megállót mész és kikapcsolod.És, hogy miért? Mert ezt terjesztették el róluk. A PSP-vel is lehet otthon játszani, a PS3-at meg át lehet vinni a haverhoz és már hordozható konzollá is vált.A 3DS módszere is csak annyi, hogy meglovagolom az aktuális piaci hisztériát. A PSP akkor jött ki, amikor minden mobil kijelzője akkora volt mint egy emberi tenyér. Hát csináltak egy olyan kézi kütyüt, ami MP3-at is lejátszott, videókat is lehetett rajta nézni és akkora kijelzője volt, hogy a farzsebedből simán kikandikál a gép.DS-ből Japánban annyi eladott példány van, hogy a statisztika szerint a legeldugottabb kis hegyi falucskában sem tudsz úgy bemenni a helyi közértbe, hogy a bolti eladónak vagy 1 vevőnek ne lapulna a zsebében egy DS. Most képzeld el a Nintendo gyárat a befektetőivel, beszállítóival, alkalmazottaival együtt amikor azt mondják nekik, hogy annyi DS-t adtunk már el, hogy nincs kinek már eladni. Leépítjük a gyártást és a dolgozók 90%-át kitesszük az utcára….szóval a 3DS ezért kell. Szó sincs arról, hogy most a játékosoknak MGS 3D vagy Zelda 3D kell. A gyártás nem állhat le és a DS XL volt az utolsó lehetőség abból a gépből amit ki lehetett húzni. A PSP vagy az iPAD módszere totális zsákutca lett volna. A 3D volt az egyetlen értelmes döntés. Ezért őket nem lehet okolni, csak azért, hogy ha valóban gyatra játékok jönnek ki majd rá.

   • “Egy handheld pont attól lesz hordozható, hogy alapvetően a gépen és játékon kívül nem kell hozzá semmi más, tehát megvalósul(hat) a “”bárhol bármikor játszom”” – persze van hozzá mindenféle kiegészítő de azok nélkül is működik a dolog. A PS3-ról ez nem mondható el, sőt, önmagában a gép teljesen használhatatlan, az ahhoz vásárolt egyéb cuccokkal ( HDTV, házimozi, kontroller, nemsokára Move – ezek között van ami csak opcionális, kinek mi kell, ugye ) lesz vagy lehet teljes az élmény és ezek akár egy kisebb vagyonba is kerülhetnek. Szóval nekem attól még nem lesz hordozható a PS3, hogy átvihetem a haverhoz :)”

   • “sztem túl sokat okoskodsz felesleges dolgokon.””Szó sincs arról, hogy most a játékosoknak MGS 3D vagy Zelda 3D kell.””nem? akkor miért mozdultak rá annyian a gépre? pont ez a lényeg, hogy ilyen játékok jönnek rá.”

    • ikszdéééé : )

     • mi ikszdé? 🙂

     • amit írtál ennek az önjelölt prófétának , aki mindent megmagyaráz olyan okosan, közben lövése sincs a dolgokról , de legalább jó hosszan tud irni… : )

     • jahh nálam a mélypont a hordozható ps3 volt amit át tud vinni haverhoz xD de igazából végig könnyes szemmel olvastam ezeket a komoly sorokat lehet ilyen nem is volt, de még mindig szakadok : )

    • Hát látom tök értelmetlen magyarázni valamit, mert kiragadsz belőle 1 fél mondatot és úgy érted félre, ahogyan akarod. Ha az egészet elolvastad volna figyelmesen akkor megértenéd, hogy a példát arra értettem, hogy a nintendo célja nem az, hogy ilyen igényeket kielégítsen, hanem az, hogy a nagyra nőtt céget fenn tartsa a vízen. Az, hogy a játékosoknak ezek a játékok kellenek már csak a marketing osztály által végzett felmérésekből derül ki számukra. Nem azért jön 3DS mert olyan jófej lenne a Nintendo, hogy olyan gépet dob piacra amivel kedveskedni akar szegény fanboyoknak akik nincsenek kiszolgálva.Szóval ne csavard ki a mondandómat ha meg sem érted a lényegét.

     • ne haragudj, de 100 éve ezt a vadkapitalista dumát olvasom minden játékos fórumon, hogy a sony nm azért ad ki játékokat mert jófej, a ms ilyen meg olyan szemét, a nintendo ez meg az…szted kinek új az 2010-ben hogy egy vállalat a pénzügyi egyensúly megtartására törekszik, meg marketing meg egyebek? nincs ez máshol másmilyen iparban?nem csak te csinálod ezt. a gamer gyk. arról szól, hogy nehogy örüljél már a játékoknak, mert azt úgyis azért csinálták, hogy kivegyék a zsebedből a pénzt.mintha óvodások lennénk, akiknek el kell magyarázni, hogy a mikulás nem létezik

 4. Sztem Micael Shade buszken veregetne a mellet,ha tudna milyen kis parit sikerult ossze hozni a tiszteletere.

 5. Egy honapja voltam egy tovabbkepzes-konferencia kevereken,ahol egy oran at demoztak az onlive-t ipadon.az alapjan minden jelenlegi csucskategorias jatekkonzolnak ellenfele lehet az ipad vagy akar egy netbook is.

 6. Van ám itt téboly, káosz, tombolda! :D- PSP játék eladások:Igaz: Kevés fogy.Hamis: Kevés fogy.Magyarázat: A DS-re is óriási a wááárez, csak nem verik ekkora dobra. Nem siránkoznak miatta, mert kinek?, hol?. Olvastok DS-es híreket egy gémer portálon? 100 hír között ha 1-et találsz. A DS és a Wii olyan réteget fogott meg, aki nem jön fel a netre fórumozni…csak akkor, hogy ha más konzolja is van és videojátékosnak vallja magát, nem családapának, tíz év körüli gyerkőcnek, stb.A PSP játékok ahhoz képest, hogy milyen vevői kört céloztak meg elég jól fogynak, de ha azt nézzük, hogy a letöltöm és csókolom is nagy divat még, akkor meg egy eredeti UMD-re jut 5 letöltött példány és máris nem fogy jól. Ha nem vennénk figyelembe ezt, máris tök jól teljesítő kis kézi konzol lenne a PSP is. DS-re is a mindenki által ismert folytatások fogynak jól (Pokemon, Mario és a többiek). Hiába jön ki rá naponta 20 játék ugyan annyi fogy belőlük összesen, mint pl. a PSP játékokból is. Erre a SONY is rájött. Éves szinten ezért elég is kb. 100 db UMD cím a többit pedig lefedi a MINIS. Attól nem lesz jobb a leves, hogy ha az egész sótartót beleszórja (Nem kell a DS-hez hasonló 1000 játék évente). Szépen elevickél még így is és a SONY-t benntartja egy stratégiailag fontos pozícióban ezen a piacon is és nem utolsó sorban továbbra is jönnek ilyen játékok, mint a Peace Walker vagy az új God of War rész.

 7. Huh! Szép sorjában 😀 Leugrok pár órára a sziget másik felére, hogy a legjobb parton dőzsöljek és kimaradok ebből a jó kis buliból! Most hozhatom a popcon-t és olvasgathatom át az összes hsz-t.

 8. Na igen, holnaptól a NASA űrrepülőit is a 3DS-sel lövik fel. Micsoda marhaság, hihetetlen mennyi tényezőt nem vesznek figyelembe…

 9. Szánalmas kijelentés szerintem. Nem lehet összehasonlítani egy kb. 10cm-es kijelzőn való játszadozást, egy 100cm feletti otthoni játékélménnyel. Se látványban, se hangban, semmiben. Hogy lenne már vetélytárs….

  • Ott a pont, ez a nagy alapigazság. Lehet itt mindenféle technológiával jönni, maga a játékélmény soha nem éri el egy nagygépes konzol színvonalát.

   • Viszont van egy két játék psp-re aminek az élményét semmilyen nagygépes cucc nem bírta visszaadni eddig.Patapon szériaLumines szériaDJ Max SzériaHirtelen ezek jutnak eszembe.Pont most néztem UMD-t a PSP-men és az is valahogy különleges élményt adott.Mintha egy blu-ray filmet néztem volna kicsibe.

    • Nah igen, de ezek rétegjátékok, akik erre fogékonyak azoknak jó szórakozás lehet, sajna engem egyik sem érdekel komolyabban.

 10. psp-n 1x volt alkalmam játszani (burnout), de ahogy az emlékeimben él, kb ezen a szinten volt. és a psp 2004-ben jött ki, nem 2010-ben… akármilyen is lesz a psp2, ennél csak jobb lesz/lehet.

 11. Hat, 3d ide v. oda, azert szebb grafot kene tudnia mint egy 6 evvel ezelotti gepnek… Viszont az eddigi ds-ekhez kepes tenyleg joo.

 12. Na végig olvastam az összes kommentet. Hááát. Kemény.Na mindegy. Találtam youtube-on videót a 3ds állítólagos grafikai képességeit illetően: http://www.youtube.com/watch?v=3A-xxUyJvQQ&feature=player_embeddedÉn a mondó vagyok majd meglátjuk mit tud, ha kijön. Mondjuk számomra tök mindegy mit tud, ha olyan drága lesz, mint amit beszélnek mostanában.De ez a vita, ami kialakult egy ilyen tök hülyeséget illetően, meg a beszéd stílus… Gyerekek… Ijesztő

  • Amikor először léptem be a hírbe kommenteket olvasni egy vérgőzös csatatéren éreztem magam. Martin vs. Motoko kisasszony brutális harca:D

 13. Végignéztem a videót, és én is azon a véleményen vagyok, hogy ez még nem konkurenciája se a ps3-nak, se az x360nak vagy a psp-nek. AZ, hogy az iPad megszorongatja az x360-at, nos szerintem nevetséges.

 14. annyit még megjegyeznék, hogy a MGS 3D esetében a videót érdemes figyelembe venni, minthogy a 3D csak úgy jön elő, és az a tudás handhelden kifejezetten meggyőző

 15. Emberek. A Sony-nak ez a mániája, hogy minden gépet árukapcsolással ad el: a PS2-t anno a DVD-lejátszással, a PSP az UMD+ Skype + plusz egyéb funkciók, PS3 a Blu-Ray-jel. Ennek ez az ára, hogy olyanok is vesznek gépet, akik egyébként nem játékra veszik, és a konkurrencia elhúz játékok terén, mert előjön a Nintendo és azt mondja, hogy ez CSAK játékra való. A PS2-nél ez jól sült el, a PSP-nél már nem.

 16. “Hogy visszatérjünk a hír lényegéhez, az eredeti kijelentés:””I think you can expect some time next year to have rendering capabilities on mobile devices superior to the Xbox 360 – Schade said during a Develop session entitled “Mobile becomes Console”Ez szerintem több mint merész.”

 17. Abban igaza van , hogy a SONY -nak a PSP2 -vel nagyot kell lépnie , ha tartani akarja a Nintendo 3DS -el a tempót . Már , ha a GameCube grafikai szintjét ( szerintem jobb volt mint az X-BOX , de a PS2 -nél is ! ) fogja hozni 3D -ben -eddig nagyon úgy néz ki , hogy hozza ! – , akkor én már elégedett vásárló leszek . Csúcsgép , de azért az X360 -nal sem veszi fel a versenyt , nemhogy a PS3 -mal -de mondjuk én nem is azt várom tőle . Tuti vétel a 3DS . :]

 18. A 3DS egyébként kb. GameCube szintű játékokat produkál majd, ez szerintem tisztán látszik. Remek gép lesz.

  • “Ha majd csinalnak 3DS-re egy Twillight Princess szintu Zelda-t elhiszem neked. Egyenlore Wii-re is eleg “” erdekes”” az uj Zelda.”

 19. Durvul a helyzet emberek!!! :DNekem az a véleményem, hogy ha választhatok PSP és 3DS közűl, inkább a PSP-t választom, de nem feltétlenül azért, mert jobb, hanem a játékok miatt. Annak ellenére, hogy a DS felhozatalában eddig max 2-3 nekem tetsző játékot találtam, azt el kell ismerni, hogy ez a 3DS-es MGS vetekszik a PSP-ssel. Ennek ellenére köszönő viszonyban sincs a PS3-as/BOX-os játékokkal. Lehet, hogy a 3DS jó kis masina, azt aláírom, lehet hogy erősebb a PSP-nél (nemtom melyik az erősebb amúgy XD), az sem zavar. Engem csak a hozzá legyártott játékok nem érdekelnek és emiatt van az, hogy a szememben igazán a 3DS semmiféle képpen nem lehet olyan jó, mint a PSP. Az 1 másik kérdés, hogy ez az MGS grafikailag nekem kb. PSP szintűnek tűnik.

 20. az iphone/a ipad témához: nem véletlen, h a gameloft és az ea (két legnagyobb mobilos fejlesztő) szinte kivétel nélkül az autós játékokat erőlteti.

 21. “Uraim,az itt megfogalmazott velemeny alapjan egyesek valasza a cikk targyara:Igen.Azert,kivancsi lennek,ha ezek az emberek egy 50“-es HD felbontasu kijelzon,esetleg egy terhatasu hangrendszerrel megspekelve vegigjatszanak barmelyik AAA Playstation 3 jatekot,hogyan viszonyulnanak ehez `kezijatek mint rivalis` kerdeshez.Elek a gyanuperrel,hogy a tobbsegnek sajnos meg nem volt ehez lehetosege.Masik gondolat pedig,hogy ezek a rivalis handheld csodak egy arban vannak egy alap Hd televizio + PS3 araval.Ipad 180 ezer korul, Iphone 4-rol ne is beszeljunk,3DS is Reggie szerint “”szignifikansabban dragabb lesz a jelenlegi kezi konzoloknal”” sztem ez kb. 60 ezer forintot jelenthet.Azert,ezekert az osszegekert,csak talal maganak komolyabb megoldast egy valodi “”megszalott jatekos”” nem?”

  • Nagyon halkan megsúgom neked, hogy van PS3-am és 360-is egy stóla játékkal + egy 2m-es FullHDTV-m és imádom!Ugyanis, csak azért mert tetszik valami ami nem PS, még nem leszek (leszünk) PS ellenes(ek)! Utoljára írom le, én a játékért veszek konzolt és nem fordítva,egy gépet imádni több mint buta dolog, 3x-ra talán felfogtad.

   • “Jo hat akkor gondolom te is inkabb kapsz libabort egy 2m kijelzon jatszva egy jatekon,mint egy DS-en pruttyogve.Komolyan,ha legalabb a hangteknika nem NES-t idezo lenne be tudtam volna fejezni az FFIV et rajta.Egyekent,te vagy az egyetlen aki ezt az””ami nem ps az szar”” gondolatmenetet ra akarja eroszakolni erre a temara.Jojjon ki vmi eredeti Nintendo szepseg ra es en vevo vagyok ra.”

   • Khmm..ejj te lány, te milliárdos vagy? Kissé hihetetlenül hangzik amit írsz, főleg a tv.

 22. “Tök fanik vagytok…Igazából teljesen lényegtelen, hogy a 3DS melyik generációs Pées tudását tudja majd reprodukálni, mert például ugye sima DS-re a “”gagyi SNES grafika”” ellenére is kb 2500* több ütős cucc van, mint az überhájtekmenő PSP-re. (Ez a Kid Icarus egyébként simán hozza egy átlag PSP játék grafikai színvonalát.)”

  • Akkor minek vettél PSP-t, ha DS-re 2500x annyi ütős cucc van?

   • Mert amikor anno (2007) megvettem a gépet még úgy nézett ki, hogy PSP-re is legalább ennyi jó cucc lesz. Azt senki sem mondta, hogy 2009-2010-re röhej szintre apad a platform játékellátottsága… Ja és persze főleg a LocoRoco miatt. 🙂

    • “Star Ocean: Second Evolution RPG 13-Feb-2009 Released Ben 10: Alien Force Action/Adventure 13-Feb-2009 Released Patapon 2 Action 06-Mar-2009 Released Monster Jam: Urban Assault Racing 13-Mar-2009 Released Resistance: Retribution Action 20-Mar-2009 Released Military History Commander: Europe at War Strategy 20-Mar-2009 Released Mana Khemia: Student AllianceTenchu: Shadow Assassins Fighting 03-Apr-2009 Released Cid The Dummy Action 17-Apr-2009 Released Phantasy Star Portable RPG 17-Apr-2009 Released Mytran Wars Strategy 17-Apr-2009 Released X-Men Origins: Wolverine Action/Adventure 01-May-2009 Released Dynasty Warriors: Strikeforce Action 01-May-2009 Released SBK-09: Superbike World Championship Racing 29-May-2009 Released Indiana Jones and the Staff of Kings Action/Adventure 12-Jun-2009 Released Rock Band Unplugged Music 19-Jun-2009 Released Petz: My Puppy Family Virtual Pet 19-Jun-2009 Released Petz: My Baby Hamster Virtual Pet 19-Jun-2009 Released Valhalla Knights 2 RPG 26-Jun-2009 Released Monster Hunter Freedom Unite RPG 26-Jun-2009 Released Prinny: Can I Really Be the Hero? Action 26-Jun-2009 Released Transformers: Revenge of the Fallen Action 26-Jun-2009 Released Harry Potter and the Half-Blood Prince Action/Adventure 03-Jul-2009 Released Tiger Woods PGA Tour 10 Sport 03-Jul-2009 Released Diabolik: The Original Sin Action/Adventure 03-Jul-2009 Released Pro Cycling Manager 2009 Sport 10-Jul-2009 Released G-Force Action 31-Jul-2009 Released G.I. Joe: The Rise of Cobra Action 07-Aug-2009 Released Madden NFL 10 Sport 14-Aug-2009 Released Fate: Unlimited Codes Fighting 03-Sep-2009 Released IL-2 Sturmovik: Birds of Prey Simulator 04-Sep-2009 Released Warriors Orochi 2 Action 04-Sep-2009 Released Soulcalibur: Broken Destiny Fighting 04-Sep-2009 Released DISSIDIA: Final Fantasy RPG 04-Sep-2009 Released Cloudy with a Chance of Meatballs Fighting 11-Sep-2009 Released Colin McRae: Dirt 2 Racing 11-Sep-2009 Released Need for Speed SHIFT Racing 17-Sep-2009 Released Blood Bowl Sport 18-Sep-2009 Released MotorStorm: Arctic Edge Racing 18-Sep-2009 Released Naruto Shippuden: Legends – Akatsuki Rising Fighting 25-Sep-2009 Released Gran Turismo Racing 01-Oct-2009 Released Up Video Game Action/Adventure 02-Oct-2009 Released Beaterator Music 02-Oct-2009 Released FIFA 10 Sport 02-Oct-2009 Released Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes Action 09-Oct-2009 Released Obscure: The Aftermath Action/Adventure 09-Oct-2009 Released Holy Invasion of Privacy, Badman! Strategy 09-Oct-2009 Released NBA 2K10 Sport 09-Oct-2009 Released NBA Live 10 Sport 16-Oct-2009 Released Marvel Super Hero Squad Action 23-Oct-2009 Released Grand Theft Auto: Chinatown Wars Action 23-Oct-2009 Released WWE SmackDown! vs. RAW 2010 Sport 23-Oct-2009 Released Hannah Montana: Rock Out the Show Music 23-Oct-2009 Released Cars Race-O-Rama Racing 30-Oct-2009 Released Football Manager 2010 Handheld Sport 30-Oct-2009 Released Pro Evolution Soccer 2010 Sport 06-Nov-2009 Released Star Wars Battlefront: Elite Squadron Action 06-Nov-2009 Released Ghostbusters The Video Game Action 06-Nov-2009 Released Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion Action 06-Nov-2009 Released Imagine Champion Rider Virtual Pet 13-Nov-2009 Released Invizimals Action 13-Nov-2009 Released SpongeBob’s Truth or Square Action 13-Nov-2009 Released Jak and Daxter: The Lost Frontier Action/Adventure 20-Nov-2009 Released Secret Saturdays: Beasts of the 5th Sun Action 20-Nov-2009 Released LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues Action/Adventure 20-Nov-2009 Released LittleBigPlanet Entertainment 20-Nov-2009 Released F1 2009 Racing 20-Nov-2009 Released Assassin’s Creed: Bloodlines Action 20-Nov-2009 Released James Cameron’s Avatar: The Game Action 11-Dec-2009 Released Tekken 6 Fighting 11-Dec-2009 Released Buzz! Quiz World Entertainment 18-Dec-2009 Released Army of Two: The 40th Day Action 15-Jan-2010 Released MX vs ATV Reflex Racing 05-Feb-2010 Released Disgaea 2: Dark Hero Day RPG 05-Feb-2010 Released Astro Boy: The Videogame Action 05-Feb-2010 Released Hello Kitty Puzzle Party Party 19-Feb-2010 Released SOCOM U.S. Navy SEALs: Fireteam Bravo 3 Action 19-Feb-2010 Released Half Minute Hero RPG 19-Feb-2010 Released EchoShift Puzzle 26-Feb-2010 Released Silent Hill: Shattered Memories Action/Adventure 26-Feb-2010 Released Puzzle Chronicles Puzzle 26-Feb-2010 Released Dante’s Inferno Action 26-Feb-2010 Released Undead Knights Action 26-Feb-2010 Released Adventures To Go Action/Adventure 26-Feb-2010 Released Fat Princess Strategy 12-Mar-2010 Released Eye of Judgement: Legends Puzzle 12-Mar-2010 Released Ben 10: Alien Force – Vilgax Attacks Action/Adventure 12-Mar-2010 Released Dead or Alive: Paradise Sport 01-Apr-2010 Released 2010 FIFA World Cup South Africa Sport 30-Apr-2010 Released Iron Man 2 Action 30-Apr-2010 Released What Did I do to Deserve This, My Lord?! 2 Strategy 07-May-2010 Released Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Heroes 3 Fighting 14-May-2010 Released ModNation Racers Racing 21-May-2010 Released Prince of Persia: The Forgotten Sands Action 21-May-2010 Released UFC Undisputed 2010 Fighting 28-May-2010 Released Metal Gear Solid: Peace Walker Action 18-Jun-2010 Released TNA Impact!: Cross the Line Fighting 18-Jun-2010 Released LEGO Harry Potter: Years 1-4 Action/Adventure 25-Jun-2010 Released Everybody’s Tennis Sport 02-Jul-2010 Released Pro Cycling Manager 2010Ez egy közel teljes 2009-2010 PSP EU lista. Nem kevés jó cím van rajta.”

     • ennek a 95 % van nagygépen is : semmi semmi eredeti alig van rá only on psp szvsz ezért nem fogynak rá a gámák.

     • Mindketten tudjuk, miért nem fogynak úgy rá a játékok, ahogy kellene.

     • másfél éve nincs rá törés, csak mondom …egyszerűen bármilyen jó is a gép technikailag, minek játszak vele, ha ugyanazt ugyanazokat játszhatom otthon is tévén…

     • 360-ra miért mennek úgy a játék, ahogy?PSP-t az emberek nem mind játékra vesznek, ha csak az ismerőseimből indulok ki, egy csomó embernek volt úgy PSP-je, hogy egy darab játékot nem tolt végig rajta, max csak cserélgetett egyet-kettőt

     • Többek között azért megy az eredeti, mert annak még van valamennyi kultúrája, a handheldnek meg sose’ volt, plusz ha multizni akarsz online, nem árt eredetivel nyomni. És 360-on azért gcisokan multiznak.

     • Tudtommal Japanban a Sony a PSP-vel tarol,tehat csak fogynak azok a cimek.Egyebkent igazad,ha nem is ugyanaz a jatek,de ugyanaz a franchise vizezett verzioja jon a kicsire.Egyedi elmeny az keves.DE van:Peace Walker vki? Es ezzel szemben nekem el kezdhetitek sorolni mario egesz kompaniajat felvonultato jatek dompinget akkor sem tudtok eleg fajsullyt gyakorolni a serpenyo masik nyelvebe.

     • igen az eladott darabszámmal mármint gépeknél abszolút nincs gond,de azzal a DC-nél sem volt , ott is megvolt az egy eladott gép / egy eladott játék…

     • Hja, innentől kezdve már minden egyéni ízlés kérdése. Ismerek például olyan embert, aki egy adag kis képernyős ügyvédeskedésért simán beáldozza a legdögösebben kinéző akciógémet is. 😛

     • Pontosan az látszik erről az EU-s megjelenési listáról, amiről beszéltem: kb a háromnegyede tucatszar, aztán vannak a so-so címek és elszórtan pár (valamivel kevesebb, mint havi egy) valóban kiemelkedő alkotás, ami miatt érdemes internetezésen kívül is bekapcsolni a gépet. Ha nekiesünk és levonogatjuk az ilyen-olyan portokat még siralmasabb a helyzet. Az adott időszak DS-es címeinek hasonló listaszerű felsorolása (és az igazam felesleges bizonygatása) helyett inkább azt kérdezném meg (költőien offkorz) a fejlesztőktől hogy mégis miafasz történt, hogy a kezdeti minőségi programcunami után oda jutottunk, hogy az Iron Man 2 jelentse az átlag PSP standardot…

     • Gergő, nem tudom, mi történt pontosan a fejlesztőkkel mostanában. Sejtéseim mondjuk vannak: a PSP a jelenleg futó gépek közül a legkisebb vásárlói támogatottságot élvezi, ami nagymértékben köszönhető a 2008-tól kb. mostanáig datálható nagy gazdasági recessziónak. Inkább más gépekre készítettek játékot, ami az előzetes kalkulációk szerint jobban jövedelmez. A legújabb bejelentéseket tekintve 2010 második felétől kezdődően újra beindul az AAA kategóriás PSP szoftverek készítése.A DS fejlesztésekkel meg az a helyzet, hogy tizedannyi ember tizedannyi munkával fel tud állítani egy programot, ami az eladott gépek számát és a belefeccölt javakat tekintve sokkal gazdaságosabban termel.

     • A próféta szóljon belőled (bár ha jól emlékszem ígértek pár éve egyszer már már ígértek kánaánt, ami azóta is várat magára).Ezek szerint akkor ez tipikus ördögi kör: nincsenek eladások, mert hiányoznak az igényes és egyedi játékok és ilyeneket azért nem gyártanak, mert kicsi a felhasználói bázis.

     • Jajjj, már megint elvontam a saját figyelmem, ami szóismétlésben csapódott le… :/

     • Havonta egy minöségi cucc nem elég?! Ha valaki több konzolon is tolja, havi egy jó cim mindegyik konzoljára véleményem szerint igen pozitiv, mert hát meg is kell venni (ami pénz) és végig is kellene játszani (ami idő).

 23. “Komolyan kezdtem beszarni a cikk elején, hogy Martin elismeri a 3DS-t, de szerencsére a cikk végére leesett minden… Még mindig a PSP a király, most komolyan a 3DS nem említhető egy lapon a PSP-vel, az csak egy aranyos vicces kis “”izé””, és HAZUDIK aki más mond!!! :D”

  • “Sikerült kiragadnod a lényeget. A cikk tárgya “”HD asztali konzol vetélytársak az új handheldek””?”

   • “Persze hogy túlzás amit írnak, de az is amit Te már ne is haragudj… engem nagyon nem izgat a grafika, de “”állítólag”” aki ÉLŐBEN látta pl. a Kid Icarus-t kis képernyőn elismerte, hogy szebb mozgában a dolog.A PSP tudását bőven eléri a 3DS, ami lehet hogy kevés, de aki JÁTSZANI akar és nem pixeleket számolgatni annak elég ez a szint.”

    • -aki élőben látta , elismerte , -aki állítólag élőben látta, elismerte -aki állítólag élőben látta, állítólag elismerte…?

    • Tudod mit? Legyen neked igazad. Modernebb a 3DS, mint a PSP. Jobb a 3DS mozgásban, mint állóképen. De hogy köszönőviszonyban sincs a PS3/X360 duóval, arra pénzt merek tenni.

    • “””elismerte”” Mivan?Miert kell egy uj generacios konzol,killer appjanak bizonygatnia a grafikajat?Csak azt kell bizonygatni,ami bizonytalan.”

   • Részeg vagy?Ez sok mindent megmagyarázna, ilyen szintű hiányos fanboy cikket amit te levágtál a 3DS-ről még talán nem is láttam.Az meg, hogy minket hülyének és N fanboy-nak, kvázi PS ellenesnek akarsz beállítani külön sértő.Fogd fel, hogy csak azért mert esetleg a 3DS eléri a PSP szintjét, még nem azt állítjuk, hogy a PSP egy szar gép lenne.Vagy te vagy föld buta, vagy az olvasóidat nézed annak.Abba kéne lassan hagynod a publikálást, régen a konzolos időszakban, cafatokra szedted az olyanokat, milyené mostanra váltál.Már régóta nem tudok rád felnézni, buta és oktondi ember lett belőled.

    • Tisztelem a rajongásod.

    • Vitatkozni csak olyan dolgon lehet, ami nélkülöz minden tényszerüséget, vagyis a nagy semmiröl gyözköditek egymást, ami nem baj egészen addig, amig nem kezded el minösiteni a másikat, csak azért, mert nem egyezik az ö véleménye a tiéddel és legnagyobb eröfeszitéseid árán sem tudod meggyözni a vélt igazadról. Nem tudni még milyen is lesz pontosan az MGS3D, szóval ha te mást minösitesz a személyes véleménye miatt, az kb olyan, mintha tükröt tartanál saját magad elé, mert ennek a vitának ugyan martin volt az egyik alanya, de te voltál a másik.

     • Egy kis személyeskedés igazán belefér, főleg egy lánytól, akik, mint tudjuk, hisztisebbek. Meg aztán úgyis minden nap itt múlatja az időt a mi Júliánk. 🙂

 24. Egyébként tényleg mókás, hogy egy túlpörgött fejlesztői vélemény után, ami olyan sületlenséget állít, hogy az iPad játékok minősége MEGÜTI majd az X360 szoftverekét, ide jutottunk, hogy az az egy szem MGS3D PS1 minőség-e, vagy PS1.5. A Pethő intézet játszóháza ehhez képest Nobel-díjasok szemináriuma.

 25. Most vegig olvasva az eddigi hozzaszolasokat,nem tudom mikor kerult at a hangsuly a 3DS vs ps1 grafikarol a 3ds vs PS2 koronaekszere a Metal Gear Solid 3,de a aki ezen a kerdesen komolyan elgondokozik a fenn allo kepek,informaciok alapjan az biztos,hogy nem jatszott a PS2-es verzioval.Egyebkent ,az hogy a 3DS-es Metal fenyevekkel jobban nez ki mint a tobbi 3ds-es cim az csakis annak rengeteg munkanak koszonheto,amit a PS2-es reszbe fektettek.Most jelenleg ott tartunk kerem szepen,hogy az egyetlen jol kinezo jatek 3ds-re az egy nagyon eros ps2 cim a gep erossegeihez igazitott talalasban.Majd ha ORIGINAL Nintendo cim mutat hasonlo minoseget(nintendot ismerve minimum 3 ev, 5 DS fit es nintendogs utan), akkor majd meglatjuk mennyire fasza kis gep ez mutans.

 26. A töpörödött kijelzőket meghagyom másnak. TV-n játszom. 🙂

 27. A mobil életben nálam a könyv vált be. Nem merül le, könnyen kezelhető, bármikor folytatható, előre és hátra tekerhető/lapozható.

 28. Szerintem, azert istenitik a 3DS-t az emberek,mert olyan alacsonyra helyezte a sima DS a `minosegi latvanyvilag` lecet,hogy azt most latvanyosan ugorja meg a 3DS.Ugyanakkor fejjel belefarol barmelyik playstation lecbe. Egyebkent kulonos,hogy eddig senki nem emlitette meg,hogy ez a gep MILYEN KRVA RONDA.Nintendo eddig sem a gyonyoru megjelenesu gepeirol volt hires(azokon 5 centel kevesebb lenne a profit),de amit ezzel a geppel muvel muvel mindennek a teteje.Ugy nez ki mint egy mutans sima ds+dsxl keverek ezzel az egy pici egy nagy kepernyojevel.Raadasul meg vastag is.Ha nem Reggie veszi elo hanem a jozsefvarosi piacon egy `megelhetesi arus` mindenki pont telibe rohogi.Steve Jobsek meg viszonylag jo,es legalabb szep termekeket csinalnak,de amikor kijelenti ovek a legnagyobb jatek platform,szivesen lenyomnek egy iphone-t a torkan.Amennyiben igaz,amit mond kettot is.

 29. Kell a nyavajának hordozható konzol, úgy sem tudom kihasználni.

 30. nemtomén kézikonzolt akkor fogok venni, ha arányaiban is kevesebbe kerülez a mobilítás nem igazán hoz lázba

 31. Parancsolj, mindegyik fantasztikus, a 3DS-sem rosszabb ennél.Videó: http://www.jatekok.hu/hirek.php?tabla=hirek_201006&id=235Az összehasonlítás!:http://www.kepfeltoltes.hu/100714/MGSPLATFORMS_www.kepfeltoltes.hu_.png

  • Az ilyen videóknál (nemcsak most a 3ds mgs3-nál, hanem más prezentációknál) mindig elgondolkozok, meg figyelek is ezerrel, hogy nem-e csak egy ember imitálja a játékot és valójában egy rendervideó megy, a csávókám meg ott ül és nyomogatja a gombot. Martin erre akart kilyukadni, hogy teljesen más lejátszania egy videót, és más valós időben kiszámítani a gépnek 2 látószögből a játékot és azt megjelenítenie (meg hogy fogja ezt bírni az akksi?). Ha ki volt állítva és bárki odamehetett és kipróbálhatta, akkor ok, de mindenképp várok addig amíg a saját szememmel látom, mert ezt csak kiállítva lehet reklámozni a 3d miatt.A kérdés meg a versenyképesség, szóval (az ár más kérdés) te melyiken játszanál egy 3D mütyürön vagy mondjuk 82 centis tévén mondjuk 3D killzone3-at?

  • Ez így mozgásban tényleg üt. 🙂

  • “Te azt hiszem komoly kihívásokkal küzdesz fejben, már ne is haragudj. Az “”összehasonlító”” MGS3D kép továbbra is egy átvezető jelenet, nem in-game akció. (Egy dologban egyébként igazad van: mi ketten tényleg nem próbáljunk meg eszmét cserélni a továbbiakban.)”

  • Na erről beszélek:)Most nem azért, de a PSP is már vagy 4 éves HW, és akkor egy mostani Új kézikonzol ne tudna annál többet?Ez olyan mintha megjelenne a PS4 és kevesebbet tudna mint a PS3

 32. “az még legalább 30 hsz 🙂 és még 90 hogy : “” HD asztali konzol vetélytársak az új handheldek!!!”” xD”

 33. A PS2-est nem veri, de a PS1-est szerintem lecsapja mint a legyet.

 34. Néda csak visszajövök!:DTaláltam szép képeket a MGS3DS-ről, esküszöm nem az igazamat akarom vele igazolni, de azért ez tényleg fantasztikus!:)http://www.thekoalition.com/metal-gear-solid-3-on-looks-amazing-on-nintendos-3ds

  • Kedves Motoko, próbáld már meg felfogni, hogy ez egy átvezető videó minőség, nem pedig maga a játék.

   • Erre egész egyszerűen nem tudok írni semmit, most szúrjak be egy képet a PS2-es átvezető videó minőségéről és vessük össze azzal?

 35. Ez a 3DS egy teljesen új hardver lesz? Vagy csak ez is kap 3D-t? Kicsit lemaradtam…

 36. “Ahhoz, hogy az úriembernek legyen igaza a piacnak teljesen át kellene alakulnia és olyan stúdióknak kellene iPhone/iPad/3DS fejlesztésbe fogniuk, mint az Insomiac, Ninja Theory, Guerilla és a többiek. Erről viszont szó sincs. A “”kis kutyák”” nem szeretik, hogy ha a “”nagy kutyák”” belepiszkítanak az etető táljukba. Az ilyen mobil játékok fejlesztői nem áldoznak milliókat a fejlesztésre….mert minek?! Attól egyáltalán nem biztos, hogy jobban fogy majd a játék, hisz iPhone-on is csupa már megmosolyogtatóan bárgyú játék fogy a legjobban. iPad-ra ott van pl. az unity engine mellyel gyönyörű játékok készíthetőek…de koránt sem terjedelmes, igazán komoly produktumok.Én inkább azt mondanám, hogy már nagyon lóg a piac felett a giotin és be fok következni egy szakadás ahol a web és mobil fejlesztők jól elhatárolódnak majd a nagy stúdióktól. Egy KZ3-on több száz művész és programozó dolgozik éjjel nappal, míg egy Farmville-t egy grafikus is képes állandóan frissíteni az adminokból, moderátorokból, telefonközpontos lányokból pedig egy tucatot kerül annyiba fenntartani, mint egy jó programozót.A vetélytárs is csak egy varázsszó amit mostanában sokat emlegetnek. A Wii tökéletesen bebizonyította, hogy erről szó sincs. Az az egyszerű igazság, hogy olyan vevőket találtak meg, akik eddig nem játszottak. Ezzel nem a Ps3 vagy 360 elől “”halásszák el”” a vevőket, hanem teljesen más közönséget szólítanak meg akik amúgy sem vettek volna nextgen konzolt.”

  • Egy normális józan hang!:)

  • miért, most nincs szakadás?

   • “Nincs, mert a kisebb fejlesztők “”sunnyogós”” politikát folytatnak még, mert addig akarják kipakolni a titkos kincses raktárt, amíg az őrök nem figyelnek. Ha majd a nagy stúdiók is felfigyelnek meg fog jelenni pár “”érdekképviselet”” és szépen kitessékelik a nagyokat erről a piacról. Szerintem ez lesz.”

 37. “Teljesen más kategória az Apple és a “”hagyományos”” konzol gyártó cégek készülékei. Más típusú játékok, más az irányítás, mások a felhasználók igényei, más célközönség. Soha nem lesznek rá Gt, Forza, Mario szintű játékok, mert nem erre való. Nincsenek rá igazán ütős exkluzív címek. Hiába pl.: az accelometer stb. Wii-t sem azért veszek, mert mozgás irányítás van hozzá, hanem a Mario, Zelda, Metroid stb. miatt. (ezért sem nagyon izgat a Move és a Kinect) Viszont abban sem hiszek, hogy teljesen értelmetlen lenne. Azért mert vannak olyan stílusok amik szinte kiabálnak az iPad után. ilyenek a stratégiai játékok, az rpg-k és a szöveges kalandjátékok. A most szeptemberben(?) debütáló Final Fantasy Tactics biztos nagyon jól irányítható, fantasztikus game lesz ezen a platformon. Én az Apple helyében komolyan koncentrálnék az ilyen játékokat készítő stúdiók megnyerésére. Ennyit a hc-ról.Casual részről viszont egyértelmű, hogy az iPad/iPhone páros a legjobb választás. Ezért üzleti szempontból mindenképpen beelőzheti a konzolgyártó cégeket. A rengeteg bevételt felhasználva akár még egy komolyabb konzollal is előrukkolhatnak, és fejlesztőket vásárolhatnak fel, és erre már volt példa korábban.”

 38. A Fishlabs rohadt jó gameket csinál.Ez a game meg…inkább nem mondom. Inkább maradok a PSP-nél. PS-ekre vannak szerintem a legjobb játékok. Lehet, hogy azért mondom ezt, mert az első konzolom is 1 PS1 volt, de ezt hogy lehet olyan szemmel nézni, hogy jobb a PS3-nál? A PSP szerintem még mindig jobb mint a 3DS már csak a játékok miatt is. Jöhetnek aztán nekem a hardverekkel.

 39. Ez PS1 szint…

 40. Nevetséges… nincs itt semmilyen vetélytárs. iPad<3DS

  • pont ezt mutatják a gépeladások : ) meg a csatolási ráta is…

   • Ja látom te ilyen eladásos statisztikás emberke vagy? Ennyi erővel a kínaiak Wink cipője jobb mint az adidas vagy nike,mert többen veszik? Jah igen,merthogy olcsóbb…. na? Ennyit a gondolatmenetedről…

    • ugye ezt most nem komolyan írod : )tehát több gép fogy, több játékot adnak el minden gép mellé, de ez nem releváns , mert te megállapítottad a téma full expert megkérdőjelezhetetlen szaktekintélyeként az alábbi listát , ami sokkal hitelesebb mert te a te saját fejedből előpattant , hogy is volt, csak ha legközelebb kérdezik tőlem mit mondjak : iphone–> 3ds !!!!!! (sic!) -> xbox 360-> ps 3 ikszdéééé

    • Nintendo Wii itthoni ára 70k. PS3-é 69k. Na melyikből adnak el többet? 🙂

 41. iphone vagy ipad ide vagy oda, az üzleti modell miatt a játékok meg sem közelítik a psp-s játékélményt, pl értelmes focijáték NINCS rá.. Rengeteg játékot próbáltam, és messze a legalapabb Angry Birds kötött le legtovább. Egyszerűen hiányoznak a fizikai gombok. Az egyetlen izgalmas újjítás az iphone 4 3 tengelyű giroszkópja. Na az valóban lendíthet valamit a játszhatóságon.PSP2-nek valóban ütnie kell, mert több lehetséges alternatíva van (3D, giroszkóp,stb)… Az biztos, hogy egyre jobban terjed a handheld gaming ,ráadásul az egészbe beleszólhat az onlive, ami elvileg bármilyen hordozható eszközön is működhet..Ami a találgatást illeti, sztem az asztali konzolok olyan nagyon nincsenek veszélyben, mert a 2 élmény össze sem vethető.

  • A összes komoly iPhone játék – a híres franchise-ok – játszhatlan. SFIV, Assassin’s, Residentek, MGS – irányíthatatlan.

   • gondolj bele, hogy ezt még tetőzi, hogy a Konami a PES2010-et úgy adta ki, hogy 3G-n egyszerűen csigalassú, lagos és játszhatatlan, csak a gyakorlás módban lehet vele normálisan játszani. tehát itt sem árt már tájékozottnak lenni.

   • Azért megnézném rá a Fishlabs-tól a Galaxy on Fire-t. Én a második részét kivittem (nem iPhone-on) és rohadt jó. Fishlabs rulez! XD

   • Ez így van! Ezek a stílusok nem arra valók. Eddig egy fps-t vittem végig szifonon, a Doom-ot. Ott volt egyedül nagyon jó az irányítás. Mindenféle gond nélkül kipörgettem 6-szor (még nightmare fokozaton is). De csak azért mert oldschool fps. A modernebb cuccok már szrt sem érnek, a fel-le nézegetés, célzás egyszerűen katasztrófális. Ezek az opciók nélkül egy játék még a legnagyobb jóindulattal sem veheti fel a versenyt egy HL2-vel, Killzone-al vagy Halo-val.

 42. “Marin, te vagy a legnagyobb keverőgép a fanboy bizniszben!””HD asztali konzol vetélytársak az új handheldek?””Igen!””A következő videó a Nintendo 3DS-re készülő, vadiúj Kid Icarus szoftvert mutatja: aranyos, térhatású, és biztos nagyon szórakoztató, azontúl jól is játszható – de nem hogy a PS3-tól, vagy X360-tól, de talán még a PSP-től is igen messze van…””Miért nem a Resident Evil Revelations-t vagy a MGS3 videót vágtad be?http://kotaku.com/5569362/see-resident-evil-3ds-in-action

  • “Rohadék “”t””, mindig veled van gond!:D”

  • persze gondolom így fog kinézni DSen XD

   • 3DS-en!Ugye tudod, hogy a 3DS egy teljesen új gép?És igen, ez ingame videó!!!

    • 3DSen igen, tudom hogy új gép,de hiszem ha látom:)

    • Ingame a lófaszt. 😀

     • Akkor jó kavirculást!Talán a MGS3 is render volt?17. Zozo8 :Nem vagyok fangirl, a játékért veszek meg egy gépet és nem fordítva, a 3DS kiváló kis gép lesz ha akarod ha nem, a PSP-t is imádom, nem is szidtam soha!

     • Amit én az MGS 3D-ből láttam, az egy PS1 minőségű videó, ahol valami történik a pixelfűben, meg átcsúszik egy pixelkígyó. Ha esetleg tudsz mutatni valami meggyőző mozgóképet, szívesen látom.

     • Na most győződtem meg róla, hogy veled nem lehet normálisan beszélgetni!Ilyen baromságot behazudni embeeeeeeer…

     • Behazudni? Kérlek linkelj normális MGS3D videót. Bizonyíts. Értem én, hogy te nagyon rá vagy pörögve a témára, de próbáljunk meg a realitások talaján maradni.1 – A Residentből nem volt még in-game kép sem, csak a rendetrailerből.2 – A Kid Icarus echte in-game. Ezt tudja a gép. http://www.joystiq.com/screenshots/kid-icarus-uprising-3ds/3095721/#/03 – MGS3D in-game: valahol a PS1 magasságában http://www.joystiq.com/screenshots/metal-gear-solid-3d-snake-eater-the-naked-sample-3ds/3096132/#/24 – Ridge Racer in-game: PS1 minőség nulla textúrával http://www.joystiq.com/screenshots/ridge-racer-3ds/3097351/#/05 – Star Fox: N64 minőség egy az egyben http://www.joystiq.com/screenshots/starfox-64-3d-3ds/3087804/#/06 – Zelda: N64 minőség http://www.joystiq.com/screenshots/the-legend-of-zelda-ocarina-of-time-3ds/3084195/#/1Nos, hol az a PSP minőség?

     • sztem egyébként, a képek alapján, a Ridge Racert is, mert nem sokkal nézett ki jobban PSP-n

     • Bizonyára igen régen játszhattál a PSP-s RR-relhttp://www.jeuxvideo.com/screenshots/images/00013/00013858_105.htm

     • Azért a MGS valamivel jobbnak tűnik nekem a PS1 minőségnél.Nem mintha érdekelne, mivel én csakis PS gamer vagyok konzolokat tekintve (azé még a PS fanboy szintet nem ütöm).Mindegy, engem sem a 3DS, sem semmi más nem érdekel. Ha már minden PS-em meglesz és nemtok mit tenni a pénzemmel, akkor is inkább BOX-ot vennék mint bármiféle Nintendo cuccost.

     • Az MGS3 tényleg jól néz ki, de a többi valóban úgy van ahogy leírtad. 🙂

     • Minden MGS jól néz ki, az iPhone-os is, legalább olyan jól, mint a 3DS verza – még sincs köze pl. a Peace Wakerhez. Aki mást mond, az vak, vagy nem próbálta őket.http://www.jeuxvideo.com/screenshots/images/00028/00028566_018.htm

     • MGS fanatikusként megvan a PW-er és az valami isteni, nem ezt akarjuk ledegradálni, de butaság azt állítani, hogy a konkurens gépen nem lehet ugyanolyan jót alkotni.

     • Próbáljunk meg a tényeknél maradni, továbbra is: SEHOL nem mondtam, hogy nem lehet konkurens gépekre ugyanolyan jót alkotni, de hogy az MGS3D-ből eddig nem mutattak Peace Walker minőségű anyagot, az biztos. Ha igen, hadd lássam.

     • Maradjunk, én be is fejeztem.:)

     • Mondjuk én csak asztali gépen játszottam MGS-t, máshol nem, úgyhogy 100%-ig a képről itélkeztem. 🙂

     • Sohaj, én tényleg imádom a PSP-t, de az is egyértelmű, hogy a 3DS-ben több kakaó van, válaszolhatnék a feltett kérdésekre egyenként, mert hát pl: a Star Fox: N64-ben ott az N64 név ami utal valamire nemde?Az meg, hogy te nem látod szebbnek a MGS3-at a MGS:PW-nél (ami amúgy istenien fest) az a te bajod.Ridge Racer tény, hogy egyenlő a vicc fogalmával, de ilyen példák lássuk be, PSP-n is akadadnak bőven.ÖSSZEFOGLALÁS:-Imádom a PSP-t! (soha egy rossz szót nem mondtam róla!)-Játékokért veszek konzolt és nem fordítva!-A 3DS-ben a játékfelhozatal fogott meg és nem a 3D vagy a hardver!-Nem vagyok hardver-fan, de gamer-fan annál inkább és nem tetszik ha nekimennek valaminek csak úgy, ok nélkül!

     • azért elég régen tólhattad ps1-en, mert ez az MGS3D nagyon nem PS1-es szint…

     • Te már toltad az MGS3D-t?

     • te már toltad az mgs3d-t ?

     • Nem, én látom belőle a képeket.

     • szerintem nézz meg egy ps1 mgs képet 🙂 nem tudom elhinni , hogy ezt egy szintnek látod, de komolyan… az idő sok mindent megszépít…

     • Én is azzal vetettem össze ezt a 3DS MGS-t és nem lehet összehasonlítani a PS1-essel. Simán jobb annál.

     • Hát szerintem a PS1 messze nem tudott ilyen minőségű grafikát mint az MGS3D. Majdnem olyan ez mintha a PS2-es MGS3at látnám.Nem tudom, h ki mikor játszott utoljátra PS2-s gammel, de az idő megszépíti a játék grafikájáról való emlékeket.Pl. most tettem be a GOW2-t úgy emlékeztem, hogy miylen szép is az a játék, erre meg majdnem elhánytam magam, egyáltalán nem ilyenre emlékeztem.

     • Kid Icarus: látszik rajta az alcsony poligonszámMGS3D in-game: emberek!!! 2d-s lapka kötelek tartják a hidat!!! ilyen volt a ps2 verzióban?Ridge Racer in-game: a textúrák tényleg gyengék, látványilag az egész a ps1-es ridge racer type 4-ra emlékeztet. ami ugye bő egy évtizede jelent meg 🙂 a nagy helyzet az, h a 3ds nem ér fel sem a ps2, sem a psp szintjére látványilag.

     • “””MGS3D in-game: emberek!!! 2d-s lapka kötelek tartják a hidat!!! ilyen volt a ps2 verzióban?””Igen!:Dhttp://www.resimvadisi.com/data/media/294/metal-gear-solid-3-snake-eater-20041116023703432.jpg”

     • Nem hiszem el hogy,te a PS2-es MGS-t ugyanolyannak latod mint a 3DS-t.

     • ember, ez egy handheldteljesen egyértelmű, hogy nem olyan felbontással dolgozik, mint egy nagygépes játék – egy kötél az már csak tényleg pár pixel, így nem lehet összehasonlítani

     • nem erről volt szó 🙂 egyébként a kisebb kijelző ebből a szempontból inkább előny, ugyanazt a látványt gyengébb technikai paraméterekkel lehetne hozni. de ez sem sikerül

     • Szerintem nem a kezdőcímek alapján kéne megítélni, mennyit is lehet kisajtolni a gépből. Az MGS: Peace Walker sem kezdőcím volt a PSP-re, PS3-ra se jöttek ki egyből U2 szintű játékok.

     • “A Kid Icarus belsős fejlesztésű, vadiúj szoftver, nem remake. Maga Iwata ajánlotta a témát Masahiro Sakurai producernek, aki repkedős shootert akart csinálni a gépre. Úgy gondolták, nem lesz nehéz összehozni, mert repülés közben csak előre kell majd lőni, ráadásul eredeti N franchise.Egész nyugodtan lehet a gép tudását első körben ehhez a játékhoz mérni, hisz bizonyára a Nintendo nem vállalná fel nyitócímként, ha nem lenne szerintük elég jó.Valahol egyébként úgy látom, a game már most le van nézve meg sajnálva, mert hát ott a “”PS2 verziót verő MGS 3D””.”

  • Szerinted az általad említett két játék vetélytársa lehet egy PS3/X360 szoftvernek technikai minőségben?

 43. 3ds le fogja tarolni a piacot…szerintem a Nintendo újabb szigeteket fog venni a már meglévők mellé ,és odafogják tankhajóval szállítani a pénzt:)

 44. most messze van ? vagy talán messze van ?

 45. Ha a vesenyt nem is veszi fel de egy jó alternatívát nyújtanak. Nekem van egy iphone 3G-m, elég jó játékok vannak rajta, elkészültek rá egy csomó régi kalandjáték átirata (Broken sword, Monkey island, Beneath a steel sky) és örömmel nyomtam végig őket. Van még scummvm emulátor rajta ezeken a Goblins, Flight of the amazon queen, Day of the tentacle és még sok más kalandjáték játszható újra. Meg persze vannak a külön erre fejlesztett játékok (Metal gear touch, Assassins creed, SF4 stb) Utazás közben, meg retyón sokat játszok vele, de ha otthon vagyok akkor azért inkább a ps3-at tolom.

  • Ez a mobilizáció egyre nagyobb teret hódit, ami egyfelöl tök jó, kis tingli-tangli játékokkal eljátszadozik az ember utazás közben. Másfelöl viszont én nem tudnám értékelni, ha a nagygépes cimeket mobilizálnák, mert én pl. biztos nem tudnék metal geart, vagy final fantasyt játszani a vonaton. Vannak játékok, amiket csak úgy jó játszani, hogy kizárod a külvilágot és otthon, nagy képernyön, szépen, nyugisan elmélyülsz benne. Volt psp-m de valahogy a 2 gta-t sem tudtam rendesen élvezni, pl. rázkódik a busz, a nap rásüt a képernyöre, nem látsz semmit stb, ugyhogy mindkét részt otthon játszottam végig. Nálam ez az egész halott ügy. Pl. Tetrissel szivesen eljátszogatok, de ennyi.

   • Persze, van olyan játék amihez kell a nyugi. Nagy címeknél azért nem minden esetben egy az egyben átiratot képzelj el. Az iphone-os Metal Gear nagyon egyszerű, 2 perc egy pálya, mégis van MGS feeling. Mondjuk én is főleg IC-n játszottam ezekkel, ott azért nagyobb a nyugi meg hosszabb, mint pl helyijárat buszon.

 46. Ez a game egy vicc.Ez sokkal gagyibb mint bármelyik PSP-s game.lol

  • Először még a kis fejlesztésű limonádé játékokat dobnak össza gyorsan, hogy legyen játék is a géphez megjelenéskor. De 3D ide vagy oda ez tényleg nem nagy szám, és ha nem lesz komolyabb grafika a játékokban akkor az gáz.

 47. kipróbáltam ezt az iPadot…hát nem tudom…még mindig nem vágom mire jó ez.Ja vmi játékot is kipróbáltam rajta de persze majd úgy nyomom végig a GT MSes megfelelőjét hogy forgatom azt a szart,a gázt meg adagolja ő…vetélytárs…na persze.