Harry Potter – AAA kaland érkezik 2021 végén

Hivatalos bejelentés valamikor augusztus után.

A Bloomberg friss értesülései szerint a Warner Bros. Interactive és a Disney Infinity játékokról ismerhető Avalanche Sofware egy “nagyköltségvetésű Harry Potter játékon dolgoznak, amelyben varázslókként és boszorkányokként járhatják be szabadon a Roxfortot és környezetét a játékosok”.

Egy potenciális új Harry Potter játékról még 2018 októberében szivárgott ki felvétel, és bár az anyag maga hiteles volt, a Bloomberg szerint az azóta keringő pletykák már nem. A fejlesztésnek egyelőre nem tett keresztbe a koronavírus-járvány, a J.K. Rowlingot érő negatív visszhang a transzneműekről hangoztatott megnyilvánulásaival kapcsolatban, illetve a Warner Bros. Interactive Entertainment várható eladása az AT&T-nek. A cikk kitér azonban arra, hogy, bár a stúdió vezetősége nem nyilatkozott még Rowling kommentjeiről, a fejlesztőcsapat bizonyos tagjait zavarták a transzfóbnak vélt gondolatok, ami a munkahelyi kommunikációban használatos Slack alkalmazásban beszélgetéseket szült. Egy belsős forrás szerint Rowlingnak viszont nincs sok közvetlen kapcsolata a játékkal.

A tervek szerint a Warner Bros. a 2020-as E3-on leplezte volna le a kalandot, viszont a bejelentés elmaradt, mivel a rendezvényt eltörölték a koronavírus-járvány miatt. A tervek szerint a cég egy új Batman játékot tár a közönség elé a DC FanDome-on augusztus 22-én, és majd valamikor ez után lesz csak hivatalos az új Harry Potter.

Sem Rowling, sem a Warner Bros. Interactive Entertainment nem nyilatkoztak a Bloomberg megkeresésére.

Források: Bloomberg (2)

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Nincs Roxfort Hagrid nélkül. 😀