Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Guitar Hero – Metallica

Ez az új jelentkező nem más, mint a híres-hírhedt, okkult dán opera énekes, [b]King Diamond[/b]. Aki nem ismerné, emberünk az alapító tagja a kultikus Mercyful Fate-nek (anno nálunk Metallica előzenekar is volt, ha valakinek így jobban rémlene), mely banda a ’90-es évek egy meghatározó heavy metal formációja. [4371]A zenekarnak azóta sajnos már befellegzett, de King Diamond szóló karrierje virágzik, amit a Grammy jelölések is bizonyítanak. Magyar vonatkozása is van a művész munkásságának, mivel 2003-ban megjelent a Puppet Master című konceptalbuma (mindegyik az), Budapesten játszódik, aminek a főszereplője László, a kórboncnok.A bedigitalizálás apropója az, hogy az 1983-ban rögzített [b]Evil[/b] című metal himnusz is tiszteletét teszi a track listben (WOWW!!).King Diamond azt nyilatkozta, hogy [i]bizsergető érzés volt 25 év távlatából újra felvenni az Evilt, amiben ráadásul az 5-ből 4 eredeti banda tag is a segítségére volt.[/i][4372]Aggódni a rockrajongóknak sem kell, mivel a Metallica és más tökös, zúzós mötál zenék mellett az Alice In Chains, Bob Seger, Foo Fighters, Lynyrd Skynyrd és a Queen is helyett kapott a játékban.Most leírom ide a mondatot, ami a majdan elkészülő Guitar Hero kedvcsinálóba szerettem volna tenni. De itt kikivánkozik:miért a Guitar Hero a LEGJOBB zenei ritmusjáték a piacon? Azért, mert nem programozók, hanem rockerek készítik a játékokat. Ennek legújabb bizonyítéka ez a hír…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. biztos ez is olyan jó, mint a többi 🙂

 2. király lehet de ez kieg vagy uj rész

 3. Szerintem még mindig a DJMAX Széria a legjobb ritmusjáték a piacon.(Igaz nem az európain, mert ott sajnos nem kapható)A GH-nak nálam akkor lenne esélye ha készülne egy Dream Theater epizód.

  • WT-nak Pull me under volt a legutolsó dala. Miután végeztél a kampánnyal, a kreditsz alatt zúzol rá (persze innentől bármikor játszható), mitmondjak nemkicsit berosáltam a gyönyörűségtől :)Számomra a beszteszt továbbra is az Ouendan széria DS-re (Usában Elite Beat Agents). Fergeteges.

   • Sajnos a 4. részhez még nem volt szerencsém és DS-m sincs sajna.

   • Mondtam én hogy a legjobb vagy mondtam én, hogy a legjobb? :Damúgy tetszik, hogy mernek a kiadók nyitni a teljes albumok irányába. Egy DT, Iron Maiden vagy Priest különkiadást odaadnám KenChi fél életét az is biztos 😀

    • Teljes album rulez, bár az új metallicáért egy fillért sem adnék, de van mellette bőven választék.Félrértések elkerülése végett: a Pull me under orgazmikus istensége is kismiska ahhoz képest amikor a Foreplay/Long time-ot játszuk négyen RB-ben. A szám végére (nagy band finisher) mindenki arca ragyog a gyönyörűségtől. Minden alkalommal ezzel zárunk 🙂

 4. King Diamond! l,,l

 5. Ize es mikor is jelenik ez majd meg?

 6. “””miért a Guitar Hero a LEGJOBB zenei ritmusjáték a piacon?””Gondolom mert nem játszottál a Rock Banddel. Azt valóban zenészek készítik. Neversoftot mindig is csíptem, ám a Harmonix-nak a nyomába sem ér ilyen szempontból.Ezzel együtt GH:Metallica várós. “

  • “pont ezaz. A Rock Band egy tisztességes iparosmunka de semmi több. Van hogy a ritmus nem követi a játékot meg ilyenek. Nem nézték a programozók, hogy melyik zenék jók, és melyek valók egy ilyen játékba. A GH-t kb csukott szemmel is tudod tolni, mert annyira patentól ki van számolva a ritumus, egy kis fejrázással egyetemben :)Rock Band: színtelen és szagtalan. Steril. Ettől függetlenül persze nem szar, csak nem egy “”cool”” játék.”

   • Uhh, igazán nem beszólni akarok, de picit el vagy tévedve…A Rock band az iőtlen idők óta zenés játékokkal foglalkozó Harmoix szerelemgyereke. A GH az Activision fejőstehene, melyre ráállítottak egy zenei szempontból kvázi zsánerben mozgó, megbízható Neversoftot, akik kb 1 éves késéssel másolják a RB újításait.Setlistbe bele lehet kötni, de annyira nem érdemes. Kb ugyanaz a felhozatal mindkét oldalon, szerintem ilyen szempontból egál + a dlc-k miatt ez egyre irrelevánsabb szempont.GH-t csukott szemmel azért tudod tolni, mert kb fél ütemnyi window-d van a hangok leütésére, Sokkal lazább mint a Harmonix féle, sokkal pontosabb találatot igénylő megoldás (érdemes a GH1-2t kipróbálni, a különbség látványos).Hangkeverésbe, a note-leosztás élvezetességébe (GH gyakran nagyon uncsi), az online implementálásba, a DLC-k rendszerességébe stb most nem mennék bele, mert felesleges.Műanyag gitár FTW, GH még így is JÓ, de sajnos erősen le van maradva.

    • Azért GHban mutass már nekem fel egy nirvana, no doubt, red hot, foo fighters, judas priest, ac/dc albumokat.

     • “””a DLC-k rendszerességébe stb most nem mennék bele, mert felesleges.””De a setlist pont az ízlés kérdése kategóriába tartozik, GH egy fokkal talán keményebb, RB talán változatosabb. Számomra a választás kb 4-5 másodpercig tartott, méghozzá a keverés miatt. A RB-ben gyönyörűen ki vannak emelve azok a hangszerek amelyek éppen szólnak, a keverés dinamikus, a bizsergés futkos az ember hátán. Ehhez képest a GH úgy szól, mintha víz alól hallgatnád (na jó, nyilván nem, GH sem rossz, de a kettő közti klönbség tényleg ég és föld).”

     • GH-ra, hogy érted a keményet? RB-ben van egy jó pár death metál. GHban nem nagyon találkoztam. Max a GH2 bonus trackjaiban. De a 3-ban nincs a GHWT-ban sincs.

     • öööö te milyen hangrendszeren hallgatod? Merta Rock Bandnek sok dinamikája nem vót’ 😛 hangrendszerre gondolok és nem pedig Logitechre :)))(no offense:))

     • Középkategóriás Yamaha erősítő + derekamig érő 5.1, optikaival megy a konzolból a hang.Szal nem ezzel van a gond. Kérdés: RB neked megvan (értem ezalatt, hogy végig-e vitted) vagy csak egyszer láttad valahol?

     • Akkor a hangrendszer rendben van..hmm…RB2-t vetettem össze a GH-val. ÉS kb sírógörcsöt kaptam mikor a Painkiller ritmusa nem egyezett az erdeti számmal. szólt a zene, és közben teljesen mást kellett nyomkodnom…

     • Ez nagyon sok számnál így van mindkét oldalon.

     • De ha gitározol, nem feltétlen a ritmusnak kell egyezni.

     • “Ezért bombáz a játék loading képernyőn azzal, hogy konfiguráld be a játékot. Nekem kellett 10 ms eltolás a képre, 18 ms a hangra, alapból valóban nem volt pontos. GH-nál ezt nem érzed pont a nagy rátarás miatt. De ez nem a játék hibája, a TV-ben és a hangrendszerben van ez a pár ms-os delay (pedig game módban van az LCD, rohaggyonmeg).+ a RB2 alapból csak sztereó, a második nap a “”hogyszólez, miezmár, RB1 ezerszer jobb volt”” felindulásomat követően bemásztam az optionsba, bekapcsoltam az 5.1-et és a Bass kiemelést, utána nem volt gond 🙂 Alapból valóban kínosan lapos a hangzás.Painkillernél még nem tartunk a RB2-ben, de fejlődünk 🙂 (3-an, négyen szoktuk játszani band-ként, most jön a jet megszerzése).”

     • A GH3 meg a GHWT viseli el bőven ha később viszed be a hangokat. GH2 viszont nagyon brutál, ha nem akkor nyomod b*szhatod. Valószínű sokaknak nem tetszett ez a módszer ezért könnyítettek rajta. Sztem hülyeség volt, pont ez a lényege.

     • Senki sem sírt szvsz a GH1-2-RB féle szűkebb időzítés miatt, egyszerűen a GH3-ra a Neversoftnak MINDENT nulláról újra kellet írnia, mert forráskódok meg minden más maradt a Harmonix-nál, az Activision csak a GH nevet tarthatta meg.Gondolom úgy döntöttek, hogy kitolják az időzítést, ezzel lehetőséget adva a még nevetségesebben nehéz Expert futamok lejátszására. Így a kezdőknek könyebb, a fullexperteknek pedig van kihívás végig (mai napig nem hiszem el, hogy egészséges ember el tudja játszani a Dragonforce- TFAF -t experten, pedig saját szememmel láttam).Viszont így kevésbé érzi az ember azt, hogy gitározna. Pl: nem nyomsz le egy note-ot, a hang elinul, mert még van pár tizedmásodperced, majd mikor a window bezárult elvágja a hangot, mert ugye nem találtad el. Kiábrándító.Viszont pont ezért a hammer-onokat valamennyivel élvezetesebb GH-n tolni, RB-nél NAGYON figyelni kell, hogy az ember ne rontsa el, GH-ban pedig csak szaladgál az ujjad a nyakon fel-salá.

     • Na igen az egy kicsit vicces a GH3ban, hogy néha elkezdi a hangot aztán meggondolja magát. 😀

     • Na megnézem majd ezeket a beállításokat, mert én is csak úgy nekiestem először. Gondolom van vmi teszt is és nem egy skálán kell beállítani hasra ütésre a dolgokat.

     • Fullexpertek skálázhatnak is, de egy elég egyszerű kalibrálási folyamatot kell csak megcsinálni, konkrétan egy metronómot kell követned először kép, majd hang alapján, és magától kiszámolja a szükséges eltolást.

   • Azért ezzel vitatkoznék. Nekem megvan az összes RB meg GH is, de speciel nálam az RB viszi a prímet. Hogy miért mert 1000* jobb számok vannak benne mint a gh-ban. Ez nem csak az én véleményem.Szerintem egyik játék se a zenélést (ritmust) adja vissza (nem is tudná). Magyarul a gitáron csak össze vissza nyomogatsz, mind a gh-ban mind az rb-ben. Köze nincs a riffekhez, talán 1-2 alkalommal.Dob már más, estek 70%-ban tényleg azt ütöd amit a számban. Egyszerűbb számoknál meg 100%. Erről az oldalról szerintem nem érdemes foglalkozni egyikkel se.Csak a felhozatal számít. Ami az RB-ben mint írtam klasszisokkal jobb. DLC-ben verhetetlen, albumok terén is és még csak most jön az RB Beatles. GH Metallica kötelező, bár a számokkal nem vagyok kibékülve.

 7. Nekem kötelező vétel. METAL UP YA ASS!!! 🙂

 8. Sose hallottam erről az emberről, jól le vagyok maradva. 😀 De biztos jól tolja.Viszont csinálhatnának nekem is egy Guitar Hero-t. xD

 9. Én nagyon szeretem a GH-t… De nálam a DDR marad a favouirete 🙂

 10. és lesz benne trófea támogatás 🙂