Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Guerrilla Collective – friss előzetesek izgalmas alkotásokról

Hitchcocktól a kisrókákig van itt minden!

Idén újra visszatért a Guerrilla Collective digitális fesztiválja, és több alkotást is demonstráltak a kiadók és fejlesztők: alább azokról a kalandokról láthattók előzetesek és olvashattok ismertetőket, amelyeket PlayStation platformokra is bejelentettek. A tegnapi, június 5-ei eseményt egy június 12-ei követ majd jövő hét szombaton.

Az Aeon Drive egy pörgős akció-platformer Barcelona cyberpunk verziójában, az új videóban pedig Jackelyne, kardja, teleportációs tőrje és egyedi időmanipulációs képessége látható. A 2Awesome Studio és a Critical Reflex alkotásában a játékosoknak meghibásodott dimenzióhajlító gépek darabjait kell megtalálniuk annak érdekében, hogy megőrizzék az univerzum tér-idejét.

A Lightning Games és a ThiningStars bejelentette, új videót mutatott be az év vége felé érkező ANNO: Mutationemről. A projekt eredetileg az “SCP Foundation” online adatbázisából merített volna, de végül az SCP-logó és kifejezés nem fog szerepelni sehol. Így inkább olyan lesz, mint a Control: egyértelmű lesz, hogy mi ihlette, de nem lesz hivatalosan a világ része a játék. Az SCP egyébként egy fiktív adatbázis, ahol emberfeletti történetekről, eseményekről és személyekről vannak az olvasók által írt bejegyzések. Ezek a bejegyzések egyfajta tudományossággal vannak megfogalmazva, és kutatási jelentésekként prezentálva, ami különleges stílust kölcsönöz nekik. A játékban szereplő egyik lény mintája például az SCP-682 lesz.

A Beasts of Maravilla Island egy 3D-s kalandjáték, ahol egy fiatal fotós a címadó helyszín varázslatos ökoszisztémáját barangolja be, hogy felfedezzen különleges lényeket, megismerje életvitelüket, és – ami a legfontosabb – lefotózza őőket. A Whitethorn Games és a Banana Bird Studios kalandjában a játékosok több mint 50 életformával találkozhatnak, valamint logikai feladványokat oldhatnak meg velük együttműködve a három különálló ökológiai zónában. A tervek szerint ebben a hónapban jelenik meg.

Az Inti Creates a Blaster Master Zero III egy korábbi előzetesét demonstrálta újra. A történet szerint Jason visszautazik a Sophia bolygóra, hogy megmentse Eve-et a történet utolsó fejezetében. A széria eredetileg 1988-ban indult a Blaster Masterrel, amit utána újraindítottak a 2010-es Blaster Master: Overdrive-val, majd ismét a Blaster Master Zeroval. (Maga a franchise egyébként az 1987-es RoboWarriorból, vagy más nevén Bomber Kingből merített sok elemet.) A sorozat sajátossága, hogy a főhős SOPHIA nevezetű tankjával, valamint abból kiszállva is megküzd radioaktív mutánsokkal. A Mega Man játékok több részét is fejlesztő csapat új mókája július 29-étől lesz kapható.

A Bloodstained: Ritual of the Night 2019-ben jelent meg, több mint négy évnyi fejlesztés után. Eredetileg 2015-ben leplezték le, és a tervek szerint 2017 márciusában jött volna ki, a Shenmue III-at leszámítva pedig a Kickstarteren a legtöbb pénzt szedte össze videojátékként: közel 65 ezren 5,5 millió dollárt kínáltak a fejlesztőknek. 2018 novemberében, több csúszás után árultak el, hogy a Shantae-t fejlesztő Wayforward besegít az ArtPlay-nek a munkálatokban. A PlayStation 4-re is kapható játékról íródott tesztünket ITT találod, a 505 Games pedig most Google Stadiára is kiadja, ezért szerepelt róla egy előzetes. A móka a Castlevania: Symphony of the Night alkotójának, Koji Igarashinak a projektje, és játékmechanikáját tekintve is hasonló: a főhőssel egy ördögi kastélyt kell bejárni és le kell győzni az ellenségeket, amelyek képességeit a figura magába tudja szívni és fel tudja használni.

Az All In! Games és a The Farm 51 egy új előzetest mutatott be a Chernobylite-ról, a 2019 óta korai hozzáférésben PC-n már nyomható sci-fi túlélő horrorról. A játékot a Get Even csapata készíti és a szabad felfedezést vegyíti egy kihívást jelentő harcrendszerrel, a barkácsolás lehetőségével és a nemlineáris történetmeséléssel. A játékosok a csernobili erőmű egyik volt alkalmazottját irányítják, aki egy szerettének rejtélyes eltűnése után nyomoz, miközben próbál életben maradni és felfedni a durva titkokat: összeesküvések, rémület, szeretet és megszállotság várják az érdeklődőket. A szerepjtátékban az együttműködés is fontos, így csapatot kell toborozni, gondoskodni kell a szövetségesekről, továbbá ételt, gyógyszert, fegyvert és információt biztosítani számukra, ők pedig segítenek a küldetésben – a megfelelő kapcsolatok nélkül azonban rosszabbak lesznek az esélyek. Tatianát, a főhős életének szerelmét kutatva fontos döntéseket kell hozni, amelyek hatással lehetnek a jövőre – az emberi veszélyek mellett azonban emberfeletti gonoszságok is figuránk életére törhetnek. A kaland több lehetőséget biztosít, így lehet akcióhősként nyomulni, csendesen kiiktatni a gonoszokat, vagy észrevétlenül osonni. A játék júliusban érkezik.

A HandyGames és a Herobeat Studios oldalnézetes, ökotudatos kalandjátéka az Endling, amely története a Föld utolsó anyarókájáról szól, aki meg akarja menteni három kölykét: etethetjük és nevelhetjük a piciket, megismerhetjük őket, és láthatjuk őket felnőni. A játékosok megismerhetik, hogy milyen lesz a bolygónk, ha a környezetvédelmet nem tartja szem előtt az emberiség. A tervek szerint idén jelenik meg.

Itt is felbukkant a 505 Games és a Yonder: The Cloud Catcher Chronicles – teszt ITT – fejlesztéséről ismerhető Prideful Sloth Grow: Song of the Evertree című, idén megjelenő alkotása, amiről többet ITT tudhatsz meg.

Fantasy sportolást kínál a KungFu Kickball, amely a focit a kung fu akciófilmek bunyójával vegyíti: ütni, rúgni és titkos technikákat kell alkalmazni annak érdekében, hogy belezúzzák a játékosok labdájukat a másik csapat harangjába: minden kongatás egy pont, és a legtöbb ponttal rendelkező team nyer a végén. Lesznek egyjátékos bajnokságok is a WhaleFood Games és a Blowfish Studios projektjében, és persze helyben és online is lehet majd nyomni.

A Lamentum egy pixeles túlélő horror New Englandben a XIX. század közepe környékén. Az Obscure Tales és a Neon Doctrine kalandjában egy fiatal arisztokratát, Victor Hartwellt kell irányítani, aki egy a feleségét, Alissát gyötrő halálos betegségre keresi a gyógyír. A Grau Hill villa sötét csarnokai rejtik az utolsó reménysugarakat: az ősi titkokat és elfeledett tudományokat felfedő ura a háznak állítólag meg tudná gyógyítani a nőt, de milyen áron? Az alkotók a Resident Evilből és a Silent Hillből is merítettek a kozmikus horror mellett, mint például Cthulhu mítosza.

Jonas Manke – a Studio Inkyfox – egyedül készíti az Omno című hangulatos kalandot, amely a felfedezésről szól egy ősi, csodákkal teli világban. Az Unreal Engine-ben készített mókában életteli erdőkben, a nap által pörkölt sivatagban és egy fagyos tundrán kell barangolni – sőt, egy elveszett civilizáció ereje még a felhőkhöz is felrepít. Különös lények várják a játékosokat, akik egy 3D-s logikai platformer feladait teljesíthetik.

Az Onsen Masterben egy fürdőt kell menedzselni, ahol a vendégek különféle fájdalmaira és balyaira kell alapanyagokat létrehozni Izajima fantasy szigetén. Az onsen fürdőket körbevevő közösségeket kell egyesíteni közben, és felfedezni az emberfeletti világot ebben az akár ketten is játszható kalandban, amelyet együtt vagy másokkal is lehet nyomni a Waking Oni Games és a Whitehorn Digital alkotását.

A Rubi: The Wayward Mira egy 2D-s akció-platformer egy élettel teli pixevilágban, ahol a tudomány és a varázslat találkoznak. Képességalapú előrejutást kínál, ami egy Metroidvania mag köré van építve, alapvetően nem lineáris játékmenetre, és több játékstílusra- és befejezésre – számíthatnak a Wayward Games játékában, ahol a cél visszavinni a címadő főhöst saját hazájába, Casimirre és megmenteni népét a kihalástól, ugyanis a Föld idegen világában találja magát.

A Good Shepherd Entertainment és a Zeno Clashről ismerhető ACE Team új előzetesen mutatta be The Eternal Cylinder című játékát. A kaland során szeretnivaló lények nyáját irányíthatjuk egy különleges, egzotikus életformákkal teli idegen világban, ahol a szürreális környezetben állandó veszélyt jelent a címadó Cilinder: egy hatalmas, ősi eredetű, görgő struktúra, amely mindent eltipor, ami az útjába kerül. A világ véletlenszerűen van generálva, valós idejű rombolással és organikus felfedezéssel. A lények – Trebhumok – a tápláléklánc aljáról indulnak, de mutálódhatnak és fejlődhetnek különféle növények és állatok bekebelezésével, így új fizikai attribútumokra és képességekre téve szert. Idővel már úszni és repülni is tudnak, illetve új érzékszervekre tehetnek szert, ezek az újítások pedig mind hozzájárulnak a különböző feladványok, kihívások és veszélyek túléléséhez. Az alkotás idén jelenik meg.

A Touhou Hyouibana ~ The Antinomy of Common Flowersben egy rejtélyes jelenség miatt az emberek testét és lelkét is megszállja valami. A játékosok azért küzdhetnek majd, hogy kiderítsék mi az oka: mindezt pedig egy 2D-s akció bullet hell elemeket beépítő kettő-kontra-kettes bunyós köntösben, amely világában emberek és démonok – youkaiok – egyaránt léteznek. A Touhou Project 15,5. része már április 22-e óta kapható PlayStation 4-re, így a Phoenixx, a Twilight Frontier és a Team Shanghai Alice inkább csak a köztudatba akarhatta jobban hozni a projektet.

A Trifox egy színes kaland a Big Sugartól és a Glwfish Interactive-tól, amelyben egy sokoldalú, fenomenális róka kapja a főszerepet. Miután otthonát megtámadják és tévékapcsolóját ellopják, a címadó hős a fosztogatók nyomába indul, és egy a 3D-s platformerek aranykorát idéző kalandban lesz része: varázslat, erő és különleges kütyük segítenek, hogy négy veszéllyel teli világban járjanak túl a játékosok a rosszfiúk eszén, hogy végül összecsapjanak a főgonoszok főhadiszállásán az ellenséggel. Harcosként óriási pöröllyel lehet menni, varázslóként a mágia és a rejtélyek mesterei lehetnek, míg mérnökként egy hátizsáknyi ketyere várja a résztvevőket – ezek ötvözése pedig ravasz megoldásokhoz vezet. A tervek szerint 2022 első negyedévében lesz kapható.

Az Ultra Age egy pörgős, 3D-s karakterakció a Dangen Entertainmenttől, a Next Stage-től és a Visual Darttól. A történet főhőse egy fiatal harcos, Age, aki az elindul, hogy megmentse az emberiséget a kihalástól: pengéivel robotikus és mutáns ellenségeket kell legyőznie, futurisztikus helyszíneket bejárnia, és felfednie egy hatalmas, a bolygó sorsát érintő összeesküvést. A távoli jövőben a Föld erőforrásai már nem elégítik ki az igényeket, és az ökoszisztéma visszafordíthatatlanul megváltozott egy meteor miatt. Az emberiség kettévált: vannak, akik elmenekület a bolygóról és átköltöztek az “Orbital Arc” nevezetű űrkolóniára, míg a “The Shelter” létesítményben maradtak a többiek. Amikor utóbbi csoport minden ellátmányt elvág előbbitől, az emberiség egy utolsó, merész kísérletbe vág, hogy megmentse az emberiséget: így érkezik meg Age a Földre lebegő android társával, Helvisszel. Kardja mellett egy dróttal magához tudja rántani ellenségeit, de ő oda is tud teremni a gonoszokhoz, ami taktikus játékmenetre ad lehetőséget – a folyamatos fejlődés és bővítés pedig új lehetőségeket kínál majd. A 3174-es év világában futurisztikus mechák, erdők és sivatagok, valamint rejtélyes karakterek és hatalmas főgonoszok várják a játékosokat. A kaland ősszel fut majd be.

Az ArticNettől és a Kemcotól készül az RPGolf Legends, amelyben golfozás és szörnyek várják az akció-RPG-k szerelmeseit. A széria első része, az RPGolf még okostelefonokra jelent meg 2017-ben, majd számítógépekre 2018-ban, az új epizód azonban konzolokra, és így PlayStationre is elérhető lesz.

A Microids és a Pendulo Studios bejelentette az Alfred Hitchcock – Vertigo című narratív kalandot, amely a legendás rendező 1958-as, Szédülés című filmje alapján készül, amelyet egyébként a Boileau-Narcejac francia duó D’entre les morts című regénye ihletett. A pszichológiai thrillerben vékony a határ a valóság és a fantázia között: Ed Miller író sértetlenül úszott meg egy autóbalesetet, és bár senki mást nem találtak vele, meggyőződése, hogy feleségével és lányával utazott. Az esemény traumája miatt súlyos szédülés gyötri, és a terápia megkezdésével együtt próbálja kideríteni, hogy mi történt azon a napon. A sztori eredeti módon dolgozza fel a megszállotságot, az emlékeket, a manipulációt és az őrületet, és alapvetően szabadon értelmezi a filmet, de nem csak a narratíva, hanem a történetmesélési és vizuális technikák terén is merít belőle, miközben három karakter szemszögéből meséli el történetét. A játékosok több idővonalat tapasztalhatnak meg, hogy ellenőrizhessék az eseményeket és megkülönböztethessék a valóságot a megtévesztő emlékektől. Josue Monchan narratív tervező egyébként megemlítette, hogy a mester egyéb alkotásaiból is lesznek figurák: például az 1945-ös Elbűvölve (Spellbound) című filmből, az 1960-as Psychoból és az 1940-es A Manderley-ház asszonya (Rebecca) című történetből is. A játék 2021 végén lesz elérhető.

Ha érdekel, megtekintheted teljes egészében is a Guerrilla Collective 2021-es műsorának első napját.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. A Lamentum jöhet!

  2. AeonDrive <3