Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

GrimGrimoire Once More – trailer az alkímiáról

A varázslattípusok egyike.

A Nippon Ichi Software és a Vanillaware bemutatta a visszatérő GrimGrimoire Once More új előzetesét, a mágia négy típusa közül mutatja be az “Alchemy” nevezetűt. A játék a 2007-es 2D-s stratégiai GrimGrimoire feljavított változata, az új videó pedig a főhős útját kísérő diákokat és tanárokat emeli ki.

A móka főszereplője Lillet Blan, egy gyakornok boszorkány, akit egy ötnapos, ismétlődő ciklusra küldenek, miután iskoláját megtámadja egy varázsló, aki a Bölcsek Kövére vadászik. A játékosnak familiáris nevezetű egységeket kell irányítania, akik mind attribútumokkal rendelkeznek egymással szemben, a cél pedig túlélni a gonoszok hullámát vagy megsemmisíteni bázisaikat. A maga idejében pozitívan fogadták, dícsérve a játékmenetet és a történetet, de kritizálva a vezérlést és a hangokat.

George Kamitani író-rendező az Atelier Marie: The Alchemist of Salburg és a Harry Potter alapján rakta össze a világot. A csapat eredetileg saját StarCraftot szeretett volna készíteni, és első alkotásuk, az Odin Sphere fejlesztésének befejezése után vágtak bele. Érdekes módon ez mégis előbb került ki, és egyszerre lett a csapat debütálása Japánban, valamint csapolta meg költségvetését. Eredetileg folytatásokat is terveztek, de nem volt sikeres, így nem folytatódhatott a sorozat. ésőbb a korai játékmenetet és az ábrázolásmóddal kapcsolatos elképzeléseiket a nagysikerű 13 Sentinels: Aegis Rimhez gondolták újra.

A Weekly Famitsu legújabb számából kiderül, hogy négy “Nagyvarázlsatot” lehet majd bevetni a csatáknál, mint újdonság. Lesz egy képességfa is, amivel fejleszteni lehet a familiárisokat a pályák végén megszerzett pontokból. Jobb lesz a felbontás és támogatja majd a szélessávú képernyőt. A történetnél és a csatáknál is lehet majd előretekerni, míg utóbbinál lehet közben menteni is. A “nehéz” módot finomhangolták, hogy nagyobb kihívást jelentsen az eredetihez képest, a galériában pedig különféle illusztrációkatl ehet megtekinteni. Emellett új szinkronstáb is van: Lillet Blan hangja Iori Saeki lesz, Margarita Surprise-é és Gammel Dore-é Miharu Hanai, míg Advocaté Hiromichi Tezuka.

Az alkotás Japánban július 28-án jelenik meg PlayStation 4-re, de feltehetőleg később hozzánk is ellátogat majd. A szigetországban már elérhető egy demo is.

Hozzászólás