Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Grand Theft Auto – anyavállalata megveszi a FarmVille-ért felelős Zyngát

Többe került, mint a Microsoftnak a Bethesda.

A Grand Theft Auto sorozatot birtokló Take-Two felvásárolja a FarmVille-ért és egyéb mobilos közösségi sikerjátékokért felelős Zyngát.

A Take-Two egy közleményben tért ki arra, hogy az alkuval az egyik legnagyobb és legdiverzifikáltabb mobilos kiadó lehet a szakmában. A Zynga több mint 183 millió aktív felhasználóval rendelkezik. A cég kitért arra, hogy a mobilos titán szakértelme segíthet ingyenes és platformközi ambícióinak megvalósításában, illetve segíthet mobilokra is elkészíteni, valamint új módokkal kibővíteni konzolos és PC-s tulajdonait, mint a GTA, a Borderlands, a BioShock vagy az NBA 2K. Sőt, ezekkel kapcsolatban relatíve gyorsan szeretne eljárni. A felvásárlást követően is megmarad pozícióiban Frank Gibeau, a Zynga elnöke és vezérigazgatója, míg a Take-Two menedzsmentcsapata áll majd az egyesített vállalat élén.

A Zynga lesz a felelős a Take-Two mobilos erőfeszítéseiért a továbbiakban, beleértve a T2 Mobile Games vállalkozást, ami a Zynga brand alatt saját labelként üzemel majd. A Take-Two jelenlegi mobilos kínálatai közé tartozik a Dragon City, a Monster Legends, a Top Eleven, a Two Dots és a WWE SuperCard.

Az alku az eddigi legnagyobb videojátékos felvásárlás, 12,7 milliárd dollárjához képest elmarad a Tencent 8,6 milliárdos befektetése a SuperCellbe és a Microsoft 8,1 milliárd dolláros Bethesda-felvásárlása. A járvány egyébként jelentős felvásárlási hullámot is magával hozott: az InvestGame kutatása szerint az ilyen jellegű alkuk átlépték az 52 milliárd dollárt 2021 első három negyedévében. A legfőbb szereplők a Sony, az Electronic Arts, a Tencent és az Embracer Group voltak. Ez a szám két és félszer magasabb, mint a 2020-ban ilyen célokra költött 22 milliárd dollár. 2020 pedig 2016-hoz képest a legnagyobb ilyen év volt a már említett ZeniMax (Bethesda) és Microsoft alkuval, valamint azzal, hogy az EA felvásárolta a Codemasterst. 2020-ban a Tencent, az Embracer Group, a Stillfront és a Zynga jártak az élen.

A kutatás megemlítette, hogy, mivel a videojátékok felülmúltak több, a járvány által sérülő ipart, a publikus és privát befektetők is stabil célpontként tekintenek rá.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Tekintve, hogy a mobil piac simán alázza mindkét konzol óriást teljesen logikus lépés.