Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gran Turismo – számokban kifejezett széria

Bár néhány magyar videojátékos portálon már megjelenése után szinte azonnal, [I]halálbiztosan[/I] megmondták az egy éves koruk óta gémelő, éppen az érettségi vizsga bonyodalmaival küzdő, bölcs és tapasztalt, hatalmas tudásanyagot felhalmozott [I]szakemberek[/I], hogy a Gran Turismo PSP óriásit bukott a piacon, most a Sony kiadta saját számadatait. Ezek szerint a GT PSP exkluzív verziójából tavaly október óta 1.8 millió darab fogyott világszerte, ami nem igazán aposztrofálható sikertelenségnek…Ennek fényében nézzük meg, hogy szerepeltek a Gran Turismo széria egyes részei világviszonylatban:[B]Gran Turismo – 10,850,000 Gran Turismo 2 – 9,370,000 Gran Turismo 3 A-spec – 14,890,000 Gran Turismo Concept – 1,560,000 Gran Turismo 4 “Prologue” – 1,350,000 Gran Turismo 4 – 10,980,000 Gran Turismo 5 “Prologue” – 4,650,000 Gran Turismo PSP – 1,800,000 Összesen – 55,450,000[/B]Igen, jól látod: ötvenöt millió darab GT szoftverben égették a gumikat és tekerték a kormányt eddig a videojátékos sofőrök. Gondolom mindenki számára dereng már, miért és hogyan készül a Polyphony Digital minden idők legjobb, legtartalmasabb és legtökéletesebb autóversenyes játékának megalkotására a Gran Turismo 5-tel. Sokat kell rá várni, de kárpótolni fog mindenért. Remélhetőleg rövidesen…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “A “”rövidesen”” szó és lassan a “”2010″” is vicc már XDDe ezen számadatok fejében persze a végén mindenki azt fogja mondani:Igen! Ez GT! Megérte várni!”

 2. Tökéletesre törekednek. Csak nehogy úgy járjon ez a játék is mint a Duke Nukem Forever.

 3. Érdekes, hogy pont a 3-ból fogyott el a legtöbb. Szerintem pont az a leggyengébb a 4 közül.

 4. Jó lenne ha még idén kárpótolna 😀

 5. A 3A-specen nem is csodálkozom. Igazi demonstráció volt, hogy hogy kell kinéznie egy autós játéknak ps2-n. Évekig közelébe se ért senki (garfikában persze)

 6. Remélem, hogy ha bukjuk a tavaszi megjelenést, nem tolják át öszre, vagy karácsonyra… Mert egy nyári megjelenés szerintem nem annyira esélyes.

  • Nyari megjelenes tuti nem lesz, akkor az emberek nem annyira vannak a lakasba kenyszerulve! 🙂 Masra koltenek! Bar a fuggok, mint en is megvenne! 🙂

 7. Lol ez azt jelenti, hogy a gt5 fejlesztési költsége már megtérült szimplán csak a Prologue eladásaiból? 😀

  • Jó kérdés! Nem tudom játékonként mennyi lehet a tiszta nyereségük, de azt ne feledjük, hogy a Prologue valamivel olcsóbban került a boltokba, mint egy teljes játék. És itt bőven 50 millió felett van már a fejlesztés költsége. 🙂

 8. Ez a játék rohadtul megdobja majd a gép eladásokat is. 🙂

 9. Egyébként ha már a Prologue 4,650,000 példányban fogyott bele sem merek gondolni a teljes mennyibe fog… bőven meg lesz (ha tartják az áprilisi megjelenést) az 5 milka, 2010 végig.

  • Milyen áprilisi megjelenést? Tudtommal márciusi megjelenés volt amit töröltek, és azóta nincs hír megjelenési dátumról.De javíts ki ha tévedek és biztos információd van.

   • Én úgy emlékszek, hogy április vége van belőve megjelenésnek számunkra… aztán amint látom március 31. a megjelenés időpontja (Gametraielersen legalábbis ezt írják). Ha ezt tartják akkor ide hozzánk csak áprilisban fog eljönni a GT5 (nem tudom melyik régióban jelenik meg előbb de nem hiszem, hogy EU lesz az aki kapja az első adagot, sosem volt így).

 10. GT3 mellett a GT4 kevésnek tűnik.Fura… Jó lenne egy olyan adat is, hogy melyik részt mennyiből készítették, mert akkor valszeg a GT2 a legsikeresebb.

  • Szerintem a Gt4-ből azért fogyott kevesebb, mert sokan leszedték netrőlGt3 2001es megjelenésekor még lehet drága volt egy dvd író de a Gt4 megjelenése idejében már dobálták fillérekértGt5 P ből is azért adtak el 4,6 milliót mert drága a lemez meg az író egyébként meg állt volna 1,5 millánál szerintem(Nekem Eredeti Gran Turismoim vannak mielőtt még valaki nekem állna)

 11. GT3 14milka az durva!!

 12. A GT5P eladásai szépek.4.6milla és ez csak a prologue.Szép kis bevételt szedtek össze ezzel is.(ÉS én kettőt vettem. XD)

 13. Remélem a GT5 is ilyen jól fogy majd 10 millió a kötelezo és kész!!!

 14. Láttam már pár adatot ezek közül. Érdekes, hogy a GT3 fogyott a legjobban holott a gumi tapadása eléggé elcseszett volt. Függetlenül attól hogy állítottad.Úgy gondolom 2010ben mindenképpen kifogják adni, habár a mester már mondott egy dátumot, az még is ellett halasztva. Talán világpremierre készül?Pletyka: Nyáron jöhet ki. Hivatalosan úgy tudom nincs alátámasztva.

 15. szép ! legjobb autós game , vagyis AZ autós game !!

 16. szeretnék én bizniccel ennyit bukni mint ők a GTvelXD

 17. Elég meleg számok.

 18. Azt azért nem hittem volna, hogy a GT3 A-spec jobban fogyott, mint a 4. rész. Azért az a 4 milla kölönbség nem kevés!

  • Európában több fogyott a GT4ből.Mondhatjuk, hogy a javát mi vettük meg.Európa GT3: 5.85 MillióEurópa GT4: 6.5 Millió (a 10.98millióból)

 19. Egyedül a PSP verzió nincs meg, a többiből én is kivettem a részemet 1-1 darabbal. 🙂

 20. Mondjuk a GT5 már talán sokáig készül. A jó munkához idő kell, ez tény, de ha túl sokáig csiszolják, akkor el is ronthatják.

  • Nem az a gond, hogy elrontják. Inkább az idő ami nem áll meg, csak úgy csúszkálnak a hónapok (évek) viszont a technika, elvárások nőnek ezzel. Ez esetben mondjuk szerencse hogy jóval megelőzi korát a játék bár még így is veszélyes amit csinálnak…

 21. DE mennyi az elegedetlenkedo, aki rinyal, hogy miert kesik. Bezzeg ,ha 1 fuszal is nem ugy allna ahogy ok szeretnek, akkor meg menne a rinya!!! En datumot se mondtam volna helyukben tavaly! En lazan megertem a kesest, hisz tokeletesre torekednek es ennyi tipusu jarmuvet nem egyszeru osszecsiszolni ,raadasul tores stb….

  • …időjárás, napszakok, rali, Nascar, kamerás fejkövetés, kisfszom…

  • “Nem a késéssel van a gond (a tényt magát én is megértem), hanem inkább az ígérgetéssel, és az azt be nem tartással. Tudom, sok az újítás, meg a meló, de ez a “”sokat akar a szarka…”” tipikus esete.”

   • Csakhogy ez a játék értékéből semmit sem von le.

    • Nem persze.Van egy ismerősöm, a megjelenés körül vett gépet mondván jön a GT5. Kiderült, hogy nem jön, fogta az egész hóbelevancot, eladta, vett egy boxot. Tavaly év vége felé úgy hírlett végre megjelenik a mindenki által annyira várt manna, ismét vett egy gépet, de a manna megint nem jelent meg. Végigjátszotta az Uncharted 2-t, és most, hogy úgy hírlik megint nem lesz egy darabig a GT5-ből semmi, megint árulja a gépét, és ki tudja vesz-e újra? Ez inkább a gond, mert hányan lehetnek így?

   • LAttal mar te szar GT reszt, mert en meg nem?! Psp verzio is kib. jo lett, csak emiatt akarok most par honapra ujra venni PSP-t, mert hianyzik es elejen abbahagytam, de kenyszerbol el kellett adnom!! Ez a jatek meg nem 100 oras lesz, hanem vegtelen, innentol csiszoljak csak veglegesre, aztan mar csak DLC formajaban palyakat krealjanak ra! 🙂

  • Elégedetlenséggel tölt el az elégedetlenkedők száma.