Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gran Turismo 6 – ittas vezetés demonstráció

Rendhagyó, a PS3 exkluzív [B]Gran Turismo 6[/B]-hoz kapcsolódó, de annál nagyobb jelentőségű hír. A belga Road Safety group a GT6 segítségével szeretné felhívni a fiatalok figyelmét az alkoholfogyasztás veszélyeire AMO_RACING87 szerepletetésével, aki maga is GT Akadémia döntős volt – ő Belgium leggyorsabbika.Brands Hatchi gyors köre után megivott pár pohárral, majd próbálta megismételni a menetet. Jól látszik, hogy szinte azonnal elvesztette az uralmát az autó felett és falnak, vagy autónak ütközött. Belegondolva ez a való életben milyen veszélyt jelent, mindenki vigyázzon magára és hozza meg a döntést előre!Az egyik üzenet: “you can’t restart life”, azaz az életet nem tudod újrakezdeni, tehát ez nem játék. A másik üzenet pedig, hogy ha vezetned kell, ne igyál max. a GT6-tal játssz! (De tartsd távol magad az online játéktól is, mert ezt ott sem díjazzák.)[YOUTUBE]g6kUKG6RP5k[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. …és itt egy helyben ül a forma, semmilyen G hatás nem hat rá.

 2. No igen, ez már a néz de nem lát kategória. 🙂

 3. Mondjuk nem addig kellett volna itatni a tagot, amíg már járni is alig tudott 😀

 4. 😀 De nagy ötlet volt

 5. Csak ittasan vezetek konzolon.

 6. Mi nyáron kipróbáltuk Empiékkel…csúful beba**tunk, és tökéletesen ezt produkáltuk mi is…pedig meg voltunk győződve róla, hogy menni fog… :)A videóhoz meg csak egy hozzáfűznivalóm volna…Miééééért zoknibaaan? Van kesztyű, meg névvel ellátott sisak, de zoknibaaan tolja…miééért? xD

  • Mert általában a srácok otthon is zokniban nyomják, így szokták meg. Michelisz Norbi is levette a cipőjét, mikor szimulátorokon csapott össze a wtcc mezőny:) (volt egy ilyen videó)

 7. Én sose piálok ha vezetek,szigorúan csak előtte vagy utána!:DViccet félretéve szerintem sem ez a videó fogja megváltani a világot,de azért van tanulsága.

 8. Természetesen egyetértek, hogy nem kellene ittasan vezetni, de az, hogy zéró tolerancia van, tehát ha nem 0.0-át fújsz az elég hülyeség.Ugyanis bármitől többet fújsz 0-nál, még ha egy likőrös bonbont eszel meg, vagy rumos süteményt…

  • Normálisabb helyeken az EU-ba tolerálják a csekély mennyiségű alkohol fogyasztást.1 pohár bor ill. 1 korsó sör!Persze ezeken a helyeken a közlekedés kultúrája egész más szinten van.

   • Akkor ezért jár sok kulturált külföldi hozzánk részegen vezetni? Egyébként szerintem nem baj, hogy nálunk nem tolerálják az ittas vezetést semmilyen szinten. Legyen is így! Az EU meg maradjon csak A normálisabb hely!

    • Ja, mert az jobb ha megeszel egy adag somlóit amit mama csinált(igazi rummal) és megbüntetnek mert minimálisat fújtál?

     • Ha ittasan vezetsz, akkor nem mindegy, hogy ivástól vagy evéstől? 🙂 Amúgy meg ez csak olyan legenda. Egy süteménytől vagy bonbontól legfeljebb értékelhetetlen fújásod lesz.

     • Ezt mond az ismerősömnek akit megbüntettek miután házi barackkompótot evett a rántott hús mellé:)

     • Barackkompótot? És mit ivott utána? 🙂 Amúgy Szlovákiában vagy Magyarországon volt ez? Mert valami sántít ebben a dologban.

     • Szlovákiában.A levét itta csak meg utána.

     • Gondolom már régebbi volt és elkezdett erjedni vagy valami. 0.1-et fújt ha jól emlékszem. Persze csak pénzbüntetés volt érte, de akkor is.A lényegen nem változtat. A zéró tolerancia túl szigorú. Valamennyit engedni kellene, mert nem csak tényleges alkohol fogyasztástól lehet fújni.

     • Amióta hallottam a történetét, azóta vezetés előtt még rum-cocost sem merek enni…

     • Azért, ne vicceljünk ennyire, én pl simán megiszok egy sört ( 0,5l, max. 4.5%alch. súlyom:75kg[ sportos alkat ]) vezetés előtt 3 órával. Belefutottam már indulás után ellenőrzésbe, és simán 0 volt.

     • Persze ez simán előfordulhat, így a RumCocos is veszélyt jelent. 🙂 De egy Cocos után én egy fél óra után biztos indulok. :DMondjuk egy zacskónyi után, tuti hagynék egy sörnyi időt. 😀

     • Ezt mondom. A 0.1 mg/l értékelhetetlen eredmény. Legalábbis nálunk. Nem tudom, Szlovákiában hogyan működik, de ha Magyarországon ilyen van, meg kell mondani a rendőrnek, hogy ettél olyat, ami miatt pozitívat jelezhet a szonda. Alkoholos szájvíznél tuti pozitív lesz az eredmény, de csak néhány percig. Ilyen esetekben meg fogják ismételni a fujatást pár perc elteltével.

     • …majd egyél pl. igazi kefírt.

    • Azt azért sejthetted volna, hogy nem Szlovákiára, Romániára vagy éppen Bulgáriára gondoltam.(AU, Németo. Hollandia pl.)Ezen országok sofőrjeiről lehetett a hírekben hallani jellemzően.(Szlovákiáról meg csak 1 kirívó esetben ha jól tudom)Nem mondtam, hogy nem jó az, hogy zero tol. van itt.Így van jól.Amíg nem adnak észt az embereknek addig tényleg maradjon is így.

     • Akkor itt mindenki hülye? A külföldiek közlekedési kultúrájáról: nem tudom, voltál-e Horvátországban nyaralni. Ők például nem ismerik az irányjelzőt és annak van elsőbbsége egy kereszteződésben, aki előbb ér oda. A szlovének meg nem ismerik a behajtani tilos táblát, meg anno még a körforgalomról sem tudták, melyik irányban is kellene behajtani. Viszont ide előszeretettel jönnek át kocsmázni. Kocsival. Az osztrákok és németek – hogy nyugatiakat is mondjak – közül sokan ugyanezt csinálják. Itt nyaralnak, aztán szépen eliszogatnak, majd kocsikáznak, mert úgy vannak vele, hogy nálunk úgyis mindent lehet. Ezt azért is mondom, hogy mi ne nézzük már le saját magunkat, mert vannak, akik ezt megteszik helyettünk – végülis az ő címereikben sas van… Ja, azt meg meg kell nézni, hogy a taljánok hogyan közlekednek! Leszarják a KRESZ-t. És nem ők az egyetlenek.

     • Nem mindenki de több van mint amennyi bőven elég lenne.Én is belestem az egyik legjobban utált hibába az általánosításba.Hagyjuk is azt javaslom.Mielőtt egymás torkának ugranánk.

   • Nálunk az a baj,hogy ha engednék az 1pohár sört vagy 1 pohár bort akkor mi biztos 10pohárral innánk. Inkább zéró. 😀

  • Igen, hivatalosan még szájvizet se használhatsz vezetés előtt, mert am annak is van alkohol tartalma. Ez a necc benne:/

 9. Sőt én tovább megyek:NE IGYATOK HA VEZETEK

 10. Ne piáljatok srácok…..ha vezettek.

 11. Ez jó. Régebben én is ki akartam már próbálni kíváncsiságból, de nem tudtam összehozni a játékot a piálással, mert szerencsére igen ritkán iszok.

 12. Tesztpályán kipróbálnám az ittas vezetést!

  • Az miért lenne jó? Ott is összetörheted magad. Igaz, csak magad.

   • Meg a kocsit is.Ringen volt ilyen vezetéstecnikai tréning vagy a rendőrség figyelemfelkeltő akciója részeként. Videót láttam róla.Nyilván nem csutka részegen próbálnám mert úgy tényleg nem sok értelme lenne.Mondjuk 2-3 sör után, üres tesztpályán ahol csak a bójákat kell kerülgetni.

    • Igen, a kocsi sem járna jól. Amúgy érdekességnek és elrettentésnek biztosan hasznos kipróbálni, de tréningnek semmi értelme szerintem. Vagy lehet fejlődni piás vezetésben, és hasznosítani élesben a rutint? 🙂

    • Mythbustersben tesztelték az ittas vezetést:)

 13. iszok:D

 14. A videó üzenete magáért beszél.

 15. Biztos nem ez a cikk, vagy hír fogja leszoktatni azokat a (köcsögöket) z embereket akik piásan a volán mögé ülnek. Szép gesztus meg minden, csak értelme nincs! Aki ittasan a volán mögé ül, én nem hogy elvenném a jogsiját de még el is üttetném kocsival, csak hogy érezze a törődést!Ja és boldog karit mindenkinek 🙂

 16. Én biztos behánytam volna a bukósisak alá.

 17. Challenge accepted. Persze csak a virtuális volánnál, de jól bebaxva.

 18. Szerencsére nem iszom alkoholikot! 🙂

 19. De szerintem ez a csóka se nagy piás!! Ültetnének engem oda, és néznék meg, hogy teljesítek józanul, vagy ittas, valamint részeg álapotba. Noha a való életben soha nem vezettem/vezetnék még akkor sem, ha csak egy kortyocskát is ittam. De szerintem az sem mindegy, hogy ki iszik mit és hogyan. Mert nagyon sokszor észre vettem azt magamon, hogy egy jól sikerült éjszaka után, mikor haza tántorogtam beizzitottam a vasat és olyan köridőket csináltam, hogy józanul vért kellett izadnom, hogy sikerüljön felül múlni.DE NEM MINDIG!!!!!!!! Tehát félre ne értsetek, de ha már ilyen teszteket/felhívásokat csinálnak, szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy mit iszol, hol, hogyan, és milyen gyorsan. Mit mivel mit csinálsz közbe.De akárhonnan nézzük, a való életbe nem fér, és nem is férhet meg egymás mellett. Ez azonnal jogosítvány vesztéssekl járjon. Szerintem!! A csirke szerint is. 🙂

 20. “””-Csokibácsi, megfújjuk a szondát? -Én mindent megfújok!”” :)”