Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gran Turismo 5 XL – amerikai dobozkép

Sajnos egyelőre bélyegminőségben, de mindenképpen eredetinek tűnő formában jelent meg nemrég a neten a Playstation 3 exkluzív [B]Gran Turismo 5 XL[/B] amerikai dobozképe. Az Államokban állítólag január 17-20. magasságában megjelenő tuningverzió európai megfelelőjéről egyelőre nincs hírem, de szinte biztos, hogy PAL változatban is hozzáférhető lesz rövidesen.Az XL az alapjátékon túl tartalmazza az összes eddigi frissítést és DLC-t, autókkal-pályákkal együtt. Ez lesz (lehet) az egyetlen megoldás azoknak, akik pl. amerikai profillal játszanak, de európai szoftvert használnak, hogy mehessenek mondjuk Spa-n, az eddigi játékállásuk használatával. A régi GT5-öt eladod, ezt pedig megveszed helyette…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Még mindig lehúzás…

 2. Óóó, szuper, akkor addig nem veszem meg a simát! 😀

 3. nekem meg senki ne mondja hogy a hangok élethüek meg nagyszerüek! olyan mintha pincébe lenne az autó! néhány verseny videót vagy rally versenyt meg lehet nézni milyen a hang!

  • A hangok sosem voltak a GT erőssége,mindig is porszívó volt…Hang téren a mai napi az új NFS részek vszik a prímet ott hangról fel lehet ismerni az autókat, akár a Subaru bubogását akár a Wankel jellegzetes ütemeit… Itt porszívó van akárcsak a legtöbb másik címben…

   • és szerinted miért nem tudtak vagyis miért nem tudnak normális igazit versenyhangokat beletenni ha már ennyit dolgoztak rajta! ez már alap lett volna! némelyik autónak egyforma a hangja tiszta nevetséges!

    • Teljesen mind1 ez a legtöbb játékban így van, a GT-nek is mindig porszívó hangjai voltak,ez van. Porszívó van a konkurencia Forzájában is,és még számtalan nagynevű játékban.

 4. Mentést felismeri?

 5. Nem kötelező játszani vele.Szerintem magasan a legjobb szim. konzolon,de még a pc-s szimekkel is felveszi a versenyt.

  • “Nem is játszom,ráuntam igen hamar…Várok a GT6-ra, GT-ből mindig a páros számúak voltak kiemelkedőek a páratlanok csak “”techdemók””…. Szimuláció terén konzolon erősen második helyen áll a Forza 4 mögött,ott jócskán kevesebb a nevetséges hülyeség (de van ott is azért,csak legalább a készítők nem túlozták el a hátsókerekes és a középmotoros autók irányítását – GT-ben gyakorlatilag egy vicc ahogy ezek a autók reagálnak és csúszkálnak) …De hogy a pc-s szimulátorokkal felveszi a versenyt?:) Tartalomban látványban köröket ver rájuk…De szimulációba azért messze nem. Pl GTR szintet azért jócskán nem éri el. Sem ez sem a Forza…”

 6. “Inkább a GT6-ot csinálnák már. GT5 számomra a látványon kívül egy csalódás.Rám erőltetett autók tömkelege,a régi jó lassan tuningolgatok és az autómmal indulok egy rakat versenyen érzés sehol,tömve a garázs szemetekkel mert kötelező azokkal menni, a B-spec egy ötlettelen dögunalmas baromság (kb arra jó hogy megkajáljak játék közben), és élvezetes versenyek alig akadnak (azok is kb a “”limit nélküli”” versenyek. Ráadásul a szimuláció is hagy némi kívánnivalót,a kedvencem az “”átlendülő”” seggű autó ami semmire nem reagál és csúszik az autó fara mintha jégen lenne,ha fékezünk a gázt adunk bármit csinálunk… Szép lenne ha így csúszkálnának az autók (főként hátsókerekesek) életben (és ne jöjjön senki azzal hogy ültem-e sportkocsiban,igen ültem jópárban vezettem is, jómagam is egy erősebb hátsókerék meghajtású szekér tulaja vagyok és messze nem csúszkál így ahogy a játékban)….Sajnos ki kell jelentenem (pedig anno nagyon fújtam hogy majd a GT), a konkurencia FORZA-ja szimulációban versenygazdagságba és “”tuning”” szabadságban (Motorcsere másik autó motorjára,nincs fix turbo/kompresszor megkötés – világ baromsága volt mindig is gtben- sbsbstb…) messze előrébb jár mint a GT…”

 7. Nem rossz ötlet 😀

 8. 100%os gt5 kellene ide nem ilyen tartalom olyan tartalom meg update!! 6év fejlesztés és gagyiárnyék meg elég régi fajta grafika néhol kopott! törés ez nem törés ez kész röhej! meg dög unalom! más autós játék már szinte lövi a gt5öt! itt grafikai tuning kéne meg pár apróság!

 9. Nem vagyok nagy fan, de nekem tetszik, mutatós:)

 10. Skacok!Ezzel az új koronggal tolhatom,tovább majd a saját menésemet akkor???Mert én pl:átvittem haverhoz a mentésem,a saját lemezemmel és nem fogadta el a mentést a srác gépén!!!!Szal nem sok esélyt látok arra,hogy ez ebben a formában ,majd működjön! :(Előröl kezdeni,meg tuti nem fogom!

 11. Arról volt szó, hogy kb 2 havonta jön valami dlc. Na most kérem szépen akkor minden évben lesz újra kiadott GT5 az újabb dlc el?Én amúgy szeretnék egy store os GT5 öt is, hogy ne kopjon az olvasó fej és gyorsabb legyen a töltés kicsit. Ez pörög legtöbbet a gépben.

 12. Régóta be akarom már szerezni a GT5-öt, de mivel eddig lemaradtam róla, már inkább megvárom ezt az XL-t.

 13. A kiszivárgott MK Komplete borítója még ennél is zsúfoltabb.

 14. Asszem több információ nehezen fért volna már fel erre a borítóra. 😀

 15. Kérdés,mennyibe fog ez fájni?Én úgy 10-12e körül tippelem…..

 16. Ez majd lehet érdekelni fog, de nem tom, jó lett annyira a GT5 ? én Gran Turismo-n nevelkedtem, de aztán a GRiD vmiért később sokkalta jobban bejött, pl konkrét kérdésem az az, hogy van-e bárminemű vűltozás a 4-hez képest (már ott is volt HD és egyszerűen nekem sehogysem tűnik szebbnek az 5. bár ez csak magánvélemény, cáfoljatok meg )

  • milyen TVn tolod?

  • “””én Gran Turismo-n nevelkedtem, de aztán a GRiD vmiért később sokkalta jobban bejött”” – teljes mértékben egyetértek, bár Grid-et pc-n toltam ezért lehet, hogy nem jogos összehasonlítási alap, de évekkel a GT5 előtt jár ahhoz képest, hogy előbb volt a Grid (grafikailag).””van-e bárminemű változás a 4-hez képest (már ott is volt HD és egyszerűen nekem sehogysem tűnik szebbnek)””- van, feltűnőbbek a kommersz árnyékok, a gagyi aszfalt és az AA meg a v-sync hiánya, az fps látványos visszaesése kanyarokban ha sok fa vagy versenytárs van a látótérben + az is, hogy még a Shift-ekben is komolyabb effektek vannak (pl. ott a műszerfal visszatükröződik az üvegen),az 5-ben van belső nézet néhány prémium autónál, de jobb nem használni mert csak illúziórombolás, ahogy a pixelárnyék végighúzódik a kokpitbenA Gridet mikor végigtoltam, jöttek az online drift meccsek, imádtam őket (főleg a paraszt oroszokat :D) csak a codemasters zárta a szerókat :(Mostanság megy a Dirt 3. Az hasonló érzést vált ki mint a Grid, és a legszebb autós stuff manapság (PC).Lehet most sokan máglyára küldenek… :D”

   • Erre csak annyit ,hogy haha.SEHOL ismétlem SEHOL sincs másik olyan mélységű autós játék mint a GT5 és egy ideig nem is lesz.Te hallottál már GRID vagy DIRT akadémiáról?Mert a GT5-ból csináltak nyílván azért mert annyira szar 🙂

 17. Ha minden igaz, nekem ezen a héten jön meg a sima, amazonról. A régi dobozkép amúgy is jobban tetszik, szóval nem bánom.

 18. “Ezen a szövegen akkorát röhögtem ,,A régi GT5-öt eladod, ezt pedig megveszed helyette…”” Nem lenne jobb, hogy a régi gt5 beszámolnák az újba ? Ja az már üzletileg nem érné meg ……”

  • Mindenki úgy intézi, ahogy neki jobban megéri.

   • Nem csak erre értendő, de az lenne legjobb ha minden ilyen goty, ultimate ver, 2012 stb a sima(előző) verziót kötelezően belehetne számoltatni a új goty, ultimate verzába . Többször meggondolnánk a fejlesztők, hogy ki adjanak-e félkész játékot .

    • Szerintem te, mint magánember Magyarországon jobban jársz, ha eladod a normál GT5-öd és veszel egy ilyet, mert ha beszámoltatod, kevesebbet ér.

     • Sajnos már az eladás se könnyű, tudom mert tavaly a red dead is megjártam a hadak útját, minden hol a kiegészítővel együtt 3-4e körül adtak volna érte, kiegészítővel együtt, szerencsém volt, mert az egyik boltba be tudtam cserélni egy nekem tetsző játékra és még mellé kaptam egy kis karpótlást, mert a lemezek olyanok voltak, mintha most bontották ki őket. De kb 5-7 bp üzletet jártam, telefonáltam végig, amikor még szó se volt a rdr goty-ról csak én kaptam fülest, hogy biztosan lesz goty és azonnal adjam el a játékot, mert szar se fog érni. Ettől fogva akartam eladni a játékokat, hogy ne maradjon rajtam, mert kinek kell a sima, ha van goty .Nem akarom hibáztatni a kereskedőket, de amikor a pofa az arcomba nyomta 4e kettővel, hát akkor……..elég pipa voltam . Cserélni is boltba egyre nehezebb, 1-2 bolt van ahol úgy lehet cserélni, hogy nem úgy jössz el onnan, na de átbasztak, de azok sajnos nem hirdetők az oldalnak.

     • “Nincs jó bolt vagy rossz bolt. Jó csere van és nem jó csere. Nagyfiú vagy, ha egy ajánlat nem tetszik nem fogadod el, és akkor nem leszel “”átbaszva””. Mindig nem lehet jól járni. Szerintem.”

 19. Nekem mindig nincs meg a sima. Úgy tűnik, nem is lesz. 🙂

 20. Nah, úgyis terveztem már lassan beszerezni, akkor várok egy ilyet:)

 21. jól járnak azok akik ilyet vesznek majd, bár egy évet nem tudtam volna várni rá 😀

 22. Tegnap vettem meg a simat…

 23. és ha ezt megveszem a régit eladom akkor müködni fog ez a régi mentésemmel?

 24. Én megvárom az XXL-t. :DEz a játék volt az első előrendelésem és nem bántam meg. Habár mostanában hanyagolom (igaz másra sincs időm), de néha jó esik egy kicsit autókázni, gyönyörködni a tájban, körözgetni az ellenfeleket 🙂

 25. Nálam is tökéletesen működnek a DLC-k Eu lemez USA profilon a Family Upgrade telepítése után

 26. Én meg akár meg is veszem tőled a használtat, olcsón, mert net van, pénz viszont kevésbé.:P

 27. Ugyanígy megy nálam is.

 28. Nekem EU-s a szoftver, EU Store-on lett vásárolva a Course Pack DLC és USA profilon is elérhető a DLC az EU-s Family Upgrad e aktiválása után!