Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Gran Turismo 5 – változó időjárás

Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo apukája a hivatalos UK PlayStation magazinnak adott interjújában egy (pontosabban kettő) érdekes kijelentést tett a jövőre érkező ötödik résszel kapcsolatosan. A GT5-ben lehetőségünk lesz éjszakai versenyeken részt venni, viszont az, hogy az endurance futamoknál igencsak lényeges változó napszakokról van-e szó, esetleg előre definiált beállításokról, sajnos rejtély maradt. Sokkal érdekesebb a változó időjárásra vonatkozó kérdés, vajon helyet kapnak a GT5-ben az esős versenyek is?A válasz nem egyértelmű. Amennyiben tényleg tökéletes minőségű és féltétlen szükséges lesz az új Gran Turismo-ba, valamint jól fog működni a rendszer, akkor a válasz: igen – Yamauchi elmondása szerint ez a része is “készen van” a játéknak. Mi speciel nagyon örülnék az esős (és éjszakai) futamoknak, viszont a csapat abszolút maximalista hozzáállását nézve ez nem csak egy lehetőség lenne, hanem a game szerves része.Továbbá hozzátette azt is, hogy egy teljes játékot szeretnének kiadni, ezért amit csak tudnak, mindent rápréselnek majd a korongra. (Ugyebár manapság menő egyes tartalmakat “kifelejteni” majd később eladni, mint új DLC.) Egy komplett autós címet szeretnének piacra dobni, nem csak egy alap csomagot. Persze ez nem azt jelenti, hogy a későbbiekben nem fognak hozzányúlni, csak a lehető legjobb minőségben szeretnék mindenki számára elérhetővé tenni a Gran Turismo 5-öt.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. A GT4-ben is volt esos menet egy-ketto a jogsik kozott.Gondolom az alapokat mar ott lefektettek.Nem hinnem,hogy kimaradna az 5-bol a lehetoseg.Akik meg a lokalis idojarast szeretnek a jatekba,azoknak meg ajanlom kicsit nezegessek a versenynaptar funkciot.Biztos nem veletlenul vannak ott a dolgok.Azert nem kapni tole egyertelmu valaszokat sem,mert pont nem akarja szetspoilerezni a jatekot.Egy tuti,online minden lesz benne,meg az is,amirol almodni sem mernek a fanok.Paran belekukkoltak a PSP-s GT kodjaba is,es inaktiv reszeket talaltak GT5 hivatkozasokkal.Egyertelmu,hogy olyasmi keszul itt,amire pelda meg nem volt.

 2. ————-

 3. nekem mindegy esik vagy sem csak jöjjön ki, jöjjön ki !!!! 😀

 4. nem genyózni akarok, de a címét mindig sikerül elírni a Turismo-s híreknek 😀

 5. ami azt illeti, én nagyon örülnék az esős versenyeknek.

 6. Minek ez a sok ködösìtés!Inkàbb mondanànak vègre konkrèt EU megjelenèsi dàtumot.Biztos szèp ès jò lesz mert a Polyphony eddig sem adott ki ….t a kezèböl.

 7. Kopott gumikkal körözni épp elég durva lenne esős időben :)Na majd meglátjuk mennyire sikerül nekik megoldani ezt az időjárásosdi dolgot. Remélem remek lesz

  • “Ne is mond! :)Gondolom sokaknak ismerős a “”még egy kört kibír”” mondat a NN pályán. A fél szakasznál meg a sírás jött rám. Mintha jegen mentem volna! :DÉn bízok benne, hogy összehozzák, és nem kell várni a 6. részig.”

 8. hát még az milyen lenne, ha olvasná, hogy milyen idő van épp nálunk, és aszerint versenyezhetnél esőben/hóban/sárban.. 🙂

 9. De fasa! És még a munkatársak kiröhögnek, hogy a megjelenéskor el akarok menni egy hét szabira. Ez a játék akkora durranás lesz, hogy kettőt is megér! Megyek, mondom is nekik! 🙂

 10. Kellenek ezek a fícsőrök nekem is…napszakváltás eléggé hiányozna egy 24 órás versenyen, meg azért a naplementében/éjszaka stílusosabbak a városi pályák 🙂

 11. Szerintem az éjszakai versenyzés megerősítése is nagy dolog, éjjeli pályák voltak eddig is, szóval ez valszeg napszakváltozást jelent.Az eső, mint olyan szintén valószínű. Persze az volna jó, ha kiszámíthatatlanul jönne rá az erre hajlamos éghajlati területeken (mondjuk egy futó zápor az Emirátusokban igen valószínűtlen). Ami kissé aggasztó, az az eredeti szöveg végén van: kevesebb idő volt a GT módra… (mondjuk rettentő egyszerű ezt a részletet utólag kiegészíteni).

 12. Teljesen jó 😀

 13. És mikor jelenik meg végre? 😛

 14. nem lenne rossz a pâlya egyik felén esik a màsikon nem,vajon milyen gumicserét alkamaznánk

 15. Remélem,h lesz benne minden! 🙂

 16. nemsokára kész a kormány állványom:)

 17. megnyalnám a bokám, ha belekerülne a napszakváltozás és időjárásváltozás, de mivel nálam (is) ez a PS3 főcím, így azt sem bánom, ha nem, majd a GT6-ra kiegészítik sok okossággal, addig is lesz mivel tölteni az időt, ha megjelenik…remélem worldwide launch lesz és nem hónapokkal később lesz angol verzió…

 18. A GT2-ben is volt már egy esős pálya, 4 kocsival. Csúszás, király fénytükröződések a vizes aszfalton…

  • GT4ben is volt, de azért az nem az igazi.Az az igazi, ha verseny közben elkezd szakadni az eső, neked meg száraz gumi van a kocsidon. 😀

   • Valószínűleg csak endurance futamokon érhetne minket ilyen megelepetés.Pár körös versenyeknél meg jelezné milyen időjárásra számítsunk.Sokat dobna a játékélményen.Vizes aszfalt már nem újdonság (Egy régi izomautóval és slick gumikkal egész mókás…) viszont a szakadó esőt azt megnézném a játékban:)

 19. ezt szeretem hallani amikor vlaki az mondja tökéletesen szeretné kiadni játékát ,nagy pozitívum sztm manapság .

 20. Legalább Ők nem ennyire pénzsóvárok, bár tarolnak majd, szóval okuk sincs rá. :PAz esó és a változó napszak viszont kitűnő ötlet:P (remélem akkor lesz olyan beállítás is, h az internetes óra alapján adja meg a napszakot! 🙂 )

 21. Szerintem nem jó,ha minden poént elöre lelönek, amikor berakod a játékot a gépbe már nem fogsz tudni meglepödni. Egy filmre sem úgy ül be az ember, hogy már elöre tudja mi a vége.

 22. Ez a folyamatos mellébeszélés…..

 23. “A f@szért nem lehet egyenes válaszokat adni a kérdésekre?Úgy látszik az “”igen”” és a “”nem”” hiányzik a japán (és általában bármilyen nemzetiségű) fejlesztők szókincséből.”

 24. Remélem igaz lesz a (korábban emlegetett) két féle verzió, ahol a drágábbikhoz ingyenesen lesznek letölthetők a későbbi dlc-k, egyéb extra tartalmak.Vagy legalább egy collectors edition jó lenne. 🙂

 25. lassan anyira túlspolierezik ezt a játokot hogy semmi ujdonság nem lesz benne 😀 Már alig várom hogy megjelenjen

 26. “nagyon jó azt hallani, hogy “”komplett csomagot”” akarnak kiadni, és rápréselni a korongra. utálom a mézesmadzagot és azt hogy pc-s körökben “”patch””-nek nevezett (jól írom?) javításokat, vagy +tartalmakat vegyen az ember, csak hogy komplett legyen az élmény.szóval ez igencsak pozitívum. De nincs okuk több pozitívumot hozzátenni, az én döntésemet már rohadtul nem befolyásolja semmilyen további hír.”

 27. A TT2őt nem hegesztik véletlenül?Ps2ön nagyon bejött:)

 28. Már nagyon várom!!!

 29. Az lenne az igazi királyság!

 30. becsülendő ez a hozzáállás. Én örülnék az esőnek…hónak…:D

 31. Verseny közben jönne az égi áldás, az érdekes lenne.

  • állat lenne:)

  • Nem akarok telhetetlen lenni, de nekem ez az egy dolog (plusz a törés 🙂 hiányzik egy tökéletes konzolos szimulátorhoz. PC-n már többször is előfordult, hogy az előre gondosan kitervelt stratégiámat keresztülhúzta a hirtelen jött eső. Menjek ki, ne menjek? Mikor menjek, kibírok még egy kört?Persze már az is csoda, hogy így is mennyi minden benne lesz a GT5-ben.

   • én a pályaszerkesztőnek örülök a legjobban:)

    • Engem az nem kimondottan érdekel (meg szerintem nem is illik egy ilyen komoly címhez). Nem fizetek érte pluszban, nem kötelező használnom, akit mégis megfog, hát egészségére. Így is lesz benne elég pálya, én inkább a real track-eket kedvelem. Ok, tudom, hogy akár Top Gear test tracket is lehet csinálni, de jobban örülnék, ha a Polyphony-s fiúk csinálnák meg profin az aszfaltcsíkokat. 🙂

 32. Egyébként csak az a durva (legalábbis egyszer-kétszer már elgondolkodtam ezen), hogy nézzük meg, hogy mennyibe fog kerülni egy egyszerűbb autós cím és a GT5. Ugyanannyiba. Viszont szavakkal nem lehet elmondani, hogy mennyivel többet kapunk és hogy mennyivel több munka van abban az egy játékban (amit ha úgy vesszük, teljesen ugyanolyan korongra préseltek).

 33. Király lenne egy olyan havazás, ami mondjuk megmarad az úton.