Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gran Turismo 5 – itt az EU-s DLC

A Playstation 3 exkluzív [B]Gran Turismo 5[/B] autószimulátor – egyik kedvenc játékom, majd’ minden nap tekerek vele – mai indítása után egy fantasztikusan jó és egy fantasztikusan sz*r hír fogadott.- A jó: mától tölthető az a [A http://playstationcommunity.hu/note/6221]bizonyos első DLC[/A], melyben gyönyörű autók és szépséges pályák kelletik magukat a virtuális autóversenyzés szerelmeseinek- A rossz: a szoftver főképernyőjén az a figyelmeztető hír fogad, hogy a DLC [B]szigorúan a vásárló PSN accountoz kötött[/B], azaz – elvileg – csak azzal az ID-vel használható, amelyikkel megvásároltákTudom és értem, hogy a Sony Computer Entertainment lelki szemei előtt ott lebegnek a megosztott accountok miatt zsebből kifolyó dollárok – de kérdem én, mit tegyenek azok, akik nem azon az accounton játszanak, amivel vásárolni szoktak? Mit csináljon az amerikai accounton mentett állást használó, ott trófeát gyűjtő, de európai szoftvert futtató user? Mit tegyen az angol ID-s, akinek amerikai játéka van? Mit tegyen a magyar accountos Store hiányában? Mit tegyen a…Értelemszerűen nem mertem kamura bevállalni a vásárlást, nehogy fújhassam a pénzem, de mindenesetre örülnék, ha valaki megválaszolná kérdéseimet.[B]*UPDATE*[/B]Kaz Yamauchi saját Twitter oldalán azt írja, “nem könnyű megoldani a DLC-megosztás problémáját”. Sejtésem szerint a zárlat az amerikai DLC verzió késése miatt lehetséges, amiről maga a rendező sem tudott a mai napig…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nekem is ezt írta ki: szigorúan a vásárló PSN accountoz kötött a teljes tartalom kedvezményesebb áron való vásárlásánál (merthát ugye külön-külön kicsit drágább a buli…) ,viszont mikor elkezdtem külön a kosárba pakolni a cuccokat,már megjelent a komplett pack vételi lehetőség és engedte is megvenni és már használom őket,mert baromi jók. Amúgy én UK acc.-al használom.

 2. 1.) Ami jó (és ne menjünk el mellette…): ha egyvalakinek – a HOSTnak – megvan, akkor a többiek is mehetnek a pályán online. Nem így szokott lenni.2.) Ha valahol TÉNYLEG két felhasználó lakik (pl. tesók, apuci stb), osztoznak a gépen és a játékon de a trufákokon nem akarnak például (külön userjük van), akkor minden családtagnak külön meg kell venni? Naaa….3.) Ha magyar hozzáféréssel használhatnánk az UK store-t, mi változna a SONY szempontjából? Nem kell magyarítás, nem kell külön tartalom nekünk, nem kell szinkronsáv a tölthető filmekhez, csak a vásárlás lehetősége…Ezt nem értem.

 3. Azt hittem, ez lesz az első DLC, amit megveszek. De mivel magyar accountom van – legalábbis azon játszom – egyelőre kimarad. A másik, hogy a PS3-mat itthon ketten használjuk. Tehát, ha én veszem meg, a másikunk nem fér hozzá, ha ő, akkor meg én. Vagy mi van? Eddig a GT5-el kapcsolatban csak pozitív tapasztalataim voltak, de ez… nagy melléfogás.

 4. Éltem első DLC-je, sajna sikerült beszopni. Haverral vettük meg közösen, és eddig használhatatlan :(Remélem lesz megoldás, ne keljen már csalódni. 🙁

  • “Tegnap éjjel megvettem UK acc. alól és 20 percen át mejdnem idegbejt lettem, hogy hova lett és miért nem került be a downloadlistbe és pénzt persze levette.””Csúnyán át lettem verve””érzés alakult ki bennem de aztán rájöttem, hogy a játék főmenüjéből kell telepíteni.”

 5. Szánalom ez az accountosozdi, elegem van már belőle !Magyarral játszom, mert mi más lennék mint magyar, a lóvém meg nem kell, magyar store meg az életben nem lesz a magyar sony ezt sem képes elintézni !!!!!!!!!!!!!!

 6. Sajnalatos hir es szerintem semmi baj nem lenne vele, ha lenne store elerhetoseg nalunk, akar angolul, akar fontban.

 7. UK azonosítóval játszok szóval ez most nem gond… annál nagyobb gond, hogy 8 fontom van fent ami nem elég a full packra… ezért most vehetek új kártyát.

  • Hatrix akkor te megtudod nézni jó e más accal is 🙂

   • Nem csak a Uk accal megy . Első körben megveszed a Storeban , aztán a játékban be tudsz lépni a ki nyílba , és ott telepíted őket. egyébként benne volt a 2.0ban mert kb azonnal megvoltam vele . Megvan minden pálya autó festék ruha .

    • Várjá-vávárjá! Most akkor mégis lehetséges hogy angol accounttal megveszem és a magyar account alatt telepitem? Csak az a fontos hogy játékon belül telepitsem?

 8. Ennyit a kedvenc pályámról!Ez sem lesz meg………. :(Brávó!Csak el kúrják ami szinte tökéletes…………… 🙁

 9. Nem akar összejönni rendesen ez a GT5, szenvedés csak, akkor is ha jó vele játszani. Ez is egy újabb érdekes adalék az egészhez. A Sony meg már abbahagyhatná az accountokkal való p*cs*lést: vagy lehessen normálisan, büntetlenül több accounttal létezni a psn-en vagy akkor tiltsák meg, hogy egy embernek 1nél több legyen.-ennek a játéknak kellene minden téren példát mutatnia PS3on és nem képesek odafigyelni, ogy minden rendben menjen vele…. Imádom a playstationt, de az ilyen dolgok elég elkeserítőek.

 10. Én is jobban jártam volna ha várok vele egy kicsit, dehát már annyira vártam, főleg Spa-t. Így sajna benyaltam, angol accountra letöltöttem, viszont az összes mentés+trófea magyar accounton van. A többi dlc-t is terveztem megvenni, de ezek után biztos ,hogy hanyagolom őket. Abban is biztos vagyok,hogy nem csak az én 3-4000 forintomat bukta el a Sony a közeljövőben. Hacsak nem változtatnak valamit a dolgon…

 11. Mit tegyen az akinek a konzolján két profilja van. Az egyik a sajátja a másik a párjáé.. (és mindketten játszank a gt5-el ) ?? Ka*ják be….mind1 asszonynak már megvettem…:)

 12. Basszák már meg. Épp sikerült lebeszélni felesben erre most szopatnak. Még jó, hogy UK accal tolom és be tudom szerezni.

 13. Az amerikai fórumokon olyan brutálkemény kurvaanyázás megy a késés miatt, hogy csak pilláztam. 😀

 14. Hát ez most mi a francnak kellett. Szerintem ez a húzás több kiesést fog okozni a Sony-nak mint a account megosztásból származó hiány. Főleg egy ilyen sokak által kedvelt játéknál. És persze én is a magyar accountal tolom. 🙁

 15. Basszák meg, Eu-s a játékom, a fő accom viszont amcsi. Rohadjon meg a Sony, lassan már kitalálják, hogy el sem indul a játék más accon. Akkor ennyit a DLC-ről.

 16. Hát ez szívás mert nekem is US store-om van de Eu-s a játékom szóval kivárom amíg megérkezik a dlc Obamaland-ba és akkor se biztos hogy megveszem. Mennyi is 2-3 ezer ft?

 17. Balloron beszéltünk és találgattunk. A vásárlásnál az van írva, hogy 5 gépre tölthető, tehát megosztható.Az amcsik csak jövőhéten kapják meg és nálunk is késett pár órát, valszeg valamivel megint szarakodás volt. Azt gyanítjuk ha megkapják az amcsik is akkor megnyílik, hogy játszhatunk vele magyar accal is és ez most azért van hogy csak az eu felhasználók játszhassanak vele. Az, hogy ez miért jó nem tudom, majd kiderül….Online közösben játszható Spa, elég ha a hostnak megvan.

  • Ráadásul az amcsinkál a Sony intézte a kését, még Kaz is meglepődött állítólag. Néztem a twitterét, azt írja, dolgoznak a megosztás problémán.

 18. Megpróbáltam megvásárolni bankártyás fizetéssel, de jött egy új ismeretlen képernyő.. Lakhely stb… United kingdom…. Nem fogadta el a kártyám. Ennyit a DLC-ről

  • Magyar bankkártya soha nem működött Eu store ban csak az usa store ban, de már az sem megy amióta van feltöltőkártya, kb két éve…..

  • Használj Amexet, mert tisztább szárazabb biztonságosabb érzés 🙂 – megeszi minden store – megvehetsz mindent , köv hónap 16.ig kell fizetni – 1% vissza jár a vásárlásokból .

   • Most már full felesleges mindenféle kártyát beszerezni,mivel a nem dombornyomottakkal is lehet neten vásárolni,csak a kedves bankok ezt nem nagyon adják az emberek tudtára. Amexet meg vegyen aki utazgat/üzletel..

    • oké akkor próbáld meg az angol storeban vásárolni bármely magyar kártyával . A lakcím egyeztetésnél tovább nem fogsz jutni. Egyedül az Amexet nyeli be a magyar kártyák közül .

 19. Miért nem lehet egy globális sztór, vagy ilyesmi, ahol minden hasonló cipőben járó ország költheti a pénzét? Miért?

 20. Ez sz.pás! És vérlázító. Nem kell nekik a pénzem.

 21. “ez a Sonytól tényleg egy hülye döntés :S amikor elkezdtem olvasni még nem értettem a “”fantasztikusan sz*r”” kifejezést de így a végére megértettem 😀 és csak egy kérdésem van: a GT5 tényleg ennyire jó ??? mert nekem csak a GT5P van meg de attól nem dobtam magam hanyatt… van különbség a kettő közt ??? (gondolkoztam hogy beszerzem)”

  • A prologue a demója, ergo a GT5-ben már többezer kocsi, többszáz pálya és kihívás van.Grafikailag ma már lassan viszont sereghajtó.Fanoknak kötelező, ha szimulátor kell akkor ps-en nincs olyan ami felérne vele (pc-n sincs).GT-hez képest, a fizika minden más autós cuccban csak árkád.Ha a szebb autós cuccra hajtasz, és mindegy a fizika, akkor meg pc-n shift 1-2.

 22. Uhh,ez kibaszás….Bár nekem is az US Acc-om van,de nem szoktam vásárolni,biztos anyáznék…együtt érzek veletek…