Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gran Turismo 5 – halasztják a japán debütöt

A Sony korábban 2010 márciusára ígérte a Playstation 3 exkluzív [B]Gran Turismo 5[/B] debütálását Japánban, de egy friss ottani sajtóközlemény kissé hepehupás angol fordítása alapján a game akár 1-3 hónapot is késhet a megadott dátumhoz képest.Az új, aktuális megjelenési időpontot “rövidesen” újra bejelenti a kiadó, addig is türelmet és elnézést kér a rajongóktól.[B]*UPDATE*[/B]…ééééés itt a mai hisztihír, Kriszti! Az SCEE (európai játékrészleg) elmondta a VG247 stábjának, hogy ez a csúsztatás kizárólag a japán piacot érinti, az európai-amerikai verza az eredetileg eltervezett időpontban jelenik majd meg. Mikor? Rövidesen bejelentik!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Üsse kavics, megvárom, lesz amikor lesz.

 2. Miért nem lepődünk meg ezen?

 3. ideujelennemár 😀

 4. engem nem érint 🙂 nekem EU-s kell! 🙂 Előbb utóbb megjelenik, türelem GT5-öt terem.. x)

 5. Szerintem a Polyphony simán a Duke Nukem forever babérjaira pályázik. 🙂

  • Nem hinnem, mert ebbol mar lattal es tapasztalhattal tobbfele verziot is!! 🙂 Nemcsoda, ha kesik ennyifele jatekmod elkeszitese rohadt sok ido!

 6. Nem szoktam letudni a kommentjeimet néhány odavetett betűvel, szócskával, de erre most csak ennyit írtam volna szívem szerint::ĐEz valami hihetetlen módon vicces, szánalmas, fájdalmas és persze szomorú is. Szerintem azért nem változik az európai megjelenés, mert azt amúgy is jövőre tervezték. muhahaha

 7. LOL MOst jöttem rá mért késik!Biztos olvasták a GT5topicban menő méltatlankodást a fák miatt azt azokon melóznakXD

 8. XD

 9. A GTplaneten irnak feltételezéseket h mért késik gt5.?

 10. Most teszik bele a játékba a pályára meztelenül berohanó embereket. XDAngliába kötelező! 😀

 11. “Gyerekek, a türelem az egyik legnagyobb erény, gyakoroljátok!””Még gyerekkoromban egy szép napon a szüleim elindultak a tengerre vitorlázni, de nem tértek vissza többé. Azóta akár az örökkévalóságig tudnék várakozni.”””

 12. Azért csúszik a japó megjelenés, hogy egyszerre lehessen kiadni mindenhol a játékot! 😀

 13. Nem kéne infókat mondani,legyen csend ròla,és a megjelenés előtt 2-3 héttel jelencsék be mikor érkezik.

 14. Két szó : F@SZ KIVAN !!!

 15. Már a 2. halasztás!

 16. sajnos gyanithatoan csak ev vegen jut el erre is.Q4 olvashato mar itt-ott

 17. legalább nyárra körülbelül ide érhetne már

  • Nem hiszem, hogy a japókat szívatná a Sony – őket nem szokás. Mivel már a kezükben érezhették a stuffot, rossz lehet nekik – egy év végi megjelenéstől picit idegesek lennének. 4-5 hónap csúszás, ami ilyenkor belefér. Bár a PD-nál sosem lehet tudni.

 18. Hurrá, remélem idén már ott díszeleg majd a karácsonyfa alatt. De jobb lenne ha előbb kiadnák

 19. mindjárt pontosítanak …. csúszik a megjelenés… 1 napot.:D

  • Nembaj, addig is jönnek a különböző jobbnál-jobb Time Trial tesztek(!), merthogy már ilyenekkel járatják le magukat egyes gamer siteok, meg Álomoldal.

   • Álomoldal,marhajo:D

   • Azért 200 megából, meg egy közepes autóból megállapítani egy játékot, az az igazi tehetség!Amúgy meg hozhatnánk sok példát is a nagy várakozásra, itt van pl. az Final Fantasy XIII mennyi hosszú évig készült, aztán decemberben letarolta a kis alacsony, sárga, mandulaszemű emberkék országát. Mindezt tette úgy, hogy mostanában kiderült, hogy bizony kimaradtak belőle már kész helyszínek, jelenetek, és ahogy olvasgatom a különféle teszteket olyan látványosan semmit kaptak a rajongók.Na most egy GT az mindig is a látványos a legtöbbet elvén készült, most is így van ez, csak hát idő kell hozzá: vagy valami újat találtak ki, amit még bele szeretnének rakni (3D simán lehetséges, netán az új Magic Wand támogatása), vagy még valamelyik elemén reszelgetnek. De nem baj, úgyis jó lesz, ha márciusban jelenik meg, meg úgyis, ha októberben.Másik nagy példa a várakozásra: WarDevil, az is már vagy 4 éve készül, a fejlesztők Full HD 1080p 60 fps grafot ígértek, amelyik az animációs filmek (Avatar) minőségét fogja hozni, mégis pár rövidke traileren és képen kívül nincs semmi infó róla. Pedig nagyot szólhat még az is.

    • Azért annyira nem semmi az, épp most kellett megerőszakolnom magam, hogy kikapcsoljam.Remélhetőleg viszont az ötödik GT nem fogja megosztani az embereket úgy, mint a Final Fantasy.

   • Igen fantasztikus Dreampeagrol beszélsz ha jól sejtem én írtam le neki kb mirol is szól ez az Academy mert többen is elhitték a baromságát az-az ember egy kész vicc mutogatni kellene mekkora segg komolyan.Én megírtam neki egyszer akkora szánalom vagy még a képzeletbeli barátaid is kikozosítettek.

    • “Persze nem kell oda járni, mondhatják, de abszolút véletlen volt a dolog, egy régi hirdetés miatt kellett írnom.Aztán megakadt a szemem a főoldalon egy Gran Turismo 5 szövegen, és hozzá Forza 3 avatar. (ami egyébként nagyon zsír tényleg)Azért becsületére legyen mondva, hogy nem paraszt módon írta le a dolgokat, csak mi tudjuk mire szolgált a Time Trial, ő meg nem. Ha okos lett volna “”it’s a traaap!”” felkiáltással dobja vissza barátjának a kontrollert. :D”

 20. Szerintem várjuk meg hogy mikorra jelenik meg,lesz dátum és az hama itt lesz nem kell parázni 🙂

 21. Szerintem mindenki jobban jár ha 2010 végére várja a játékot…. Akkor csak jobb érzés lesz ha mondjuk 2010. nyarán jelenik meg.Ha engem kérdeztek nagy húzónév a GT szóval szerintem 2010 karácsonyra lesz datálva.Persze reményekedem hogy még elöbb kijön!

 22. Kamu. Kamu. Kamu.Honnan tudjuk, hogy nem csúszik, ha nem mondtak előzőleg megjelenési időpontot? Most velem van a baj, vagy tényleg hülyeségről beszél az SCEE? :O Ne járassuk már le magunkat kérem szépen.

 23. A Poliphony Digital korábban nyilatkozta, hogy az SCEE és SCEA dönti el mikor szeretné megjelentetni a játékot. Tul sok régenvárt exclusive cím lett a tavaszi szezonra betömörítve, ezért nem adtak megjelenési dátumát a GT5-nek.Szerintem most a Japánok is megpróbálnak javítani az elosztáson.

 24. Nyugodtan…Lesz más játék, amivel elleszek…

 25. Imadom a sirast, ami ezen hireket jellemzi. Felolem johet ev vegen is, akkor is szivesen megveszem.

 26. Szegény japok is pofára estek!Ezek után egy tökéletes játék a minimum, aminél sztem ők sem adják alább.

 27. Tél van.Hadd csússzon.Megvárjuk.No para.

 28. 🙂

 29. Fél éve már azt mondták, hogy kiadható állapotban van. Biztos nem bugok meg finompolírozás miatt halogatták.

 30. Lehet, hogy eddig is a 3D feature beépítése miatt késett, mert nem voltak meg hozzá a szabványok? Az nagyon nagy siker lenne a SONY-nak mind PS3, mind 3D TV eladásokban.

  • Lehet a 3D élmény fokozására megy ez az idő.Beletesznek egy visszanézési nézetet, ami nagyon jó 3D-be.Vagy egy vezetői nézetet.Vagy valami hasonló.Biztos, hogy a tökéletesnél egy kicsivel se fognak rosszabbat kiadni.

 31. Majd jön 3d-ben HVD-n 🙂

 32. Ok már lenyugottam,ezt meg kellet emészteni.Valamit elhalgatnak az tutti,biztos most is azêrt késik mert kint voltak a ces-en és ott halggatoznak a fejlesztök h mit tartottak rossznak a demon a gemerek,ott jegyzetelnek a sarokban aha kell a kocsiba tolato radar,a törésnél a lêgzsák feljujodjon ezt meg csinálni csö fêl êv mulva.

 33. Nyugodtan kiadhattak volna egy félkész fost is, azt is simán vették volna, mint a cukrot, szépen felpeccselték volna és 2011-ben már jöhetne a 6. rész is. De nem! Japánban minőséget gyártanak. Felfoghatnátok végre!

 34. Most már elmehetnek a KU……annyukba.lessz ez Karàcsony is.

  • Lehet, de biztos nyomós okuk van rá. Nem viccből tologatják el. Fejlesztés közben millió probléma merülhet fel. Bár az tény, hogy a hitelüket kezdik elveszteni (ami dátumokat illeti).Még mindig azt mondom inkább tolják el még 1x ha kell minthogy hibás/bugos stb… játékot adjanak ki.

 35. Én ráérek.

 36. Kezd a faszom tele lenni ezzel a buzulással… ez az academy is egy nagy szar volt csak

 37. Ha pár száz autóval kevesebbet tettek volna be, nyerhettek volna időt. Lomnak lesz csak az 1000 feletti autóválaszték.

 38. :)mert ezen már csak nevetni lehet!

 39. Ó hogy szülnének sünt!Na akkor Márciusra csak a BFBC2 lesz… akkor valami másra be kellene majd fizetni. 😛

 40. Nem gond, lesz mivel játszani. Inkább fejlesszék, hogy mindenkinek leessen az álla.:)

 41. Szerintem csak egyszerre fog megjelenni a másik két régióval, az is lehet, hogy azért halasztják, mert elég sűrű lesz az évnek az a része.(De valszeg vmi.-t csiszolnak még rajta.)

 42. Ez már viccnek is rossz.

 43. Hát ez óriási…nem gondoltam volna mikor megvettem a GT5P Bundle csomagot 2008 nyarán h 2 évet várhatok a játék befejezésére!xDSzerintem rájuk szóltak h túl szimulátor lett a cucc,bútítsák vissza mert így élvezhetetlen egy civil számára :DDD

 44. Remélem 2012-ig kijön. Szeretnék a világvége előtt játszani vele 😀

 45. Rövidesen? Az nálam napokat, esetleg heteket jelent. Náluk hónapokat. 😀

 46. …eredetileg tervezett 2010 december 19 🙂

 47. Így mindenképp kivárom az usa verziót !

 48. besza.

 49. A dzsítíplenetnél rosszul fordított valamit a google – csak simán odébb rakták, nem feltétlenül 3 hónappal….Szvsz lehet az egy év is… XD

 50. Mondtam hogy soha nem jon ki.:)Amugy egy rohadt nagy lol amit muvelnek, mar a pofatlansag non plus ultraja, de a rajongok nyilvan ezt is beszopjak.

  • Te milyen érdekes stílust vettél fel az utóbbi időben haver.

   • Van par dolog amivel nem ertek egyet, (itt a virtualis jatszoteren), valamint barmennyire is hittem a homolog kozossegben, az 1 brand-ben, sajnos keptelen vagyok ra. Eloben nincs az egvilagon semmi valtozas.

 51. Jó munkához idő kell 😀

 52. Ezek a drága emberek tréfálnak velem.

 53. YES! 😀

 54. Ez a játék soha nem fog megjelenni. 😀

 55. ilyenkor két véglet van.Vagy ez lesz a Isten, vagy netán valami nagyon nincs rendben a háttérben és egyszer borul a bili.

 56. Nincs mese, menni kell Mario Cartozni, mondjuk a gyerek Madagascar autóversenye is elég komoly. Én emiatt vettem PS3-at? Vicc!

  • Elég butaság volt olyan játékért gépet venni, ami még meg sem jelent. Ráértél volna a debüt napján, még olcsóban is kaptad volna, mert biztos lesz GT5 bundle.

 57. Ez a Microsoft műve! Kékhalállal elszállt a fejlesztők Windows-os gépe!

 58. Most mi van ? Nyomtak egy format C-t?

 59. szerintem ez már sejthető volt, hogy a márciusi játék hullám miatt, vlamit csúsztatni fognak . De pont a gt5 ….remélem a gow3 nem fog erre a sorsra jutni a Heavy Rain/FFXIII páros miatt .

 60. Pfff….

 61. Hát, legalább nem kell mindent egyszerre megvenni.

 62. azt a qrva XD röhögök……de nagyot is néztem,szerintem egyszerre fogják kiadni az összes verzát ugyhogy WORLD PREMIER……szerintem 🙂

 63. na lol

 64. “pedig a játék, megbízható “”csabi-féle”” forrásból tudjuk, már hónapok óta készen van”

  • Már 2009 decemberben megjelent, és attól, hogy te nem ismered a titkos magyar hírforrásokat, más még ismerheti… 😀

 65. Nyáron jönnie kell…

 66. Semmibaj 1-3hónap ide vagy oda, csak aztán 100%-os Világ Legjobb autos Játéka legyen

 67. “Előre látom a magyarázkodásukat.”” Mi akár most is kiadhatnánk, csak nem tudtuk azt a tartalmat belepréselni amit mi gondoltunk, hogy a lehető legtökéletesebb legyen. “”Amit a Polyphony csinál az már a Blizzard munkásságához hasonlít. Nagyon sokáig polírozzák a játékukat, viszont mikor megjelennek, nagyot szólnak.”

  • 60 millió dollár felett vitt el eddig a GT5. Nem védem őket, de megértem, hogy biztosra akarnak menni, és a lehető legjobb játékot kiadni, aminek a következő 3 évben nem lesz konkurenciája. Ezt gondold végig.

   • a BKV-nak is inkább egy csuklós Ikarus szimulátorba kéne a pénzt ölnie, a bevételekből talán tudnák finanszírozni az adósságukat.írjunk petíciót a Polyphony-nak, hogy segítsenek rajtunk és a következő játékuk ez legyen!!

   • Én ezt nem is rosszindulatból írtam. Mert azt tudom ha megveszem a játékot, ez lesz az a autószimulátor amit még 3 év múlva is előveszek.Szóval csak nyugodtan pofozzanak helyére mindent,most már kibírom a hátralévő időt.

    • Én nem vagyok a számok embere, de te kikalkulálhatnád, milyen eladások kellenek ahhoz, hogy szépen visszajöjjön a 60 mill. Plusz, szerintem komoly hardvereladásokat is várnak a GT5-től, azért tökölnek vele.

     • Ha GTA 4-et vesszük alapul aminek a fejlesztési költségei és a marketing 100 millió dollár volt. Konzolokon kb több mint 6 millió példány fogyott el a játékból ami 400 milliós bevételt hozott a konyhára a Rockstarnak.GT5-nél most tartanak 60 milla körül plusz még később marketinget is hozzá csaphatjuk így nyugodtan számolhatunk 80 millás befektetésre. Szerintem ha világszinten eladnának belőle több mint 2 milliót az már bőven nyereséget termelne a számukra.

     • szerintem 10 milliót is eladnak majd belőleviszont mire kiadják a játékot addigra az autók amik benne lesznek már 2-3 éves kocsik lesznek:)Lehet azt is kellene frissíteniük folyamatosan

     • Az utólag is megtehetik majd, sőt meg is fogják (millió DLC 🙂

     • lehet sok DLC csak ne kérjenek majd 3 kocsiért 8 dollárt:)Mind1 javítsanak rajta nyugodtan legyen egy olyan játék amit az ember elővehet akár 2 év múlva is és akkor is fogja élvezni

     • erre való a DLC.

     • A GTA4 -et ne keverjük ide, mert azt az MS 2x25M dollárral támogatta a DLC -k miatt, szóval az egy összetett helyzet, hogy végül, hogy állt össze a költségvetés.Kiadói infok alapján videojátékiparban manapság egy 20-25M -s költségvetésű játéknál (amiben benne van a reklám is) 1milliót kell eladni ahhoz, hogy visszajöjjön az ára, meg termeljen valamennyi pénzt, ilyen volt pl a Lost Planet. Az más kérdés, hogy jóval többet adtak el belőle, de 1 milliónál már nyereséges a projekt. A GT5 -nél meg elfelejtitek, hogy eladásilag a Prologue-ból 3,5 és 4 millió (!) között vannak, ami önmagában elég sok pénzt hozott nekik, mivel nem is teljes játékról volt szó, ergo annyi munkát sem fektettek bele. Lehet osztani-szorozni, ha csak 2 millát adnának el a teljesből (inkább a háromszorosára, négyszeresére tippelnék), már bőven megérte nekik. Ilyen szinten nem hajtja őket a pénz. Sajnos.A GT5 csúszása valószínűleg a PSP-s változat miatt van, vagy legalábbis biztos közrejátszott abban, hogy a játék ennyire komolyan csúszik. Ráadásul a jelek szerint még nem is fogyott jól sajnos…Egy a gáz, hogy az egész hercehurca miatt mi szívunk.

     • Mondjuk én 5-6 millió közé tippelném a GT 5 eladásait. De az biztos hogy a Prologue nagyon jól teljesített, és abban is igazad van hogy a rosszul teljesített PSP változat miatt szívunk most.Igen a GTA 4 nem a legjobb példa volt erre. Ami még olyan monumentális projekt volt az a MGS 4 a maga 70 millájával. Ott meg a Sony lehetett komoly támogató a háttérbe.

 68. Azt nem értem ha már a hivatalos EU borítót megmutatták hogy hogy néz ki akkor mire fel késik?? bár most a japán verzióról van szó, de ezzel csak azt akarom mondani hogy lehet hogy az EU/USA verza előbb jön mint a japán! Bárcsak így lenne!

 69. Kár érte, de most nem igazán érdekel a halasztás. El tudom majd mivel tölteni az időmet, úgyis annyi game jön az elkövetkezendő hetekben/hónapokban 🙂

 70. nevetséges

 71. Kíváncsi leszek azért mivel magyarázzák ezt bár már semmit sem hiszek el. Így nyár közepén talán megjelenik japánban , eu/usa karácsony lesz. Vicc.

 72. vicc

 73. Még a végén ez is Duke Nukem Forever sorsra jut….

 74. Hurrá…