Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gran Turismo 5 – folyamatos újabb bővítések

Egy korábbi hírben úgy hivatkoztam a Playstation 3 exkluzív [B]Gran Turismo 5[/B]-re, mint a fejlesztő Polyphony Digital édes gyermekére, akinek a stúdió egy hosszú kihordási időszak után végre életet adott, majd átadta azt a játékosoknak, mint egy nevelőszülőnek. November 24-óta nagyon sokan éjt nappallá és nappalt éjjé téve foglalkozunk a kisdeddel, és ahogy haladunk az A-Spec és B-Spec módokban, úgy jövünk rá, mennyi mindent is tud ez a gyermek. És milyen messze még a felnőtté válás!A Gran Turismo szakértő GTPlanet.net hozta a hírt arról, hogy a rendező Kazunori Yamauchi egy Twitter interjúban – többek között – elárulta: a szoftver a jövőben úgy megy majd keresztül folyamatos tuningoláson, mint játékban vezethető autók. Amikről beszélt:- A változtatható kameranézetek és a nyílt terepek dinamikus bevilágítása miatt az árnyékok néha eléggé “fűrészessé” válnak – ezt a gyengeséget a rendező mindenképpen orvosolni szeretné a jövőben- Yamauchi tervezi, hogy beépít egy olyan funkciót a programba, amivel minden HUD (kezelőfelület) eltüntethető lesz a képernyőről- A rendező megerősítette, hogy a híres Red Bull X1 autó a “Sebastian Vettel Challenge” Special Event fullos teljesítése után válik elérhetővé- Az online “Longue” funkcióit és lehetőségeit egymás után bővítik majd a rajongói igények figyelembe vételével- A Polyphony Digital már dolgozik a Logitech G25 és G27 kormányok további támogatásán (Yamauchi szerint “akár jöhetne már egy új kormány is”)- December elején egy új update érkezik a GT5-höz, amely a mechanikai sérülésmodellt tuningolja- A fejkövetés memóriaproblémák miatt nem üzemel a GT módban – ez csak az Arcade mód opciója- A Polyphony Digital jelenleg azt vizsgálja, hogyan lehetne in-game díjazni az online futamokban elért eredményeket – úgy tűnik, ezek egy későbbi update-ben érkezhetnek, a GT5 Prologue teljesítéséért járó ajándékokkal együtt (a GT5P save slot vizsgálatával)- A Gran Turismo 5 hivatalos, 2 CD-s soundtrackje röidesen a boltokba kerül- Yamauchi szeretett volna egy olyan “szabadon bejárható” módot a GT5-be, ahol a különböző kocsikat utcai körülmények között, a közlekedési szabályok betartásával vezethettük volna – sőt, tervben volt a kocsiból kiszállva gyalogos nézelődés- A YouTube replay/feltöltés funkciót végül azért vették ki a játékból, mert túl sok időbe és memóriaforrásba került volna a videók renderelése – Yamauchi azonban még nem vetette el teljesen az ötletetMint látható, a jövőben bizonyára sok újdonsággal bővül még a Gran Turismo 5!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Hát ez igen dícséretes,csak így tovább Mr.Yamauchi! Ja és le a kalappal előtte,köszönet,hála,tisztelet,stb….

 2. Szerintem tökéletes a jàték.Csak ezt a kamera dolgot nem értem,hol mükődik csak arcadba?

 3. Mondjuk ezt vartuk el tole,h ne hanyagolja el amig jon a GT6 ! 🙂

 4. meglátjuk mennyire foglalkoznak vele egy fél év mulva, ez idáig két ps-es játéknak sikerült az u2 és a burnout

 5. Red Bull X1 – van aki már ment vele?

 6. Már unom a GT5-el kapcsolatos híreket. 🙂

 7. Ezt a patch dolgot meg kell szoknunk… már minden játék így jön ki. De örülünk, hogy legalább van fejlődés.

 8. A mestert ismerve bízom abban, hogy lesz olyan része a listának amit tuti valóra fog váltani. 🙂

 9. Egyébként azt írták itt sokan hogy kormány árak felmentek a Gt miatt . De nem azért hanem mert nincsen kormány . Haver egy számtek nagykerben van és mondta már szeptemberben hogy nincs nagyon kormány és nem is nagyon lesz a Logitec Hunnak .

 10. Na remélem ennek a fele valóra is válik!!! :DAkkor már örülni fogok!És a városi közlekedés tényleg oltás lenne!!!!!! :)Akinek meg G25-öse van,annak meg száradjon le a keze!!! :DMert én meg nem tok venni!!! 🙁

 11. Ezek így mind jöhetnek is:)

 12. Ne legyen igazad!(csak a gyors GT6ban:p)

 13. Azt azért jegyezzük meg, hogy anno a GT5p megjelenésekor is közölte Yamauchi, hogy keményen fogják támogatni, jönni fog plusz pálya meg rohadt sok tartalom, egészen a GT5 megjelenéséig.Nos ebből nem sok valósult meg….Szóval szerintem Yamauchi nyilatkozgat a sony meg majd eldönti mi fér bele a további támogatásba.Persze apróságok tuti fognak jönni, esetleg még a recéket is megoldják(bár ez utóbbit kétlem ez szinte a ps3-as GT-k védjegye), de igazi plusz tartalom(autók, pályák, versenyek) már határeset, szvsz inkább gyorsba megcsinálják a GT6-ot elvégre minden ps konzolon két igazi rész volt.

 14. Csak így tovább!Yamauchi jól gondolkodik. Idővel akár egy grafikai tuning is megszülethet.

 15. még így is simán megéri az árát

 16. hehe…mondtam én, ez a GT6 Prologue.

 17. az a baj, hogy nekem az jön le, hogy valóban kellett volna még idő neki. függetlenül attól, hogy így is világbajnok. Csak nem lehetett tovább húzni, így meg ez lett belőle.

 18. A végén kiderül hogy egy félig kész játékot kaptunk… 🙂

 19. “Szuper.Bár “”árnyékok néha eléggé “”fűrészessé”” válnak”” az a néha az nálam eddig ‘mindig’ volt, de sebaj. A 2cd-s soundtrack meg jöhetett volna a collector’sba igazán.”

  • – A Gran Turismo 5 hivatalos, 2 CD-s soundtrackje röidesen a boltokba kerülVagy a szignécsörbe’ 🙂 De legalább jön,nem kell levadászni egyenként.Én örülnék a jobb classicoknak is rajta…

 20. Nekem az utcai közlekedés hiányzik. Az jó buli lett volna. Rendőr megbüntet pénz ugrik.:)

 21. “Már arra akarnék utalni, hogy ennyi erővel kiadhatták volna x évvel ezelőtt is, és akkor ez egy ilyen “”folyamatosan bővülő”” játék lett volna.”

 22. Nem értek hozzá, de 6 év nem volt ezekre elég idő?

  • Elhiszed hogy ők nem akarták kiadni , a Sony adta rá a pénzt és ha ki akarta adni idén akkor nincs mit tenni ki kell adni . De szerencsére nem csak kiadták hanem támogatják is . Ez a fontos . Egyébként 2 mod nyilik majd meg valamikor Az egyik az A psecben az Endurance , a special eventnél meg a Vetteles . Legalábbis aki átnézte a trófeákat az láthatja a rejtett trófeák között .

   • Mondjuk teljesen érthető. 6 év is már nagyon hosszú idő, nem csodálom, hogy a Sony már sürgette a dolgot.Mondjuk jobb lett volna egy teljes játékot kiadni, amibe minden benne van – mondjuk lehet akkor sosem készült volna el. 😀

    • De nem biztos hogy megérte volna a Yotube feltöltés miatt vár pl még egy fél évet . Nem biztos hogy a kimaradt dolgok miatti plusz idő megérte volna .

 23. G25 támogatás nagyon kellene már . MErt átmentem haverhoz és neki Gt kormánya van . Ő be tudta kapcsolni az ablaktörlőt addig én nem G25ön .

  • Nekem is G25-öm van. Minden fasza ha a DFP-t állítod be, mint a Prologue-nál. Az ablak törlő is. 🙂

   • Ez egy jó megoldás köszi az infót, de jobb lenne mindenkinek ha választható lenne a magyar fizetésekből nehezen megfizethető prémium kormány is. A G27 meg ráadásul több gombot tartalmaz a kormányon. Dolgozzon csak rajta a PD, de gyorsan!

 24. Király ! Tuningolják csak nyugodtan . Örülünk . :]

 25. Jó dolgok, az elsőnek meg a levehető HUD-nak különösen örülnék.

 26. A sok süket meg fikázza a POLYPHONY DIGITAL-t. 🙂

 27. “””Sebastian Vettel Challenge””???????????nekem nincs ilyen !! Vagy egyenlőre rejtve van?”

 28. Cool! xD

 29. Király!

 30. kisded? tartalmát tekintve igazi aggastyán!

 31. Ez jó hir. 🙂

 32. Ez igen. Ez ám a hozzáállás!A GT5P-s dolog miatt viszont haragszom. Miután szembesültem vele, hogy semmit sem kapok azért mert megvettem korábban a játékot és gyűjtögettem a lóvét meg az autókat, le is töröltem a mentést…

  • Egy mentett állást hogy lehet letörölni? Sok helyet foglalt, vagy mi? o.O

   • “Én is mindig letörlöm, pláne ha már nem rendelkezek az adott gémmel. Nem a helyigény miatt, hanem ez a “”szakítási”” módszerem.”

   • Dühből. 🙂 Amúgy 40-es gépem van, minden bit számít.És amit kiplatináztam azt törlöm, vagy ami játék már nincs meg, vagy nem érdekel a továbbiakban. (de van egy biztonsági másolatom amúgy szerintem usb-n, most gondolkodom)Apropó peticiót a mentés másolhatóságáért!!! Mivan ha beszarik a 3 éves gépem???

 33. Ez egy tök izgalmas dolog, kiváncsi vagyok mik kerülnek még a játékba.

 34. erről van szó, figyelik a visszajelzéseket és nem csak a szájuk jár hanem talán dolgoznak is:D:D Ez egy óriási ötlet lenne ha a HUD eltűnne, csak a belső nézet nem kell felesleges információ!! Online futamok díjazása óriási ötlet, kezdem lájkolni a ferdeszeműeket:D:D

 35. Ezt kéne minden játék fejlesztőnek követnie, és nem a fizetős DLC-ket.

 36. A G25 támogatásnak örülök 🙂