Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gran Turismo 5 – a PS3 korlátai közé szorítva

Kazunori Yamauchi, a PlayStation exkluzív Gran Turismo széria kitalálója és rendezője úgy érzi, eddig minden PlayStation hardver, amin dolgozott, korlátozta őt – és ez alól a Sony legutolsó erőgépe, a Playstation 3 sem kivétel.A mester az Esquire magazin angol kiadásának adott interjújában beszélt arról, hogy ő mindig elérte a lehetőségek határait.[I]- Minden új PlayStation konzol megjelenésekor nagyobb lesz a hajó, de ez még mindig nem elég. A Gran Turismo 5-ben mindent annyira minőségire és szépségesre csináltunk meg, amennyire csak lehetséges – persze a rendelkezésre álló térben mozogva. Természetesen ennél sokkal többet akartunk belerakni.[/I]Ennél több azonban már csak DLC-ként mehet a GT5-be. A lemezeket már nyomják – sőt, talán már dobozolják.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Adják már ki !! Aztán jöhet DLC , patch vagy akármi !!

 2. “Mifele “”mester””.. Kijoma san mester, de e a fosfeju? naa nee… korlatoztak szegeny gyereket, ezert nem jelent meg meg az a szar GT5…Mindig elerte a lehetosegek hatarait… ja azert volt olyan semmilyen a terep okadek randa egysiku textura fakkal.. elmesz am a pics##%#% Kazunori bacsi…. Minden fejleszto ugy indul neki hogy beleferjenek az aktualis konzol kapacitasaba de ritkan hallok ilyen faszt aki azon sirankozik hogy gyenge a cucc… esetleg ugyesebben kellene programozni, kicsit sporolni ott ahol lehet nem felesleges polygonbombakkal megbaszkodni a cuccot hogy aztan sirankozni kelljen.. na de mindegy.”

 3. …Majd ha végre a kezemben tarthatom, akkor elhiszem…De ha ennyi hiszti után nem lesz jó… Hozzá vágom a CE-t! 😀

 4. Nem lehet , hogy ha valami netán véletlen balúl ütne ki , akkor könnyű a hardverre fogást választani.Nekem ez egy kicsit vagy túl beképzelt, vagy túl övön aluli.

 5. Amíg az ember elégedetlen a munkájával, törekszik a tökéletességre. Jó, hogy Yamauchi-san nem égett még ki, biztos az elkövetkező részek készítését is ő dirigálja.

 6. Már 1kicsit uncsi a téma,úgyhogy adják már ki, b****ttul jól nézzen ki és a vezthetőség és törés is legyen olyan tökéletes,ahogy azt ígérik (már olyan rég óta,hogy lassan már nyugtatófügővé teszik a rajongókat,akik ha Amerikában élnének,nap mint nap új időpontot kérnének az éppen aktuális pszihójuktól..)!

 7. Csak nem azt mondja hogy a hardver miatt lesz olyan a játék amilyen?Mert ennyire rossz lett és előre magyarázkodni kell?Azért ez nem ártott volna ide a végére:http://www.esquire.co.uk/2010/11/exclusive-gran-turismo-5-preview/#more-26388

 8. nem szerencsések az ilyen nyilatkozatok. nekem pölö az jön le, hogy gyenge a ps3 hardver.

  • Én is hasonlót éreztem ki a szavaiból.

   • Én meg azt hogy valami kifogás kell a csúszáshoz…Amúgy már 4.-éves a vas, mégis mit vártok!

    • Lehet, hogy telik az ido a PS3 felett, de ez olyan minosegi munka lesz, hogy azt se bánnám, ha a GT6 PS4 re jonne ki, de ha minden igaz akkor a GT6 még PS3 ra jon ki! PS4 Csak max tervezo asztalon van :] PS3ba kell, hogy legyen még erö, mert erkezik a GT6!! A mester kicsit tulzott, de lehet benne igazsag, ha a GT5 motorja 99%-ban kihasználja a gepet…. GT6 Motor meg ugyis az 5nek a felturbozott azaz jobban optimalizalt verzioja lesz :]] GT -> PS1GT2 -> PS1 GT3 -> PS2GT4 -> PS2 GT5 -> PS3 GT6 -> PS3

    • Kedves Mentoloshypo!Mivel ez egy fix hardver, ezért a korai játékok mindig csúnyábbak, mint a későbbi játékok, amikorra már megtanulják jól programozni a hardvert.Szerintem még van a PS3-ban tartalék! És a mai játékok sokkal szebbek, mint a 2-3 éve kijöttek. Gondolom, ezekkel te is egyetértesz!

     • “Miért ne értenék egyet?Pont hogy arra akartam rámutatni (csak úgy látszik te nem vetted a lapot…) hogy sok majom végignézi a papíron szereplő hardver tulajdonságokat és kijelenti hogy ez már elavult! “”fúú csak 256 mega ram de xar…”” Közben meg a profi mérnökök olyat gammákat hoznak ki a gépből mint például egy Uncharted 2, GOW3 vagy GT5. És talán az sem feltétlenül igaz hogy a GT5 kihasználja a gép 99%-át, honnan a fenéből tudják ezt a nagyokos gémerek?:S Még nem kevés meglepetést tartogat ez a gép!”

 9. Én annak örülök,hogy ilyen maximalista az úriember,csak látnánk már a végeredményt.

 10. Még az a szerencsénk, hogy a PS3 korlátai közé van szorítva, különben a mester soha nem készülne el alkotásával…

 11. Épp itt az ideje annak a dobozolásnak.

 12. Ez nekem bűzlik.

  • “Tudod, ha lesz valami amit kritika fog illetni, lehessen azt mondani:én megmondtam, hogy a gép nem tud többet 😀 a gépre fogni bármit is: vagy majom az illető, vagy olyan “”hendikeppes”” zseni hogy már beleőrült a maximalizmusba…”

 13. nem bunkóságból, de most tényleg sok a duma

 14. Dobozolva is vannak! :)http://www.gtpla.net/wp-content/uploads/2010/11/Gran-Turismo-5-Collector%C2%B4s-Edition.jpghttp://www.gtpla.net/wp-content/uploads/2010/11/1310203411_1.jpghttp://www.gtpla.net/wp-content/uploads/2010/11/1309025667.jpg

 15. “na, a következő lépés az lesz, hogy meghívják Kaz-t az “”ezek megőrültek!””-be…igazi celeb lett a pali:)”

 16. Egy igazi maximalista.

 17. Remelem a kepminoseg nem megy a szimulacio rovasara. De ha a fizika a GT5P szinten marad, akkor csak nezegetni fogom a szep autokat….

 18. Ha minden PS konzol korlátozta akkor megnyugodtam.

 19. Tényleg megjelenhetne már a játék, mert lassan már minden 3-4. hír erről szól.

 20. Érdekes ez az üzletpolitika a szoninál.., megjelenési dátumról még mindig képtelen beszélni, csak lényegtelen részletekről és tovább húzzák az időt.Három nap múlva Budapest Game Show, milyen klassz is lett volna, ha a drága szoni is kilátogat és mondjuk kitesz egy szerencsétlen kioszkot a GT5-el a rajongóinak.

 21. ezek a japánok már csak ilyenek… Kojima is ezen problémázott, aztán mégis leesett az állunk…most sem lesz másképp.

  • “Kicsit kamuzott is Kojima… “”kevés a BR”” persze persze … azóta két játék is lesöpörte technikailag (Uncharted 2, és a GoW 3.). Sok video ide vagy oda. Ezzel nem a MGS4 fikázom, mert mai napig az egyik legjobb játék.A japánok inkább így hypolnak. :)”

 22. Komolyan minden elismerésem Kazunori Yamauchi mesteré! De sok lesz már a betű, villantani kéne már azt a megjelenési dátumot! xD

 23. Japán precizitás, ez garantálja a minőségi és világelső végterméket!Ennek a nyilatkozatának csak örülhetünk, a technikai problémákat meg majd megoldják, ez a dolguk.

 24. Yamauchi úr leginkább a rajongói tűréshatárát tudja feszegetni.Ezzel a munkatempóval a GT6-ot meg eleve PS4-re kéne kezdeni fejleszteni.

 25. Ez mind szép és jó. Egy a gond, minél jobban tágítják a határokat és törekszenek a tökéletességre annál tovább tart a fejlesztési idő. Teszem azt a következő generációban a GT6 akkor lehet készül vagy 8-10 évig.

 26. Szerintem ha a PS3-ban több lenne a ram, sok probléma megoldódna. Pl. látam már pár PS3 gammát, amelyeknél rendesen zavart engem a néhol rövid látóhatár. PC után engem kissé zavar legalábbis.

 27. Remélem nem soká azzal hívnak majd hogy mehetek érte:)

 28. A GT6-ot már ez a generáció szerintem nem fogja megélni…

 29. tényleg túlmentek minden határon a tologatott megjelenéssel…. 😀

 30. Poison Ivy nem törődik ennyit a fákkal és a növényzettel, mint néhány finnyás gamer a GT5 kapcsán. O.O

 31. Majd jöhet a GOTY! 🙂

 32. Csak lesz már belőle valami.Nem izgat a játék, de már sajnálom azokat, akik várják.

 33. Hát sajna a korlátokat látjuk majd a háttér növényzetén GAZDAGON!!! :DBár ki spórolhatott volna néhány millió poligont az autókból Yamauchi bácsi,nem bántam volna!Persze a növények előnyére,mert amiket ott fogunk látni az nem más mint a CMR 1 emlákezetes fái! :DEz a baj hogy az autók kidolgozását még emelik,mikor az már igen magas szinten van!A környezet,maga a táj,meg el van hanyagolva. 🙁

 34. talán a ps10 már meg fog felelni neki…a lemezeket meg már remélem h tényleg csomágolják, örülnék ha azt hozná a mikulás.:D

 35. Elavult a ps3,jöhet a ps4:D

 36. Jó ezt olvasni.

 37. az utolsó mondat igaz-e?Egyébként GT6 majd PS4-en mennyi ideig fog készülni? lehet megjelenik a PS5 addigra 😀 de szvsz, a következő generációban már tényleg valóságos grafika lesz megoldható, sok sok autóval, fps-eknél hatalmas pályákkal.Például a MAG 256-os játék módja már rendesen eszi a gépet, pedig nem épp egy szemet gyönyörködtető játék. Feszegetik a határokat már többen is.

 38. Dobozolják csak a lemezeket szépen serényen.., mert’ azért jó lenne már, ha december első vagy második hetében meghozná a postás.., végre…