Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gran Turismo 5 – a csúszás lehetséges okai

Amióta kiderült, hogy [A http://playstationcommunity.hu/note/4354]csúszik a Gran Turismo 5[/A] megjelenése, átlag félnaponta rukkol elő valamelyik videojátékos hírportál egy újabb verzióval a halasztás okáról. Nem véletlen a vad találgatás: ahány illetékes (köztük a rendező Kazunori Yamauchi) szólal meg a témában, mindegyik más okot körvonalaz. Ezeket a pletykákat gyűjtöttem most nektek egy fedél alá.- Az új PS3 firmware miatt csúszik a GT5. A játék “nyomásra kész” verziója állítólag a 3.41-es firmware-t használta, amit október után már nem akartak többet alkalmazni az SCE-nél (a kalózkodás mindennemű visszaszorítása miatt). Ezért update-elni kellett a programot, ami nem mehetett időben a gyártósorra.- Nem lettek kész időre a fejlesztéssel. A készítő Polyphony Digital állítólag talált valami “kivasalni valót” a programkódban, amit csak 3 nap híján, de nem sikerült időre kijavítani. A jelenleg elérhető legmagasabb minőségre hajtó stúdió inkább bevállalta a rajongók haragját, de az ő érdekükben kijavította a hibát – ezért nem indulhatott be a gyártás.- Az SCE 7 millió darab GT5-tel akart debütálni a megjelenés napján, de nem jött össze a dolog. A GT5 tehát azért csúszik, mert nem sikerült olyan mennyiséget előállítani, ami kielégítette volna a rajongói igényeket. A pletyka nem tér ki rá pontosan, hogy a 7 millió példány legyártása nem állt össze, vagy kevésnek bizonyult ez a mennyiség.Egy bizonyos pletyka szerint az új dátum 2010. november 26. lehet (“Black Friday” ünnepnap Amerikában).

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. no comment, ez volt az egyik game amért megvettem a ps-t:D de mire kijön vehetem a 4-est:(

 2. “Teljesen érdektelen a csúszás oka. Ennyi év fejlesztés, és az egy évvel ezelőtti “”tulajdonképpen bármikor kiadhatnánk”” című kijelentések után ez egyszerűen blamázs. Leszerepeltek.”

 3. ja akkor azt találták ki a warez ellen, h inkább ki se adják —–> LOL

 4. Én úgy tudom, hogy már két éve elkészült, csak Chuck Norris saját kézzel, egyenként írja meg a lemezeket! Már 23 lemez kész!!! Ja, és a helyetekben nem keménykednék ennyit, mert vissza fogja olvasni. Utána lehet riasztót szerelni, meg testőröket fogadni.

 5. az első verzió miatt megértem a halasztást…de a többi…

 6. Ekkora felhajtást…

 7. A S7N fórumozóval szembeszálló embereket nem értem.Olyan hype van már vagy 3 éve a jéték körül, hogy az már NEVETSÉGES! Számos gameroldal, vagy játékárusító honlap írt már tavaly karácsonyra, vagy idén különböző negyedévekre megjelenést. Az egy dolog, hogy ezek nem hivatalos dátumok, de sok rajongó beleélte magát, aztán kapta a nagy semmit!Végül is én nem stresszelek, mert nem engem szopatnak ezerrel! :-DNem az én stílusom az autókázás.

  • Hát igen, egyszer mindenkinek elfogy a türelme. Én se vagyok egy nagy autós játék guru de a GT-ket minig megvettem PSX-től kezdve mert iszonyatosan jók és hangulatosak. Most se lesz másként, de ez már tényleg nevetséges.Bár ha berakom majd a lemezt először akkor úgyis elfeledek minden bosszúságot.

 8. Ebböl karácsonyi megjelenés lesz december 1.heti dátummal..

 9. Marhára nem érdekelnek a találgatások, ettől még nem jön ki hamarabb!Sőt inkább kerülöm is az ilyen vitákat mert úgyse tudja a Polyphony emberein kívül senki se hogy miért van ez.Én csak reménykedek!:( Hogy nem kell egy hónapnál többet várnunk.Ez már nagyon unfair dolog!

 10. Tök mind1,csak többet ne húzzanak már (minket se)..!!

 11. Ez így sose fog kijönni.:(

 12. azért várnak vele, mert még tarta az F1 2010 láz 😀

 13. nyem itt csetkorotku!

 14. Állitólag hònap végén kiderül a megjelenés.

 15. Nembaj, majd akkor megveszem késöbb:)

 16. Tök midnegy igazából, úgyis mindenki megveszi szóval azt csinálnak amit akarnak. 😀

 17. Szerintem ne egymást baszogassátok. Aki eddig is megvette volna, az így is megfogja, mert kurvajó game lesz, aki meg nem, az sportból kelti a feszültséget. (Utóbbit egyébként máshol kéne gyakorolni, vannak erre szakosodott fórumok, ahol a disznók vígan marakodhatnak a moslékon.)

 18. Az a lényeg, hogy kész van a cucc. Az, hogy várni kell még egy kicsit a gyártókapacitás/3 nap csúszás/új firmware miatt már igazán nem számít. Az sokkal nagyobb baj lenne, ha azért várnánk még, mert nincs kész.

  • vagy mert a munka végéhez érve Polyphony-éknál volt egy hatalmas ereszdelahajam party, mindenki berúgott és az egyik programozófiú véletlenül az egyetlen példányban készült 0. GT5 lemezen cserkészte be a programozólányt, ami így eltörött. A programozólány és a programozófiú már nem élnek.

 19. firmware lesz az. egyszerűen nem akarják, hogy 3.41-en fusson. ennyi. ez a cím annyi lébe került, hogy minden eladott darab szükséges a profithoz.

 20. Inkább csúszón és legyen jó, mint hogy tele legyen hibával . Ezt a egészet néhány xboxos és ps fan stb… generálja, kit érdekel …..jön és kész ez a fő !

 21. heh olvasd 37 comment…

 22. ezt a hatalmas offolást ami ittvan…

 23. Szerintem is . A hibát lehet pachel is orvosolni. Mert kb 1 hónap a gyártás addig minden ilyen dolgot lehet javítani . Inkább a kalózkodás ami logikus és megérthető .

 24. Sztem szándékosan csúsztatták el a karácsonyi idöszakra.

 25. Sztem a firmware miatt van …

 26. uncsi már ez a sok késés … Amire ennyit kell várni az már általában ,nekem nem szokott tetszeni… Ami megtetszik ,azt azonnal akarom különben, elillan a varázs :(fUkGTFIVE

 27. Hivatalosan ez az első csúszása a játék EU/Usa premierjéne, ezelött csak a Japán megjelenés volt bejelentve, nekik ez a 2. csúszás.End of story.

 28. Én nem is igazán a hírhez, hanem magához a játékról alkotnék egy rövidke mondatot.Ezt a játékot szerintem már annyira csúcsra fejlesztették, hogy nem lesz élvezhető egy egyszerű DS3-mal.

 29. LOL 🙂 orulok hogy sokan rajottek hogy menyit is jelent a tucat….

 30. én csak azt nem értem, hogy megjelenés elött, elmondták hogy késni fog megint, ok.de a rajongok miatt és akik várják már jó ideje, miért bennük annyi gerinc, hogy ma már eltudta mondani hogy késik, akkor azt is hogy miért? miért kell ilyenkor találgatni mindig? kikell állni és elmondani, hogy miért van és minedenki nyugodt lesz.

 31. Az első indok nevetséges, a második még érthető, de patch-csel megoldható lenne, a harmadikban meg talán lenne ráció, de én inkább csak szimplán arra tippelnék, hogy hasraütésszerűen határozták meg anno a megjelenési dátumot, vagy sikerül vagy nem alapon, és nem sikerült.

 32. “Ez milyen kemény, hogy ez egy hír. Mármint a “”lehetséges”” okok. Nem vitás, hogy a Gt5 a konzolvilág negatív értelemben vett celebrity-je. Már ez is hírértékkel bír, hogy lehetséges okok. XDEz olyan, mint hogy Kiszel Tünde “”lehet””, hogy vékonyabbra veszi a szemöldökét. : ))) Jó isten, hová jutottunk…”

 33. Én várok türelemmel. Nem hajt a tatár. Van mivel játszani most is, ha egy hónappal (vagy 3-al) később lesz GT5-öm, akkor akkor. És?

 34. a game anyira tul van HYPE-olva hogy a csalodas garantalt…

  • Miért lenne túl-hype-olva? Megint csak azokra a játékosokra tudok utalni, akik a decemberi time trial demo,t megnyerték, és valódi versenypályákon körözgetnek azóta. Ez miért hype? ez szerintem garancia. Úgy szeretem az ilyen elvakult embereket, az ilyenekkel nem lehet vitázni.

   • elvakult heh…garancia? 6-ev fejlesztes, tucat csusztatas….ugyan man…

    • Tucat csúsztatás? Mesélj. De mind a 12-t.

     • gondolom mindenki rajott mire gondoltam…. te talan kivetel vagy…

     • “LOL!Nem védem a PD-t, sem a Sony-t, de tényleg kifejthetnéd, hogy pontosan mikor volt az a “”tucat”” csúsztatás.Én ránk nézve (EU, esetleg USA) össz-vissz 1-ről tudok.”

     • “Nem, szerintem nem. Hallgatunk. Nem bírom az ilyen okoskodókat, akik nagyokat tudnak mondani, de semmi valóság alapja nincs, ha meg már meg kell indokolni, elkezdenek poénkodni. Szóval avass be minket “”hülyéket”” akik nem jöttünk rá.”

     • “heh aszem en voltam az elso aki a nov 2 csustatast hozta erre az oldalra es nem egy SZERKEZTO…re: “”hülyéket”” – ezt te irtad nem en magam….”

     • És akkor most mi van? Boruljunk térdre előtted? Inkább válaszolj már arra az egyszerű kérdésre és ne terelj.

     • igy ahogy a reakcioidat olvasom, nem atom physics rajonni hogy nem nyugott termeszet vagy, bocs hogy eszt kell itt most igy mondanom..ha meg nem jottel volna ra a ”TUCAT” poen / metaforanak volt szamitva mert MINDENKI nevetett egy nagyot amint a hir kiszivargott….de lehet hogy voltak kivetelek is hehe 🙂

     • “Te egy igazi gyökér vagy, “”bocs hogy eszt kell itt most igy mondanom..”””

     • nagyon ‘olcso’ valasz testver…

     • Pont annyira, mint az első beköpésed, pont annyira.Testvér? Hehe…

     • Még helyesen magyarul sem tudsz írni na majd pont egy ilyennek a véleményére fogok egy bolhafingnyit is adni.Röhejes vagy.

     • re: en nem vagyok magyar testver…. nem ertem most hogy ez itten hogy fugg ossze….p.s. ‘n’ hejett nem ‘m’ kellet volna a nick-ed be? LOL

     • latom dicserettel hordod a WipeOut logot, agyal idopont, egy private lobbyban megnezhessuk meg e erdemled….?……

     • Humorérzéked van ez dicséretes.(nem sértődtem meg-nem jellemző)Ha arra gondolsz a WipeoutHD-t egyedül-önerőből, segítség nélkül Platináztam ki ill. vittem 100 százalékra.De ha van kedved én egy jó Wipeout multira bármikor nyitott vagyok.Felvehetlek?(BARNIIEU321)

     • re: ‘nem sértődtem meg-nem jellemző’..dettomajdnem egy evig tartott nekem kiplatinazni, ZICO-val 3hetig szenvedtem :-/ de plat trophy lecserelte az azelotti anyaazast :-)persze PSN: s-7-nreszlegeket man online megolgyuk …

     • Mindegy. Annyit nem ér már a véleményed ennyi hozzászólásod után, hogy vitázzak veled. Talán ha felnőttebb lennél. De ne akarjak mindent egyszerre. 🙂

     • nem problema…olvasd comment 37 …

     • Nem igazán értelek téged! Most Te örülsz ennek vagy nem?

     • szerintem man ne commentaljuk eszt…p.s en nagyon varom a GAME-t ez nem tema…

     • “nagyon sok feszes , merev fórumozó van ezen az oldalon! Az hogy poén vagy oltás vagy hecc azt itt, “”ezek”” nem ismerik!! 🙁 Csak szakmailag + intellektuálisan szólj a témához :DD … és akkor talán nem kötnek beléd :)”

     • Senki nem jött rá, droid vészmadár vagy.Csalódás pedig kizárva ennyi év szorgos munkája után.Polyphony nem arról elhíresült, hogy naphosszt verik a löncsüket.

     • Tévedsz nem állunk le vitázni olyanokkal akikkel nem érdemes.Ezért.

     • tokeletesen 1etertek…

     • Mindenféle rosszindulat nélkül, nem PS3-as nyitócímnek volt beharangozva? Ahhoz képest még mindig sehol sincs.

     • Nem, az inkább a GTHD volt.Zsolt: Elég sok tulajnak nincs netre kötve a gépe, jobb ha inkább kijavítják a gyártás előtt.

     • Az a GT5P volt. Igaz az is a PS3 megjelenése után egy évvel jött ki (Japánban, nálunk még 3 hónappal később).

  • “””csalódás garantált””, én is ettől félek, mert felsoroltak 12ezer featuret, de azt még mindig nem állította senki, hogy autóverseny lesz a játékban:) szóval hogy elrajtolsz többed magaddal, és aki a gyorsabb az a végén nyer! ilyet olvasott bárki bárhol?:D”

 35. Az a 7 millió elég optimista szám. (Persze jönnek mindjárt a helyi okostónik, és levezetik nekem hogy az még kevés is lesz.)

 36. a csúszás lehetséges okai:ahogy a képen jól látható, a vizes aszfalt.

 37. fekete penteken 🙂 ez jo, majd kivancsi vagyok mi jon meg, kiadjak es rajonnek hogy gaz van vele es varni kell a javito csomagra :-))) valamit ugyis elbasznak rajta, ennyi herce-hurca es javitgatas utan mar nem letezik hogy hibatlan legyen. ha mast nem majd belekotok az egyforma fakba es vacak tereptargyakba 🙂 a gt akkor asta el magat amikor elkezdtek kiadni a prologue kacatjaikat.ha igy folytatjak lecsusznak a karacsonyrol is es akkor nagy seggberugasok lesznek arrafele :Pehemm, mikor is jon az uj hot pursiut?

 38. a várós endurance session elég hosszú sikeredik 😀 the real waiting simulator!!!

 39. az első ok az igaz egy kiszivárgott infó szerint, október végétől minden új játék a 3.50-et köteles használni.

  • mosta ha 1 nappal a megjelenes elott szarnyrakap egy uj kaloz cucc ami futtatni tudja a 3.5-os jatekokat akkor elegetik a 7 milla legyartott jatekot es megint csusztatjak??

   • Nem, az usb törés csak 3.41-en, 3.15-ön és 3.01-en megy, feljebbi verziókon nem. Ha megis oldják a 3.50 kompatibilitást azt custom fw-vel teszik. Akkor meg már tökmind1, mert ott lesz mint a psp.