Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

God of War Collection – ráncfelvarrott Kratos

A november 17-én megjelenő [B]God of War Collection[/B]ről gondolom már mindannyian hallottatok: ebben a PS3-ra áthozott gyűjteményes kiadásban ($39.99) a két korábbi Playstation 2-es GoW játék kapott helyet, természetesen a Playstation 3 éra követelményeihez igazítva. A God of War és a God of War 2 programokat HD-be – 720p – húzták, valamint élsimítással és 60fps képfrissítéssel kínálják, amolyan kedvcsinálónak a fantasztikusnak ígérkező PS3-as God of War III megjelenése előtt.A cuccról a Bitmob.com weboldal készített összehasonlító elemzést. A teszt során megvizsgálták egy a PS2-es progikat is futtató 60GB-os PS3-on az eredeti két játékot: a beállítás természetesen 720p volt, a “PS2 Smoothing” funkció bekapcsolva, az “Upscale” képjavítás “fullscreen”-re véve, a képarány pedig 16:9-re állítva. A másik oldalon a GoW Collection lemezét értelemszerűen 720p-ben figyelték. A “color” és “brightness” értékekhez természetesen egyik esetben sem nyúltak, nem történt utánkalibrálás.Az eredmény? Bár az alapanyag is kiváló minőségű, a Blu-ray-es Collection szebben fest, mint a PS2-es eredeti a felskálázással. A Collectionnél a fényerő valamivel magasabb, így abból bizonyos HDTV-knél majd érdemes lesz kicsit visszavenni.Az itt beillesztett két képnél a fekete keretes első a PS3-on futtatott eredeti PS2 program, a teljes képernyős második pedig a remastered PS3-as Collection minőségét mutatja.[14378][14379][A http://bitmob.com/index.php/mobfeed/graphics-comparison-god-of-war-vs-god-of-war-collection.html]God of War összehasonlítás[/A][A http://bitmob.com/index.php/mobfeed/graphics-comparison-god-of-war-2-vs-god-of-war-collection.html]God of War II összehasonlítás[/A]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Tegnap megérkezett a lemez. Még jó,hogy a Blu-Ray a Sony vívmánya,nem pedig a Microfosé.

 2. Én még csak psp vittem végig, szal mielőtt megveszem a 3at (egyszer majd:) először biztos ezt szerzem be

 3. Már előrendeltem. Csak remélni tudom,hogy sok más régi cím követi majd a GoW Collection példáját.

 4. Gyanítom, hogy így egy kategóriával jobb képet kaphatunk mintha az eredeti PS2-es lemezt futtatnánk egy 60GB-os gépen. Itt-ott ha jól látom az effekt is több, szóval elég korrektnek tűnik.

 5. Woáu ! Ratchetekből és Dark alliancékbűű miért nem csinálnak ilyet ? :O

 6. szép mindkettő..:)

 7. Mivel a PS2 nekem kimaradt, de 60 gigás PS3-am van, ezért én már korábban beszereztem a PS2-es változatokat (mielőtt tudni lehetett, hogy kiadják felturbózva PS3-ra is), így nekem már marad az a verzió. Mindenesetre jó ötlet csak sajnos álmomban sem gondoltam, hogy ez megtörténhet. Akkor még kicsit vértam volna a vásárlással. (Mondjuk az első részt már elég régen kivégeztem, a második meg épp folyamatban:))

 8. egyértelmű a javulás, érdekes, sokkal világosabb tónusú lett az egész játék (ez a színárnyalat valahogy jellemző a PS3 stuffokra)

 9. Kötelező – előbb-utóbb – annak aki még nem ismeri a szériát, és annak is aki már játszott vele. (majd egyszer én is…again…)

 10. must buy,god és titán mód kipörgetése kötelező:)))

 11. Szerintem ez a 40 dodó is baráti érte. Megvenném ha több szabadidőm lenne.

 12. Nekem is nagyon bejön ez a collection. De azért lehetne olcsóbb mint egy teljes árú új játék. Tulajdonképpen ugynazt adják el kétszer, ezen már fele annyi melójuk sem volt mint egy teljes játékon. De persze ez üzlet, és így is kötelező darab csak nekem nem megjelenéskor.

 13. Nagyon várom! 🙂

 14. Ha meglesz a PS3, jó hogy hd felbontásban tudom majd bepótolni a god of war 1-2őt, nagyon várom már 🙂

 15. Nagyon várom. Jó kis nosztalgia lesz, ahogy megint szétcsapkodom Theseus fejével az ajtót. ><

 16. Nekem csak egy bajom van vele: nem tartalmazza a psp-s Chains of Olympust.

 17. na én tegnap elörendeltem úgyhogy várom nagyon.nem nagyon nézem az összehasonlitást,minek,úgyis szebb lesz meg a játékélmény végett fogom nyomni.

 18. tetszetős.must have,az előrendelésen gondolkodom még…

 19. Feltétlen beszerzem. Már várom!

 20. Tuti beszerzem, kell nincs mese. 🙂

 21. Leszarom, csak jelenjen már meg. 😛

 22. “http://www.youtube.com/watch?v=IoCD9TwLrVs bár itt ha jól vettem ki, a “”ps2 smoothing”” opció ki volt kapcsolva…”

  • Nézd meg mikori a videó! Azóta rengeteget fejlődött a ps2 kompatibilitása a 60asoknak.. Ha ezeket a képeket megnézed, egy ps2 höz képest szép! Mármint már az emulált változat is 🙂

 23. egyébként ha a SotC-t HD-be húznák akkor nagyon örülnék 🙂

 24. “szerintem ez így szar megoldás. Én valamiért arra emlékszem, hogy éppen fikázták a ps3-at abban a tekintetben, hogy szarul emulálja a ps2-t. Azt hiszem a youtube-on láttam videot, az FFX-et hasonlították össze ps2-t és a ps2-t emuláló ps3-al. Az eredmény az lett, hogy a ps3on futtatva szarabbul nézett ki mint a ps2 eredeti. Szóval ebben az összehasonlító dolgoban jobban örültem volna ha nem emulálták volna az eredetit, hanem hazai környezetben mutatták volna. Az az igazi differencia. Egyébként pedig látni kell “”élőben””, mozgás közben. akkor kiderül. Nem leszólni akarom a dolgot, félre ne értsetek. Csak a Ps2-höz viszonyítsunk. Mert azt nem kell leszólni. Gyönyörű lesz 10000 év múlva is.”

 25. Hatalmas ötlet volt ez a Sonytól!Vegyétek mert megszeretném venni ugyanilyen formában a GTA VC+SA-t:)

 26. Jövőhéten szíjjelszaggatom!

 27. nekem tökéletes az eredeti ps2n! 😀 ebből a pénzből veszek mást!

 28. remélem lesz letölthető formában is

 29. Összesen 2 képet találtam, ami az eredetiben szebb volt, az is a sötétebb színek miatt, jobban kihangsúlyoztak dolgokat. Próbálom minél előbb beszerezni a gyűjteményt.

 30. Még egy hét és végre bepótolhatom a GoW 1-2 lemaradásom:)

 31. Én most azon csodálkozom, hogy alapból milyen szép volt a játék. O_o Király!

 32. Látható különbség.

 33. Megnéztem mindkét összehasonlítást. Baba!

 34. végülis mind1gondolom a fanok begyüjtik, jómagam meg, akinek nem volt ps2-je epekedve várom,hogy hozza a postás bácsiremélem legkésőbb hó végén csak ideér a videogamesplusról

 35. Egyértelműen szebb a collection.Kontraszt meg nem probléma, van a megjelenítőmön ‘game’ mód, az kb. annyit dob rajta, mint amikor a ps3 beállításaiban az rgb-t limitedről, fullra állítom.

 36. Élesebb kép, feljavított, meg egy-két plusz effekt (legalábbis én nem emlékszem arra, hogy PS2-n a hidra pikkelye csillogott volna (videó a GT-n)). Jó látni, hogy nem csak a felbontást, meg a képfrissességet nyomták feljebb.

 37. ne mond mársokkal mosottabb a ps2 verza

  • De a felújított túl szürke ( tudom-tudom, állíccsam’ át a kontrasztot )De ha megnézed az első link legelső kép párosát, összhatásában egyértelműen a régi nyer.

   • Nagyon nem. PSN-es videóban is látszik, hogy nem hogy szürkébb, de sokkal színesebb is lett a réginél. A ps2-esben rengeteg helyen van blur effekt valamilyen színnel (pl.: a GoW1 Hidrás részénél zöld). Na itt most az nincs, helyette minden szín, sokkal optimálisabb, élesebb. Te max a blur-t hiányolod, ami olyan, mintha egy rosszúllátó hiányolná az elmosott kontrasztokat szemüvegben.

    • Hát én ennyire nem értek ehhez a részéhez, így nyertél 🙂 – nekem úgy is kimarad 😛 ( eredeti 1-2 megvan nekem az úgy ahogy van jó )

 38. “Ha megrohadok se tartom jobbnak a “”feljavítottat””.”

 39. Élsimítás sokat dob rajta !

 40. tuti vétel . jó munkát végeztek az tuti…..

 41. Ahogy elnézem, elég sokkal élesebb a Collection.

 42. Komponens kábelen keresztül játszottam múltkor a PS2-n, megnéztem mind a kettőt és nem volt túl szép. Pont ahogy a képen van. A 16:9 képarány se tökéletes mert Kratos egy kicsit össze van lapítva ( mint minden más ), gyenge kontraszt, fakók a szinek, elmosódott minden.Ez a változás kész. Jól tettem , hogy előrendeltem. Mi mindent ki lehet hozni egy ps2-es játékból ? 🙂

 43. Ha egy kicsit is szebb lesz,már megérte.

 44. jaj de jó, imádom az összehasonlításokat. 🙂

 45. szép lesz nagyon :Dalig várom, hogy meglegyen 😀