Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

GiantBomb – újabb infók a PS4K-ról

Rengeteg infó derült ki a PlayStation 4 új változatáról, amely eddig PS4.5 és PS4K néven futott. A GiantBomb állítólag különböző forrásokon keresztül megerősítette, hogy cégen belül a készülék neve [b]NEO[/b]. Árról még nincs szó – bár $399-et emlegetnek -, viszont annál több derült ki a specifikációkról.[b]Régi PS4CPU: 8 Jaguar Cores, 1.6 GHz GPU: AMD GCN, 18 feldolgozóegység 800 MHz Memória: 8 GB GDDR5, 176 GB/sNEOCPU: 8 Jaguar Cores, 2.1 GHzGPU: Javított AMD GCN, 36 feldolgozóegység 911 MHzMemória: 8 GB GDDR5, 218 GB/s[/b]Októbertől minden PS4 játékban kell, hogy legyen egy „Alap mód” – ami a jelenlegi PS4-eken fog futni -, valamint egy „NEO mód” az új készülékekhez. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az új gép már októbertől a boltokban lesz. Ettől függetlenül lehet NEO-ready játékokat kiadni, és később azokat kompatibilissé tenni.A NEO módban futó játékok ki fogják használni a hardver fejlesztéseket ahhoz, hogy stabilabban fussanak. A NEO a 4K képi kimenetet is támogatni fogja, de a játékoknak maguknak nem kell 4K natívnak lenniük. A Sony tett javaslatokat azzal kapcsolatban, hogy a NEO-módban futó játékok hogyan érjék el a 4K/Ultra HD felbontást, de valamilyen szinten szabad kezet is biztosít a fejlesztőknek ennek eléréséhez. A 4K TV tulajoknál a NEO fel fogja javítani a játékokat, de az fps terén nem enged a Sony: külön kitér arra többször is a dokumentumokban, hogy meg kell haladnia, vagy legalább el kell érnie az eredeti PS4-es változat fps-ét a játéknak.Minden funkció meg fog egyezni az eredeti PS4-gyel, és a Sony nem szeretné megosztani a játékos- és rajongótábort. Ugyanaz lesz a PSN bolt, ugyanazokhoz az online közösségekhez fog csatlakozni, és ugyanazt a felhasználói élményt fogja biztosítani. [b]A Sony szigorúan tiltja a NEO-exkluzív játékok készítését, és nem engedi a fejlesztőknek, hogy a NEO felhasználók az eredeti PS4 felhasználóktól elkülönítve játszanak a PSN-en.[/b] Nem lehet szó semmilyen extra funkcióról vagy játékmeneti újdonságról sem, ami csak és kizárólag a NEO játékosok számára lenne elérhető. Ugyanez igaz a kellékekre és kiegészítőkre: nem lesz szó exkluzív VR tartalomról a NEO játékosoknak.A szeptember végén megjelenő játékok esetében szükség lesz egy patch-re, ami frissíti őket a NEO standardjainak megfelelően. Ugyanezt megtehetik a korábbi játékok is egy frissítéssel, de ez mind a fejlesztőkőn múlik.A cél tehát, hogy párhuzamosan fusson a két PS4, azzal a különbséggel, hogy a NEO technikailag jobb teljesítményt nyújt. Csereprogramról még nincs hír, de a NEO megjelenésével valószínűleg esni fog az eredeti PS4 ára. Remélhetőleg az E3-on többet fogunk megtudni.Természetesen minden szóbeszédnek tekinthető addig, amíg a Sony hivatalosan meg nem erősíti az információkat.[i]Forrás: [a http://www.giantbomb.com/articles/sources-the-upgraded-playstation-4-is-codenamed-ne/1100-5437/]GiantBomb[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én még nem is láttam japó zsidrákot, de ezek szerint vannak! Csak simán szopjon le a Sony! Azt kivánom, hogy fejlesszenek, évente dobjanak ki új gépet, és a konzolos társasdalom minden tagja váltson PC-re, hogy a még egyetlen hasznot hozó ágazatuk is csődbe menjen!

 2. Árulja már el vki, h mi a bánatnak kell egy új PS4?

 3. S játék is lesz rá?

 4. Jöjjön, aminek jönnie kell…..

 5. A Neo-nál a 1080p / 60 fps alap lesz-e ugyan ?

 6. 30 helyett 60 FPS ua játéknál, jobb élsimítás melett. Ez az új HW kb ennyit tud.Ha most vennék PS-t valszeg bevállalnám, de hirtelen nem fogom tömegesen hisztérikusan eladni a mostanit.XD

 7. a konzolok pc-sednek, a pc meg konzolosodik. kiváncsi leszek mi lesz ebből..

 8. Én már csak akkor hiszek minden ilyen mesének ha a sony maga adja hírűl és egyben abba is hagyom a konzolozást mert ezt ha meglépik és nem egy uj konzolal jönnek ki akkor 3 évente uj konzolt venni nem fér bele a pénztárcámhoz + a pc-ben kicserélsz pár dologot és már jobb is lesz.

 9. Lári-fári…

 10. Fokozódik a helyzet 🙂 Elég érdekes lépés, dehát ez van.. az üzlet az üzlet: vegyen az ember 4k tévét, bármiylen márkájút, mert a Sony mindeggyikkel leszerződött, de ha Sony 4k-t veszel, akkor fognak neked örülni igazán 🙂

 11. További infók a Kiskegyedtől fog kiszivárogni!

 12. Jó szokásomhoz híven ,nem értem .

 13. CPU : 2.1 GHz helyett jöhetne a 3.2GHz isMemória: 8GB GDDR5 helyett jöhetne 16 GB

  • Ja és igen ez lehet hülyeség. De ha erősebb gép lesz és játékoknak is lesz ez neo valami akkor amúgy is drágább konzolos játékok nem fognak még feljebb emelkedni árba? Lehet hülyeség én nem tudom, de ha igen akkor tényleg nem éri meg konzolosnak lenni már.

   • ezt nem tudom miért neked írtam 😀

   • Neked eddig sem érte meg ufo.

    • Az a helyzet hogy ebbe nem tudok belekötni tényleg sokkalom 18 ezret egy játékra . Főleg tudod jól amilyen finnyás is vagyok ,nem tetszik akkor lényegében kibasztam pénz a semmire . De ha ennél is több lesz akkor ne mond nekem hogy pl 20on valahány ezerért pl , te vennél szívesen játékot . Persze én nem láttok bele pénztálcádba az tény. Nekem sok lenne .

     • Neked egy jó warez-PC való. De lehet az sem, mert abba meg hardver kell.

     • Egy baj van nem tudok warez-olni :DD Csak filmeket de azokat is online lessem .

     • Nagyon sajnálom.

     • “Lehet ám azt is csinálni kicsi ufo hogy a már megunt és végigjátszott PS4-es játékodat viszed és beszámítattod az újba és akkor 18000 rögtön mondjuk “”csak”” 10000 (játéktól függően).”

     • Vagy várni kicsit ( ha nem valami belehalok ha nem azonnal viszem végig címről van szó), és megvenni 10K környékén, így eladás után kb 2-5K és megvolt a játék ami viszont baráti ár.

     • Csak tudod Gregem ,faluhelyen nem minden sarkon van konzolbolt ez a baj .

     • Akkot nyiss egyet 🙂

     • Az a durva, hogy 98-ban meg 15 ezrek voltak a ps1 játékok.Fogalmam sincs mennyi volt akkor a minimálbér de tuti kevesebb mint ma 🙂 Első napos játékokat nem kell venni és mindjárt más a helyzet.Van 6db ps4 játékom amiből egyedül a witcher van kicsontozva teljesen.Nincs is annyi időm, hogy minden szarral játszak.

     • Nem is vett senki PS1 játékot. Minden konzolbolt a chipelt PS1-ből, meg a másolt játékokból élt. Utánad hajítottak a listát, mi az amit ezeröté megírnak neked.

   • Mindeképp megéri mert te nem tudod, hogy milyen optimálisan belőni egy pc játékot, minden évben költhetsz drága alkatrészre ráadásul PC-n csak a stratégia és az fps a jó, PS4-en pedig még vannak exkluzívak is.A játékárak pedig meg kellene, hogy egyezzenek vagy még kevesebbe kellene, hogy kerüljenek a premier játékok PS4-re mint PC-re hiszen a PS4 verziók valamilyen szinten butítva kerülnek rá a korongokra, ezzel szemben a PC verziók minden beállítási lehetőséget megkapnak.

 14. Szép lassan átmegyünk majd oda,hogy lesz egy alap PS amibe 2-3évente cserélgetni kell alkatrészt….Talán így olcsóbb lenne és tudnák tartani a tempót a sonynál meg a micronál is.

 15. Ez így szerintem teljesen korrekt. Már ha igaz, persze…

 16. Én még mindig a hivatalos bejelentésre várok, ha lesz egyáltalán. Addig semmit nem ér ez a sok pletyi.

 17. Mire kiadjak ez is elavult lesz, szal marad a 30 fps! xDFejleszrokon mulik, pont azok szarnak bele…..

 18. Nem enged semmit a sony, akkor mi ertelme van?

 19. “Kizárt hogy meglépnék, tele a polc még a “”régi”” ps4 gépekkel. Azokat kinek adják el? Indiában vagy a törököknél? Nyugaton, akkor mindenki újat venne.”

 20. “Na most, ha nekem “”csak”” full HD tv-m van és beruházok egy NEO gépre, akkor érzékelni fogok bármi változást a játékokon? Grafika, stabilitás, stb.? Egyáltalán fog tudni akkor futni NEO módban a játék, vagy az csak a 4K-s tv-én mehet? Vagyis lényegében, ha nincs 4K-s tvém érdemes-e lecseréni a PS4-em a NEO-ra vagy így nincs értelme, mert semmi előnye nem lesz?”

  • “””Fillérekért”” dobálják már a 4K TVket, mi is 160e-ért(175e volt a plusz garanciákkal) vettük a a 43″”os Samut. Ha azt veszed egy normális nem 4K TV is olyan 100-130e környékén mozog, szóval annyival nem kerül többe a 4K , hogy ne lehessen kifizetni.”

   • Hát jah…csak kb egy éve ruháztam be egy 55 colos full hd 3d-s samsungra…karácsonyra meg megleptem magam egy 1Terrás PS4-el…

    • “Mi tavaly karácsonyra vettük, miután kb 2 nap eltéréssel elhalálozott a saját TV-m és öcsém TV-je. Öcsém megkapta anyámékét, anyámékhoz meg bekerült az új. Én nem nagyon tervezek TV-t venni, el van a PS3/PC a 27″”os monitoron is.”

  • Ne aggódj emiatt.

  • Hát gondolom egy full hds tv-n is elmegy az új gép az elég hülyeség lenne ha nem :DD

 21. CPU/Memória csak minimális változott (20-25%)GPU viszont kemény: magasabb órajelen kétszer annyi feldolgozóegység: mintha a pár éves videókarit cserélnéd újra…és nagyjából ez is történik. Nem mániám a képfrissítés, és a egyelőre 4K TV sincs, uh nem sírok (csak kicsit).

 22. “””Sony szigorúan tiltja a NEO-exkluzív játékok készítését””kezdetben gondolom…..”

 23. Legnagyobb szánalom továbbra is az, hogy a sony nem nyilatkozik hivatalosan, amivel csak hergelik a népet.

 24. Gáz ez a pc-sedés. Pont azért vettem konzolt, hogy ne ez legyen.

 25. Okés, nem kell izgulni.

 26. Legyen 200.000 Ft és akkor mindenki lenyugszik majd.

 27. ha ez igaz akkor a PC lett a legjobb otthoni konzol :))