Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Ghost of Tsushima – tiszteletbeli konzulok lesznek az alkotók a valódi szigeten

Terjesztik Cusima nevét és történelmét.

A valódi Cusima köztiszteletben álló kinevezéssel ajándékozta meg a Ghost of Tsushima fejlesztőcsapatának két vezető tagját. Nate Fox játékrendező és Jason Connell kreatív rendező állandó turisztikai konzuljai lesznek a Nagasakiban található szigetnek.

A ceremóniát az utazási korlátozások miatt digitálisan tartják meg, a páros pedig egy kitüntetést, valamint egy elismerő, a hálát kifejező levelet kapnak. Az alkalom kapcsán a város a Sony Interactive Entertainmenttel együttműködik majd, hogy felállítson egy új turisztikai kampányt a játék kapcsán, amely arra ösztökéli majd a rajongókat, hogy tudjanak meg többet a szigetről és kulcsfontosságú látványosságairól. Hiroki Hitakatsu, Cusima polgármestere egy közleményben részletezte, hogy miért kapta a duó a megtiszteltetést. “Fox és Connell Cusima nevét és történelmét csodálatos módon terjesztette az egész világon” – mondta.

A kitüntetett páros: Jason Connell (balra) és Nate Fox (jobbra)

“Még sok japán sem ismeri a Gen-ko periódus történetét. A világ szemszögéből pedig Cusima neve és helyszíne gyakorlatilag ismeretlen, így nem tudom nekik eléggé meghálálni azt, hogy ilyen fenomenális képi világgal és ennyire mély történetekkel mesélték el történetünket.” A polgármester kitért arra is, hogy míg a díjat korábban megkapták már figyelemreméltó japánok, ez az első alkalom, hogy olyat jutalmaztak, “aki Cusima nevét és történelmét munkásságán keresztül terjesztette”. “Ez a kinevezés a mai naptól tart addig, amíg Mr. Jason és Mr. Nate már nem igénylik. Valójában már azóta fontolgattam és beszélgettem erről a kinevezésről, hogy megtudtam, hogy Cusima nevét az alkotásuk címében használják. Nem azért kapták ezt, mert bármit tenniük kellene a jövőben. Nekik, a Sucker Punch Productionsnek és a Sony Interactive Entertainmentnek köszönhetően világszerte hallom az emberektől, hogy a játék által tanultak Cusimáról, és most szeretnék megnézni, megismerni és meglátogatni a szigetet.”

Amint nincsenek már utazási korlátozások a koronavírus-járvány miatt, Hitakatsu szeretné meghívni Foxot és Connelt, valamint az egész Sucker Punchot Cusimára, és bízik abban, hogy ettől “még jobban megszeretik majd”. “Igazából szeretnék mindenkit kinevezni a Sucker Punchnál, az SIE-nél, illetve azokat a felhasználókat is, akik részt vettek a munkában.”

A nyílt világú, kizárólag PlayStation 4-re kapható akciójátékból megjelenésének első három napján több mint 2,4 millió példány fogyott, amely új rekordot jelentett a leggyorsabban fogyó PS4-es eredeti saját szellemi tulajdonok tekintetében. Novemberben a móka túllépte az 5 millió eladott példányt. Japánban az első héten a legjobban fogyó, saját gyártású PlayStation 4-es játék lett. Annyira népszerű lett az alkotás, hogy a rajongók pénzt gyűjtöttek össze azért, hogy helyrehozzanak egy a szélvihar által megkárosított emlékművet: közel 5,5-szeresét gyűjtötte össze több mint 2000 ember az eredeti, 5 millió japán jenes (kb. 14 millió forintos) összegnek.

A Sucker Punch egyébként valószínűleg még több kapcsolódó tartalmon szorgoskodik, ugyanis egy új álláshirdetés alapján olyan narratív tervezőt keresnek, aki “szeretne a feudális Japánban játszódó történeteket írni”.

Most már elérhető egy weboldal “Cusima valódi szelleméről”, amelyen számos érdekességet lehet megtudni a szigetről, látványosságairól és történelméről.

A Ghost of Tsushima 2020. július 17-e óta kapható kizárólag PlayStation 4-re, és online kooperatív módja, a Ghost of Tsushima: Legends is elérhető – teljesen ingyen. Tesztünket ITT olvashatod.

Forrás: VGC

Hozzászólás