Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Ghost of Tsushima – a valódi Cusimán segítettek helyrehozni egy műemléket a rajongók

Tönkretette a szél.

Egy tájfun szeptemberben tönkretett egy torii-kaput a valódi Cusima szigetén a Vatacumi szentélynél. A torii-kapuk a japánok egyik központi hitvilágának, a sintónak fontos elemei: a szentélyek szent, útmutató kapui.

A szentély egyik papja egy Campfire kampányt indított, hogy közösségi finanszírozással gyűjtsön össze elég pénzt a kapu helyreállításához. (A Campfire nagyjából a Kickstarter japán megfelelője.) A kampány november 27-én indult, 13 nap van még hátra belőle, és a megcélzott 5 millió japán jen több mint négyszerese jött már össze: jelenleg 1608 ember összesen 21,36 millió jent ajánlott fel. (Magyar forintban ez azt jelenti, hogy 14,42 millió volt a cél, és kb. 61,6 jött eddig össze.)

Alább látható a kapu eredeti formájában, illetve lerombolva, ehhez hasonlókat pedig nagy eséllyel bőven láttak a PlayStation 4-exkluzív Ghost of Tsushima játékosai, ugyanis a főhős kalandjai során több szentélyhez is ellátogathat, az útvonalak kezdetét pedig a toriik jelölik. Yuichi Hirayama, a kampány szervezője beszámolt arról, hogy a játék rajongói jelentős mértékben hozzájárultak a helyreállításhoz – és persze a kamik (istenek) is közreműködtek. Bízik benne, hogy a koronavírus-járvány vége után sokan látogathatnak el Cusimára.

Kétségtelen, hogy a játék népszerűvé tette a szigetet, és annak ellenére, hogy nem japán stúdió fejlesztette, hatalmas népszerűségnek örvend a szigetországban. Olyannyira felkeltette a helyiek érdeklődését, hogy november végén még egy népszerű televíziós műsor egyik epizódjában is foglalkoztak vele: a Sekai Fushigi Hakken! (“Fedezd fel a világ rejtélyeit!”) 1576. epizódját konkrétan az alkotás ihlette. A műsorban a videojátékokat, és magát a kalandot kedvelő Yui Kitamura színésznő szerepel, aki felfedezi a sziget természeti szépségeit, történelmét, illetve azt, hogy mi ihlette magát a videojátékot, továbbá ellátogat a Takasimában található múzeumba, ahol a mongol invázió fennmaradt ereklyéi találhatóak. Az epizódban egy picit felbukkan Nate Fox, a Ghost of Tsushima rendezője is. Egyébként ha érdekel bővebben a játék mögötti történelem, akkor ITT elolvashatod a témát alaposan körbejáró cikkünket.

Az alkotás kizárólag PlayStation 4-re kapható, az említett televíziós show kapcsolódó részének előzetesét pedig alább találod.

Források: Twinfitie (2)

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Na ez szuper! Az ilyen történéseket szeretem olvasni.