Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Genshin Impact – tippek és trükkök

…avagy hogyan éld túl Paimon megsütése nélkül Treyvat világát!

Ahogy az ember beleveti magát a Genshin Impactbe, elsőre a térkép mérete egy kicsit sok lehet; aztán később is, már megnyitva minden területet, továbbra is az marad. Íme néhány tipp, hogyan válj gyorsan a vadon meghódítójává!

 • Kincsek mindenütt.. Tényleg!

A világban a legelső nyereségforrásod a rengeteg kincsesláda lesz. Ezek több méretben és színben jönnek, szimpla barna faládától kezdve a fenséges, óriás, aranykincses bödönig. Mindegyikük tartalmaz valamennyi pénzt, cuccokat, valamint fejlesztési tárgyakat, de a legfontosabbat, a primogemet mindegyik adja, általában kettőt. A szimpla ládák valós időben eltelt napok után újratermődnek, és a primogemet is megkapod újra felnyitásukkor. Emiatt bármennyire legyen is esetleg béna a láda, ajánlatos mindegyiket felnyitni. Viszont akad néhány olyan hely is, mely meglepő titkokat és jó nyersanyagot rejteget. Legelőször, mikor elindulsz kalandodon, és Paimon hív, hogy kövesd, ne foglalkozz vele, helyette nézz balra. A tengerből nem messze kiáll egy szikla, ami egy aranyládát rejt a másik oldalán, és szimpla úszással egyből elérhető. Több hasonlóan közeli rejtekhely is lesz ládák számára, Monstadt városa jó példa erre. Majdnem minden ház teteje, szélmalom, a lovagok tornya, sőt a katedrális is egy-egy ládát tartogat az összes fajtában a tetőkön. Mássz fel és repkedj körbe! Ezen kívül több hely is lesz még, ami arany ládát rejt, több küldetéshez kötve, viszont van egy pici sziget Liyue délkeleti részén, ami egy kis “szívecskés” ágyást rejteget. Tudtom szerint ez az egyetlen kincs, amit csak coop-segítséggel, egy baráttal tudsz megszerezni. Hívj meg valakit és álljatok bele közösen! Jutalmad egy arany láda lesz.

 • Seeliek titkai

A Seeliek kicsi, szellemszerű kék lények, amik egy ősi civilizáció maradványai. Mára már csak egy kincshez vezetik a játékost, ha az hajlandó követni őket. Általában messzi távolból feltűnik kék alakjuk és mindig érdemes követni őket. Egy fáklya lesz a végső nyughelyük, egy kincsesláda feltűnése jelzi a sikert. Ha viszont csak a fáklyát találtad meg, de Seelie sehol, ne aggódj! Használd a Vision módot, hogy lásd a különböző elemeket a világban. A fáklyáktól így láthatóvá válik a Seeliek „lábnyoma”, azt követve eljuthatunk a szellemkéhez. Ezek nem termődnek újra és mindegyik országban több van belőlük, mint amit az achievement oldal mutat.

 • Kifutottál fejlesztési anyagokból? Nem probléma!

Mindenkinél eljön a pont, hogy a végtelennek tűnő mora, fegyver, vagy artifact elfogy. Pénzszerzésre több módszer van, de 4 közülük bombabiztos:! A legelső Liyue bankjában rejlik egy aranyládában, ha felmegyünk a lépcsőn. A második a játék boltjában, a kapott húzásaink után járó extra csillagokból vehetünk extra 10 ezer morát. Ha viszont ez a módszer nem tetszene, jöhet a harmadik: menj az adott ország árusaihoz, mindig van egy, aki az összeszedhető elementális pontokért ad fejlesztési anyagokat és rengeteg pénzt. Miután az összeset megszereztük, a teljes boltot fel kell vásárolnunk, mielőtt többet vehetnénk. A negyedik módszer a legegyszerűbb, azonban naponta limitált: a napi Leyline küldetés! Az arany porgömb kihívását elfogadva és teljesítve egyből 36 ezer mora üti az ember markát. Egy ilyen próbálkozás 20 Resinbe kerül, ami viszont naponta 120-ra limitált.

Artifactokat ennél könnyebb farmolni, mivel szinte mindenhonnan szerezhetőek, viszont, ha sokra, vagy egy komplett szettre vágysz, vágj neki a napi elementális dungeonöknek! Ezek is 20 resinbe kerülnek próbálkozásonként. Talán legnehezebb karakterfejlesztő xp-t farmolni, viszont rengeteget lehet szerezni egyes eventekből. A legelső, most zajló event egyből több száz könyvecskét dob óránként, ha jó csapattal vágsz neki. Ha talentot fejlesztő dolgokra ácsingózol, vasárnap a te napod, ilyenkor majdnem minden dungeon nyitva van.

 • Stamina hiány?

Őrjítő, amikor már csak egy picike stamina hiányzik egy hegy megmászásához, viszont kifutunk belőle és a halálba zuhanunk. Ugyanez van az úszással is, viszont arra van egy könnyebb megoldás! Úszásnál meg lehet oldani, hogy ne használjunk egyáltalán staminát, így távolabbi, térképen nem jelölt szigetecskékre is eljuthatunk. Kaeya fagyasztás képességét használva jéghidat kreálhatunk, ami, bár 10 másodpercen belül elolvad, viszont a képesség betöltéséhez csak 5 kell, így azt nyomogatva nyugodtan átsétálhatunk bárhova a fagyott vízen. Extra staminát nyerhetünk pár receptből is, és mivel single player módban bármikor leállhatunk a szereplőinket etetni, 60 staminát visszatöltő ételekkel tömjük őket! Így megkapjuk azt az utolsó pici hiányzó löketet a mászáshoz. Staminát fejleszthetünk a természeti szimbólumok szedegetésével is, ezek bárhol megtalálhatóak az országokban. Fontos megjegyeznem viszont, hogy bizonyos távolságra kell kerülnünk hozzájuk, hogy ezek feltűnjenek. Ez azt jelenti, hogy ha túl alacsonyan/magasan vagyunk hozzájuk képest, de mondjuk ugyanazon a helyen, nem fognak megjelenni a térképen. Ha viszont egy feltűnik, egy kis csilingelés és szimbólum kíséri a térképen. Érdemes mindent félredobni és felszedni ezeket, főleg, ha Liyue-ban vagy! A geo archon szobor ugyanis minden fejlesztés után stamina mellett egy egyedi gömböt ad, ezek egy romnál lévő, 9 oszlop aktiválásához fognak kelleni – a hely fantasztikus kincseket rejt. Pletyka járja… hogy a jelekből több van szétszórva, mint amennyit a játék kiír, legalábbis az egyik haveromnak valahogy sikerült +1-et szereznie, de mindig jó egy extra.

 • Fókuszálj az artifactokra!

Soknak tűnhet egyszerre, hogy az összes szereplődet felszereld egy teljes szett artifacttal, főleg, hogy mindegyiket ki kéne maxolni 16-os szintig a legjobb bónusz érdekében. Ezt még tetézi, hogy hagyományos kínai szokás szerint több minőség is létezik, a béna 1 csillagos szürkétől a legritkább, 5 csillagos narancsig. Legjobb megcélozni először a lila, négycsillagos szetteket, ezekből több tucatot tud felhalmozni az ember pár nap leforgása alatt. Erős kontraszt van a – teljes szett – fejlesztetlen és maximumig felerősített tárgyak erőssége között. Fejlesztés nélkül szinte semennyi sebzést nem fogsz tudni kiosztani az adott karakterekkel egy normális ütés során az ellenfélre, viszont egy már felszintezett tárgy sok különbséget mutat erőviszonyban. Íme a főszereplőm egy átlag 4 csillagos, fejlesztetlen szettel, összehasonlítva egy mixelt, de teljesen maximumig tolt tárgyszettig:

Ajánlatos először az első 4 szereplőddel és erősítésükkel törődni, amíg kellően erősnek nem találod őket, és fókuszálsz a többiekre.

 • Beszélj mindenkivel!

Még az út menti csavargó is szolgálhat érdekes infóval a világ történetéről, de gyakran meg is dob pár almával, esetleg egy tárggyal, vagy recepttel. Elrettentő lehet, hogy több száz NPC van a játékban, napszaktól függően sétálgatva a világ körül, viszont tényleg megéri velük beszélni. A Monstadt katedrálisában lévő egyik nővér például úgy próbál téged elrettenteni a bűnöktől, hogy az üdvösségbe kergessen, hogy hozzád vág egy véres kelyhet, ami egy ritka, erős, négycsillagos relikvia. Ő a templom bal oldalán található, a Monstadtban lévő népszerű helyekről kell tőle érdeklődni. Nem ő az egyetlen egyébként, aki hasonlóan ellát dolgokkal, viszont vele találkozhatsz leghamarabb, ha körülnézel. Egyébként a templom előtt lévő hatalmas Barbados Istent ábrázoló szobor előtt lévő falon van egy titkos kihívás – csak keresd a csillogást!

 • Olvasd a könyveket és a leírásokat!

Rengeteg könyvet lehet összeszedni a játékban, ezek általában humoros mesék, vagy leírások bizonyos helyekről. Nem csak az adott országokról és néhány karakterről bővítik ismereteinket, hanem néhány küldetés leírását, és rejtett helyekre való utalást is megtalálhatunk bennük. Mindegyik karakter rendelkezik egyedi leírásokkal és történetekkel, valamint kommentárral. A főszereplőnk általában néma, viszont a Voice opcióra menve a profilján számtalan kis bejegyzést olvashatunk tőle, amint kommentálja a világot, és a megismert szereplőket. Innen tudtam meg azt is, amit a Seeliekről olvastál fentebb, máshol ugyanis nem említi nagyon a játék, miért és hogyan vannak ők a világban. Rengeteget ad hozzá a szereplők karakteréhez, hogy a gondolataikat és hozzáállásukat olvashatjuk az eseményekhez. Érdekesség, hogy rengetegen hasonlítgatták a játékot a Legend of Zelda: Breath of the Wildhoz, és eredetileg hasonló opció volt ott is, hogy Link naplóját olvassa a játékos a küldetések után. Viszont ezt a lehetőséget teljesen kivették a nyugati megjelenésből, és csak a japánban maradt benne. Szerintem sokat ad hozzá a világépítéshez, hogy itt a Genshinben erre lehetőségünk van.

 • Furcsaságot találtál? Ez kincsre utal!

Rengeteg rejtett tárgy van a játékban, és ezeket általában valami mindig jelzi. Repkedő lelövendő slime-ok, felfújódó gömböcskék, stb. Ha hirtelen nem tudod, mit kezdj az adott objektummal, ajánlatos azonnal megjelölni a térképen. Ugyanez igaz az ércekre is, amik naponta visszatermődnek, ezért érdemes emlékezni a helyzetükre. Rengeteg időzített kihívás található a játékban, de nem mindegyiket tudod első nekiindulásból teljesíteni, ezért ajánlott megjelölni őket. Ezek barátokkal is teljesíthetőek, több kard többre megy! Ezen kívül mindegyik országban van elszórva egy-egy kis szentély, elbarikádozva kincsesládával. A ládákat nyitó kulcsokat küldetések teljesítésével és dungeonök pucolásával szerezheted. Viszont a szentélyek néha olyan jól el vannak dugva, hogy nehéz lenne őket emlékezetből másodjára megtalálni, ezért ajánlott őket is megjelölni a térképen. Többfajta szimbólumból választhatsz, jegyezd meg jól, melyiket mire használod.

 • Használd a vizet!

A játékban található átlagos ellenfelek nagy része nem bírja a víz közelségét, és azonnal megfullad, ha tóba/tengerbe esik. Ezt tökéletesen ki lehet használni a főszereplő hurrikánjának segítségével, sokkal erősebb ellenfelek is legyőzhetőek vele egy csapásra! Egy kivétel van ez alól, a vízi slime-ok. Ők képesek vízen járni, így őket tanácsosabb normális módszerekkel elintézni.

 • Ugyanazt a karaktert húztad? Ne csüggedj!

A Genshin folyamatosan növekvő szereplőgárdájának nagy részét a bolton keresztül tudod elérni, viszont gyakorta kapsz ugyanolyan emberkéket. Nem kell aggódni, ezek nem feleslegesek, hanem mennek erősíteni a szereplőid csillagjegyét. Ambernél például már az első ilyen fejlesztés egy nyíl helyett kettőt enged kilőni. Sok pénzt költött játékosoktól tudom, hogy egy teljesen felfejlesztett, 4 csillagos karakter porba tiporja a szimpla 5 csillagos társait.

 • Ne Válj Gordon Ramsay-vé!

Nem kell leüvöltened persze senki fejét, viszont gyűjtögesd szorgosan a recepteket és tárgyakat a világban: ne feledd, a Pokol Konyhájával ellentétben itt a mókusból is kiváló hús lehet. Van egy elképesztően jó recept fent a felhők fölött Liyueban, egy lebegő szigeten. Ha megoldod a hely rejtélyét, tiéd lehet, és felerősítheted a csapatodat egy jó időre! Ha bármikor csata közben szükséged lenne egy kis extra hátszélre, bármikor le tudod állítani a játékot addig, hogy megetesd szereplőidet. Ha valakinek elhalálozni támadna kedve, őt is visszahozhatod mondjuk egy kis tükörtojás segítségével. Viszont a felélesztőkön időkorlát van, kb. másfél percet kell várnod a következő használatáig.

Élvezd ki a Genshin Impact nyújtotta élményeket, és ha bármi kérdésed lenne a játékkal kapcsolatban, nyugodtan fordulj a kommentekben vagy a fórumon felém, igyekszem majd segíteni! 😀

6 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Imádom, csak ez megy.

 2. Srácok!?
  Ha segítséget szeretnék behívni magamhoz, azt hogy a túróba kell?

  • Ha dungeonhoz szeretnél, akkor menj oda, és start matchmaking , ha bossokhoz, akkor látogass meg másokat, és kérj segítséget.

 3. Nagyon jó lett a cikk, szinte, vagy mondhatnám minden minden fontos dologra kitértél, le a kalappal.

  Az igazság az, hogy ebben a játékban annyi, de annyi titok és meglepetés vár, hogy ezt mindet lehetetlen összeírni. Neked szerintem majdnem sikerült. 😉

  Hamarosan elérem az AR-30-at, tehát átmegyek a WL-3-ba és már előre félek, mert ha megnő az ellenfelek életereje és támadása, akkor mehetek a lecsóba.

  Ma (is) a lányaimmal Wishes-eltem, mert nekik szerencsésebb a kezük és jól is jártam. Nyitottak nekem 2 Xingqiu-t és 1 Keqing-t. Nagy is volt az öröm, mert ez volt az első 5 csilis mióta játszom, most láttuk először a szivárvány üstököst. Szemtelen Venti nem jött korábban…
  Éppen számolgattam, hogy a 90 nyitáshoz még vagy 8 kellett volna, de mivel beesett Keqing, így megint kezdhetek számolgatni. 🙂

  Egy elég jó kis infó jutott az eszembe: amikor mászol fel a sziklán, vagy bárhol és már éppen elfogy a staminád, de még nem értél fel, akkor el kell ugrani és tolni egy támadást, ezáltal nem leesni fogsz, hanem “letámadsz”, ami sokkal, de sokkal kevesebb életbe kerül.

 4. szerintem ez egy kínai kémprogram, ha valami ingyen van…

 5. Köszönjük szépen!