Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

GDC 09 – olcsóbb PS3 fejlesztői környezet, 4 új játék

A Sony ha lassan is, de megteszi azokat a lépéseket, melyek szükségesek a sikeresebb piaci jelenléthez. A GDC kapcsán két új hír is érkezett ezzel kapcsolatban.Első körben olcsóbbak lesznek a Playstation 3 fejlesztőknek szánt speckó verziói, a devkitek. A DECR-1400A és DECR-1400J típusszámú masinák az észak-amerikai és európai területre célzottak, 2000 iletve 1700 dolláros áron vihetik őket azok a stúdiók, melyek PS3 fejlesztésen törik a fejüket. Tuningot kapott továbbá több szoftver munkaeszköz is, mondjuk az SNC, melyet először a Killzone 2-ben és a Fallout 3-ban használtak. A Sony saját belsős játékmotorja, a PhyreEngine (ez hajtja a [A http://playstationlive.hu/note/910]Marsot[/A] is) legújabb verziója már 2.40 verziószámmal fut, és egy új feature-nek hála – ez a “foliage rendering” – olyan realisztikus növényeffekteket produkál, melyeket például a Flowerben is láthatunk.A második lépés négy vadiúj, “kisebb” program bejelentése lesz, melyek mindegyike a PhyreEngine-t használja. Az első egy ausztrál, egyelőre címtelen fejlesztés a Big Ant Studios-tól, a második egy logikai/platform PSN cucc a Topatoi készítőitől, a Boolat Gamestől, a harmadik egy külső nézetes akciójáték, a Strength of the Sword az Invent Studiostól, a negyedik pedig a The 7th Seal, a VectorCelltől.[B]*UPDATE*[/B]Lebbent a fátyol a [A http://www.iventgames.com/index.php?option=com_phocagallery&Itemid=59]Strength of the Sword[/A]ről: olyan, mint egy rajzfilmgrafikás Devil May Cry…. de nem is: inkább Devil Medievil Cry!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Én ettől a Strength of the Sword-tól nem dobtam hátast, legalábbis a képek nem győztek meg, de persze egy hangulatos ingame video könnyedén megváltoztathatja a véleményemet 🙂

 2. Hát én a DMC-be több fantáziát látok, mint ebben a játékban.

 3. Ez nem jó hír, mert azt is jelentheti, hogy több silány játék fog készülni.

 4. A fejlesztőknek persze ez nem gond, mármint az anyagi háttér, de valamennyit biztosan számít. remélem h ez még több játékot és még több gépeladást eredményez majd, persze radikális változást csak az alapgép árának csökkentésével érik el. Remélem betartják az ígéretet.

 5. Én nagyon remélem h az árcsökkenés végre valahára olyan szintre emeli a ps3-at eladás tekintetében ahová való: #1Én úgy tudom h sajnos nagyon sokan még mindig azért vesznek xboxot mert nem bírja a költségvetést a ps-t. nagyon sok ismerősömnek kellett lemondani a gépről az ára miatt, és inkább boxot vettek, pedig amikor nálam látták a ps-t, akkor csak azt vettek volna!

  • Sajna a gép ára még egy dolog , de hogy nincs warez így sokan elpártolnak mert egyszerüen nem engedhetik meg maguknak a 11-13ezer ft programokat.

   • Én örülök, hogy nincs warez, így legalább nincsenek habzó szájú warezmókusok.

   • Azért most már tart ott a PS3 életciklusa, hogy ennél jóval olcsóbban is be lehet szerezni játékokat. Persze nem a friss megjelenéseket.

   • Van már olcsóbért is. Csomó platinum cím 6 rugóért nagyon baráti.

   • “Szerintem a csere-bere nagyon jó megoldás! 2-3 havonta szoktam venni egy játékot, azokat amiket mindenképpen ki akarok próbálni, a többi “”másodlagos”” meg ezekre cserélem…Tavaly a karácsonyi időszakban azért nehéz dolgom volt:)”

 6. 2000 ? Hat az nem egy nagy osszeg ? Alapitok egy studiot. Persze en csak fonok leszek, dolgozni nem fogok. Idonkent teszek par nagykepu kijelentest a konkurencival kapcsolatban. Ez manapsag a meno. 😛

 7. Ez a csökkentett devkit árszabás legfeljebb a PSN-re fejlesztő kisebb csapatoknak lehet segítség, a közepes/nagyobb csapatoknak nem hiszem, hogy eddig is gondot okozott volna a beruházás. Persze így még ők is olcsón be tudnak vásárolni a meglévők mellé.

  • Nem egy devkitet vesznek, hanem sokat, főleg ha nagy melóról van szó. Egy nagy cégnek is számít, 30-40 gépnél pl, hogy pár ezer dollárt megtakarítanak -e gépenként. Szorozd fel egész korrekt összegek tudnak kijönni belőle.

   • Ez természetes, de ez csak az igazán nagy prodzsekteket érintheti, ahol eleve sok-sok millió dollárból gazdálkodhatnak. Egy kisebb cég kisebb játékához elég pár masina is – ezt első kézből tudom.

 8. Eredetileg mennyi volt egy devkit? 4000 dollár? így nem tudok viszonyítani, nekem még ez is drága.:)

 9. “igaz , joo játékok nélkül nem lehet “”győzni””.nem vok sajna képben az ilyen fejlesztői gépek árával , de nekem úgy tűnik , hogy ez nem túlzottan drága . remélem (ha tényleg nem számit drágának) többen próbálkoznak majd gamek készitésével. ez csak joo lehet nekünk játékosoknak.-már csak a nagy számok ‘törvénye’ alapján is. “

 10. Mi ez? Sony-nál most felvettek még 2 embert, aki elkezdett csinálni valamit? Nagyon rákapcsoltak így hirtelen…

 11. 1700-2000 dolcsi, az nem vészes, gondolom egy kissebb csapatot összehozni és fenntartani már inkább….. Magyar fejlesztők vannak ps3-ra?

 12. Örülünk, hogy olcsóbban tudnak majd fejleszteni.És várjuk, hogy milyenek lesznek a bajelentett játékok.

 13. Strength of the Sword játék?! az egy nagyon jó film volt, remélem a játék is az lessz.

 14. Kíváncsi vok a 4 új játékra !!! :)Hajrá Sony !!! 😀

 15. Helyes,kell a táp kell a reform!