Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

GDC 09 – mozgásban debütál a vadiúj CryEngine 3

Azt már [A http://playstationlive.hu/note/873]tudjuk[/A], hogy a Crytek új, [U]nextgen konzolokra is optimalizált[/U] motort készít CryEngine 3 néven, most azonban az IGN-nek hála először mozgásban, több speciális effekt demózásával is megtekinthető a parádé!Az IGN SD-ben és HD-ben [A http://pc.ign.com/dor/articles/965172/cry-engine-3-video/videos/cryengine3_trl_032309.html]kínálja a portékát[/A].[B]*UPDATE*[/B]A [A http://www.gamersyde.com/gallery_10246_en.html]GamerSyde[/A] jeleneteire cincálta szét, és elemezte ki – hogy pontosan milyen információk alapján, azt nem tudjuk – az új CryEngine 3 trailert, és pontosan jelezte, a bemutató mely részei melyik nextgen konzolon futnak. Ha hihetünk nekik, a videó elején látható, [S]sokak szerint nem is annyira látványos[/S] rész X360-on, a[S]z ennél fényévekkel tetszetősebb[/S] trópusi dzsungel, és az erdő viszont már Playstation 3-on zakatol. Szeretjük a pálmafákat…

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Szép, HUD nélkül sokkal reálisabbak a játékok 😀

 2. Nagyon szépen néz ki, de valószínüleg a legnagyobb újítása az, hogy PS3 és X360-ra is lehet ezzel a motorral működő játékokat készíteni. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az első Cryengine 3-as játék konzolokra.

 3. Jah a dx10 meg a 9 között a különbség látvyánban semmi, marhára nem lehet észrevenni.Inkább a háttér technológiában van a különbség.

 4. Open GL mindgi évekkel le van maradva technikailag a DX-ektől, ezt különböző föüggetlen csomagokkal orvosolják, vagy próbálják. A shader művelet mostanában már jobban kifizetődő mint a vertex.Engem nem érdekel, hogy hogyan miylen technológiával oldják meg melyik konzolon, cak nézzen ki így mint a vidiben, de mint ahogy látjuk ki is néz.És azon, hogy melyik verzióba lesz 10db poligonnal több meg 1 pxellel részletesebb textúra, szerintme tökre mindegy:)

 5. Hát, ha valamire nem számítottam akkor az vita a dx10-ről egy konzolos otthonlapon…A lényeg hogy BAROMI jól néz ki 🙂

 6. szép szép, már csak egy JÓ játékot kéne erre varrni egy ilyen gyönyörű tájjal mint a harmadik képen 🙂 amúgy mindkét verzió gyönyörű.

 7. Jaj istenem lovagolj rajta… Úgy értem, hogy DX10-es szintű grafikát nemtudnak megjeleníteni, kivéve az xbox360. Alacsonyabbat természetesen igen.

 8. az erdő az tényleg jool néz ki.PONT

 9. Félelmetesen jól néz ki a game, Tetszenek a keréknyomok a homokba, mikre odafigyelnek.

 10. Én azt mondtam, hogy olyan grafikát jelenít meg. Nem azt, hogy azt is használja.

 11. Sziasztok!Ezek nagyon szép dolog, hogy konzolra is megjelenik a Crysis. Valószínű, hogy ez már optimalizálva lesz. De ez az új cryengine 3 csak a konzolok miatt lesz bevezetve. Na meg az sem utolsó szempont, hogy a konzolok csak DirectX 9-es grafikát jelenítenek meg(kivéve xbox360). Szóval akkora durranás mégsem lesz, de azért nem maradunk le semmilyen spéci effektről.

 12. mikor lesz ezzel készült fps???mer az kell majd..

 13. nekem nem állt össze a kép. az ilyen ficsőrökkel foglalkozon aki ért hozzá k nem érdekel. A JÁTÉK AMIT MEGVESZEK JÓ LEGYEN. kezd márkásodni a játék világ is, de mostmár túlzásba csap át a dolog. nem pl zok semmivel, de mégis FF? teljesen sikeres játékmenet, volt? volt bizony . mi maradt belőle? mégis megfogják venni pedig csak pár részlet maradt.

 14. A középső képen a keréknyomok a szikla alá vezetnek??? 😀 Meglátjuk mi lesz ebből az engine-ből, a prezentációs video mindig öbbet tud mint a valóság, ez már régi téma. Sokszoros AA meg hatalmas textúrák, miközben 4x-es AA-t alig látni PS3-on. Ha van AA már örül mindenki. A probléma a gpu-k bénaságában rejlik. A cell erős, de a ps3-ba pakolt GPU egy szégyen, amiatt néznek ki bizonyos x-es játékok ki multiplatform szinten. Viszont ha van AI vagy fizika, akkor PS3 az erős proci miatt már nyeregben is van, és ver mindent. Kb. így áll össze a kép. Aztán az első Crytek motoros PS3 játékon lehet majd csámcsogni, hogy akkor mit sikerült kihozni.

 15. bexarás!!

 16. Ezekszerint aki kiakarja hagyni a csúnyább részeket az PS3-on játszon, mer a csúnya részek csak X-en vannak:D

 17. Kíváncsi vagyok a ps3-portra…a többi nem érdekel.

 18. Ui: pedig direkt szemüveg nélkül nézem, hogy tuti legyen (biológiai) antialias 🙂

 19. looooool azért nekem nem fosson megálás nélkül xD bár nem hiszem hogy tényleg igy fog kinézni konzolon…. de ki tudja

 20. http://tv.gamestar.hu/video/cryengine-3-x360-vs-ps3-trailerBővített trailer külön kiírva, h mikor melyik konzolon fut. Full ugyanaz mindkettő

 21. Uncharted volt az egyetlen eddig ami végre kicsit ütött, de mondjuk az se volt ennyire részletes.Bár ilyen részletekig kidolgozott játék rezzenéstelenül fosson… elég hihetetlenül hangzik.

 22. Egy dolog zavar engem.Olyan szép videókat csinálnak meg minden, de a büdös életben nem látunk ilyet egy játékban se soha. Csak az a HÓT SÖTÉTSÉG, mert dárkosodunk.Legyen már egy ilyen látványt hozó szép dzsungelharc vaze.

 23. Hát ez a Cry Engine nagyon ütős. Várjuk az ezzel fejlesztett játékokat.

 24. Amúgy a Crysis sem lett rossz játék, csak meglátszik rajta hogy elsődleges cél a brutális megjelenítés volt, nem pedig a történeti vonal. Akárcsak a Far Cry esetében is anno. Az is Tech Demo-nak indult és tessék, azóta már több részt is megélt sorozattá nőtte ki magát. Majd a második Crysis, ami 100% hogy multiplatform ( mivel több helyen is ezt nyilatkozta Cevat, valamint minek készítették volna el a CryEngine 3-at) ott már talán figyelnek a történetre is a fejlesztők és akkor kapunk egy nagyon korrekt játékot 🙂

  • Talán mert a Crysis is csak úgy mint az első Far Cry inkább volt egy technológiát bemutató játék mint elsődlegesen játék.

 25. Először is ez egy még alig Beta verzióban leledző grafikus motor, szóval messze menő következtetéseket még nem szabad levonni, mint ahogy egyesek itt teszik! Majd körülbelül jövő ilyenkor, mikor debütál az első konzolos CryEngine 3-at használó játék ( Ami 100% hogy a Crysis egy speciális része lesz, vagy már maga a Crysis 2), akkor érdemes véleményt mondani a motorról! Nekem eddig nagyon tetszik, de valóban vannak még hibái. És ahogy Cevatot ismerni lehet, kőkemény megjelenítést fog megalkotni konzolokon is. Kíváncsi leszek mennyire marad majd el a konzolos verzió a számítógépestől. Lehetséges hogy észre sem vehetőek, vagy akár a játéktól is eltántorító módon lesz különbség ? Remélem az előbbi! Ha már ilyen klassz motort hoztak össze, ennyi idő és pénz alatt!

 26. Egy ilyen kinézetű, jól átgondolt, érdekes mission-ökket felturbózott Far Cry 2 kéne…Én attól félek, hogy ha a jövőben kihasználásra kerül ez a motor, akkor más elemei – mondjuk úgy a grafikát leszámítva minden – lesznek sz*rok a játéknak. (ne legyen igazam)

 27. Nos a gamersyde-os verziót szedtem le és néztem meg néhányszor. Egyszerűen elképesztő, és csak reménykedni tudok benne, hogy megpróbálnak mindent kifacsarni ps3-ból.Az hogy melyiken fog jobban futni a jövő zenéje, de ha lehet hinni a gamersyde-os tartalomnak, akkor a dzsungeltémás résznél, az X-esen ugrándozik az árnyék, és a hegy messze sem olyan részletes.

 28. Na először is a videó alapján látszik hogy ez egy tech demo vagyis kamu hogy bármelyik konzolon is ez így menne. Jelenleg azvan hogy ezt bizony pc-n tolták le,viszont tuti konzolon is hasonló minőségű lesz a cucc. Most már csak 2 kérdés maradt… 1,Kihasználja-e a PS3 erejének előnyét,vagy lebutítják az egész cuccot X360 szintre.2,Na ezmeg hogyfog ráférni egy DLDVD-re? Ajánlom a fejlesztőknek hogy ne tolják el a PS3 verziót a X360 verzió összevissza tömörgetése miatt (lásd:pl GTAIV).

 29. Én kiváncsi lennék arra is hogy a 360 mit csinál a pálmafásos résszel, hiszen az egy sokkal látványosabb helyszín, ezt szerettük a FarCry-ban is.

 30. Megtaláltam máshol 720p-ben, az élsimítás nagyon hiányzik, tiszta recés az összes él… Asszem erre értették többen is ,hogy steril.

 31. Konzolokra lehetetlen megcsinálni az enginet. LOÁL

 32. “Régen is ezt ugattam offline: nekem a legtöbb PC-ről érkező, vagy elsősorban oda szánt játék túl steril, túl szögletes. Még akkor is, ha 3x akkora felbontásban fut, mint egy konzolgame. Itt is elég tipikus PC-s például a fegyveres, hi-tech cuccos karakter, sőt maga a puska is – a Killzone 2 modelljei hülyére verik. Ettől függetlenül a motor félelmetesen erős, komoly potenciált látok benne. Szeretnék egy World of Warcraft szintű, “”felnőtt grafikás”” MMO-t, ahol a figurák PC-sen kidolgozottak, viszont konzolosan kerekdedek.”

  • Pont így gondolom/látom/érzem én is. És kíváncsi is lennék, hogy vajon mi lehet a fő tényező, ami miatt (érzésre legalábbis) sokkal természetesebb a konzolos graf. PC-n szinte mindig az az érzésem, hogy lapokat látok textúrákkal.

   • Talán azért mert pc-n előszeretettel alkalmazzák a megtévesztést. Értsd. Mindent null polygonból modelleznek, aztán ráhúznak egy kisteherautónyi textúrát. ,,Jújj de jól néz ki! Ez a grafika mindent ver!,, Igen, messziről. Csak aztán nehogy méternél is közelebb menj akármihez szemlélődni, mert elborzadsz hogy milyen kókány munka.pl.: U3E. De ide most, behelyettesíthető bármilyen pc-s stuff vagy engine.

   • szeretnek spórolni az ívekkel(talán h hamarabb kész legyenek) és ezt a nagy felbontás és jó textúrák ki is hangsúlyozzák

 33. hú… waze. Nekem nagyon bejött.

 34. Szépnek szép, technológiai mellkasdöngetésnek sem utolsó, de egy következő verziószámú engine-nek azért ez még kevés.

 35. Kemény lesz.

 36. Odavág 😀

 37. Kicsit odaver

 38. Nagyon szép, de kíváncsi lennék egy ilyen trópusi szigetre a KZ2 graf motorjával.

 39. húha, a gumifák megmaradtak továbbra is 😀 amúgy tényleg szédületes, remélem akcióban is ilyen szépen fog mutatni.

 40. Hat nagyon nem gyenge…

 41. Nem semmi!:O

 42. Csak jöjjön ki.:)

 43. Nem semmi, de csinálhatnának most már vele valami normális cuccot, nem holmi reklámjátékot amivel bemutatják a brutál motorjukat.

 44. Az első pár másodperckor azt hittem semmi extra nem lesz, de meg kell hagyni hogy kurva szép.

 45. nekem tetszik.

 46. atomzsírkirályság!

 47. Nem rossz.

 48. Ja még kihagytam azt hogy nem hogy le kell butítani az X szintjére, hanem még rövidíteni is kell a játékon hogy ráférhessen pár DVD-re… LOÁL

 49. Gyanítom,hogy egy atomállat konfigon fut a cucc, de így is eléggé gyér jópár helyen az fps.A paksi atomerőmű szintű gépen biztos meglesz a 20 fps :-/

 50. Ez csodálatos! 0.51nél a vízesés! WÁÁÁ! milyen szép napok várnak még ránk PS3on.

  • Meg Xbox360ra is ugyanez vár… hiszen ott volt az elején az X logó is. És hogy mindenki boldog legyen, ezért még pluszba is lebutítják, hogy fusson X-en is. I LOVE MULTI GAME!!!

 51. OMG baszki ez nagyon ott van. AKAROM MOST!!!!

 52. A Crysis volt az első Fps amihez komolyan kidolgozott történetet kreáltak és ez legalább élvezetes is volt. Mert tény, hogy a játék nagyon jó. Nekem megvan az alap és a Warhead is ( Warzone-al együtt ). Csak kb. 1 millás pc kellene ahhoz, hogy 1980*1024-ben tudjam futtatni Dx10-módban és 16x élsimítással.Szerintem a konzolok se fogják ezt bírni. Kizárt dolog.Úgyhogy mindazt majd bútítva kapjuk.Azért meg kell hagyni a Dunia se volt csúnya, csak a rá épített játékhoz nem volt kedvem ( Fc2 ) túl sok.

 53. Én a Cry Engine 2-vel dolgozgatok 2 társammal, és marhára kell neki a GPU is.Ez nagyon fasza lesz, ennél még csak jobban fog kinézni, ezt magyarázom már 2 hónapja a PC-s társadalomnak, de nem akarták elhinni, na most végre itt egy marha nagy pofon nekik:D

 54. meseszép fotórealisztikus a környezet,de nekem az animáció a KZ2 után kifejezetten gyenge….azon még illene javítani…

 55. Hoppácska, ez szép!

 56. Nagyon nagy lessz!Szerintem a ps3 jobban fogja futtatni mint a box 360 mert:PS3: Nvidia grafikus kártyája van (ezt támogatja a cryenige), 8 magos proci (igaz csak 7-et használ)Xbox 360: ati kártya, 3 magos proci

 57. A videó eleje nem hozott lázba, nem mutat túl nagy látványosságot.Viszont az erdős résztől már odab*sz!

 58. Komolyak a fényhatások,reális fizika,gyönyörű grafika,jöhetene egy Crytek game pl:fps, egyedi sztori,király multi:P

 59. Na ez most jobban feldobott mint a reggeli kávé….o_O

 60. Pöpec csak az ilyen jeleneteket látva fáj a szívem hogy a criterion továbbra is csendben van a Black folytatása végett.Olyan jó lenne egy nextgenes Black már.

 61. ez rohadt jó lesz:Đ:Đ

 62. gyönyörű!

 63. Odab*szós! 🙂

 64. Tetszik a videó! ( fülig ér a szám, mert többek közt Crysis rajongó is vagyok, ez független attól, hogy nálam sem ment fullon a game. De nagyra értékelem a technikai fejlesztéseket! )

 65. Az motor fejlesztésében közremüködött több programozó is aki az NV alkalmazásában álltak.

 66. gyönyörű, ráadásul megfelelő optimalizálással (vélhetően) ki is jön majd a két gép közötti különbség

 67. aztadurva.nah ez tényleg nem lesz semmi ilyen gyönyörködtetésben.

 68. De szép a pinád. *megszeppent szmájli*

 69. Vázolnám a lényeget, amit talán sokan nem értenek: a CryEngine 3 KONZOLOKRA IS OPTIMALIZÁLT motor, ergo nagyjából mindegy, mit tudott az előző verzió egy 250 ezer forintos PC-n, ez most az itt látható minőséget hozza a nextgen konzolokon. Tiszta?

  • Abszolút így van. Ezért is írtam, hogy új név azért kellett neki. Csak sokan ki vannak akadva ezen a hármason. Egy másik hazai oldal egyenesen odáig ment, hogy ez szánalmas. Nem kommentálnám.

   • Nekem tetszik a tudása, látványos játékokat várok tőle PS3-ra.

    • Naná. Én csak azt nem értem, hogy lehet erre azt mondnai, hogy ez kevés? A Crytek átültette ezt a pazar látvány konzolokra, ez több mint jó.

     • Te is tudod, én is tudom: azon PC gémerek 90%-a, akik egy időben fröcsögő pofával fikázták a konzolokat a Crysis kapcsán, soha életükben nem látták a játékot teljes pompájában, mert a kis tyúksz*ros gépükön max úgy futott el, ha minden extrát lekapcsoltak róla. Full maxon esetleg videót néztek meg róla, mert náluk még 1 fps-sel nem indult el.

     • Ott a pont.

 70. Hmm, nem rossz, tényleg…de nekem ez túl színes, bántja a szemem 😛

 71. Nagyon látványos a grafika.Igen és a fizika is.Jöhet.

 72. Lehet, hogy én vagyok vak, de szerintem ez egy csöppet se szebb, mint a cryengine2. Szerintem ezen főleg optimalizáltak.Sőt, most hogy nézegetek crysis ultra high videókat, hát …

  • Azt is nézd, hogy a videónak nem a legszebb a minősége, és az engine még (asszem) béta fázisban van… Ha ezeket figyelembe veszed, akkor azért odavág… :)Áhhh de jó lesz ps3-on crysisozni 😀 Crysis miatt vettem atomerőművet, és annak hála csúszott el a ps3 vétele fél évet…

   • Ráadásul egy sokkal kiforrottabb verziót kaphatsz majd kézhez, mert a pc-s verzió ugyan jó játék volt, de nem kiemelkedő. (Én vártam, aztán kissé csalódtam is benne)

    • Én si csalódtam… De jó döntést hoztam, hogy előbb letta PC-m… Jó sok game-ra tettem szert 😀

     • Szerintem mondjuk az hiba. Sose halasztottam volna el a ps3 vételét egy pc upgrade miatt.:)

     • Láttad volna az előző pc-m…… Vice City-t is tépte xDemg akkor még nem voltam Sony fanboy… 😀 Még az is megfordult a fejemben hogy boxot veszek…( OMG de hülye voltam xD) Örülök, hogy mégsem vettem boxot… 😀

  • Ezt mondom én is. Gondolom csak kellett egy név a konzolra optimalizált verziónak és a hármas mellett döntöttek. Ja és hiába hasonlítgatod az ultra highoz, ez hozza azt a szintet.

  • Na ja, AA hiány, gyengécske FPS arány, ja és ez még csak béta előtti béta úgyhogy ne károgj!:D

 73. Hát ha nem tudnám, hogy ez CryEngine 3, simán azt mondtam volna, hogy a Crysis következő kiegészítője, mondjuk Crysis után már csak az apróbb részletekben lehet fejlődni, mert az összkép nagyon rendben volt 2 éve is.

 74. Ez inkább egy konzolokra kihegyezett Cryengine 2 lett és kicsit fölösleges volt odatenni a hármast. Persze ezzel az égvilágon semmi probléma nincs, mert végre konzolokon is fut ez a páratlan engine. De a videóból asszem mindenki látja, hogy mit tud.:)

 75. Állítólag ez most PS3-on fut!?:)

 76. Ezzel a motorral még egy k*rva Hello Kitty-s játék érdekelne. 😀

 77. Én is kíváncsi vagyok, hogy mennyire bírja majd a PS3 :)Szerintem a fizikát lazán meglehet csinálni.. Csak 7 proci van a gépben 🙂

 78. Na ezt nevezem én grafikának. Nem semmi. Minden: a víz, a lövés hatására beremegő faágak minden.Állati durva. Ha tényleg ilyen lesz PS3-on, akkor áldani fogom az Istent, hogy megvettem (mármint a PS3-at).:D

 79. Ez odakúr rendesen. Remélem PS3-on is tényleg ezt hozza.

 80. OMG ez Beautifull :DSzinte már olyan a graf mint a vakós élet xD

 81. Gyönyörű! Csak ennyi! egy sz.