Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Gaijin – kb. 40%-kal erősebb a PS4 GPU-ja

PC mellett egyelőre konzolos vonalon PS4 exkluzív játék a [B]Gaijin Entertainment[/B] második világháborús, MMO harci jármű szimulátor akciója, a War Thunder.A PC-n már több millió player által bétatesztelt online háború nagy valószínűséggel nem lesz az idők végezetéig csak PS4-es game, hisz a csapat nem zárkózik el az Xbox One fejlesztéstől, de a Microsoft jelenlegi politikája bizonyos online tartalomkezelési megoldásokkal kapcsolatban nem szimpatikus számukra.Anton Yudintsev és Kiril Yudsintsev fejlesztők szerint most a Sony az, aki nagy szabadságot ad a stúdiók kezébe. A Gaijin feltétele az volt, hogy mindig egyszerre, ugyanazon tartalommal frissíthessék a szoftvert PC-n és minden más platformon. Emellett nagyon tetszik a stúdiónak a PS4 PC-közeli felépítése, mely nagyban megkönnyíti a munkát.A Gaijin azt mondja, a Microsoft túl szűkre veszi az Xbox One online világát azzal, hogy nem engedélyezi a cross-platform játékot. A Sony-nak ezzel semmi problémája nincs.Kisebb jó hír lehet a PlayStation játékosoknak Anton Yudintsev azon kijelentése, miszerint a PS4 erősebb gép, mint az X1. Szerinte a PS4 GDDR5 memóriája 50%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, mint az X1 DDR3 RAM-ja, de egy csatolási eltérés miatt – az X1 javára – ebből a gyakorlatban 40%-os többlet GPU-teljesítmény marad.Nem kell azonban túl sokat belelátni ebbe az erőbe. Egy ilyen online játék esetében, mint a War Thunder, ez az erő maximum “valamivel szebb” játékot eredményezhet, de a teljesítményben nem lenne számottevő különbség.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Tudtuk.

 2. Engem nem zavar……

 3. csak használják is ki – a fejlesztők . 🙂

 4. “””de egy csatolási eltérés miatt – az X1 javára – ebből a gyakorlatban 40%-os többlet GPU-teljesítmény marad.Nem kell azonban túl sokat belelátni ebbe az erőbe””Most akkor az x1 vagy a ps4 nek van jobb GPU teljesítménye…”

  • Fuss neki még egyszer.

  • A dolog nem ilyen eccerű.Amit tudni lehet 90%-ra, hogy a PS4 gpu-ja 40%-kal erősebb számításban. Pont.Ezt kb mindenki zsebre teheti a PS4-gyel kapcsolatban, ennyi plusz powa’ már biztos a pénzünkért.:DAzonban ez kb 25% realizálható valós grafikai teljesítményt jelent!Minden más csak spekuláció.Illetve, azt még lehet tudni, hogy a PS4 GDDR5 memóriát használ (nagyobb átviteli sebesség – GPU-nak jó), az XBohne DDR3-at (kisebb lag, gyorsabb reakció – CPU-nak jó).De hogy akkor mi is spekuláljunk. Ua PC vidkari GDDR5 memcsivel kb 30%-kal gyorsabb (valós grafikai teljesítmény) a DDR3-as változathoz képest ua gpu esetén. Ez megint akkor egy kis plusz valszeg a PS javára. Szó volt még arról, hogy a konzolok az AMD hUMA memória architekturáját használják, vagy valami hasonlót. Ennek lényege, hogy nem kell külön memória művelet ahhoz, hogy a CPU által használt adatokat átadja a GPU-nak és vica versa. A jelenlegi rendszereknél ez még nem így van.A PS esetében szintén erős eséllyel ezt már implementálták. A legutóbbi infók szerint az X-nél valszeg részben.Szal a PS előnye +40% és +100% között lehet valószínűleg (valós grafikai teljesítményben). Az első akár még a pixelhuszárokon kívül a többség számára észrevehetetlen szinten maradhat jó optimalizációnál. Azonban a játékoknál az utóbbihoz közelebbi érték esetében már jelentős különbség lehet.

   • “Gyakorlatban tehát pl a konaminál csak “”feljebb tekerik”” fox engie-t a ps4 teljesítményéhez igazodva és szebb képet kapunk?”

    • Mondhatni igen.A szebb képnek rengeteg összetevője van:- Nagyobb képernyőfelbontás- Nagyobb másodpercenkénti képkoca szám (fps)- Nagyobb és vagy szélesebb látástávolság/látómező- Szebb textúrák (aniso-szűrés), nagyobb felbontású textúrák, rücsis textúrák/bumpmap, normal map.- Élsimítás (antialiasing)- Több és, vagy nagyobb poligonszámú objektumok, jobb tesszelláció- Post és egyéb effektek (motionblurr, hőrezgés, távolság élesség, lencse bevillanás, lencse torzítás, lencsehibák…)Hogy hol érzékeled úgy hogy: na egy kicsit jobb a kép, meg hol szarik be a látványtól az ember, az nem annyira technika, mint inkább egyfajta esztétikai érzék kérdése a fejlesztők oldaláról.Pécén tud játszani a beállításokkal a júzer is, konzolon általában nem. Rengeteg erőforrást lehet elpazarolni úgy, hogy alig van látszatja Szerintem pl. ma már az élsimításnak kevesebb jelentősége van, mint régebben, amikor alacsonyabb felbontású képernyőket használtunk. Azonban egy 8X élsimítás 20-30%-ot is simán elvisz a képkockaszámból, a kép homályosabb lesz a recéket amúgy 1080p felbontásnál már nem igazán látni (látáshibásak előnyben:).Szal, ha ki akarnak tolni a Sony-val simán elfüstölik a PS4, konkurenciához kjépesti nagyobb teljesítményét és csak a szobát fűtik anélkül, hogy annak érzékelhető jele lenne. Viszont ezzel a plusszal már igazán szép dolgokat is ki lehet hozni, ugyan abból az engine-ből.

 5. “””…a Microsoft jelenlegi politikája bizonyos online tartalomkezelési megoldásokkal kapcsolatban nem szimpatikus számukra.””Ez már annyira beteges amit művelnek, hogy hihetetlen.windows phone op-n pl. a bluetooth TILTOTT mert az ADATMÁSOLÁS. muhuhahaaa csengőhang beállítás? neeeem, mert jogvédett zenéket nem lehet ám csak úgy csengőhangnak használni.Tuti a cross-platform gaming is tiltott/illegális dolognak minősül.Aztán meg kiderült ugye (bár azért ez nem meglepő), hogy a skype-ot figyelik, AZ persze nem illegális.Szeretek pc-n (is) játszani, szeretem a win7-et, de ez volt a microsoft utolsó normális dobása amit csinált.Lejtő. Nevetséges.”

 6. Napi xbox fika kipipálva.

 7. Nem baj ha erősebb, de úgyis az exkluzívok fogják majd megmutatni a gép igazi erejét 🙂 Olyan vicces, hogy most úgy várom a gépet, mint annó a ps3-mat, meg a ps2-öt… jó érzés, hogy talán még nem öregedtem ki… 🙂

 8. Szeretem a második világháborús repcsi szimulátort jöhet!