Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Gabe Newell megint beszólt

Gabe Newell, aki nem csak a videojáték-világ egyik legkomolyabb fejlesztője, de savazóembere is, a következőt találta mondani egy interjúban: “A gémerek baromi okosak. Egy átlagjátékos sokkal többet tud arról, mitől lesz jó egy program, mint egy átlag játékfejlesztő a kiadóknál.”Van is benne valami – senki sem tudja jobban, mivel lehet(ne) egy játékot jobbá tenni, mint egy játékos. A furcsa mellékzönge az egész sztoriban ismét csak az, hogy Newell ugyebár fejlesztő, és bár nagyon rendes tőle, hogy minket, gémereket így felmagasztal, de önmgát ismét sikerült pár oktávval feljebb zongoráznia mindenkinél.Gabe Newell legutolsó botránya az volt, amikor izomból nyilvánosan lefikázta a Playstation 3-at.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. jo

 2. Nekem az a véleményem, hogy inkább valami forradalmit alkosson majd Episode 3 fronton mint, hogy fikázzon.A bókot köszönjük, de a Half Life 2 és a két epizód nálam csak egy langyos szellő volt az első Half Life után. Hiába van a vonzzó és talpraesett Alyx, meg a Gravity gun, nekem már annyira nem jött be.

 3. Gabe Newell hogyha súlyhoz mérnék a királyságot….akkor ő lenne a legkirályabb az egész univerzumban. Szerintem Jabba a tanitványa úgy mint Schobert Norbinak a Kovi:)

 4. Gabe Newell mondj…fogyjonle!

 5. Azért én Carmack-ot nem emliteném egy lapon Rein-el. Ő eléggé technika orientált mint az Epic-es Sweeney, nah ők ketten még hasonlitanak is. Carmackban amúgy semmi furcsa nincsen.

 6. újonnan a játékosok köpködik azokat az ikonokat akik nélkül még egy KZ sem született volna meg soha ? talán Gabe most tényleg nagyot tévedett a kijelentésével.. semmi tisztelet és respekt sincs egyikőtökben sem (tisztelet a kivételnek). pff…

  • Maradjunk anyniban, hogy Gabe olyan mint Mrs. Trotters a South Parkból.

   • 😀

   • egy vulkánt is eloltanál annyira megy ez neked..

    • “Ő oltana el a seggével egy vulkánt ha ráűlne. Ne haragudj Zolikám de nem fogom összeszarni magamat Dagadt Newelltől azért mert 3 évente kidobnak egy 45 perc alatt végigvihető játékot amibe aztán ők “”beleadtak apait-anyait”” A Half-Life 2-t toldozgatják foldozgatják az Episode-okkal, mert annyira tehetségesek voltak, hogy a végére elfogyott a kraft, majd miután már kész volt a játék, nem azt csinálták, hogy csinálnak egy Half-Life 3-at, hanem kis szaros episode-okkal vakítják a népet. Ez a dözsölő dagadt fasz pedig úgyérzi, hogy ő szarta a spanyolviaszt és befikázhat bármit és bárkit, mert ő aztán tudja mi kell a népnek. Kiváncsi leszek a Half-Life 3-ra…2 óra rohadt jó játékozás majd aztán évente egy fél órás episode….ne fárasszanak már. Ő befikázhat egy Carmackot, befikázhat egy Tim Sweeney-t és befikázhat egy Mark Rein-t. Mert néha előfinganak egy episode-ot paraszt vakításként. Ha ezek az episode-ok benne lettek volna az eredeti játékban, akkor méltán rebegnénk a nevét krisztusi lativuszokban és mondanánk azt, hogy ezaz! Newell a Hutt! De nem így van. ennek ellenére fikázza a játékosokat és a fejlesztőket. Mi alapon? A Valve évek óta nem mutat fel semmit csak ezt a kalória pusztitó fostartályt és a 45 perces játékaikat meg a Skynethez hasonlítható Steam-et. Ugyanmár gyerekek.”

     • ha ennyire kikészít ez a dolog akkor írj NEKI egy levelet és ne nekem, köszi.

     • “Nem én vagyok “”szerelmes”” Newell-be te képviseled itt az érdekeit. amúgy elvagyok rajtad mostanában egyre jobban csodálkozva. De ezt ne itt beszéljük meg.:)”

  • kicsit el vagy tévedve. Nem mi vagyunk értük, hanem fordítva. Mi vesszük meg a termékeiket, nekünk (játékosoknak) köszönhetik ha kiemelkedik valaki, mert olyan eladásokat produkál. Lehet akárki hatalmas zseni, ha leszarja a játékostársadalmat, és az is őt, akar mehet a süllyesztőbe hamar.

   • ők vannak értünk ? ezt akarod nekem bemesélni ? 😀 kelj fel..

    • ja mert te értük vagy? akkor nem nekem ment el az eszem.

     • azt sem mondtam, csak az picit túlzás hogy ők vannak értünk. szerintem ez a két óriás bármit tesz le az asztalra mi csak pislogni fogunk és ez jó hogy meg lehet bízni a munkáikban mégha néha elborul is az agyuk és felesleges kijelentéseket tesznek ami csak egymésnak uszítja az embereket feleslegesen. amúgy rohadtjó az avatarod.

 7. aki a Half-life sorozat mögött áll az szerintem bárkire köpködhet reggeltől reggelig akkor is nagyobb tiszteletet érdemel a véleménye mint itt bárki másnak.

 8. Tény hogy a játékosoknak néha tényleg van jó ötletük, csak sajnos nem ők ülnek az ötletgyárban ahol rábólintanak.

 9. Carmack találja magát…vele nincsen semmi baj.

 10. ha vki kocka akar lenni farsangon, öltözzön Gabe Newell-nek….btw csak nekem tűnik fel,hogy az utóbbi időben ezek a ikonok (Carmack/Newell) nemtalálják magukat?!?

  • Mi a bajod Carmack-el?

   • Sok minden.Legalábbis nekem.Olyan mint az időjárás…Bár olyat nem hallottam,hogy ilyeneket csinált volna.De eléggé érdekes egy ember.

   • hát,az utóbbi játékai nemjöttek be,ráadásul aztán az elsők között írta le a ps3at…majd a végén fejleszt rá,mert gondolom rájött,hogyha nem csak a torrentoldalak reklámarca akar lenni,ez a járható út….Majd nyilatkozik olyan égbekiáltó baromságot,hogy az Iphone PSP gyilkos…..bazz…nekem van mindkettő,de arra kiváncsi lennék hogy tudnék rajta játszani egy fifa09-et élvezhetően,vagy akár egy jobb TPS-t……

    • Newell lehet cseppet megalomániás lett a sok zabálás utáni vércukorszint-emelkedéstől, ezért néha nem tudja, mit szól be és kinek.

     • egyébként idesorolom Mark Reint is….Neki is bekajáltam a PR maszlagját,UT3:gyönyörű screenshot-ok, teljesen cellre optimalizált motor,szebb mint a Geow,stb…És mi lett a játékból? Kb pörgött 1 órát és visítva szabadultam meg tőle,hogy miért? mert megannyi játék beelőzte játékélményben,egyszerűen már buta lövöldeként hatott….

    • Hát szó mi szó, kiszámíthatatlan és vannak ostoba kijelentései, de a grafikus motorjai mindig a legjobbak, amiket egy egész generáció (és még a következő is egy ideig) használ.

 11. “A jelenlegi véleményezése,mint Te is írtad,alapokra épülö-Te lehetsz akár az ékköves példája is:)-miszerint istenigaziból télleg a játékosok a legjobb cenzúrák, ,,tesztelök””.Nem értem miért csusszant lejjebb ezzel a nyilatkozatával mindenkinél?Ok voltak gaz-os megnyilvánulásai,de ezt úgy kellene értelmezni,mint a királyt aki ki áll az erkélyére és ,,mü májeresbe”” ti mind jók vagytok! mondja kitárt karokkal a népének?és miutn becsukják az erkély ajtót a körülötte levö udvari emberei iszonyúan lezsákolják?”

 12. Igazából manapság semmit sem csinál csak hízik…

 13. Tény hogy nagyszerű fejlesztő, de néha egy patkány 🙂 bocs!

 14. ilyeneket én is tudok mondani.mégse kerülök a hírekbe:)

 15. SzErK- amilyenekkel-

 16. Ebben az esetben totál igaza van. Az aktív gamerek bevonásával, nem születnének ilyen fájdalmasan közepes, félkész, kontár játékok, mint amilyennel teli van a piac.

 17. Fikázta a PS-t? Megverjük? 😀

 18. A játékait szeretem és ez a lényeg.:)(mindegy melyik gépen játszom velük) Egyébként a legutóbbi interjú alakalmával, már korántsem volt annyira borúlátó a ps3-al kapcsolatban, amióta átlépte a 10 millás küszöböt.(persze azóta már 15 körül van, úgyhogy lesz Episode 3 ps3-ra is) 🙂

 19. Pedig ő tényleg nem egy hülye gyerek.

  • “””Newell was once quoted as claiming that developing processes for the console in general is “”a waste of everybody’s time”” and a disaster on many levels”””

 20. Remélem valamelyik fánk a sok közül egyszer kicsit köhögésre készteti…

 21. Drámai,komolyan.Ezt eddig is tudtuk.:) : p