Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Gabe Newell – Finanszírozzák a játékosok a fejlesztéseket!””

Gabe Newell, a [A http://playstationcommunity.hu/note/1589]Playstation 3-ra nem szívesen fejlesztő[/A] Valve frontembere azt nyilatkozta egy Good Game videointerjúban, hogy szerinte akár a játékosok is finanszírozhatnák egy-egy játék fejlesztésének költségeit – így ki lehetne iktatni a bevételből bizonyára túl sokat lefölöző nagy kiadókat. Newell szerint egy komolyabb game felépítéséhez 10-30 millió dollár szükséges, és ennek az összegnek a munka keztetétől rendelkezésre kell állnia.A dolog nem rizikómentes, ezt aláírja Newell, és nagyon bölcs döntések sorozatát kell meghozni.A Valve feje úgy gondolja, ha egy leendő játék ötlete megtetszik a gémernek, és ezután anyagilag támogatja a fejlesztést, az egyfajta később megtérülő befektetésnek is felfogható. Jelenleg ugyanez jön létre a kiadó és a fejlesztő között – de Newell szerint ennek a játékos és a fejlesztő között kéne megköttetnie, hisz így csak az az ötlet valósulhatna meg, amit a playerek valóban érdekesnek találnak.[A http://mpegmedia.abc.net.au/tv/goodgame/web_exclusives/valve_web_iv_hi.flv]VIDEÓ[/A]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nem elég,h megvesszük a qrva játékokat?

 2. És mit várt, hogy mi lesz?Lehet, előtte megéne kérdezni a gémereket is?

 3. “Most gondoljatok bele. Havonta kéne 200 dolcsit fizetni 2 évigés kapna az ember egy 3-4 pontos játékot vagy a fejlesztők elmennének belőle nyaralni és azt mondanák mint az Aliens: Colonial Marinesra: “”má csináljuk”””

 4. Ez egészen egyszerűen egy hülye. Ennyi.

 5. Miert? Most kik finanszirozzak ? 😮

 6. Mekkora feje van ennek a csávónak.Erre nem lehetne luftot rugniXD

 7. Hát ez nagyon rossz. Játékokat külföldről nem veszek, ezért ha valamit újonnan szerzek, az nagyon drága. Meg még plusz szponzorálást nekik, mi?

 8. És még vegyem is meg amit megszponzoráltam :-DA**ádat 😀 Ezt ad be a Ms-nek és máris szibériában fogsz dolgozni az egész Valve 😀

  • “Elméletileg aki támogatná a fejlesztést anyagi javakkal “”ingyen”” megkapná a cuccot, csak nekem nincs kedvem előre fizetni úgy, hogy aztán majd esetleg talán eccercsak’ lesz belőle valami xD”

 9. utálom ezt a jabba kö**ögöt……ne is fejlesszen PS3ra…

 10. Az édesanyád szponzoráljon! Te buzi!

 11. Egy naughty dogot egy polyphonyt, vagy egy epicet még támogatnék,mivel ők szart nem adnak ki a kezükből. Téged gabe azért nem támogatlak mert nem tetszik a képed, és a Half Life 2 ami egy kiváló játék volt már lejárt lemez. Mutass valamit aztán pofázhatsz addig sajnos más fejlesztőket támogatok azzal,hogy megveszem a játékaikat.

 12. tuti hogy a kiadónak is elege van ebből gyógyegérből, már ők unják a szájrágást, azért pofázik ilyen marhaságot, hogy így még tovább ne keljen dolgozni, és felelősséget vállalni, mert a kiadó a szájába teszi a löncsöt ha nem csinálja a dolgát ez a majom, és eddig úgy nézz ki hogy semmit nem akar csinálni.közeleg a vég mr. newell, közeleg XD

 13. Játékos támogatások? Az Arita DVD-s warezmaki az anyjától is sajnál 3 forintot, nemhogy fejlesztőket támogasson.

 14. Bár, ha jobban meggondolom, valószínűleg autópálya építésből vette a példát: az adófizetők pénzéből megépítik, aztán fizetős is.

 15. Ez a forma még mindig nagyon ronda, de ellenben még hüyle is 😀

 16. Utána meg még vegye meg a játékot mi? Ne mondjak csúnyát. Finanszírozza a játékos a fejlesztést utólag, amikor megveszi a játékot. Tedd le a segged a gép elé köcsög és dolgozz. Ha jól csinálod utólag támogatnak pénzzel a játékosok. A pofád járatásáért nem jár pénz, meg az elmúlt évek fel nem mutatható munkáidért.

 17. kedves Gabe Newell, támogatnod kéne az állattartó gazdákat, hogy felnevelve borjaikat később tudjanak a tokád növekedéséről gondoskodni!

 18. Ezzel a csókával valami nem stimmel.

 19. “Szerintem nem teljesen hülye ötlet. Kvázi befektetni lehetne a videojáték piacon. Persze valami indulótőke mindenképp kell, hogy legyen a fejlesztőknek, mert valamiből meg kell csinálni a terveket, sőt azt prezentálható formába(pl. techdemo) kell önteniük, hogy bemutatható legyen a leendő befektetőknek. Tehát mindenki eldönthetné, hogy neki tetszik-e a játékötlet, bízik-e a fejlesztőkben, illetve eladhatónak gondolja-e a kész terméket.Tehát pl. 100 Ft a fejlesztés összköltsége és lesz 10-100 ember aki 1-10 Ft-tal beszáll a project-be. mert úgy gondolja megtérül. (Én pl. szívesen beszállnék egy GoW3-ba, de pl. egy GT5-be nem biztos, mert bár nagyon jó game lesz, de irtózatos költségei vannak és nem biztos, hogy megtérül, vagy ha igen, akkor nagyon sokára.)Aztán, ha kész a termék és jók az eladások, nem 1-10, hanem 10-50 Ft kap vissza minden befektető. Ja! És elemi érdeke lesz megvenni a játékot (ha már befektetett, még szép), sőt különböző fórumokon még “”reklámozni”” is fogja, hogy minél többen vegyék. Természetesen a befektetők NEM kapnak a játékból, meg kell, hogy vegyék ők is, hiszen a konzervgyár részvényesei sem konzervet kapnak év végén. Persze van (rengeteg) buktatója a dolognak, mert nehéz kivülről átlátni, hogy mire megy a pénz, illetve, hogy mennyire tartják magukat a tervekhez.De az alapötlet szerintem nem hülyeség.”

  • “Szerintem a nagy igazság ebbe a mondatodban van: “”Persze van (rengeteg) buktatója a dolognak, mert nehéz kívülről átlátni, hogy mire megy a pénz, illetve, hogy mennyire tartják magukat a tervekhez.”””

  • “Kérdés: Mekkora felelősséggel dolgoznának, ha nem a saját pénzüket költenék, hanem másét? Mennyire szórnák, és mennyire nem szórnák a pénzt? Ahogy írod, nem átlátható ez a dolog.””Adója 1%val támogassa a játékipart. :P”” lol. :D”

   • ráadásul én kockáztassak, ha ők elbaxnak valamit, bukok…nagy fax a csávó…

   • Ha így nézzük, most sem a saját pénzüket költik, hanem a kiadóét…

    • Ez nem teljesen igez, hiszen a megvásárolt játékok bevételét nem ők kapják meg 100%-ban, hanem a kiadóval osztozkodnak rajta, így a kiadó egy részét mindenképpenvisszakapja a befektetett pénzének, illetve nyomást is tudnak rájuk gyakorolni, mivel szerződéses viszonyban állnak egymással. Amit ez a f.sz akar az az, hogy adjunk neki ‘adományokat’ amiből ők majd fejlesztenek, nem pedig egy szerződéses rendszer ami jelenleg is fent áll. Így viszont már semmi beleszólása sem lesz a játékosoknak avval kapcsolatban, hogy a pénzüket hogyan is fogják ‘befektetni’, elkölteni.Egyébként lenne egy kérdésem hozzád. Mennyire költekeznél te magad, ha csak a saját pénzedet használhatnád, vagy ha tudnád, hogy ez nem (csak) a sajátod, hanem mások pénze?

  • ennek amit te mondasz, még van is értelme, de ő valszeg nem erre gondolt

 20. Egy Shenmue 3-at megszponzorálnák,mert tudom hogy rossz nem lehet,és akkor elkészülhetne!De ennek a beteg zsírmalacnak nem mernék pénzt adni a kezébe mert lehet hogy nyugdíjjas koromban kapnám kézbe a játékot:)

 21. 1: látatlanban nem adok ki pénzt semmire, csak ha pénz visszafizetési garancia van. Vagyis, ha nem tetszik a termék, 3 nap alatt kötelesek visszaadni az árát – ezt törvény is szabályozza.2: mivel ez az ember(?) csak microsoft dolgokra akar fejleszteni, azoknak elég sok pénzt kell kiadniuk, mivel a ps3 tábor kiesik a finanszírozási forrásokból.Ennek a fickónak valami baj van az agyával.Gamerek érdekesnek találnak mapanság 85%ban = van benne vér, nem kell gondolkozni csak lőni, van benne autó.

 22. Az ötlet okés,viszont nincs sok értelme.. Egyszerűen túl drágák a játékok. Legalábbis itt magyarországon…

 23. ennek komolyan hir értékünek sem kéne lennie

 24. Így is tizenakárhányezrekbe kerül egy játék. Fizessek egy olyan szolgáltatásért, amiért már alapból fizetek. A ferráriját ne vegyem meg neki? Ez egy hülye.

 25. meg anyukád hogy van ,egyedül van ennyire hülye ,hogy ilyen hülyeségeket mondasz ! Röhejes egyesek ,ilyenek nyilatkoznak,kirúgnám az biztosan a valvetöl ,egyre idegesítőbb és fárasztó,most már vegye meg a ms ,vagy vlki más ezeket ..hogy kirúgja ezt az oltári zsírgombócot onnan,vagy küldje el egy fogyókúrára .

 26. Olvastam hogy a Doom 3 ban az egyik zombit (igen a kövéret) erről a fickóról mintázták 😀 Aki gondolja menjen azt adjon neki párat.

 27. Ezek a Valve arcok egyre jobban idegesítenek! Komolyan, ahelyett, h ilyen f*szságokon tőrik az agyukat, inkább fejeznék már be azt a sz*ros Half Life szériát!!

 28. Gabe te f*sz, inkább azon agyaljál, hogyan kell PS3-ra játékot fejleszteni. Szerinte véletlenül léteznek kiadók?

 29. Aki pénzt ad bele, az elvileg kap a játékból.

 30. Ilyen baromsagott mar regen nem halottam majd ha kesz a jatek akkor szivesen kifiztetem a jatek arat ha jo, de igy nem…

 31. Hát amennyit ezek az arcok dolgoznak,azt még talán én is ki tudom fizetni.

 32. de mots mé’ vagytok ijenek az hl2őt ő csinálta…GABE!4! ISTEN VAGY!!4!44 xDDD

 33. Szóval mi fizessünk hogy elkészüljön a játék, majd ha kész vegyük is meg…ohh értem jo ötlet:D

 34. Ja, simán beletolnák zsebből 1-2 millát egy játékba! *joking*Jól értem, hogy előre szednék be a pénzt ilyen előrendelős alapon, ezért kimaradna a kiadó feladata (terjesztés, csomagolás, hype-olás), így eleve kevesebb emberhez jut el, viszont jóval olcsóbb lenne a cucc?Tegyük fel, hogy 10-30 millió gamer beledob 1 dollárt, összehozva ezzel a kiindulótőkét, majd a fejlesztés felénél, közlik, hogy bocs kell még 15 milla, és akkor izmosabb lesz Freeman vádlija (és jobb lesz a grafika). Vagy aki a legtöbbet fizeti arról mintázzák a L4D2 egyik special infected-jét. 🙂

  • és persze mind a 10-30 millió gamer ugyanazt szeretné látni 🙂

   • Többek között ezért is sántít a teória. 🙂 Mondjuk amelyik tábor többet fizet, annak az ötlete lesz megvalósítva…Plusz nem biztos, hogy amiért ma fizetek, arra kíváncsi -e leszek 2-4 év múlva, mire elkészül a game.

 35. éns zerretnékk ojna lövőset amiben a szörynek a fejje így szétrobbanáhhhá meg ijen hecsátot bele de nem kel a ládanyitó bele az unalmas XDDD az király lene anyu ad pénzt hétfö rggel

 36. elméletben jól hangzik, de ennek talán pont az a lényege, hogy ők találják ki kedves nénik és bácsik, mi a jó nekünkaz viszont érdekes lenne, ha két project közül lehetne szavazni a jobbikra, hogy ne az érdekesebb stuffokat fújják le

 37. jah persze…… megvenni is elég.

 38. azért azt megnézném, h japán otakuk mit szponzorálnának meg

 39. “””…hisz így csak az az ötlet valósulhatna meg, amit a playerek valóban érdekesnek találnak.””ööö… akkor magyarul most nem ez van, hanem kapjuk a moslékot?elég szerencsétlen nyilatkozat a pult túloldalán állótól.”

 40. Ez a Gabe Newell kemény drogos lehet?

 41. Remélem a filmeket nem nekünk kell majd finanszírozni az Iron man 2-re nem lenne elég magyarország éves költségvetése sem. 🙁 😀 (talán egy Macskajaj 2-re).

 42. Persze…Nekem van egy sokkal jobb ötletem Newell bácsika!Ők fizessenek nekem és akkor majd hozzájárulok ahhoz, hogy eldöntsem: Nekem tetszik-e, amit kifejlesztettek, avagy nem és megmondom a tutit, hogy, hogyan kéne és akkor jó játékot fognak csinálni… Talán.. 😀

 43. Ez a pali sík hülye! Ekkora baromságot már rég nem halottam. Ez az ötlet több sebből is vérzik, sőt ömlik belőle a vér….

 44. Hülyeség.

 45. és ezt úgy mégis, hogy gondolta? 😀

 46. Remélem ez az ötlet megreked az elméleti szinten, mert ha ezt komolyan gondolja, akkor ott már súlyos gondok vannak.

 47. “Most képzeld el ezt a zenében, mi lenne, ha ugyanez lenne.Pl. a Metallica nekiáll koldulni, hogy “”ádjátok már egy kis pinzecskít, hádd dudorásszam nektek!”””

 48. Érdekes….